evet ama ben kesmeye korkuyorumderinden keserim diye, acaba törpulesem mi ? yada hangisi rahat olur normal bebek tirnak makasi mi? yoksa bildigimiz makas gibi olani mi?:26:
herkese gunaydinbugun tam 15 gunluk olduk, zaman ne cabuk geciyor daha dun karnimdaydi sanki ama butun gunlerimiz hep ayni geciyor evde emzir, altini temizle, uyut disarida cikmak istiyorum ama burada da artik havalar baya sogudu 2 dereceye kadar dustu, dahada dusecek:18: mecbur biraz oglumun toparlanmasini bekliyoruz. bu arada bebeginin tirnaklarini kesen var mi? benimkinin cok uzun hatta bugun alnini cizdi, eldiven takmiyorum ben. acaba nasil kesebilirim?
günaydınn bugun erkencıyız ogluşum okullu oldu babamız göturdu umarım mutlu oldu dun çok sevdı okulu bakalm bugun ne yapıcak bızde kızımla kaldık.
mısafırlıklere gıtmeye basladınızmı bız çok gezentı olduk sanırım :))hafta sonu görumcem gelıcek pazartesıde k.valıdem ayrılamıyoruz oglum babanneci
kızlar selam nasılsınız? bebişler nasıl bakalım?
biz dün sabah 6 dan akşamın 4üne kadar hastanelerdeydikkızımdan kan alındı genetik için bi dolu test yapılacak. 21 kasımda çıkıcak sonuçları. ayakları sorunlu doğduğu için doktorlar bi zihiinsel anomali var mı diye bakıyorlar ama ben diyorum benim kızımda hiç bi anomali yok. anlamıyor kimse ayklarının ikinci alçısı yapıldı. bayağı bi düzelmiş ayakları. doktor alçıyı açınca gördük. inanamadım hakkaten mucize gibi..rabbime şükürler olsun..inşallah 3 4 alçı sonra ayakları normale dönücek, sonra koruma ayakkabısına geçicez.
kızım 3500 doğmuştu. şişleri inince 4.günde 3200e düşmüştü. dün alçısı çıkınca tarttık 3400 olmuş.haftada 100gr çok mu düşük sizce? birde bebeğinizin kafa çapı ölçülüyor mu? artışı nasıl? bizim doğduğundan beri 35cm. çocuk doktoruna daha gitmedik ama benim kafam takıldı? bi sorun değildir bu dımı? fikri olan var mı?
ayaklarında ne sorun vardı canım?
canım anne karnında duruş bozukluğundan dolayı iki ayağıda dışa çarpık dünyaya geldi.anne karnında farkedilmedi hiçben hiç düzelmiycek zannettim. ilk günler her gün ağlıyodum. meğerse ben yalnız değilmişim. böyle çok vaka varmış. 3-5 alçı ile ayaklar normal görünüme döndürülüyormuş. sonrasındada koruma ayakkabısına geçiliormuş. 3-4 yaşına kadar belirli aralıklarla kontrol altında tutuluyormuş..böyle bir şey işte..başımıza gelmeden hiç bilmezdik böyle şeylerin olduğunu...
benım kızımında 2 parmagı ust uste bınmıs.masajla dueltmeye calısıyoruz.bıraz duzelmeye baslamıs ama duzelmezse amelıyat olucakmıs...o yuden sordumm..
geçmiş olsun canım..sorun hafif olunca genelde masajla düzeliyo.sıkıntı yapma hiç inşallah ameliyata gerek kalmadan hallolur canım.. bizim el bilekleride hafif içe doğru duruyo. onları masajla düzeltiyoruz. bayağı bi işe yaradı masaj. ama işte ayakları ileri derece olduğu için masajla düzelcek bişi değil. mecburen alçılama ile düzelicek. bir alçı da 1000 tl. maddi olarakta çok sarstı biziama napalım..allah sağlık versin..işe yarasın düzelsinde giden para olsun..
geçmiş olsun canım..sorun hafif olunca genelde masajla düzeliyo.sıkıntı yapma hiç inşallah ameliyata gerek kalmadan hallolur canım.. bizim el bilekleride hafif içe doğru duruyo. onları masajla düzeltiyoruz. bayağı bi işe yaradı masaj. ama işte ayakları ileri derece olduğu için masajla düzelcek bişi değil. mecburen alçılama ile düzelicek. bir alçı da 1000 tl. maddi olarakta çok sarstı biziama napalım..allah sağlık versin..işe yarasın düzelsinde giden para olsun..
hayırlı olsun,Allah güzel uzun bir ömür vermiş olsun Hümaya..güle güle büyütün..
ben de aynı soruyu soracağım,ben hiç almadım,harikaymış çok memnunum dediğiniz bir alet önerilerinizi beklerim..
sevgili anneler.. bugun sabah 7 de süt sağayım dedim başladım sağmaya anam bir baktım 100 cc olmuş bu benim için bir rekor tamam dedim bugun kızıma mama yokk zaten günde bir kere veriyorum onu da vermicem dedim ama az önce hem memeden emmesine hem 100 cc lik sütü içmesine rağmen üstüne bir de 60 cc lik mama yedi :S bu ite bir terslik olmalı ya ben doyuramıyorum ya benim kız doymuyor...
kızlar yaa benim oğlum çok fena kusuyor günde yada iki günde bi kere böyle ağzı dolu dolu attırarak kusuyor normalmi