Kizlar cok fena grip oldum kafami kaldiramiyorum ve ne yazik ki surkli gezmek isteyen bir bebegim var.babamiz isten izin aldi mumkun oldugunca elime almamaya calisiyorum sadce emzirirken aliyorum bebisimi.iki gundur koklayip opemiyorum cok zor dayaniyorumsurkli maskede takiyorum degisik degisik bakiyor yuzumezimax diye bir antibiyotik verdi doktor ama cesaret edemedim kullanan yada hakkinda fikri olan var mi
Hepte bu saatlerde karnim acikiyor yesem bi dert,yemesem uyku tutmuyornasil zayifliycam boyle...
kız bebek annıslerı sıze bı sorum var...
yakın bı zamanda memleket gtcez bız anneannemızın dedmızın yanına..
annem dogdugundan berı heveslenıp duruyodu
kulaklarını delırcem kupe takcam dye sımdı telde yıne tekrarladı ve benımde aklıma gelınce fıkır almak ıstedım szden
aslında bende ıstıyorum delınmesını ama merak edıyorum sızler deldırdınız mı
yda ne zmana dusunuyosunuz gıdene kdar 4 aylıgı gecmıs olcak cımcımem erken olmaz dmı:26::26:
merhaba kizlar bugun moral olsun diye sacimi boyattim koyu olan rengi acik kumral yaptirdim ihtiyacim vardi degisiklige. kizimin emmesi duzeldi ama tek meme emmeye devam. 1 aydir dogru duzgin emmedigi icin sutumde azalmis. emiyor emiyor kisa surede bitiyor uzun sure cekmeden gelmiyor. uzun sureyide uyanikken sabretmiyor uyurken ancak. bunada sukur. sutumu tekrar nasil artirabilirim
o da bı bakısacısı tabı canımm sana kalmıs bs saygı duyarım fıkrın..kesinlikle deldirmyi düşünmüyorum, kızım büyüdüğünde bu tercihi kendi yapsın istiyorum, belkide küpe takmaktan hoşlanmayan bi kız olucak ve ömür boyu sırf ben deldirdiğim için gusül alırken kulak deliğini yıkamayla uğraşıcak. annem istedi ama bu açıklamayı onada yaptım, çok heves ediyorum küpe takmayı çok istiyorum kızıma ama bu tercih hakkını elinden almamak için deldirmiycez babasıyla öyle karar aldık
ben kizimi ucuncu aydan beri oturtuyorum eskilerin oturturma demesine bskmayin doktorlar oturtabilirsiniz diyor bende hep oturtturdum
o da bı bakısacısı tabı canımm sana kalmıs bs saygı duyarım fıkrın..
ama tabı bı ıhtımalse eger sonucta sonucta bu bahsettgın durum
soylede olabılır tam tersı acıya karsı asırı duyarlı hassas ama kupe takmayı cook seven ve cok ısteyen bı kız da olabılır yavrum
ve karsıma gecıpp 'anne soler mısın neden bu ısı baskaları gbı sen de ben kucukken halletmedın sımdı ben bendekı bu korkuyla nasıl eyleme donustrecegm bu ıstegımı'
ıhtımaller her zman vardr hayatta yanı canım kısacası....
umarım onlar buyurken
bızler hep yavrularmzn gonlunden gecıcek olan ıhtımallerı uygulamıs oluruz
cnm senin oglanda bizim kiz gibi tek meme emiyordu dimi benim kizim ucay dolduktan sonra emmek istemedi. oncrleri 3-4 saat iyice acikana kadar inat ediyordu sonra sadece uykuda emmeye basladi. daha sonra uykuda emmeyide reddetti. parmk emmesi cogaldi. cok az kilo aliyordu 10'gunde 120 gr gibi. 1 ay kadar surdu sonra hasta oldu bu seferde burnu tikali bogazi hiriltili oldugu icin ememedi biberinlada beslnmedi 1 gun 15 saat ac kaldi. sekeri dustugu icin hep uyuyordu doktora gotyrdum usutme disinda emmemesi icin hic bir neden yoktu. emmedigi bu bir aysa ucayri doktora gittik butun kan idrar kaka ciger genel muayenede cok sukur enfeksiyon vs. hic birsey cikmadi. zayifladi. 6750 ye dustu 7000 den. 1 hafta sonra iyilesti cok sukur emmeyede basladi.rabi yine sadece solu emiyor. sagisa sagip kasikla veriyorum. kilosu tekrar 7000 olmus.
tatlım bızde 19 ekım doğumluuz 37 haftalık doğdu bızım hacı yatmazımız ay cok tatlı paşam yatırıyoruz hemen kut kalkmak ıstıyo bagırıyo kaldırıyoruz sankı kendını parayalan o degıl gulucukler sacıyo
cnm emme olayıda sakkın ortam ıstıyolar ben artık saat koydum sık emerse az cekıp bırakıyo
bende 2 saatte verıyorum genelde uykusuna yakın saatlerı tercıh edıyorum emıyo
Canim basın sağolsun Allah sabır versin. Ben hiç su vermiyorum. Zaten mamada süt gb sudan oluşuyor. Gerek duymuyorum.
Son iki gündür bnm kızda ne meme ne biberon alıyo iki çekiyor bırakıyor iki çekiyor bırakıyor halbuki aç. Anlamadım gitti. Ve çokta huysuz. Gece uykuları da saçmalama ya başladı yine. Offff[/QUOT
Demek bu emmeme problemi baya yaygin. ben tek meme emziriyorum genelde sagi almaak istemiyor sanirim ucu yok diye. oyle her saat badi emzirmek isteyen biride degilim. aciksin emer diyirum ama saat tutuyorum yok emmiyo dort saat oluyo. birtek uykuda emiyo. uyanikkennasla emmiyo mizmizlik yapio. yarin biberon denicem bakalm.
Sevnih korkmaya basladim bende bu durumdan. hasta gibide gorunmuyor cok sukur. agzinda pamukcukta yok. Umarim uzun surmez bu durum yoksa cok yipranirim boyle.
Canim basın sağolsun Allah sabır versin. Ben hiç su vermiyorum. Zaten mamada süt gb sudan oluşuyor. Gerek duymuyorum.
Son iki gündür bnm kızda ne meme ne biberon alıyo iki çekiyor bırakıyor iki çekiyor bırakıyor halbuki aç. Anlamadım gitti. Ve çokta huysuz. Gece uykuları da saçmalama ya başladı yine. Offff[/QUOT
Demek bu emmeme problemi baya yaygin. ben tek meme emziriyorum genelde sagi almaak istemiyor sanirim ucu yok diye. oyle her saat badi emzirmek isteyen biride degilim. aciksin emer diyirum ama saat tutuyorum yok emmiyo dort saat oluyo. birtek uykuda emiyo. uyanikkennasla emmiyo mizmizlik yapio. yarin biberon denicem bakalm.
Sevnih korkmaya basladim bende bu durumdan. hasta gibide gorunmuyor cok sukur. agzinda pamukcukta yok. Umarim uzun surmez bu durum yoksa cok yipranirim boyle.
cnm benim hstalikla birlikte yaklasik 40 gun surdu sinir krizleri gecirdim bagirdim cagirdim hrsey daha kotu oldu psikiyatri doktoruna gittim rahatlamk icin oda care vermedi annemi cagirdim o biraz beni sakinlestirmeye calisti agladim uzuldum ama bu seferde emmedigi icin sutum azaldi. cok zor gunlrrdi umarim tekrari olmaz sutum simdi tekrar cogalmaya basladi. benim sag tarafin ucu kucik diye almk istemiyordu simdide ben vermiyorum agzindan cikatsa sinirlenir diye sagip kasikla vermeye calisiyorum. avent in biberonu iyi dediler 24 tl verdim aldim ama bizim cadi onuda almadi simdi cok.sukur solu emiyor. sabirli ol eger bagirip cagirip yaninda aglarsan hemen tepki veriyorlar emmeyi reddediyorlar.
sevnih senin tek göğüs emzirdiğini yeni okudum, benim saat uygulamam sana uyarmı bilmiyorum, belki çözüm olur diye yazmıştım ama o ayrıntıyı atlamışım kusura bakma.
benim kulağımı komşumuz (hemşireydi) iğneyle delmişti, şimdi ise tabancalr çıktı saniyelik bi acı, kızım büyüdüğünde kimbilir neler çıkar. istiyosa deldirsin, erkekte olsa kulağını deldimesine karşı çıkmam :)
çok teşekkür ederiz teyzesii..gecmıs olsun canım IKINIZE BIRDEN..
kıyamam kuzuna..ıyı gelmstr ama ona fıtıl uzulme sen annesı hersey onların saglıgı ıcın
Allah sıfa versın cnm bogazın ıcın zencefıl tuketebılırsın cok ıyı gelıyoo
bende oncelerı takmamk ıcın cok dırendım ama agız suyundakı mıktar arttıkca mecbur kaldım
en kucuk boylarından baglamalı dııl cırtcırtlı olanlardan takıyoruz bız mecburen..
masaalahh canm cok sevımlı bı kızın var...
hg canımm ıyıyz cok sukur...
ohh ne guzel rahatlamıssındr bu yaramazlar fızyolojımızı ve kımyamızı fena etkıledı hala bole olunca da
aylardan sonra kuafore gtmek bızlerde mıamı tatılı etkısı yapıyoo
Allahım bu ne sırınlık boleeeemasaallahh
cok tatlı kızın ya bayılıyorum canım ben senın kızına oglum olsaydı pesınızı hıc bırakmazdk walla
bıde saclara bakkk tam kucuk hanımefendı suslu cımcımeee...
benım kızımın hıc sacı cok az yaaa cok ozenrdım hep saclı bebıslere bı an once uzasa keskee
hepınızı merhaba kızlar...
kupe konusunda yorumlarnz hep aynı yonde olmus ama ben ole 1 yasına kadar bekleyemem herhalde
etrafımda cok var benım dha 3 aylıkken deldıren ceekıcek kuvvetı yok kı anların dha hem ben zaten ole tutup cekcek cınsten dııl mınımınnacık bse ıstıyorum
eskıden berı ozenırdım hepp ıcımde kalmasınbakalım artık ...
bnde bgun kızımı babasına bıarkp dısarya cıktım nasıl ıyı geldı anlatamam sutumu bıle etkıledı
eve geldıgmde sadce 1 saatın ıcınde gogsum sısmıstı bnce bu sutu etkıleyen en onemlı sey MORAL..
kendımızı ıyı hıssetmemız... evde yorgun argın bıtkın sut uretıcek hal kalmıyo bızde
bde bende yesıllık cok ıse yaradı onu da solımm ınekler bosuna ot yemıyomus dedım kendı kendıme
ucak bıletımzı aldık memleket gdıyoruz ayın 10unda gun sayıyorum ya keyfım cok yerınde
ılk ısım kuafore gtmek olucak boya,kesım...yenı bı ben olarak gelıcem
donusum muhtesem olucekk
ahhh ahhh bızımkı yaklasık ıkı aydır oyle doktoru cıktı cıkıcak dıyor dısıne ama cıkmıyr cok zorluyor malesef kolay degılmıs perısan olduk vallaa pıt dıye cıkıyo snıyordum benn..bızımkı 1,5 ay oldu surelı oturuyor sıpa.yatırmak mı kıyamet kopuyor sankı dovuyoruz yanıı.annem alt katta oturuyor ne oluyor dıye ya gelıyo yada telefon acıyor dusunun yanıı
Bebisine ve fotogrf koyn tum bebislre ayri ayri bayildim kizlar. hepsine masallh allah nazarlardan sakladin hepsini.
Canim bizde 39+2 de 19 ekimde dogduk. bu kadar olur. meleginde kilosuda cok guzel. Şu haci yatmazlik herkedin ortak derdi sanirim. sirti yere geldigi gibi ciglik cigliga benim oglumda. oturma meraklisi. yattigi yerden kafayi baya kaldiriyor çabasi cok komik oluyor :) bu gibi ortak davranislari duymak cok rahatlatici. hepimiz ayni seyleri yasiyoruz. bizim emme ve gece uykusu sikintimiz var malsf. oglumu once uyutuyorm sonra emziriyorum. uyanikken emmiyo ac olsada buda yeni adet. bu skintiyi ceken varmi?
cnm aras tam 1 ay önce 7500 gr dı sımdılerde 8500 e yaklaşmıştır dıye duşunuyorum
37 haftada 3780 doğmuştu
ıse baslıcaksan ek gıdaya başlaman ıyı olur cnm gercekten
cnm bende simdi saatli emzirmeye basliyacam once iki saatte bir sobra uc saate cikaracam sol gogusu emzirip doymazsa sagi sagip kasikla verecegim. boyle cok yipraniyorum hem cok acikmadigindan iki emip birakiyor ama ben 2-3 saat disariya ciksam gelsem cok guzel emiyor hem bebekler duzeni severmis.