Mirildaniyor mu?acaba ne diyo zillicik,yerim onu
Benimki de kus gibi sesler cikariyo,bik cik falan,cok seker...sag gogsunde daha az mi geliyo cektikce digerine gore?yoruluyodur cekerken otekinden daha kolay geliyorsa,benim de tam tersi sag gogsumde daha cok sut var sanki,o daha dolu oluyo,onu daha kolay cekiyor.
Benim ki kükrer gibi kızar gibi sesler çıkarıyor cimcimem
Evet sağ göğsümde daha az süt var herhalde yoruluyor dediğin gibi
uykuya çok hasret kaldım
cnm benim hiç moralini bozma sütünün gelmesi için moralli olman buna inanman lazım benim minikim 12 günlük oldu ilk zamanlar mama vedim bikaç kere cok ağlıyodu sütüm yoktu ama şimdi sütüm geldi çok şükür sürekli emzir sütünü sağ, bir de süt arttırıcı bitki çaylarından günde 4 fincan iç,3 lt re de suyunu ihmal etme...oysaki hamilelik ne kadar kolaymış dimi şimdi bunu daha ii anlıyorummm. sütüm çok az geliyo.3 saatte 1 sağıyorum makineyle birinden 20 cc diğerinden 10 cc öıkıyo. napıcam hiç bilmiyorummmm. moralimmmm 0000000000000000
cnm kesinlikle göğsün için lansinoh krem kullan benimkini 2 günde geçirdi emzirirken ağlıyordum resmen,ben de normal doğurdum dokor antibiyotik ve pomad verdi pansuman yapıyorum ağrı kesici de minoset içyorum bazenKizlar yardim delirmek uzereyim
Benim sipa geceleri hic uyumuyor surekli mizirdaniyo meme istiyo memeyi almiyo zar zor uyutuyorum on dk sonra kalkiyo agliyo mama veriyorum bi damla zor iciyo gazi yok alti temiz niye boyle yapiyo anlamiyorim gunduzleride ben uyuyamiyorum enerjim tukendi
zaten dikislerim cok kotu ustine oturamiyorum dokyor kuru tut dedi ilac falan vermedi cok agriyo normal dogum yapanlar dikisleriniz ne durumda 6 gun oldu dogum yapali her gecen gun agrisi artiyo
herkese selam kızlar..
diğer topice yazmıştım baktım herkes burada..
kızım 16 ekimde dünyaya geldi. ortopedik sorunumuz var. kızımın iki ayağı bilekten dışa çarpık doğdu. anne karnında duruş bozukluğundanmışhiç bi ultrasonda görülmemişti bu sorun. şok olduk çok buruk yaşıyoruz mutluluğumuzu alçı tedavisine başlandı. şuan iki bacağıda alıda yavrumun ortalama 4 5 alçı yapılacak normale dönmesi için. ama %100 normal düz ayak olamayabilirmiş. bilmiyorum bebeğimin vereceği tepkiye bağlı..dua edin nolur kızım sağlığına kavuşsun..alçı tedavisinden sonrada özel ayakkabı kullanılacakmış geriye dönmesin diye 4 5 yaşına kadar takip edilecek..sonrada ergenliğe kadar takip off bilmiyorum allah yardımcımız olsun..uzun zorlu bir süreç var önümüzde..ben lohusa sendromunu iki kat yaşıyorum bu durumdan dolayı. sürekli ağlıyorum. tutamıyorum kendimi. sütüm var çok şükür..ama memeyi tutana kadar kızım kan ter içinde kalıyoruz.sarılık oldu, biraz atlattı gibi..böyle hüzünlü buruk bir sevinçle geçiriyoruz günlerimizi..hepinizin dualarına ihtiyacımız var...
Benımde sağ gogsumden daha cok gelıyor..kızlar benım paşamda mırıl mırıl oldu memeyle konusuyor kavga edıyor ayaklarıyla alttan tekme atıyor ustten memeye laf sayıyor..laf sayacam derken meme basını agzından kacırıyor bu sefer sinirlenıyor basıyor çığlıgı ,sakınleştırıp tekrar memeyı tutturuyorum yıne mırıl mırıl nerelerdeydın der gıbı konusuyor ve uyuyor o hallerı cok tatlı ama neden böyle bır huy edındı anlamadım.sağdıgım sütü ve mamayı bıberonla verıyorum bıberona alışıp memeyı bırakmaz ınsallah ama baktım bıberon ve yalancı emzık e de laf sayıyordoktor kasıkla yedır dıyor beceremedım kasıkla:26: ebebekten kasık aldım bakalım bugun onla denıcem...bugun sabah 06:00 ya kadar oturttu bızı uyumadı 06:00 da uyuduk
kızlar sız kahve ıcıyormusunuz doktor bebege gecer dedıgı ıcın hala ıcmıyoum ben gebelıktede ıcmedım offf..canım nasıl cekıyor yaa..
cnm benim hiç moralini bozma sütünün gelmesi için moralli olman buna inanman lazım benim minikim 12 günlük oldu ilk zamanlar mama vedim bikaç kere cok ağlıyodu sütüm yoktu ama şimdi sütüm geldi çok şükür sürekli emzir sütünü sağ, bir de süt arttırıcı bitki çaylarından günde 4 fincan iç,3 lt re de suyunu ihmal etme...
herkese selam kızlar..
kızım 16 ekimde dünyaya geldi. ortopedik sorunumuz var. kızımın iki ayağı bilekten dışa çarpık doğdu. anne karnında duruş bozukluğundanmışhiç bi ultrasonda görülmemişti bu sorun. şok olduk çok buruk yaşıyoruz mutluluğumuzu alçı tedavisine başlandı. şuan iki bacağıda alıda yavrumun ortalama 4 5 alçı yapılacak normale dönmesi için. ama %100 normal düz ayak olamayabilirmiş. bilmiyorum bebeğimin vereceği tepkiye bağlı..dua edin nolur kızım sağlığına kavuşsun..alçı tedavisinden sonrada özel ayakkabı kullanılacakmış geriye dönmesin diye 4 5 yaşına kadar takip edilecek..sonrada ergenliğe kadar takip off bilmiyorum allah yardımcımız olsun..uzun zorlu bir süreç var önümüzde..ben lohusa sendromunu iki kat yaşıyorum bu durumdan dolayı. sürekli ağlıyorum. tutamıyorum kendimi. sütüm var çok şükür..ama memeyi tutana kadar kızım kan ter içinde kalıyoruz.sarılık oldu, biraz atlattı gibi..böyle hüzünlü buruk bir sevinçle geçiriyoruz günlerimizi..hepinizin dualarına ihtiyacımız var...
canım allah mis kokulu yavrunu sana bağışlasın..dermansız dert vermesin inş..şöyle bi düşündümde hamilelik boyunca rutin kontroller boyunca başını, karnını ve uyluk kemiğini ölçmekten başka birşey yaptıkları yok doktorların..peş peşe randevuları sıralayıp duruyorlar..sen güçlü ol ki minik kuzunda iyi ooolsun annesi..
cnm benim hiç moralini bozma sütünün gelmesi için moralli olman buna inanman lazım benim minikim 12 günlük oldu ilk zamanlar mama vedim bikaç kere cok ağlıyodu sütüm yoktu ama şimdi sütüm geldi çok şükür sürekli emzir sütünü sağ, bir de süt arttırıcı bitki çaylarından günde 4 fincan iç,3 lt re de suyunu ihmal etme...
kızlar biz bugün 8 günlük olduk hala göbek bağımız düşmedi sizin miniklerin kaçıncı günde düşmüştü bide düştükten sonra da bakım yapıyormuyuz
bide sezeryanla doğum yapanlar hiçmi korse giymiyonuz kızlar yaa bu göbüşler gitmez ki giymezsek
canım bizim dün düştü göbeğimiz..biz yine bakım yaptık, bi kaç gün yapalım dedik.
doktor bana bir hafta karnını sar dedi bi kuşak vs bişeyle, sonrada korse giy dedi. bende sarıyorum ama dikişlerim sızlıyo benimsizinde acıyo mu? oturunca canım yanıyo, birde yataktan doğrulurken dikişimde sızı oluyo? dikişler patlıycak diye korkuyorum:26:
kızlar sız kahve ıcıyormusunuz doktor bebege gecer dedıgı ıcın hala ıcmıyoum ben gebelıktede ıcmedım offf..canım nasıl cekıyor yaa..
canım bizim dün düştü göbeğimiz..biz yine bakım yaptık, bi kaç gün yapalım dedik.
doktor bana bir hafta karnını sar dedi bi kuşak vs bişeyle, sonrada korse giy dedi. bende sarıyorum ama dikişlerim sızlıyo benimsizinde acıyo mu? oturunca canım yanıyo, birde yataktan doğrulurken dikişimde sızı oluyo? dikişler patlıycak diye korkuyorum:26:
daha yeni kahvaltı yapabildim.tabi kahvaltı denirse.2 çocuklu olunca kendine sıra gelmiyo insanınbenim küçük prens gündüzleri çok zor uyuyo.memeden ayırınca hemen açıyo gözünü.tabii şu meşhur ıkınmalarımız da rahat vermiyo.uykusunda bile sürekli ıkınıyo kuzum sürekli emmek istiyo.ben de doymuyo mu acaba diyorum.bütün gün emince akşama kadar bitiyo sanki sütler.yumuşacık oluyo memişler.akşam hala aranıyodu mama vereyim dedim biraz içti birazını akıttı (bu arada avent biberondan hiç memnun kalmadım.sürekli akıtıyo.Allahtan fazla kullanmıyoruz.yoksa beğenmedim hiç) biberonla oynayıp durdu,diliyle ittirdi sonra da.ama baksan hala aranıyo.meme istiyomuş kuzucum eme eme uyudu sonunda..benim göğüslerim sanki çok dolmuyo yaa.sizin dolu oluyo mu hep?o yüzden doymuyo mudur diye düşnüp duruyorum.büyük oğlumda taşardı göğsümden sütler.göğüs pedi yetmezdi.şimdi fazla taşmıyo,bazen sertleşiyo o kadar.ama bu hafta 600 gr almış oğluşum.günde 1 kere mama vermeyle almamıştır bu kiloyu herhalde.artık vermemeye çalışıyorum zaten.inşallah doyuyodur kuzum.haftaya kontrolde belli olur artık.ne çok yazdım yahu.fırsat bulmuşken yazayım bari
canim bende memnun kalmadim aventin biberonundan cok fiskiriyor nedense halbuki cok methedilen bir marka ve de pahali 2 numaradan 3 tane aventim var esim abd den aldi Allahtan cok ucuza aldi ben Mamajoo nun biberonundan cok memnunum ucu cok guzel icerken cok guzel kavriyor kizim iyi ki 2 numarasini da almisim. Bir de chicconun cam biberonunu aldik o da guzel ondanda fiskirmiyor
herkese selam kızlar..
sağol canım.mamajoo ya baktım da e-bebekte de varmış.eğer böyle giderse ondan alalım bakalım, b ide onu deneyelim.mama falan neyse de.sağdığım sütü verirken akıtınca içim gidiyo.boşa gidiyo hep
benim kızımı en az 2 kere tutuyor hıçkırık..doktor normal dedi..ama zor oluyor..bir de benim kız bir iki kere emerken boğazında kaldıçok korktum şimdi emzirirken tedirgin olyorum..hıçkırık varsa bitmesini bekliyorum..
kızlar sadece anne sütü veren ve biberon kullanmayanlar nasıl anlıyorsunuz bebeğin doyup doymadığını,sütün yeterli olup olmadığını...
merhaba kızlar. benim minnoşum bugün 9 günlük oldu. ama hala emmiyoilk günlerde 1 damla bile sütüm gelmedi. makine ile gelmemişti. mecburen mamaya başladık. şimdi sütüm gelmeye başladı ama bizim zilli rahata alıştı süt az geldiği için hiç zora gelemiyo. hemen ağlıyo sabahtan akşama kadar onu emzirmeye uğraşşıyorum ama malesef başarılı olamadım. çok sinir bozucu durum. onu emzirmeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam.dokuz ay karnımda taşıdım ama şimdi karnını bile doyuramıyorum yavrumun
herkese selam kızlar..
canim uzulme ben 5 gun hastanede kaldim sutum gelmedi bebisime aptamil icirdiler kaplla.makinayla sutumu sagarak getirdim cok az geliyordu siringayla topluyorfuk falan.sonra kuzim alisti emmek istemedi hemsire zorla olsa ver badka seyle devam edersen slmaz dedi.sadece 1gun direndik vegalip geldik.o endikce sutum cogaldi simdi durmadan emmek stiyor masallah:)darisi sana sabirli ol!