2012 Ekim bebekleri büyüyor

doğduğu anda alındı mı bilmiyorum,2.gün alındı bir de 5.gün sağlık ocağına gittik orada verdik...sonra 10.gün doktor kontrolüne gittik..orada işitme testi yapıldı...senin bayrama denk geliyorsa nasıl olacak bilemiyorum..5.gün çağırmalarını sebebi ise beslenmeye tam anlamıyla geçmiş olması..ve 5.günden sonra bakılmıyor.48 saat ile 5 gün arası yapılması gereken bir testmiş.doktoruna ve sağlık ocağına danış bence bugün..

kolay doğum olsun inşallah kuzucuğunu sağlıkla alırsın kucağına..

amin canım inşallah , baksana sizin bebikler büyüdü bile ben hala doğurucam :KK1: hayırlısı böyleymiş dielim , bende duramadım gittim sağlık ocağına sabah , hemşire dediki doğduğunda hastanede alıyorlar ama o aç karna alındığından pek bi işe yaramıyor , giden gelmiyor die alınan bi kan dedi , asıl önemli olan beslendikten sonra alınan kandan bakılan troid ve fenolkü.... die bir testmiş , tercihen 5. günmüş , ama bayrama denk geliyor işte , ama hastanemiz açık tabi , hastanede yapılırsa aynı test kağıdı kaybetmicekmişiz , o zaman tekrardan sağlık ocağında kan almalarına gerek yokmuş , bende bebek doktoruyla konuşurum o en uygun ne zaman derse o gün gider hastanede yaptırırız , hepsi ankaraya gönderiyormuş zaten , hem aynı test için 2 kere kan vermek zorunda kalmaz bebişim , öğrendim geldim içim rahatladı , ha birde kızlar ilk bebeği kız olan ailelerde kalça çıkığı baya sık görülüyormuş , 2. ayda ultrason istiyoruz ilk bebeği kız olanlardan dedi hemşire , onun dışında 1 aylık olunca aşıya getiriceksiniz başka bişey yok dedi

tatlım hala alışmadı tam olarak biraz emiyor sonra atıyor hınzır :)) resmide emzikli bir hatıra olsun diye babası çekti :KK1:

benim hınzırım da geçenlerde 3-4 dk tuttu şaşırdım biz de birkaç kare yakalamıştık...

canım hıc dusunme ılk topuk kanını hemen hastanede alıyolar.dıgerındede hastaneye kontrolle gıttıgınde soylersın alırlar ben oyle yaptım hastane ucret felan almıyor.saglık ocagında koca koca ıgneler kullanıyolar ben asısınıda hastanede yaptırdım....sana bılgı verır zaten bebek hemsıresı.hayırlı dogumlar canımm:nazar:

saol canım yaa gittim öğrendim içim rahatladı , zaten sağlık ocağı kapalı olucak

cnm ne çabuk 3 numaaraya geçtiniz bz 1 aydır hala 1 numaradayız darda gelmiyo sanki bizimki minik doğdu ya o yüzden hala 1 deyiz ama sanki bacaklarını sıkmaya başladı olmazsa bende 2ye geçeyim artık

canım biz hiç 1 numara kullanmadık 3-6 ile başladık ama artık yanları karın kısmının altı hafif aralık kalmaya başladı bizde 4-9 aldık şimdi çok memnunum tam sarıyor

herkese merhabalar:21::21::21: bugun kontrole gittik geldik bebisimin herseyi cok iyi masallah:nazar:cok hafif sarilik varmis umarim onuda atariz kisa zamanda. göbis dustu bugun yikanicak kuzum:21: onun harici hep memede geciyor zaman.obur kusum benim:emir_bebek:

herkese merhabalar:21::21::21: bugun kontrole gittik geldik bebisimin herseyi cok iyi masallah:nazar:cok hafif sarilik varmis umarim onuda atariz kisa zamanda. göbis dustu bugun yikanicak kuzum:21: onun harici hep memede geciyor zaman.obur kusum benim:emir_bebek:

maşallah subhanallah...Livanın göbişi 10.günde düştü..ayyy ne deli olmuştum..korkuyordum altını değiştirmeye..hele yıkamadık 10 gün düşün artık,saçları yağlanmıştı resmen,bebek kokusu bile gitmişti yavrumun:KK37::KK37:

Kizlar bu kalca ult herkesten istemiyorlar mi,bize 1 aylikken dediler,yarin yapicaz ben herkese yapiliyor saniyordum...

slm bende ekım annesıydım ama oglusum erken davrandı eylul de geldı
bılen varsa bısey sormak ıstıyorm
1.ayda yapılan aşı bebekte sancı yapıyo mu acaba bayram oncesı oglum huzursuz olsun ıstemıyorm da :26:

Tatlim su tickerini degistir artik oglusun ne kadar olmus onu gorelim o ticker benim topikte kaldi artik :KK34:
Buarada benim topikyakinda tarih olucak kimse girmezse kapatirlar herhalde dile kolay 9 ay paylasimda bulunduk neler konusuldu orda pehhhhh :21:

bugün 2 haftalık olduk kızlar göbüşümüz hala duruyor... artık koptu kopacak bekliyoruz oğlum ekşi ekşi kokmaya başladı:KK1: bugün düşer inşallah yarında banyosunu yaptırırız bayramdan önce düşsede bayrama temiz girsin oğluşum.

Tatlim su tickerini degistir artik oglusun ne kadar olmus onu gorelim o ticker benim topikte kaldi artik :KK34:
Buarada benim topikyakinda tarih olucak kimse girmezse kapatirlar herhalde dile kolay 9 ay paylasimda bulunduk neler konusuldu orda pehhhhh :21:

Dogru soyluyosun canim,tlf dan giriyorum,usenmekten pc e gecip yapamadim:)))oglus gogsumde uyuyor birakirsa inip yapicam soz...

İyi aylik kontrol de istenen ayniymis,bir an korktum...siz isitme testini tekrarlayacaktiniz canim o ne zaman??

Yaa topigi kapatirlar mi,kapatmasinlar ben yillar sonra bile girip arada nostalji yaparim:))))

Dogru soyluyosun canim,tlf dan giriyorum,usenmekten pc e gecip yapamadim:)))oglus gogsumde uyuyor birakirsa inip yapicam soz...

İyi aylik kontrol de istenen ayniymis,bir an korktum...siz isitme testini tekrarlayacaktiniz canim o ne zaman??

Yaa topigi kapatirlar mi,kapatmasinlar ben yillar sonra bile girip arada nostalji yaparim:))))

İsitme testini yaptirdik dogumundan 6 gun sonra falan ikinci de testi gecti cok sukur :nazar:

kalabalıklaşmışız maşallah..günler çok çabuk geçiyor ya,inanamıyorum,saatler geçmiyor gibi,hele kış geceleri ne kadar uzun, tv ile de aramız yok.. bebiş te daha bişeyden anlamıyor,oynanacak kıvama gelmedi,ama ona rağmen kızım neredeyse 1 aylık olacak..daha dün gibi ben de doğum tarihimi öğrenmek istiyorum diye haykırıyordum buralarda...

kış ta iyice geliyor gibi,bugün acayip yağmur yağdı,evimiz çok serin zaten,ufoyu kurduk,kalorifer yanana kadar..artı özellikle sabahları yataktan çıkınca baya üşüyoruz,aman bebişi hasta etmeyelim...

sankı butun gunler bırbırının aynı bazen dusunuyorum bugun gunlerden ne dıye ?:KK1: tv ıle bızımde alakamız yok, babamızın uyuması lazım erkenden işe gıdıyor tek kaldıgım zaman tv karsına gecıyorum bomboş ya hıc bır sey yok bende grey's anatomy ve fringe den eksık bölumlerım vardı bari onları tamamlayım dıyorum ama alt yazı okurken sankı hıpnoz oluyorum acaıp uykum gelıyor ..

tatlım hala alışmadı tam olarak biraz emiyor sonra atıyor hınzır :)) resmide emzikli bir hatıra olsun diye babası çekti :KK1:

asude maşallah yerım senın tosununu oy oy ...

Kakamızı yaptık, popomuzu yıkadık,koklaşa koklaşa emiştik karnımızı doyurdukkkk vee çok şükür uyudu :KK1: kucağımda sallarken uyumayı çok seviyor pıtırcığım benim :KK16:

hastaneden bize beslenme sıklığı ile liste verdiler ..ister anne sütü ister mama fark etmez bu listeyi paylaşmak istedim..

BEBEKERDE İLK 6 AYDA ÖĞÜN MİKTARI VE SIKLIĞI:

YAŞ MİKTAR SIKLIK

1-2 Hafta 50-70 ml 7-8
2-6 hafta 75-110 ml 6-7
2 ay 110-180ml 5-6
3 ay 170-220ml 5
6 ay 220-240ml 4

Kizlar bu kalca ult herkesten istemiyorlar mi,bize 1 aylikken dediler,yarin yapicaz ben herkese yapiliyor saniyordum...

bana bişey demediler..kilosunu az buldu doktor hanım.haftaya gelin yine bakalım dedi,ben de sadece kilo kontrolü için diğer ilçedeki hastaneye gitmek istemedim..sağlık ocağına gittim...herkese yapılıyorsa bize de yapılır herhalde...

slm nasılsınız bızde bugun esımle valızlerımızı hazırladık c.tesı gunu evımıze ankaraya dönuyoruz çok mutluyum çok özlemıştık evımızı :)))

X