kizlar yardimedin bana kizim emmiyor hic birseyyemiyor acliktan agliyor5-6 saat dun emmedi sinir krizi gecirdim.sagip kasikla agzina doktum 30-40 ml anca koca bi gunu 100-200 ml ile gecirdi evdeki tartiyla olcuyorum hic kilo almamis kafayi yiyecem nolur bi akil verinsutin tadi mi degisti diye iki cesit mama verdim onlaridYemedi
salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. acaba aşıdan mı yoksa güzeloluyorum l bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?
bebekler 3 ve 4. aylarda emmeyi bırakma eğiliminde olurlarmış. benim bebeğimde emmiyor uyanıkken. gece uyurken veriyorum onda da uykudan emmiyor. sürekli sağıyorum ve mama veriyorum. tabi yalnızken onu bırakıp sağmakta kolay olmuyor. sütüm kesilecek diye çok korkuyorum
ya ne yapacagimi sasirdim kafayi yemek uzereyim 20 gundur biyle duzelck diye bekliyorum ama her gecen gun daha beter oliyor acikinca emer diyorlar 4 saat ac kaliyor 4 saatin sonunda olmeyecek kadar 2 dk emip uyuyor bu sefer bu bebek kac boyle ac yasar mamada yemiyor aptamil ve bebelacdenedim icmedi sutumu sagiyorum 30-40 ml agzina anca giriyor diliyle disari atiyor
devıt 3 saglık ocagu ucretsız verıyor canımVitamin ilacı herkes devit kullanıyor sanırım doktor bize acd3 verdi bende mi devte geçsem acaba :26:deviti devlet ödüyor mu kafam karıştı:26:
canım emzık kucuk gelıyordur tutamıyordur cunku artık buyuduler ılk aldıgımız emzıkler olmazBebeği enzim almayanlar bebeğinizin nasil uyutuyorsunuz benim oğlum 3aylık emzigi alıyor istiyor ama ben tutuyorum hep tutmadan düşürüyor vermeyince ağlıyor biktim bu durumdan kime sorsam boyle Bisey yaşamamış ya ıster emer ya da atar diyor benimki istiyor ama tutamıyor iste...ben de onu da vermeyeyim diyorum ama uyutmada zorlandım bugün bayağı ağladı sabretmek lazım sanırım...halbuki alsın isterim ama tutamiyor...
kizlar yardimedin bana kizim emmiyor hic birseyyemiyor acliktan agliyor5-6 saat dun emmedi sinir krizi gecirdim.sagip kasikla agzina doktum 30-40 ml anca koca bi gunu 100-200 ml ile gecirdi evdeki tartiyla olcuyorum hic kilo almamis kafayi yiyecem nolur bi akil verinsutin tadi mi degisti diye iki cesit mama verdim onlaridYemedi
. Esra kakasi nasildi kuzunun bnde supheleniyorumda bazen sumuksu gibi oluyor uzuyor bazende koyu yesil gibi oluyor iki haftadir bi yaptigi digerini tutmuyorSagol canim yok idrar yolu enf.atlattik bugun yine bakti idrar temiz cikti. Kakamiz mikroplu simdide...
salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. acaba aşıdan mı yoksa gribal bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?
salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. acaba aşıdan mı yoksa gribal bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?
Bebeği enzim almayanlar bebeğinizin nasil uyutuyorsunuz benim oğlum 3aylık emzigi alıyor istiyor ama ben tutuyorum hep tutmadan düşürüyor vermeyince ağlıyor biktim bu durumdan kime sorsam boyle Bisey yaşamamış ya ıster emer ya da atar diyor benimki istiyor ama tutamıyor iste...ben de onu da vermeyeyim diyorum ama uyutmada zorlandım bugün bayağı ağladı sabretmek lazım sanırım...halbuki alsın isterim ama tutamiyor...
Ben acd vitaminine ek olarak elemental çinko içeren bir vitamin karışımı kullanıyorum, çocuk doktoru vermişti. Adı 'tetrazinc' sabah-akşam 5'er damla veriyorum. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Ocak 2012'de emziren annenin günde 9 damla d vitamini alması talimatı vermiş, aile doktorum bana kullanmamı söyledi. Anne sütünden bebeğe geçiyor. Etrafımdaki herkese sordum kimsenin doktoru söylememiş, ebe olan kuzenime sordum, doğruladı,kullanıyorum. Size de mi söylemediler?
Bebeği enzim almayanlar bebeğinizin nasil uyutuyorsunuz benim oğlum 3aylık emzigi alıyor istiyor ama ben tutuyorum hep tutmadan düşürüyor vermeyince ağlıyor biktim bu durumdan kime sorsam boyle Bisey yaşamamış ya ıster emer ya da atar diyor benimki istiyor ama tutamıyor iste...ben de onu da vermeyeyim diyorum ama uyutmada zorlandım bugün bayağı ağladı sabretmek lazım sanırım...halbuki alsın isterim ama tutamiyor...
Canım hamileyken kullandığım multivitamin(kalsiyum,b12,demir,folik asit vs) vardı aile doktorum 3 ay ona devam etmemi söyledi. Kan ilacı olarak da geçiyor, doğumdaki kan kaybının telafisi için almalısın demişti, yüzümü rengi gitmiş görünce. Dvit bebek için alınıyor, doktoruna sor bence,dikkatinden kaçmış olabilir.benim doktorum soylemedi, hatta hicbir ek vitamin desteginden bahsetmedigi icin ben de hicbirsey almiyorum, oysaki almak lazim sanirim, mesela gecen farkettim on dislerim seffaflasmis biraz, sanirim kalsiyum eksikliginden- dislerim dokulecek diye korktum ama kafama gore de vitamin mineral almak istemedim, size baska ne tavsiye etti doktorlariniz?
. Esra kakasi nasildi kuzunun bnde supheleniyorumda bazen sumuksu gibi oluyor uzuyor bazende koyu yesil gibi oluyor iki haftadir bi yaptigi digerini tutmuyor