2012 Ekim bebekleri büyüyor

Merhaba kızlar;
Ne kadar uzun zaman oldu girmeyeli yeni yeni bir çok arkadaş offff aklım karıştı.Öncelikle nasılsınız?Ben yorgun ama mutlu biz yani paşamla 4. ayı bitirdik 5 e başladık ama zor ve sancılı bir başlama oldu aşılar ateş yaptı ilk kez 37,4 37,5 gördük bu bizim 2. ateşlenmemizdi ilkinde hemen hastaneye gittik dr böyle her ateşte gelinmez dedi bu sefer önce ılık suyla düşürmeye çalıştım 36.8 i gördüm gene arttı 37,2 gördüm fitil verdim son çare ama tüm gece bir dk uyumadım allah tan kaynanamlar alt katta hemen geldi birlikte bekledik yalnız yapamazdım herhalde gerçi onlarla da olmuyor onlarsız da zor oluyor geçen gene hastalandık öksürük ve hapşırık boğazlarını üşütmüş hayır nerden kapıyor bu hastalıkları anlamıyorum terletmiyorum evde hasta falanda yok zor valla anne olmak hem de çok bu uyku bizde de aynı yatmıyor her sese de kalkıyor parkeden halıdan çıkan çıt sesine bile gerisini siz anlayın kolik sorunu devam ediyor bir de yavaş yavaş ek gıdaya başlıyoruz ilk kez bugün elma suyu verdim bir mama kaşığı bu aya sadece elma suyu vericem çorbayı bir daha ki aya başlıcam şimdilik biraz daha süt içsin ne kadar içerse o kadar iyi.Amma çok yazmışım umarım paşa izin verir de sık sık yazabilirim:KK53::KK53::KK53:

Gecmis olsun canim bizde biraz ateslendik 4.ay asilarimizdan. Neyseki atlattik. Dr.onerdi elma suyunu? Buraya girip sohbet etmek banada zorlasti ah kuzular ahhh... Su an uzandim kizim memede de oyle girdim anca :KK52: bu arada 6.ay asisida ates yapiyormus simdiden onun derdine dustum:KK14:

bızımde yarın kontrolumuz var kızım 5500 kg dı zayıfladı kuzu sımdı ne kadar oldu dıye merak ıcındeyım ınsallah duzelmıstır.5 ayımızı bıtırıcez az kaldı.kızımı ytırdıgım yede bulamıyorum artık aıyo basını nerye gıderse artık

salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. açabilecek ba aşıdan mı yoksa gribal bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?

bızımde yarın kontrolumuz var kızım 5500 kg dı zayıfladı kuzu sımdı ne kadar oldu dıye merak ıcındeyım ınsallah duzelmıstır.5 ayımızı bıtırıcez az kaldı.kızımı ytırdıgım yede bulamıyorum artık aıyo basını nerye gıderse artık

Bnm kızım 31inde doğduğu için biz Size göre bir ay geriden geliyoruz maalesef. Bizim ki şimdiden kendi kendine doğruluyor oturma pozisyonuna geliyor böyle yPmasi için Erken değilmi

Canim yesil ve sari sumuksuydu ve su gibiydi karnini cok kasiyordu yaparkende... Dr.sonda gibi biseyle cekti kakayi siringaya kolay acisiz bi islem. Birde memeye isteksizdi...ve huzursuz.

Yesil kaka bebegin fAZla beslendigini gosterdigini okumustum.benm bebegimde bir sure sulu sumuksu kaka yapiyordu bize doktor laktozsuz mama verdi bir muddet onu kullandik ve kakamiz duzeldi cok sukur.sizin sorun neydi?

Yesil kaka bebegin fAZla beslendigini gosterdigini okumustum.benm bebegimde bir sure sulu sumuksu kaka yapiyordu bize doktor laktozsuz mama verdi bir muddet onu kullandik ve kakamiz duzeldi cok sukur.sizin sorun neydi?

Benim kuzu sadece anne sutu aldigi halde kakasi boyle bnde doktora gidicem pazartrsiden

Bnm kızım 31inde doğduğu için biz Size göre bir ay geriden geliyoruz maalesef. Bizim ki şimdiden kendi kendine doğruluyor oturma pozisyonuna geliyor böyle yPmasi için Erken değilmi

canım benım kızım eylulun 8 de dogdu.eylul 31 gun degıldı kı??anlamadım ben sımdı.benım kızım dıs cıkardı oturuyor.muhallebı meyve suyu ve hatta sebze corbası yemeye basladı...sızde baslamıs olmalısınız...:KK56::KK56::KK56:

canım benım kızım eylulun 8 de dogdu.eylul 31 gun degıldı kı??anlamadım ben sımdı.benım kızım dıs cıkardı oturuyor.muhallebı meyve suyu ve hatta sebze corbası yemeye basladı...sızde baslamıs olmalısınız...:KK56::KK56::KK56:

Tatlım, 31ekimde doğdu bnm kızım. Yoksa yanlış topikte miyim hahhah=) çok gulerim

canım bebeğin inşallah bir an önce toparlar. boyu iyiyse daha çabuk kilo alır merak etme.

ya benim kizim da ayni, emzik seviyor ama tutamiyor. duz yatinca agzinda emiyor ama kafasini hareket ettirince agzindan dusuyor. yaninda emzik gorevlisi olarak oturuyoruz dakka basi dusuruyo, sinirleniyo verin diye bize sesleniyor..

Off...bizimki hic bir Turkish tutmuyor hep tutuyoruzzz biktimmm

Kizlar pisik sorunu icin fuggy Krem super bir kerede fark ettiriyor....

canım bizim de pişiğimiz oluyo sürekli ama Allahtan çok ilerlemiyo , fuggy kreme baktım şimdi ama kortizon içeriyomuş. uzun süre kullanma sakın, pişiği geriledikten sonra çinkolu kremlerle devam et.

6aydan önce oturtmayın diyorlar. Destekle oturabilirmis ama ilerde duruş bozukluğu kambur gibi sorunlar yaratabilirmis.
Maalesef daha uc aylık olduğundan ek gıdaya baslayamadik. O günleri dört gözle bekliyorum :)

dünden beri kızım sol yanına dönebiliyo, iyi ki dönmeyi öğrendin diyorum altını almak zorlaştı :) ben sadece demir ilacı kullanıyorum, aslında sağlık ocağı kalsiyum da al demişti ama ben ihmal ettim. 3. ayki kontrolde annenin kan değerleri de kontrol ediliyomuş, kansızlığım düzelmiştir inşallah. kalsiyum için ne kullanıyorsunuz? biz de emzik sevmiyoruz, farklı bir emzik bulursam deniycem, evdeki damaklı silikon emzik ağzına verince öğürüyo emziği. bir de dr erhan ateşin kitabını önermişsiniz çok yardımcı olacak gibi.

Huzursuzdu melegim dr.da kaka tahlili istedi emziriyorum ben ishal olmasini anormal buldu gaita tahlili yapti mikrop cikti. Banyo suyundan bulasmis galiba cunku emzik biberon almiyor anne sutu disinda besin almiyor...bizede banyo suyunu kaynatmak kaldi.

dünden beri kızım sol yanına dönebiliyo, iyi ki dönmeyi öğrendin diyorum altını almak zorlaştı :) ben sadece demir ilacı kullanıyorum, aslında sağlık ocağı kalsiyum da al demişti ama ben ihmal ettim. 3. ayki kontrolde annenin kan değerleri de kontrol ediliyomuş, kansızlığım düzelmiştir inşallah. kalsiyum için ne kullanıyorsunuz? biz de emzik sevmiyoruz, farklı bir emzik bulursam deniycem, evdeki damaklı silikon emzik ağzına verince öğürüyo emziği. bir de dr erhan ateşin kitabını önermişsiniz çok yardımcı olacak gibi.

Oyy nazli kuzuya masallah ayni canim ayaklarinida tutup saga donuyor benim prensesimde tostoparlak oluyor :KK1: ben cok arastirdim ve iyisi olduguna karar verdim dr.erhan atesin, bi gun aklima bi soru takilmisti kendisine danistim 2gun icinde cevap verdi sagolsun. Kitabinda ek gida onerileride mevcut buyuk kolaylik...

Avatardaki fotografa bayildim. masallahhh.

bizim kakamızda sulu sümüksü ama doğduğundan beri öyle normal değil mi ki anlamadım. rengi sarı kahverengi ama. çok nadir yeşil oluyo

Canim tek basina o renk kakayi onemsemiyor dr.lar baska sikayetiniz var mi mesela benim kizim gunde6 kez yapmaya basladi karni kasiliyordu huysuzlanip agliyordu...

X