2012 Ekim bebekleri büyüyor

Merhaba arkadaşlar,size bir sorum olacak.bebeğim 21 günlük bir haftadır burnunda hırıltısı var ebe bu duruma sezeryanla doğum olduğundan çocuk içindeki pislikleri temizlediğini söyledi.bugünde hiç uyumadı.hırıltısı devam ediyor,beşikte durmuyor kucağa alınca biraz duruyor.bir sorun mu var yardımcı olursanız sevinirim...

bu çok normalmiş,benim bebeğimde de oluyor..sanki boğazında tükürük var da çıkaramıyormuş gibi..bebeklerde geniz et gibi bişey olurmuş ve zamanla da geçermiş..rahatlatması için damla varmış,kontrole gidince doktorumuza soracağım..ben sezeryanla alakası olduğunu sanmıyorum..çünkü normal doğuran arkadaşım da birebir aynısını yaşadı..dün gece büyük yastığa belinden yukarısı gelecek şekilde yatırdım..rahat etti,şezlong gibi..

slm kızlar..bebişler nasıl iyilerdir umarım..biz de iyiyiz çok şükür.alışıyoruz işte yavaş yavaş.gezmelere başladık biz artık.kırkı falan bekleyemedik.bunalıma girmiş bir anne hiç de iyi olmazdı çünkü :) bugün 2. hepatit aşımızı olduk.15 günde 1 kilo almışız.hızla büyüyoruz işte.arada gazımız var o da normal artık bu günler de geçecek..

ya nedir su sut sorunu, bende de ayni mevzu. sutum varda oglum cok emiyor sut yetistiremiyorum aksamustu bi bosaliyor sut depolari anca uyursam doluyor, gunduzde hic uyuyamiyorum anlicaginiz aksamlari zor oluyor bizim icin:26:

kızlar ya artık çıldırmak üzereyim böyle birşey olamaz oglişim 38 günlük şuan sabahtan saat 3e yada 4 ekadar birşey yok ama o saat oldumu çıldırıyor ağlıyorda ağlıyor mama veriyorum karnı tok gazını çıkartıyorum rezenesinide veriyorum bugün birşey olacak diye kporktum artık aglarken sesi kesildi hemen fitil kattım yarım doktorum söylemişti hergün fitilmi atacam ben ya vallhi çıldıracam.birtürlü doğru mamayıda bulamadık sma kullandık kabız yaptı aptamilde gaz yaptı şuan bebelac kullanıyorum.arkadaşlar içlerinde bebişleri aynı olan varmı ilk oğluma kurban olim ben böyle birşey grmedim yaaaaaaaaaaaa

bu arada anason kullanan varmı ne kadar kullanıyorsunuz

Maasallah canim sana ve Recep pasana darisi bizim basimiza olsun insallah

Kanamaniz ne durumda bitti mi canim? Benim 30 gun oldu sezaryen olali azalacagina artti bu ara kanamam normal mi acaba? Bitse de rahatlasam

İnşallah canım darısı sizin başınıza

21. günde kanamam azaldı canım sonrasında da bitti zaten

Kizlar selam bisi sorucam basina gelen varmi hic bebegim baya bi emdi sonrada gazini cikartmak icin bekledim cikarmadi ardindan foskirtarak kustu sizlerde de hic oldu mu panik oldum ..

canım öbür tarafada yazmışın ben sana cevap verdim...

Kizlar selam bisi sorucam basina gelen varmi hic bebegim baya bi emdi sonrada gazini cikartmak icin bekledim cikarmadi ardindan foskirtarak kustu sizlerde de hic oldu mu panik oldum ..

Canım aynısı bana da oldu. Hatta dünden beri kudurmuş durumda. Her emdiğinden sonra fışkırtarak kusuyor. Rengi sarı idi öncelikle. Bu sabah daha yeni beyaza döndü. Fışkırtarak kusma barsak tıkanması birde midesel bir probleme işaret ediyormuş. Hemen sabah dr.a gittik. Ultrasound çekildi. Hiçbirşey çıkmadı allaha şükür. Dr.un ilk sorduğu şey fışkırtarak kusma başladıktan sonra kakasını yapıp yapmadığı olmuştu. Bizimki yapmıştı. En son gazdan dedi dr. İlaç önerdi aldık. Sabahtan beri kaç kere üstünü değiştirdim anlatamam sana. Bir kusuyor çarşaflara fırlatıyordu kusmuğğunu. Neyse en sonunda azar azar emzirmeye başladım. Emzirir emzirmez üstümü bile toğlamadan hemen omzuma alıp gazını çıkarttırdım. Önce kusmadı ama en son emzirdiğimde yine kustu. Fışkırtarak. Yalnız işte barsakları çalışıyor ve tetkikler de temiz çıktığı için korkmuyorum şuan. Tek endişem dr. çok kusarsa kilo alımı düşer dedi. Alamaz dedi. İnşallah öyle olmaz ve geçer bu kusmalarımız. Sen de kakasını takip et. Kaka yaparsa korkma. Barsakları çalışıyor demektir. Yalnız yine de midesel birşey olabilir. Çok devam ederse dr.a götür. Batından bakıyorlar ultrasoundla. Hemen insanın içi rahatlıyor. Bir de bu gaz çıkarma işini dene. Bebek emer emmez üstünü bile toplamadan omzuna alıp sırtına vuracaksın. Klasik yöntem yani. Bekletirsen gaz barsaklara iniyormuş...

Canim ya cok tesekkur ederim aciklayici cevabin icin ilk cocuk sahibi olunca herseyde panik olup agliyorum esimde sikauetci bu durumdan sakin ol diyo ne mumkun insallah bidaha bizimde olmaz suana kadar kakasini yapmadi ama takip edicem simdi cok sagol tekrar. Siz kac gunluk oldunuz bu arada biz 26 ginluguz bugun

Ah canım benim çok iyi anlıyorum seni. Lakin sakin olmamız lazım eşin haklı bu konuda. Ben dünden beri okadar yıprandım ki anlatamam. Oğlumu kucağıma almaya korkar oldum. Hemen fışkırtıyordu kusmuğu. Gece hiç uyumadım başında nöbet tuttum. O derece kusuyordu. Tıkanır diye korktum. Her nekadar yan yatsada... Sabah tekrar fışkırtınca dayanamadık koştuk dr.a. Allahtan birşey çıkmadı. Sen de kakasını kontrol et. Hemen telaş yapma tabi. En önemlisi senin sakin olman.. Biz bugün 18 günlüğüz bu arada...

Kizim misil misil uyuyor.simdi saat dorde kadar uyur.insaalah o zaman uyandigindada boyle uyur.buaralar cok rahatladi kuzum.sanirim ikinci ayini doldurdugu icin sorunlar bitiyor.

günaydınn bugun erkencıyız ogluşum okullu oldu babamız göturdu umarım mutlu oldu dun çok sevdı okulu bakalm bugun ne yapıcak bızde kızımla kaldık.

mısafırlıklere gıtmeye basladınızmı bız çok gezentı olduk sanırım :))hafta sonu görumcem gelıcek pazartesıde k.valıdem ayrılamıyoruz oglum babanneci

herkese gunaydin bugun tam 15 gunluk olduk, zaman ne cabuk geciyor daha dun karnimdaydi sanki ama butun gunlerimiz hep ayni geciyor evde emzir, altini temizle, uyut disarida cikmak istiyorum ama burada da artik havalar baya sogudu 2 dereceye kadar dustu, dahada dusecek:18: mecbur biraz oglumun toparlanmasini bekliyoruz. bu arada bebeginin tirnaklarini kesen var mi? benimkinin cok uzun hatta bugun alnini cizdi, eldiven takmiyorum ben. acaba nasil kesebilirim?

evet zaman acayip hızlı geçiyor..bu yaramazlar bizi yaşlandırıyor..

bebekler için tırnak makasları var bilirsin,rahatlıkla kesiliyor..zaten incecik tırnaklar,kendi kendine soyuluyor bile.

evet zaman acayip hızlı geçiyor..bu yaramazlar bizi yaşlandırıyor..

bebekler için tırnak makasları var bilirsin,rahatlıkla kesiliyor..zaten incecik tırnaklar,kendi kendine soyuluyor bile.

evet ama ben kesmeye korkuyorum derinden keserim diye, acaba törpulesem mi ? yada hangisi rahat olur normal bebek tirnak makasi mi? yoksa bildigimiz makas gibi olani mi?:26:

evet ama ben kesmeye korkuyorum derinden keserim diye, acaba törpulesem mi ? yada hangisi rahat olur normal bebek tirnak makasi mi? yoksa bildigimiz makas gibi olani mi?:26:

Ben iki kere kestim tirnaklarini ozel bebek makaslari var ondan al canim cit citla kestim ben biraz dikkat etmek gerekiyor. Eldiven mutlaka tak cunku elleri kollari hic rahat durmuyor yuzunu gozunu cizer maazallah uzulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…