2012 Ekim bebekleri büyüyor

slm kızlarrrrr ben cumartesi gecesi birden bire doğurdummm :) 38 + 6 da ... öğlen nişan gibi bişi geldi öncee önemsemedim sonra öylesine bi dr umu aradım gel bi bakalım dedi bi gittim doğum başlamışş ben hala yok bugün doğurmucam diyodumm :) cumartesi akşamı 22 :20 de kızım epidural normal doğumla dünya ya geldiiii :) herşey çok güzelldiii :)

ben burdaki arkadaşlar 40 haftayı doldurunca hep benimde öyle olucak sanıyodumm , herşeyin vakti saati varmışş ... rabbim bekleyen arkadaşlarımada sağlıkla kucaklamak nasip etsin ..

ay çok sevindim canım benim allah analı babalı büyütsün inşallahh

merhaba kızlar. benim minnoşum bugün 9 günlük oldu. ama hala emmiyo :KK43: ilk günlerde 1 damla bile sütüm gelmedi. makine ile gelmemişti. mecburen mamaya başladık. şimdi sütüm gelmeye başladı ama bizim zilli rahata alıştı süt az geldiği için hiç zora gelemiyo. hemen ağlıyo sabahtan akşama kadar onu emzirmeye uğraşşıyorum ama malesef başarılı olamadım. çok sinir bozucu durum. onu emzirmeyi o kadar çok istiyorum ki anlatamam.dokuz ay karnımda taşıdım ama şimdi karnını bile doyuramıyorum yavrumun :KK43:

ah canım benim yaşadığım şeyleri yaşamışsın.. ben de o kadar üzülüyodum ki ağlıyodum yeterli olamıyorum diye şimdilerde daha iyi hatta bir haftadan beri çok çok az mama verdik doktor öyle söyledi kilo kontrolü yapıcam dedi 150 gr almış 6 günde az ama doktor ayda 752 gr yapar dedi yeterli dedi yine bu şekilde devam edicez. benim de sütüm öyle şakır şakır gelmiyo senin nasıl? benim uyuyunca dinlenince iyi oluyo yorgun olduğumda hiç yok işte o zaman mama vermek zorunda kalıyoruz

Yesil33 cnm doktoruna sormadan mama verme.sonra basa cikamszsin.kilo alimi normalse neden veresinki?benimkide hep aeanio aglio ama kilosu iyi

Yesil33 cnm doktoruna sormadan mama verme.sonra basa cikamszsin.kilo alimi normalse neden veresinki?benimkide hep aeanio aglio ama kilosu iyi

canım senın bebiş kaç kilo? benımkı bugün 4 kilo 40 gr çıktı ama 6 günde 150 gr almış çok az geldi bana doktor normal dedi ama bilemedim

ahh canım bende hiç istemiyorum ama gelen giden bu çocuk doymuyor diyor sütüm var ama anlatamıyorum eğer biri daha derse bu çocuk doymuyor diye fena kapışacam az kaldı..doyduğu nasıl anlaşılır bilmiyorumki kakasını falan yapıyor güzel sadece uzun süre emiyor

ahh canım bende hiç istemiyorum ama gelen giden bu çocuk doymuyor diyor sütüm var ama anlatamıyorum eğer biri daha derse bu çocuk doymuyor diye fena kapışacam az kaldı..doyduğu nasıl anlaşılır bilmiyorumki kakasını falan yapıyor güzel sadece uzun süre emiyor

Kakasi sari turuncu olacakmis bir de daha cok idrara bakacakmisiz..her seferinde dopdolu agir bir bez olacak yani..

ah canım benim yaşadığım şeyleri yaşamışsın.. ben de o kadar üzülüyodum ki ağlıyodum yeterli olamıyorum diye şimdilerde daha iyi hatta bir haftadan beri çok çok az mama verdik doktor öyle söyledi kilo kontrolü yapıcam dedi 150 gr almış 6 günde az ama doktor ayda 752 gr yapar dedi yeterli dedi yine bu şekilde devam edicez. benim de sütüm öyle şakır şakır gelmiyo senin nasıl? benim uyuyunca dinlenince iyi oluyo yorgun olduğumda hiç yok işte o zaman mama vermek zorunda kalıyoruz

oysaki hamilelik ne kadar kolaymış dimi şimdi bunu daha ii anlıyorummm. sütüm çok az geliyo.3 saatte 1 sağıyorum makineyle birinden 20 cc diğerinden 10 cc öıkıyo. napıcam hiç bilmiyorummmm. moralimmmm 0000000000000000

canım senın bebiş kaç kilo? benımkı bugün 4 kilo 40 gr çıktı ama 6 günde 150 gr almış çok az geldi bana doktor nordi ama bilemedim
cnm 3 haftada 800 gram almis ii dedi doktorum.gecrn hafta 1 aulikkem 4 kiloydu.
Kakasi sari turuncu olacakmis bir de daha cok idrara bakacakmisiz..her seferinde dopdolu2 agir bir bez olacak yani..
benimkide baya cis yapio kakada.demekki doyuyor.

Yesil33 cnm bana ilk dogdugunda kaynanam mama verelim diyip durdu.hep kizdim tersledim.millete bakma sen.doktorun ver derse ver.Kafana gore verme.bende ac kalio saniyodum hep emmek istip masallah.be kusuyor.doktorda istedikce ver ablacim dedi:-)

günaydın arkadaşlar,
ben bu topiği yeni keşfettim öbürüne girip sizi göremeyince nerde bu kızlar diyordum:)

oglusum12 sordun mu tandem tarama testini?

slm kızlar nihayet bende oğluşuma kavuştum.çok zorlu bir doğum gerçekleştirdim.pazartesi günü 40+4 olmuştum.ne sancı ne nişan nede ağrım yoktu.doktorum suni sancıyla doğumu gerçekleştireceğ,z dedi,saat 11de suni sancıyı verdi akşam 6,30a kadar sancı çektim. doktorum açılmamın 1 cm olduğunu böyle devam ederse 2 gün boyunca suni sancı verse anca açılmamın olması gereken boyuta ulaşacağını söyledi, acil sezeryana alalım dedi bende kabul ettim, iyikşide daha fazla beklememişim bebişim içerde kakasını yapmış.iki gündürde beslenme ile uğraşıyorum, hewr iki göğsümde yara oldu hatta sağ göğsüm kanamaya başladı,ne yapabilirim bu durumda krem kullanmak istemiyorum, ne kadar temizlesemde bebişime geçmesinden korkuyorum, göğüs uçları işe yararmı.

Kizlar yardim delirmek uzereyim
Benim sipa geceleri hic uyumuyor surekli mizirdaniyo meme istiyo memeyi almiyo zar zor uyutuyorum on dk sonra kalkiyo agliyo mama veriyorum bi damla zor iciyo gazi yok alti temiz niye boyle yapiyo anlamiyorim gunduzleride ben uyuyamiyorum enerjim tukendi
zaten dikislerim cok kotu ustine oturamiyorum dokyor kuru tut dedi ilac falan vermedi cok agriyo normal dogum yapanlar dikisleriniz ne durumda 6 gun oldu dogum yapali her gecen gun agrisi artiyo

Benim sipa geceleri hic uyumuyor surekli mizirdaniyo meme istiyo memeyi almiyo zar zor uyutuyorum on dk sonra kalkiyo agliyo mama veriyorum bi damla zor iciyo gazi yok alti temiz niye boyle yapiyo anlamiyorim gunduzleride ben uyuyamiyorum enerjim tukendi
zaten dikislerim cok kotu ustine oturamiyorum dokyor kuru tut dedi ilac falan vermedi cok agriyo normal dogum yapanlar dikisleriniz ne durumda 6 gun oldu dogum yapali her gecen gun agrisi artiyo
Canim gogsune kendi sutunu sikip sur ve krem kullan ki cabuk iyilessin ve bebegini daha kolay emzir,surunce silmek gerekmeyen kremler ar eczaneden al hemen bence...
günaydın arkadaşlar,
ben bu topiği yeni keşfettim öbürüne girip sizi göremeyince nerde bu kızlar diyordum:)

oglusum12 sordun mu tandem tarama testini?

Hosgeldin:))

Evet canim sordun,dr hic ilgilenmedi riskli hikayeleri ya da durumlarda yapiyoruz gerek yok dedi...

slm kızlar nihayet bende oğluşuma kavuştum.çok zorlu bir doğum gerçekleştirdim.pazartesi günü 40+4 olmuştum.ne sancı ne nişan nede ağrım yoktu.doktorum suni sancıyla doğumu gerçekleştireceğ,z dedi,saat 11de suni sancıyı verdi akşam 6,30a kadar sancı çektim. doktorum açılmamın 1 cm olduğunu böyle devam ederse 2 gün boyunca suni sancı verse anca açılmamın olması gereken boyuta ulaşacağını söyledi, acil sezeryana alalım dedi bende kabul ettim, iyikşide daha fazla beklememişim bebişim içerde kakasını yapmış.iki gündürde beslenme ile uğraşıyorum, hewr iki göğsümde yara oldu hatta sağ göğsüm kanamaya başladı,ne yapabilirim bu durumda krem kullanmak istemiyorum, ne kadar temizlesemde bebişime geçmesinden korkuyorum, göğüs uçları işe yararmı.

canım ayvanın çekirdeği ve çekirdeği saran beyaz kısmını üzerini örtecek kadar su ekleyip kaynat, jöle gibi olacak zaten sonra bir kaseye süz. soğuyunca meme uclarına tüm siyah yerlere sür.ama dikkat et ayva lekesi çıkmıyor göğüs pedi kullan.benide göğüslerim yaraydı, her emzirmeden sonra sürdüm 1 günde geçti

benim dikişlerim 1 haftada iyileşti canım kuru tut birde beyaz sabunla yıkayıp kurula dikiş yerlerini.bana antibiyotik verdi doktorum çabuk kuruması için...

slm kızlar geçen pazartesi epidural sezeryanla doğum yaptım kızım kucağımda artık şükürler olsun. Allah herkese bu duyguyu nasip etsin diyorum. evimizdeyiz düzene giremedik daha uykusuzum eşimde öyle annem ve ablam var yardım etmeseler çok zor olurdu sanırım. bugün kızımı kontrole gtürdüm 250 gr vermiş dedi mama takviyesi yapalım dedi şırıngayla veriyorum azıcık sütüm fazla yok sanırım süt fazla olsun diye bol bol su içmeye başladım gelir inş. dr bana 15 günde bir kızımı kkontrole getirmem gerektiğini söyledi sizlerde aynı şekildemi gidiyorsunuz merak ettim birde süt için önerileriniz varsa alabilrim herkese bebişleriyle güzel mutlu günler diliyorum

Selam guzel anneler biz gece uyuduk ama sabaha kadar ikindi tekrar kendi daldı uykuya yavrum niye böyle anlamıyorum ya ?:KK43:
Canım bende normal dogum yaptım dikişlerinin bi kısmını Pazartesi aldı Dr o günden beri rahatım acısı gecti gibi azcik sabrı bi kav c yüne geçer bende kurutma makinesinde kuruttum hep Dr yıkama icin kel birde batikon verdi sadece

herkese selam kızlar..
diğer topice yazmıştım baktım herkes burada..
kızım 16 ekimde dünyaya geldi. ortopedik sorunumuz var. kızımın iki ayağı bilekten dışa çarpık doğdu. anne karnında duruş bozukluğundanmış:KK43: hiç bi ultrasonda görülmemişti bu sorun. şok olduk:KK43: çok buruk yaşıyoruz mutluluğumuzu:KK43: alçı tedavisine başlandı. şuan iki bacağıda alıda yavrumun:KK43: ortalama 4 5 alçı yapılacak normale dönmesi için. ama %100 normal düz ayak olamayabilirmiş. bilmiyorum bebeğimin vereceği tepkiye bağlı..dua edin nolur kızım sağlığına kavuşsun..alçı tedavisinden sonrada özel ayakkabı kullanılacakmış geriye dönmesin diye:KK43: 4 5 yaşına kadar takip edilecek..sonrada ergenliğe kadar takip:KK43::KK43: off bilmiyorum allah yardımcımız olsun..uzun zorlu bir süreç var önümüzde..ben lohusa sendromunu iki kat yaşıyorum bu durumdan dolayı. sürekli ağlıyorum. tutamıyorum kendimi. sütüm var çok şükür..ama memeyi tutana kadar kızım kan ter içinde kalıyoruz.sarılık oldu, biraz atlattı gibi..böyle hüzünlü buruk bir sevinçle geçiriyoruz günlerimizi..hepinizin dualarına ihtiyacımız var...

Benim de o günlerde dikişlerim ağrıyordu. Ama 10 güne kalmadan geçtiler şükür. Sabun demişler ama sabun değdirmemeye çalış. Benim dr'um ilk 3 gün kesinlikle sabun değdirmeyecksin demişti. Her wc'den sonra orasını kurula, fön makinesiyle uzaktan kurut. Tabi batikon'u ihmal etme. Benim dikişlerim 1 haftada geçerdi ama ben hiç dikkat etmedim başlarda. Hep üzerine oturdum.. Misafir geldi onlarla oturdum.. 1 haftada iyileşmeyince ben de yatmaya başladım, sadece emzirmek için oturdum. 3 günde geçtiler.

X