2012 Ekim bebekleri büyüyor

Canim ben dun doktorumla konustum bebek 3 gun kakasini ayapamadi dedim normal dedi onun bebegi bir keresinde 8 gun yapmamis panik yapmaya gerek yok yani bir daha surmem oyle poposuna zeytinyagi falan ayrica conformil mama da almayacam onu begenmedi benim kiz zaten bir ise de yaramadi
Ayrica aptamil pre ye devam dedi 1 numaraya 2 aylik olunca baslarsin dedi

Canim ben her kullanimdan sonra sabunlu suyla yikayip sterilizasyon makinesine koyuyorum aventin.sen steril ediyor musun?

Ya bende nukun bıberon temızlıyıcısı cıkmıs onu alıcaktım.masumıyet pekı baby me nınkı nasıl denedın mı adasımın anası?

çok özledim sizleri anne olalı bugün 13.günüm henüz düzenimiz yok zırt pırt annee anne diye uyanıyoruzz sürekli memede göz göze olalım istiyoruz durum böyle olunca sütüm yetmiyo geceleri 1 kez mama veriyorum çok şükür şimdilik gaz sorunumuz yok, çokk iştahlıyız üstelik 3000 gr doğduk sonra 2700 e indik minicik benim oğlum ama kilo almaya başladık teyzoşlar tam 1.haftasında gbeğimiz düştü, sarılık hiç olmadık.çok sağlıklı maşallah bende normal doğum yaptım biliyosunuz dikişli oldu ama çok şükür 10 dk sonra ayağa kalktım kalkış o kalkış.gerçekten çokkk sağlıklıymış normal doğum.göbeğim hızla iniyor çok şükür.sarmıştık annemle ama midem ağrıyınca sarmadım hiç.bu günlerde saracağım yine.fırsat bulunca gireceğim sık sık herkes sağlıklımı, herkes bebeğine kavuştumu en çok bunu merak ediyorum.sağlıkla kalın annecikler.bu arada oğlumu çokk seviyorum Rabbim cümlemizinkini ailesine bağışlasın kara kara gözleriyle bana bi bakıyoo kii cenneti yaşıyorum yeryüzünde

kızlarrr benim oğlan çıldırmış durumda dün akşamdan beri memi hiç bırakmıyor doymuyormu dedik mamada verdik günler sonra ilk defa yok açlıktan değil galiba sürekli ağlıyor göğsüme saldırıyor uyumuyor napcam ben çocuğuma yaa

Emsin bisi olmaz ... Kokunu istiyodur.. Gazi vardir pit pitla en az yarim saat.. Belki ise yarar.

Emsin bisi olmaz ... Kokunu istiyodur.. Gazi vardir pit pitla en az yarim saat.. Belki ise yarar.

valla canım çıldırmış gibi saldırıyor elleriyle ağzıyla kucağıma yatırdım öyle uyuyor yoksa 10dk uyuyor uyanıyor sıçrayarak ağlaya ağlaya göğüslerimin uçları çok acıyor kıyamam kuzuma yaa

Ya bende nukun bıberon temızlıyıcısı cıkmıs onu alıcaktım.masumıyet pekı baby me nınkı nasıl denedın mı adasımın anası?

Canim bu likit temizleyici bildigin detarjen gayet dogalmis dogada cozuluyormus falan bende aldim iste illa ki biseyle yikamak gerekiyor biberonlari yoksa icinde koku yapiyor bu sivi temizleyiciyle yikadiktan sonra sicak sudan geciriyorum boyle halldiyorum hijyenimizi steril mak almadim :26:

Bunu ogrendigimiz iyi oldu panik olup rahaysiz etmeyelim cocuklari...

Bunu ogrendigimiz iyi oldu panik olup rahaysiz etmeyelim cocuklari...

Gece uykusu icinse biz uyku zamanini cocuga birakiyoruz dedi ne kadar uyumak istiyorsa uyusun dedi eger ki mama veriyorsan ve kilo alimi guzelse dedi 2 saat de bir uyandirip yedirmene gerek yok dedi valla benim kiz geceleri 5 saat uyuyo ben zorla kaldiriyorum bazen gozu kapali iciyor mamasini hem altini da yapmis oluyor temizliyorum daha rahat ediyor

kızlar merhaba cok uzun sure yazamadım 37 haftalı bebegımın carpıntısı sebebıyle acıl sezeryana aldındım 3780 gr ağırlıgınd arasımız dunyaya geldı 19 ekımde
bugun 16 gunluk oldu ama hala göbek bagı duşmedı varmı aranızda bızım gıbı olan dr yıkamayın dıo ama bız yıne dayanamadık yıkadık haftaya kadar duşmezse gel dedı puf yıkasammı yıkamasamı sasırdım bıde perşembe duştu duşecek bışey surme acıkta kalsın dedı

AsudeD kuvet cok guzelmis canim,hep bu pozisyonda mi yikaniyor yoksa yuzu koyunda cevirebiliyor musun kolunun uzerine koyup?
evet canım kolunun üzerine koyup sırtını falanda gayet rahat yıkayabilirsin..

Ayyy kizimin asu teyzesiii,cok tesekkur ederiz
Parol bende de var iciyim canim sagol.senin oglus da masallah resimlerde gordum pek tatli yaaa,kuzucuk,yerim onu ben.uslu mu yoksa benim zillis gibi viz vizlaniyor mu surekli?

ahh tatlım sorma bizimki bir memeye birde sallanmaya bağımlı,,ana kucağı salıncak beşik sallanan ne varsa hepsine sırayla yatıyor sabahtan akşama kadar..

Bizimde bugun 17 gunluk olduk hala gobegi dusmedi hic de dusesi yok valla hergun bakiminida yaptim cabuk kurusun diye hic yikamadim daha cocugu

En guzeli...bu arada rita asisi yaptiracakmisiniz???
rota virüsü aşısını mı söylüyorsun canım..henüz bişey söylemedi doktorumuz...

şimdilik kullanmıyoruz canım ama iyi oldu söylediğin aklımda bulunsun ilerleyen aylarda kullanmaya başlarsak aklımda olur

Son düzenleme:
Bizler dayanamiyoruz gaz sancisina kuzular ne yapsin.. Gaz ilaci veriyomusun? Karnini sirtini ovustur. Sicak tut cnm. İns iyigelir zinci var bitkisel damla oda rahatlatiyo cocugu birazda uyku yapio..
Acikta kurursa daha cabuk duser ins. Ben ilkini yikamistim ama bunu beklemistim.

rotavirs asini yaptiririm kesinlikle cok kotu bi hastalik oglum olmustu hastaneye yatmanin esiginden donduk.. Suzuldu perisan oldu cocugum ozmn.. Bu seferde ayni seyleri yasamak istemem..

Ben hic deterjan gibi bisi kullanmamistim kaynatiyorum herseyini kaynarsudan geciriyorum kullanmadan once..

Canım bebek eğer tek mememi emerse ve diğeri de dolu doluysa mutlaka sağıyorum ve buzluğa atıyorum ki bazen sütüm yetmediğinde buzluktan çözdürüp süt veriyorum. Sabah 3 ya da 5 farketmiyor. Böylece bebeğe sütüm yetmiyor deyip mama vermek durumunda kalmıyorum. Buzlukta süt biriktirmek için akla karayı seçtim, ara ara sütüm yetmiyordu çünkü. Resmen fırsat kolluyorum emmediği sütü sağıp dolaba atmak için. Maksat mama vermek zorunda kalmamak.

Sütün yetersiz ama sen artırıp dolaba atmaya çalışıyorsun düşün ki ne kadar yorucu. Ödüm kopuyordu mama vermek durumunda kalıcam diye. Ama dolapta sütler birikince de öyle huzurlu oluyorum ki...Uğraştığıma değiyor.Sanırım gece gündüz demeden uğraşa uğraşa sütümü artırmayı başardım, 10 cc bile fazla olsa hep sağdım. Çok şükür henüz bebeğim mama ile tanışmadı bu sayede. Ama doktorumuzun dediğine göre yetmiyor deyip mama takviyesi yapsaymışım, sütüm daha da azalırmış. Allah korusun. Allah hepimizin sütünü artırsın ama kesinlikle insan üstü bir çaba da gerektirse, insan uğraşınca artıyor.

Son düzenleme:

Seni tebrik edyorum buyuk mucadelenden dolayi.. Bnmde ilk gece okadar agladi bebek doymuyo diye mama verdik.. Okadar uzuldum ki anlatamam ama gercektende sonrasinda uyudu... Oglum hasta oldugu icin bebegi birakip hastanelere gittim sutte sagdim ama yetmeyince yine 1-2 kere mama verdiler.. Sonrasinda hep emzirdim cok sukur artti.... Bende firsat buldukca sagmaktan yanayim.. Dolaba koyamadim 1 poset var sadece bi yere gideceksem sagiyrm daha cok... Emsinlerde aman insan herseye katlaniyo istedikten sora....

Bazen benimde sutum yetmiyor ozaman gunde 60 yada30 luk mama yapiyorum toplam 3 kere anca veriyorum mamayi yoksa doyup uumuyor huzursuz oluyor

Büyük geçmiş olsun, Allah korumuş!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…