2012 Ekim bebekleri büyüyor

kızlar selam nasılsınız? bebişler nasıl bakalım?
biz dün sabah 6 dan akşamın 4üne kadar hastanelerdeydik:KK43: kızımdan kan alındı genetik için bi dolu test yapılacak. 21 kasımda çıkıcak sonuçları. ayakları sorunlu doğduğu için doktorlar bi zihiinsel anomali var mı diye bakıyorlar:KK43::KK43: ama ben diyorum benim kızımda hiç bi anomali yok. anlamıyor kimse:KK43: ayklarının ikinci alçısı yapıldı. bayağı bi düzelmiş ayakları. doktor alçıyı açınca gördük. inanamadım hakkaten mucize gibi..rabbime şükürler olsun..inşallah 3 4 alçı sonra ayakları normale dönücek, sonra koruma ayakkabısına geçicez.
kızım 3500 doğmuştu. şişleri inince 4.günde 3200e düşmüştü. dün alçısı çıkınca tarttık 3400 olmuş.haftada 100gr çok mu düşük sizce? birde bebeğinizin kafa çapı ölçülüyor mu? artışı nasıl? bizim doğduğundan beri 35cm. çocuk doktoruna daha gitmedik ama benim kafam takıldı? bi sorun değildir bu dımı? fikri olan var mı?

Canım kaç günlük bebeğin? Biz baş çevremiz 34 cm ile doğduk, şimdi 35 günlüğüz, şu an 54 cm olduk. Doktoruna sor mutlaka,her kontrolde ölçüyorlar, önemli bir şey

Kızlar ya bısey sorucam.dogumdan sonra regl duzenlı oluyormu acaba?ben 1 kere oldum daha kırkım cıkmadan.sımdıyse olmadım olmam gerekıyordu.acaba duzenlı olmuyormu?yoksa bukadar cabuk bısey mı oldu?:26:
m

Canım regl olduğuna emin misin? Doğum sonrası kanama olabilir mi bahsettiğin şey? Genelde ilk 3 ay regl olunmaz diye biliyorum ben...

kızlar çokkk acillllllllll bu dr bize bugün monovit d 3 verdi ama kaç damla damlatcam 1 damla yetermi elimde bekliyorum şu anda

Sanırım elindeki D vitamini damlası. Bize doktor günde 1 kez üç damla olarak yazdı.

Son düzenleme:
Sanırım elindeki D vitamini damlası. Bize doktor günde 1 kez üç damla olarak yazdı.[/QUOTE]

evet canım d vitamini saol cevabın için inan kafamın içi bomboş sanki hiç bişey bilmiyorum kendi bildiklerimden bile şüpheleiyorum burasıda olmasa artık napardım bilmiyorum zira bizim hala bi doktorumuz bile yok

Sanırım elindeki D vitamini damlası. Bize doktor günde 1 kez üç damla olarak yazdı.

evet canım d vitamini saol cevabın için inan kafamın içi bomboş sanki hiç bişey bilmiyorum kendi bildiklerimden bile şüpheleiyorum burasıda olmasa artık napardım bilmiyorum zira bizim hala bi doktorumuz bile yok[/QUOTE]

Bunlar model model herhalde bende ki deca vit bana gunde 1 defa 10 damla dedi!!€

ya bebek büyütmek ne zormuş yaa ben çocuğumun gazını bile çıkaramıyorum daha nasıl ovuyorum ovuyorum yok acı elma yağını masajla kullanan varmı hanımlar

Ben kullaniyorum canim ayaklarinin altini ve gobegini yagla ovuyorum cok faydali oluyo hemen basliyo pirtlatmaya

biz dün sabah 6 dan akşamın 4üne kadar hastanelerdeydik:KK43: kızımdan kan alındı genetik için bi dolu test yapılacak. 21 kasımda çıkıcak sonuçları. ayakları sorunlu doğduğu için doktorlar bi zihiinsel anomali var mı diye bakıyorlar:KK43::KK43: ama ben diyorum benim kızımda hiç bi anomali yok. anlamıyor kimse:KK43: ayklarının ikinci alçısı yapıldı. bayağı bi düzelmiş ayakları. doktor alçıyı açınca gördük. inanamadım hakkaten mucize gibi..rabbime şükürler olsun..inşallah 3 4 alçı sonra ayakları normale dönücek, sonra koruma ayakkabısına geçicez.
kızım 3500 doğmuştu. şişleri inince 4.günde 3200e düşmüştü. dün alçısı çıkınca tarttık 3400 olmuş.haftada 100gr çok mu düşük sizce? birde bebeğinizin kafa çapı ölçülüyor mu? artışı nasıl? bizim doğduğundan beri 35cm. çocuk doktoruna daha gitmedik ama benim kafam takıldı? bi sorun değildir bu dımı? fikri olan var mı?

canım inş. daha güzel haberlerde alacaksın,,bak ne güzel bayaa düzelmiş kızının ayakları çok şükür...

Canım kaç günlük bebeğin? Biz baş çevremiz 34 cm ile doğduk, şimdi 35 günlüğüz, şu an 54 cm olduk. Doktoruna sor mutlaka,her kontrolde ölçüyorlar, önemli bir şey

m

Canım regl olduğuna emin misin? Doğum sonrası kanama olabilir mi bahsettiğin şey? Genelde ilk 3 ay regl olunmaz diye biliyorum ben...

yok dr gıttım altan ve ultrasonla baktı kesın regl dedı.ustellık 2 dr gorundum.

geçmiş olsun canım bebeğine:KK43:

kızlar bir şey sormak istiyorum.benim kızım bugün tam 1 haftalık oldu.arife günü doğduğu için doktoruna ancak 5 günlükken götürebildik.sorum şu kızım 3350 doğdu doktora götürdüğümde 3000 çıktı doktorum da beni çok korkuttu zayıf kalmış beslenmemiş diye.ertesi gün topuk kanı için sağlık ocağına gittim.ordada tartıldı kızım ve 3250 çıktı kilosu ve hemşire kanın alınış şeklindende gayet iyi beslenmiş olduğunu ve sağlıklı olduğunu söyledi.böyle bir şey başına gelen var mı aranızda ve sizce doktoru değiştirmeliyim?

canım bende arefe günü doğum yaptım..aynı şekilde5. gün doktora götürdük..3570 doğdu.dr da 3440 çıktı..dr iyikilosu dedi.bir gün sonra sağlık ocağına topuk kanı için gittik..orada 3600 çıktı..bende u kadar fark normal değil dedim..ebe tarılarda farklılık vardır..önemli değil dedi..doğduktan 1 hafta onra doğduğu kilosuna geri gelmesi gerekiyor diye biliyorum..

kızlar çokkk acillllllllll bu dr bize bugün monovit d 3 verdi ama kaç damla damlatcam 1 damla yetermi elimde bekliyorum şu anda

Arkadas cevaplamis grrci ama gunde 1kez 3damla vrriyorsun.bir de saglik ocagii bana sen de 9 damla kullan dedi..ama kendi doktorum da hayir kullanma dedi.ben elevit aliyorum cunku. Emzirme devam ettikce suda eriyen cals d3 ve elevite devam edecekmisim.kan hapi kutu bitince birakacakmisim...kizlar cinsel iliski icin 40 i bekliyoruz.ama ben sanki tirsiyom..ilk kez olaakmis gibi.halbuki son aya kadar devam ettik.nerden baksan yine 3 ay olacak..sez olanlar iliskiyi deneyenler oldu mu.benim hala karnimin ici aciyor azicik.sizde de var mi.

Arkadas cevaplamis grrci ama gunde 1kez 3damla vrriyorsun.bir de saglik ocagii bana sen de 9 damla kullan dedi..ama kendi doktorum da hayir kullanma dedi.ben elevit aliyorum cunku. Emzirme devam ettikce suda eriyen cals d3 ve elevite devam edecekmisim.kan hapi kutu bitince birakacakmisim...kizlar cinsel iliski icin 40 i bekliyoruz.ama ben sanki tirsiyom..ilk kez olaakmis gibi.halbuki son aya kadar devam ettik.nerden baksan yine 3 ay olacak..sez olanlar iliskiyi deneyenler oldu mu.benim hala karnimin ici aciyor azicik.sizde de var mi.

Korku bende de var ama biz hic birlikte olmadik,yani nerdeyse 1 sene olacak:KK66:))bana elevit vermedi neden acaba,zaten 27. Haftada biraktirmisti kilo aliyorum diye...karnim benimde aciyo ya niye acaba icim curuk gibi...

Gunaydin arkadaslar
Valla bizimde en son 12. Haftada olmustu iliskimiz kanama olunca yasaklama geldi sonra da biz yapmadik aylar gecmis 40 i geciririm ben bu gidisle cunku bende korkuyorum :18: hormonlarin etkisinden kuruluk olur agrili olabilir demisti doktorum iliski icin :KK50:

cnm bız 26. gunumuzde denedık 8 aydır bırlıkte olmuyorduk esımle erkekler malum dayanamıyolar agrı olmadıda herkes bana ılk gecekı gıbı acır fılen dıynce psıkolojıkmen acıcak duygusuyla kastım kendımı ve nerdeyse bırlıkte olamıyorduk gırmıyordu sıktım dışımı ama cnm çok acıı vajınusmus durumu bıle olabılıyormuş bundan çok korkuyorum.sımdı esım tekrar ıstıcek dıye odum kopuyor sankı yıne acıcak gıbı gelıyor.

Gunaydin arkadaslar
Valla bizimde en son 12. Haftada olmustu iliskimiz kanama olunca yasaklama geldi sonra da biz yapmadik aylar gecmis 40 i geciririm ben bu gidisle cunku bende korkuyorum :18: hormonlarin etkisinden kuruluk olur agrili olabilir demisti doktorum iliski icin :KK50:
evet ya kuruluk oluyormuş 3 ayda geri geliyormuş kadınlık hormonu.onda 3 ay regl olunmuyor demek..
cnm bız 26. gunumuzde denedık 8 aydır bırlıkte olmuyorduk esımle erkekler malum dayanamıyolar agrı olmadıda herkes bana ılk gecekı gıbı acır fılen dıynce psıkolojıkmen acıcak duygusuyla kastım kendımı ve nerdeyse bırlıkte olamıyorduk gırmıyordu sıktım dışımı ama cnm çok acıı vajınusmus durumu bıle olabılıyormuş bundan çok korkuyorum.sımdı esım tekrar ıstıcek dıye odum kopuyor sankı yıne acıcak gıbı gelıyor.

eşim hergün soruyor ne zaman çıkıyor bu kırk diye..senin de dediğin gibi bir gün gümbürtüye gideceğim..kaçsam nereye kadar:KK37::KK37:1 hafta falan var. deneyelim diyor..benim karnım acıyor az da olsa ondan da korkuyorum..saçma biliyorum ama karnım da sarkık ve çatlaklar karnım inince büzüldü:KK17::KK17:çekiniyorum sanki..

evet ya kuruluk oluyormuş 3 ayda geri geliyormuş kadınlık hormonu.onda 3 ay regl olunmuyor demek..

eşim hergün soruyor ne zaman çıkıyor bu kırk diye..senin de dediğin gibi bir gün gümbürtüye gideceğim..kaçsam nereye kadar:KK37::KK37:1 hafta falan var. deneyelim diyor..benim karnım acıyor az da olsa ondan da korkuyorum..saçma biliyorum ama karnım da sarkık ve çatlaklar karnım inince büzüldü:KK17::KK17:çekiniyorum sanki..

ay bızımkı gıbı daha 40 çıkmadı dıyorum gel bışı olmaz dıyor hele bıgun 1 haftalık fılen lohusayım oyle bır yorgunlukla uyumuşumkı adam pijamamı çıkarmış ruhum duymamış öpunce bır uyandım yat yat uyu bışı yok dıyor bana bı kalktım altım yok bışı yapmadın deme dedım :))

ay bızımkı gıbı daha 40 çıkmadı dıyorum gel bışı olmaz dıyor hele bıgun 1 haftalık fılen lohusayım oyle bır yorgunlukla uyumuşumkı adam pijamamı çıkarmış ruhum duymamış öpunce bır uyandım yat yat uyu bışı yok dıyor bana bı kalktım altım yok bışı yapmadın deme dedım :))

:KK9::KK9::KK9::KK9: ayyy çok güldüm ya,senin adam aşmış iyice..onu afganistan ayrılığı bu hale getirmiş..tak demiş canına..

:KK9::KK9::KK9::KK9: ayyy çok güldüm ya,senin adam aşmış iyice..onu afganistan ayrılığı bu hale getirmiş..tak demiş canına..

benım adam ezelden böyleydıde dogum olunca iş degişti :)))

afganıstandayken hamılelık hormonuyla sapık olan ben olmuştum :)) şimdi tekrar o ahhh ahhh insallah bu gunlerde gecıcek yenı gelın gıbı hıssedıyorum kendımı.

hatta gecen ebe dıyorkı nasıl korunuyonuz ahh bı olsa nasıl korundugumuzu derdım dedı kadın allahtan tanıdıkta söyledım oda guluyor.bır kagıt verdı bana vajunusmus nasıl yenmelı vs ay okurken ben utandım esım bakayım dedı hıç gerek yok dedım sakladım

Benım hıc sorun olmadıda.benım kırkımda cıktı regl de oldum.o ısıde yaptım ama korkum ya bırdaha olursa hemen ustune.benım ıcın ıyıde olur bırdaha tup bebek yapmam ama cokta erken olur.doktorum dogumdan sonra normal hamıle kalabılırsın ama yapma dedı.

Benım hıc sorun olmadıda.benım kırkımda cıktı regl de oldum.o ısıde yaptım ama korkum ya bırdaha olursa hemen ustune.benım ıcın ıyıde olur bırdaha tup bebek yapmam ama cokta erken olur.doktorum dogumdan sonra normal hamıle kalabılırsın ama yapma dedı.

senin sezeryan mıydı?,2 sezeryan arası en az 2 sene geçmesi gerekirmiş zaten..daha önce iyiydi.yaklaşık 1.5 senedir korunmuyorduk,bir düşüğüm oldu.polikistik over var.anca olur zaten hemen olmaz diyerek korunmayı bırakmıştık...pek bi rahattım..ama şimdi öyle değil..önlem almak gerek..ne yapacağımı bilmiyorum..

Son düzenleme:
senin sezeryan mıydı?,2 sezeryan arası en az 2 sene geçmesi gerekirmiş zaten..daha önce iyiydi.yaklaşık 1.5 senedir korunmuyorduk,bir düşüğüm oldu.polikistik over var.anca olur zaten hemen olmaz diyerek korunmayı bırakmıştık...pek bi rahattım..ama şimdi öyle değil..önlem almak gerek..ne yapacağımı bilmiyorum..

Bende sezaryenliyim ama benim doktorum kardes dusunuyorsaniz 1 sene sonra yapin dedi oyle 2 sene beklemen gerek demedi yasim geregi fazla beklememem gerekiyormus spiral takariz istersen dedi ama 1 sene sonra yapacaksan bebek simdi takmanin alemi yok dedi valla bu kadar kisa aralikla kardes yapar myim kizima hic bilemiyorum daha dogrusu ikinciyi pek dusunmuyorum 1 tane de yeter aslinda adam akilli bakilabilmesi acisindan hem ikinci olursa kizim ikinci plana duser diye korkuyorum ben haliyle ilgi hep bebekte oluyor yaa o yuzden cok kararsizim ilisikiye baslarsak esim korunucak sonrasina da kesin karar verirsem istemedigime dair spiral taktira bilirim kayinvalideme kalsa ikinciyi mutlaka dogurmaliymisim kardessiz olmazmis ama ben kendime guvenemiyorum bakma konusunda cok zor omur boyu sorumluluk

evet sezeryandı.canım bende polıkıstık overım ama bırdaha o tup bebek tedavısını gormek ıstemıyorum.doktorumda en az 2 yıl olması gerek ama dedı senın vucudun kendını cabuk toparladı cokda rısklı olmaz dedı.hamıle kalmadan bu kadar zayıf degıldım..

X