- 3 Şubat 2012
- 1.607
- 1
Canım bebek eğer tek mememi emerse ve diğeri de dolu doluysa mutlaka sağıyorum ve buzluğa atıyorum ki bazen sütüm yetmediğinde buzluktan çözdürüp süt veriyorum. Sabah 3 ya da 5 farketmiyor. Böylece bebeğe sütüm yetmiyor deyip mama vermek durumunda kalmıyorum. Buzlukta süt biriktirmek için akla karayı seçtim, ara ara sütüm yetmiyordu çünkü. Resmen fırsat kolluyorum emmediği sütü sağıp dolaba atmak için. Maksat mama vermek zorunda kalmamak.
Sütün yetersiz ama sen artırıp dolaba atmaya çalışıyorsun düşün ki ne kadar yorucu. Ödüm kopuyordu mama vermek durumunda kalıcam diye. Ama dolapta sütler birikince de öyle huzurlu oluyorum ki...Uğraştığıma değiyor.Sanırım gece gündüz demeden uğraşa uğraşa sütümü artırmayı başardım, 10 cc bile fazla olsa hep sağdım. Çok şükür henüz bebeğim mama ile tanışmadı bu sayede. Ama doktorumuzun dediğine göre yetmiyor deyip mama takviyesi yapsaymışım, sütüm daha da azalırmış. Allah korusun. Allah hepimizin sütünü artırsın ama kesinlikle insan üstü bir çaba da gerektirse, insan uğraşınca artıyor.
Benim de ilk zamanlar sütüm azdı. Hastanede ilk gün daha doğrusu gece oğlum ağlamaktan mahvoldu. Sabaha kadar uyumadı. Hem ben ameliyatlı halimle, hem de oğlum eziyet çektik resmen. Sabah 6 da dayanamadım artık. Hemşireden mama istedim. Bütün gece emzirmeme rağmen ki memede bile ağlıyordu artık. Bütün gün emzirmiştim gece olunca süt bitti herhalde. Neyse 40 cc mama vermişti hemşire. Oğlum 20 cc içti ve sustu uyudu :) Allahım nasıl sevinmiştim. Çocuğum doydu diye. Eve gelince de önce eşime mama alalım dedim. Lakin ne varki aptamil pre bulamadık bir türlü. En başta korktum ama sonra sevindim bulamadığımıza. Ogün başladım oğlum emdikten sonra sütümü sağmaya. O emdi ben sağdım. O emdi ben sağdım. Senin de dediğin gibi tek memeyi emince öbürünü sağdım... Sonra sütüm de kendine geldi yavaş yavaş... Ben de sağdıklarımı derin dondurucuya atıyorum. Üzerine tarih yazıyorum. Şimdi süt saklama kabı kullanıyorum ama poşetlerden alacağım. Gece bile sağıyorum sütümü. Henüz çok yok ama birikecek neticede.. Hem bu sayede sütüm de artıyor. Ayrıca su gerçekten çok faydalı süt için... Dr.ların tek söylediği şey su zaten. Ben sabah kalkar kalkmaz kendime 3 şişe su dolduruyorum. Eşim eve gelene kadar o 3 litreyi bitiriyorum. O gelince de beraber bir 3 litre daha içiyoruz. Bazı akşamlar süt yine azalmış oluyordu. Oğlum kendini yırtıyordu o arada sağdığım sütlerden verdim hep. Ama nezamanki bu su işini düzene koydum ve kendimi şartladım. O gün rahatlamaya başladık işte...
Bazen benimde sutum yetmiyor ozaman gunde 60 yada30 luk mama yapiyorum toplam 3 kere anca veriyorum mamayi yoksa doyup uumuyor huzursuz oluyor
Büyük geçmiş olsun, Allah korumuş!
Evet canım ben tek başıma yıkıyorum yıkama filesi kullanarak. Benim de annem döndü İzmir'e. biri yardım etse iyi tabi ama yalnız da çok zor olmuyor
Benim ikinci gün oldu, gögüslerim taş gibiydi. Doktorumun başka niyetle verdiği antibiyotik sayesinde ateşlenmedim ama şekli bile değişmişti göğüslerimin. Koltuk altıma doğru şişmişti. Sık sık sağ, sıcak havlu koy ve bir başkası masaj yapsın sen sağarken.Sabshtan beri 3 kez dusa girdim sicak.su altinda sagmaya calistim ama nefayda
Bana hastanede beslenme uzmanı "bir süre bakliyattan ve pişince koku veren sebzelerden uzak dur" dedi. Sonra "deneme yanılma yöntemiyle gaz yapan yiyecekleri bulursun"dedi.Canım benim bizim doktorumuz bize dedi ki "Annenin yediği hiçbir şey bebeğe gaz yapmaz" "bu halk arasında söylenegele inanılmış bir şey, bazı bebekler gazlı olur bazıları olmaz, bu yapısal bir şey, asla yediğinizi kısıtlamayın, bebeğinize sütle geçen yediğiniz besinlerdir sadece " dedi. "Kurufasülye nohut da yesen bebeğe gaz olarak asla geçmez" dedi.
Ben her şeyi yiyorum, hiç kısıtlamıyorum ve bu güne kadar bir kez bile gaz sancısı yaşamadık bu da kanıtı. Bebişim sadece acıkınca ağlıyor, doyuruyorum susuyor. Ne kurufasülyeler yedim, süt içmedik günüm geçmiyor, her şeyi yiyorum. Bilginize.
Benim ikinci gün oldu, gögüslerim taş gibiydi. Doktorumun başka niyetle verdiği antibiyotik sayesinde ateşlenmedim ama şekli bile değişmişti göğüslerimin. Koltuk altıma doğru şişmişti. Sık sık sağ, sıcak havlu koy ve bir başkası masaj yapsın sen sağarken.
Bana hastanede beslenme uzmanı "bir süre bakliyattan ve pişince koku veren sebzelerden uzak dur" dedi. Sonra "deneme yanılma yöntemiyle gaz yapan yiyecekleri bulursun"dedi.
Ama inan sabah peynir zeytin yiyiyorum, öğlen tost ya da tatlı istiyorsam kurabiye falan yiyiyorum. Akşama yemek. Ne yoğurt yedim ne ayran içtim. Hasret kaldım. Sonuç yine gaz yine gaz. Haftaya kontrolümüz var, doktorla konuşacağım iyice.
slm kızlarr bugün bizim de randevumuz vardı kalça usg , muayne ve aşımız vardı kalça usg çekilirken acıkmıştı biraz mızırdandı muaynedeee agladı ama aşı vurulurken katıldı nerdeyse yavrum aglamaktansözlerinden yaş geldii düşünün yaniii gözlerini görünce dünyam başıma yıkıldı resmen birdahaki aşı zamanı gelmesin istiyorum resmen yarum yine aglıyacakk
Ya ben de korkuyorum ikinci aşıdan. 2. ay aynı anda verem, karma aşı ve pnömokok olacaklar :18:
İnternetten baktım da yok 3 gün huzursuzluk, ağrı, ateş filan sinirim bozuldu.
kızlarrr benim oğlan çıldırmış durumda dün akşamdan beri memi hiç bırakmıyor doymuyormu dedik mamada verdik günler sonra ilk defa yok açlıktan değil galiba sürekli ağlıyor göğsüme saldırıyor uyumuyor napcam ben çocuğuma yaa
cnm ya benim bildigim 2 ayda sadece verem aşısı var 3 ayda 3 aşı olacaklarrr yanlışmı biliyorummmm ayyy şimdik daha çok korktummmmm:18::18::18::18::18::18:
Mavibattaniye ne guzel ama ben hic su duzrnli icemiyorum gunde anca 1lt bazen 2 oluyor
Herkese gunaydin:) Dun geceyi rahat gecirdik ama bizim oglanin aksam 6 ile 10 arasinda acayip huysuzlugu oluyor. O saatleri atlattigimizda hoppp derin bir uykuya geciyor. Saat 11 de uyurken mamasini veriyorum ve gece 3 e kadar uyuyor sonra tekrar mama ve 1 saatlik ugrasidn sonra bir 3 saat daha uyuyor. 3. aydan sonra 6-8 saat arasi uyumaya basliyolarmis ve gaz sorunlarida kalmiyormus. Eh 2 ay dedigin cabuk gecer. Soyle deliksiz 12 saat uyusam offf ne guzel olurdu:) Hamilelik zamani uyku yok, doguruyorsun yine uyku yok.
Sezeryan olanlara birsey sorucam bu agda isini ne zaman yaptiracaksiniz ya da yaptirdiniz. Ben daha dusununce bile tuaf oluyorum ama boylede kendimden tiksiniyorum resmenKanamam devam ediyor zaten simdi yapamam ama 40 im dolunca ve kanamam kesilmisse yaptirsam mi? Dr da 21 Kasim da cagirdi acaba alttan muayne edecek mi? Offf etmesin yaa Eger agda yaptiramadiysam o zamana kadar jilet aticam sanirim
gaz şikayeti olan bebişler için Hipp rezene çayını öneririm. Granül şeklinde, oralet gibi yani. 100ml. ılık suya 1 tatlı kaşığı atıyoruz. Sonrası 41 pare top atışıDoktorumuz da onay verdi, biz ilaçsız damlasız, idare ediyoruz. anne sütünü benim oğluş galiba maden suyu niyetine içiyor, hazmettirsin diye. Üstüne de 90 ya da bazen 120ml. mama içiyor. Bence boyu öyle aşırı uzun değil ama sanırım gövde boyu uzun. 0-3 aylık tulumların hepsi elimde patladı. Disney'in lisanslı "CaPrs" desenli tulumları vardı, uyanıklık edip patiksiz almıştım daha uzun giysin diye, ne fayda, gövdeden kasıyor, yıkayıp ütüleyip 1 kere bile giydiremediğim onca tulum. Umarım kuzenlerimin oğlu olur!!! Yıkanmış şey bir yabancıya hediye diye gitmez ancak yakınına verilir, değil mi? Valla ihtiyacı olana hayır yap da demeyin, giydiremedim diye içimde kaldı hiç olmazsa yeğenler giysin de göreyim, doğmamış yeğenler Allahtan, alt üst takımlar alıp koymuşum da onları giyiyor kuzu.