2012 Ekim bebekleri büyüyor

Gunaydin :)) ev isini ve saclari hic sorma. ayni dert bendede var. evim ve saclarim berbat ve yarin dogumgunum. bugun halletmem lazim evi ama nasil. oglum gunduzleri cok kisa uyuyo vr tekim. cok sevindim artik rahat rahat emzirir uyutursun.

cok sevındım senın adına.benım kızım zaten oyle cok huysuz degıl arada nefes almama ızın verıyor.anca kayınvalıdeme yardım edebılıyorum saclarım aynı berbat durumda.gercı dokule dokule kalmadı ya neyse.valla oturup hep bırlıkte bır kahve ıcebılsek ne guzel.yaza ınsallah bebıslerımızı alıp toplanırız.bız esrayla gorusucez umarım daha kalabalık oluruz hepınız gelırsınız.

Bende gelmek isterim ama uzagim size.

gunaydinnn, cok sevindim senin adina ve hemen az once senin yontemi denedim ana bizimkii emmej yerine kahkaha atmaya basladi ev benim de berbat, ust bas desen fena. gerci dun ozendim giyindim suslendim 10 sn sonra kustu kizim ustume.

2 haftadir ayni yontemi bende yapiyorum. ise yariyor. ninni seklinde degilde canli seyler soyluyorum. hosuna gidiyor ve emmeye basliyor

arkadaşlar benim adıma sevinmeniz beni çok mutlu etti...Bebeklerimizle ilgili yaşadıklarımız sorunlar bizi baya bi tecrübe sahibi yapacak...Bu saate kadar mutfak ve oturma odasını temizledim.Sırada 3 oda banyo wc. yıkanıp kurutulacak çamaşırlar veee bolca ütü var... Ay ne çok birikmiş herşey saçıma fön çekerim dedim ama zor gibi...

yuzustu diyecektim:)

bende korkuyordum yüzüstü yatırmaya ki doğduğunda bile başını tutuyordu benim kızım ama annem yatırdı bir kez , baktım rahat ediyo hemde gazı daha rahat çıkarıyo bende devam ettim yatırmaya , sevi bebenin çok fonksiyonlu bebek yatağını almıştık burda bikaç kız , ortasında sıcak su torbası var , onuda doldurup yatırıyorum yüz üstü , tam karnına geliyo , sıcacık yatıyo yumoşum ama başını tutamayan yani çeviremeyen bebekler için tehlikeli olabilir , benimki 41 haftayı doldurupta geldiğinden azcık içerden antremanlı çıktı

sımdı hastaneden geldık kızım oksurmekten mahfoldu ama doktor bısey yok dedı gozlerı yasarıyor,hapsırıyor offff canım sıkıldı ıyıce yaaa

acı elma yağıyla ayaklarının altına masaj yap , sonrada sıcak birşey ısıt koy , çok iyi geliyor

benim kızım yaklaşık 1 er kilo alıyo her ay , başlarda mama verdim bende , göğsümün birinde problem olmuştu , mamayı önerdiyse doktoru çok önyargılı olma çünkü bu aylarda kilo alması bağışıklığını güçlendirirmiş bebeklerin , çok iyi mamalar var , şekerli suya gelince onu yapma bence , bal zaten yasak 1 yaşına kadar ama organik bir pekmeze batırabilirsin bence , ayrıca çokta alışmasalar daha iyi bence çünkü 6. aydan sonra emziği tavsiye etmiyor doktorlar , bu seferde bıraktırması dert olucak

ne iş yapıyordun ?

Anladim canim deki esra kizina kac kere bez aldin derim ki hic o isleri babamiz yaptigi icin ogrenemedim... Reklamlar dan az biraz kaptim biseyler kiz bu ishal nadil bisey bebeklerde e bebek bu hep sulu yapiyo nerden anliycaz

benim kızımda öyleydi , bende ishal olsa nerden anlicaz diyordum :44: doktoru günde 5 kere ve üstü yapıpta bezinden taşarsa ishaldir , 5 ten azsa normaldir demişti ama biz rotavirüs aşısını yaptıralıdan beri ishal gibi değil artık kızımın kakası

selam kızlar biz salıncak kurdukkk gündüzleri inanın öyle oluyorduki yemek bile yiyemiyordum ama şimdi bir sallıyorum bırakınca durmadan kendi kendine sallanıyor çokda sevdi şimdilik uyuyor.Bizde uykuya dalma sorunu vardı topuklarım ağrırdı sallamaktan şimdi oda yorulmuyor bende tavsiye ederim.Birde maaşallah çok hareketli elleri ayakları uyuturken hiç durmuyor uykuya geçene kadar bir hal oluyorum bende gece uykuları biraz düzeldi ama yinede çok değil.Zamanla daha oturur inşaallah.yaz gelsede bebişlerimizi alıp gezsek :)))

benımkıde oyleydı ben bebegımın mamasını doktorun onerısıyle pırıncı kayatıp suyuyla mama yapmakta buldum cozumu allaha sukur hıc kusmuyor.mama kullanıyorsan dene derım

Daha oncede senle konusmustuk onuda denedim ama gunde iki kere oda 60cc kadar mama veryrm ya cok fazla farketmedi bende.zaten gavisconda kullandik bir kutu.senn bebegin erken dogmusya belki sindirim sistemi tam oturmamisti,bebisin gelistikce mide kapakcigida gelistigi icin artik kusmasida durmus olabilir.bende oyle olmasini hayal edyrm ama uc ay bitti genede duzelmedi:-(

sanırım çingene salıncağı kurdun arkadaşım, bende çok istiyorum ama alışırsa hiçbiyerde uyutamam diye kurmadım, yalnız o salıncakta yatarken dikkat etmen lazım beli ve sırtı destekli yani düz olması lazım çok ciddi kamburluk yapıyo, pna göre dizayn edersen bi mahsuru olmaz sanırsam

benim kimda da ayniydi, gunde 5 kez hem o hem ben kiyafet degisiyorduk, ben doktora goturmedim, annem israrla normal diyip duruyordu. 2,5 aylik olunca kesildi kusmalar kendiliginden..

Ne guzel canim benmki uc aylik bazen azalir gibi oluyor sonra bi bakiyorum ilk gunki gibi basa sariyor.tek basina olmak insani cok yoruyor cok.

benim bebeğim hiç kusmadığı halde sırf agzına bişeyler gelip çiğneme hareketi yapıyo diyo doktor reflü teshisi koydu ve bebekler için olan gaviscon var ondan yazdı, aldık ama içim rahat etmedi vermeden önce çocuk doktoru arkadaşıma danıştım, sakın verme gerek yok, o fizyolojik kusma, tüm bebeklerde olur, akcigere kacma yoksa yada kilo alımını engellicek kadar çok değilse biz tedavi etmeye gerek görmüyoruz dedi.

istersen gavisconu doktoruna bi danış canım yada biraz daha dişini sık

Prima premium care malesafki oda ise yaramiyor

bize prima yaramadı kırmızı kabarıklıklar olustu hemen bıraktık, huggies den çok memnunum. hiç pişirmedi. primayla uzun kalınca pişikte olmuştuk. bi yakınım kaka çıkma sorununu prima aktif bebek ile çözdü, tüm bezleri denedi paket paket en son aktif bebekle çözdü, onda ekstra bi tabaka varmış, primium care fazla ince, kaka çok olunca ememiyo diyodu. ama prima aktif emiyomuş

uyurken bebek makası ile kesiyorum hani şu ucu yuvarlak olan küçük makas var ya. eldiveni artık takmamalısın çünkü eliyle tutmayı çok geç öğrenir diyorlar. ellerini incelemesi tutmaya çalışması için gerekli. bu arada kestikçe keskinleşiyo tırmakları, şuan yüzümde koca bi çizik var kızımın pençeleri yaptı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…