- 29 Kasım 2010
- 4.919
- 8
doğduğu anda alındı mı bilmiyorum,2.gün alındı bir de 5.gün sağlık ocağına gittik orada verdik...sonra 10.gün doktor kontrolüne gittik..orada işitme testi yapıldı...senin bayrama denk geliyorsa nasıl olacak bilemiyorum..5.gün çağırmalarını sebebi ise beslenmeye tam anlamıyla geçmiş olması..ve 5.günden sonra bakılmıyor.48 saat ile 5 gün arası yapılması gereken bir testmiş.doktoruna ve sağlık ocağına danış bence bugün..
kolay doğum olsun inşallah kuzucuğunu sağlıkla alırsın kucağına..
amin canım inşallah , baksana sizin bebikler büyüdü bile ben hala doğurucam hayırlısı böyleymiş dielim , bende duramadım gittim sağlık ocağına sabah , hemşire dediki doğduğunda hastanede alıyorlar ama o aç karna alındığından pek bi işe yaramıyor , giden gelmiyor die alınan bi kan dedi , asıl önemli olan beslendikten sonra alınan kandan bakılan troid ve fenolkü.... die bir testmiş , tercihen 5. günmüş , ama bayrama denk geliyor işte , ama hastanemiz açık tabi , hastanede yapılırsa aynı test kağıdı kaybetmicekmişiz , o zaman tekrardan sağlık ocağında kan almalarına gerek yokmuş , bende bebek doktoruyla konuşurum o en uygun ne zaman derse o gün gider hastanede yaptırırız , hepsi ankaraya gönderiyormuş zaten , hem aynı test için 2 kere kan vermek zorunda kalmaz bebişim , öğrendim geldim içim rahatladı , ha birde kızlar ilk bebeği kız olan ailelerde kalça çıkığı baya sık görülüyormuş , 2. ayda ultrason istiyoruz ilk bebeği kız olanlardan dedi hemşire , onun dışında 1 aylık olunca aşıya getiriceksiniz başka bişey yok dedi