2012 Ekim bebekleri büyüyor

canım normal suyla silsek yetmiyomu bi kere sürdüm ben susam yağı normal suyla sildim sonra dedim bebeğime zarar verir sürmedim krem kullanıyom

kızlar burun tıkanıklığı için ne yapıyorsunuz bizim çok tıkanıyor gece rahat uyuyamıyor çocuk

Canim biz burun tikanikligina orti bebenin aspiretoru ve tuzlu su kullaniyoruz eczanede satiliyir

kizlar nasilsiniz, nasil gidiyor bebislerle biz bugun 5 gunluk olduk valla su 5 gun bile nasil gecti anlamadim bebisimin masallahi var annesini uzmuyor gunduz, ama gece 9 gibi mikir mikir basliyor gerci annem diyor o kadarida normal diye ama ne bilim huzursuz oluyorum.emmesi falan cok guzel masallah hafif sariligimiz var ama doktor gecmesi 1 haftayi bile bulmaz dedi, 2 numara beze basladik iyiki önceden almamisim bez. artik göbisin dusmesini bekliyoruz baya kurumus insallah yarin duserde yikarim, cok saclari var parladi artik saclari

Hanımlar merhaba, herkes iyidir inşallah.
Bugün 11 günlük olduk. Herşey yolunda şükürler olsun İlk günden beri emiyor çok güzel, sarılık falanda olmadık. Dün göbeğimizde düştü banyo yaptıktan sonra. Bizim doktorumuz yıkamaya izin verdi, sadece "göbeği iyi kurulayın" dedi. "Göbek düştükten sonra 2 gün yıkamayın" dedi.
En büyük derdimiz hıçkırık. Çok üzülüyorum. Hele uykuya dalacağında başladığında ya da keyifle etrafa bakınacağı sırada başlayınca deli oluyorum. Emzirerek geçiriyorum. Bunun başka çareside yok herhalde.
Emzirirken hava mı gidiyor diyorum ama oğlum hemen kapıyor memeyi, hava kaçmasına fırsat vermiyor. Hele dün gece tuttu, emzirmek bile geçirmeyecek sandım.

Fırfırlar dışarı olacak:)
Ben bir kere epeyce dışarı çiş çıkardığında baktım fırfırlar içeride imiş. Şimdi dikkat ediyorum ama yine taşıyor bazen:)

Bizimkisi yeni huy edindi anneler kucakta uyuyor meme agzinda yerine koyunca hemen uyaniyor bende salincaga koyup uyutup oyle yerine koyuyorum bu arada biz hala 1 numaradayiz bezde cunku 2 numara buyuk gelip tasma reski cok yuksek
Benim oğlumda öyle ya, koynumda uyusun, kucağımda kalsın... Millette alıştırma diyor, iş yapamazmışım.
Biz hastanede 2. gün akşam durduramadık, bebek hemşiresini çağırdık gece yarısı. Ben doymadı herhalde diyordum, hemşire baktı gögüslerimi "sütün var" dedi. "Ya açlıktan ağlar ya da annesini ister ağlar" dedi." Yanında uykusunu sıkıştır 5-10 dakika" dedi. Bizde öyle yaptık ama alıştı işte. Kucağımda uykusunu sıkıştırmadan beşiğine koyamıyorum.
Benim çatlak yara falan olmadı, biraz kızardı. Lanolin krem ve tahin yağı kullandım. Hergün sürmüyorum bile ama çok iyi durumdalar. Bence tahin yağını dene arkadaşım.

kalabalıklaşmışız maşallah..günler çok çabuk geçiyor ya,inanamıyorum,saatler geçmiyor gibi,hele kış geceleri ne kadar uzun, tv ile de aramız yok.. bebiş te daha bişeyden anlamıyor,oynanacak kıvama gelmedi,ama ona rağmen kızım neredeyse 1 aylık olacak..daha dün gibi ben de doğum tarihimi öğrenmek istiyorum diye haykırıyordum buralarda...

kış ta iyice geliyor gibi,bugün acayip yağmur yağdı,evimiz çok serin zaten,ufoyu kurduk,kalorifer yanana kadar..artı özellikle sabahları yataktan çıkınca baya üşüyoruz,aman bebişi hasta etmeyelim...

Slmlar kizlarr.emmeye kalktik...Oglumun gozu akiyo bikac gundur ve capakkanio...icim gidiyor.cayla siliyorum...bisi oluurmu.bide burnu cok tikaniyo..Bu arada 33 gunluk oldukkk
canım benim kızımında gözleri çapak içindeydi dr umuz netira diye bi göz damlası verdi onunla toparladık hemencicik...
kızlar burun tıkanıklığı için ne yapıyorsunuz bizim çok tıkanıyor gece rahat uyuyamıyor çocuk

burun tıkanıklığı için serum fizyolojik kullanıyorum canım...

selam kızlar bişey sorucam göğüs ucu çatlaklarıyla başım dertte kan geliyor resmen bebeğime pompayla sütümü sağıp öle vermem gerekiyort bugün doktorum söledi yalnız aranızda pompayla sağıp ne kadar ml veriliyor bilen varmı yani biberona koyup ne kadar ölçü vermem gerek acil cvp verirseniz sevinirim bu arada bebeğim 6 günlük

canım bende huggıes kullanıyorum primadan memnun kalmadım yanlardan sızma oldu aynen dediğin gibi..3 numaraya geçtik biz bezde 4 - 9 kullanıyoruz..huggıes den çok memnunum...fırfırlı kısmı içerde olacak canım doğru yapıyorsun..birde kız bebeklerde daha önemli bacakları açık olmaması için o yüzden içte bırakıyorsun doğru yapıyorsun canım..

canım ben memnunum colıca dan ama doktoruna sor önce istersen...

Garmastan sürdükten sonra yıka canım hem az da olsa kalsın biraz sürmen bile yeter canım..

Tesekkur ederim asude..bu bez baglamayi nette arastirayim dedim sacma sapan bez takma oyunlari gibi seyler cikti huggies gercekten cok iyi hem de ekonomik..cokkk emici...allahim bir gun bez reklamlarindaki gibi konusacagim hic aklima gelmezdi

Asudeeee nasil alistirdin emzige kuzuyu

Son düzenleme:
günaydın dıycemde daha hıc uyumadım ve saat sabah 8 kızım daha yenı uyudu gece 1 den berı sureklı yıyor aglıyor.en sonunda uyuttum.ben yalancı emzık veremıyorum kızıma 1-2 gundur denıyorum ama bırakıyor.herhalde gec kaldım 1.5 aylık oldu kuzucum daha once vermelıydım.bezden bahsetmıstık valla huggıs cok cok ıyı.ılk basta ben molfıx premature kullandım sonra prımaya gectım.memnun kalmadım sımdı huggısle aramız ıyı

kızlarrr yarın doğurucam Allahım nasip ederse 40 +6 da suni sancı denicez bakalım bende hala ağrı sancı yok bende geç doğmuşum annem sana çekmiş diyor bıraksak 42 yide dolduracak benim cimcimem ama artık risk yükseliyor , kızlar size sorum olucak herkes ayrı bişey diyor , bu yenidoğan testleri için kaçıncı gün nerede kan veriliyor ? zaten bayrama denk geliyor sağlık ocakları kapalı olucak , heryerde farklımı oluyor uygulama anlamadım :44: siz nerede kaçıncı gün kan verdiniz acaba?

doğduğu anda alındı mı bilmiyorum,2.gün alındı bir de 5.gün sağlık ocağına gittik orada verdik...sonra 10.gün doktor kontrolüne gittik..orada işitme testi yapıldı...senin bayrama denk geliyorsa nasıl olacak bilemiyorum..5.gün çağırmalarını sebebi ise beslenmeye tam anlamıyla geçmiş olması..ve 5.günden sonra bakılmıyor.48 saat ile 5 gün arası yapılması gereken bir testmiş.doktoruna ve sağlık ocağına danış bence bugün..

kolay doğum olsun inşallah kuzucuğunu sağlıkla alırsın kucağına..

canım hıc dusunme ılk topuk kanını hemen hastanede alıyolar.dıgerındede hastaneye kontrolle gıttıgınde soylersın alırlar ben oyle yaptım hastane ucret felan almıyor.saglık ocagında koca koca ıgneler kullanıyolar ben asısınıda hastanede yaptırdım....sana bılgı verır zaten bebek hemsıresı.hayırlı dogumlar canımm

cnm ne çabuk 3 numaaraya geçtiniz bz 1 aydır hala 1 numaradayız darda gelmiyo sanki bizimki minik doğdu ya o yüzden hala 1 deyiz ama sanki bacaklarını sıkmaya başladı olmazsa bende 2ye geçeyim artık

cnm ne çabuk 3 numaaraya geçtiniz bz 1 aydır hala 1 numaradayız darda gelmiyo sanki bizimki minik doğdu ya o yüzden hala 1 deyiz ama sanki bacaklarını sıkmaya başladı olmazsa bende 2ye geçeyim artık
ben de dün itibarıyla 2ye geçtim..1 numara hala oluyor gibiydi aslında ama 2nin daha iyi olduğunu anladım..bezler arasında direk bir geçiş yokmuş onu da öğrendim

teşekkürler,çok güzel...

Son düzenleme:

tatlım hala alışmadı tam olarak biraz emiyor sonra atıyor hınzır :)) resmide emzikli bir hatıra olsun diye babası çekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…