Selam yorgun ama mutlu anneler. Biz bugun 10 gunluk olduk ve dr disinda ilk defa disari ciktik:) 5 saat disarda olmamiza ragmen oglusum hic sorun cikarmadi hep uyuduTabi eve gelince biraz mizmizlandi ama simdi melekler gibi uyuyor. Tek sorunum var eger pompami kullanmazsam goguslerim cok sisiyor Onlari bosaltmamda 1 saat aliyor. Gunde en az 3 defa 1 saat mesai harcamam lazim. Bir depolayamadim sutumu. O gun sagiyorum 3 defa ve tam 24 saat kullanabiliyorum. Kiti kitina denk geliyor. Birde tabi cc artti onunda sonucu olabilir. Artik her ogun 100 cc iciyor bazen fazla bile olabiliyor. Tek kaygim ilerleyen haftalarda sutum yetmiyecek Sutum icin ozel birseyde yapmiyorum. Bol su, hurma ve kayisi kompostosu iciyorum. Bakalim ne olacak
Slm kızlar nasılsiniz ben pek iyi değildim şimdi biraz daha iyiyim iki gün boyunca ateşim 39 a çıktı göğüslerini saglıgım halde apse yapmış vücudum enfeksiyon kapmış antibiyotik iğne verdi serum filan verdiler iğne bebeğe zarar vermez ins Yaa sırf bu yüzden hic huzurlu değilim( bu arada epidural dgm yapanlar bas ağrınız var mı benin 4 gündür var Dr kansuzliktn dedi ama ara ara epuduralden mı ki demeden edemiyorum :S
Birde normal dgm yapanlar epizyotomi de yanma seklinde sızlama var mı ve dikiş yeri sis sanki kalın bi damar gibi ? Yarın Dr kontrolum var. merak ediyorum normal mı diye sizin dikişler nasıl ne Zamana iyileşti ?
kızlar doğum doktorunuz sizi ne zaman kontrole çağırdı?
beni doğumdan 10 gün sonra çağırdı ve bugün 10. gündü vajinal ultrasonla baktı ve dikişlerim acıdı 2 gündür acımıyordu bugün eve geldiğimde acıdan ve dikişlerimin ağrısından duramadım. benim gibi olan var mı?
hangı pompayı kullanıyorsun luna ???
selam güzel anneler...size bir sorum olacak şimdi yeni doğduğunda bebeği 2-3 saatte bir emzirin diyorlar peki ne zaman sütünüzü sağıp depo yapıyorsunuz?
Mavibattaniye sakin haaaa nemlendirmeye kalkma amac zaten kuru tutup dusmesini aglamak..pansuman icin alkol demediler mi sana?.ben babusol kullandim..dedigim gibi nemlendirmek yok...
Kızlar gecemiz ıkınmasız geçti doktorumuzun verdiği bitkisel şurup işe yaradı sanırım, alttan pırtt pırtt bütün gece rahat etti oğlumsabaha karşı yine verdim,,,normalde kesinlikle yatarak durmazdı uyanıkken hep ıkınırdı ayaklarını karnına çekerdi ağlardı ama bu sabah uyandı uzun süre emdikten sonra yattı etrafa bakındı hiç ıkınmadı ağlamadı yavrum benim inşallah hep böyle gider şurubu tavsiye ederim kızlar
Benim 5. gün olmuştu muayenem. Doktor eliyle muayene etmişti. Benim de dikişlerim sızlamıştı. Ama gidiş-dönüş toplam 2 saat arabada oturmamdan da olmuş olabilir. Dikişleriniz için üzerine çok oturmamaya çalışın, dikişli bölgeye yatmayın, wc'den sonra güzelce kurulayın (saç kurutma makinesiyle kurutanlar da varmış. denedim rahatlatıyor), baticonu ihmal etmeyin.. 10 güne kalmadan acısı gerçekten bitiyor.
Yok canım benim yanlış anlaşılma olmuşGöbek bağından değil, bildiğin göneğinden vücudundan bahsediyorum yani Okuyunca çok normal öyle anlaşılması.
heeeee,tamam o zamanben de diyorum mavi battaniye bilir bunu ama:44::44:
ben bebe yağı sürüyorum banyodan banyoya..tüm derisi değişti düştü benim kızın..kepek kepek kalktı..johnsons bebe yağı memnunum..
Ben de johnsons bebe yağı aldım. Bedtime olanlardan aldım. Belkim işe yararOğlum da bütün gün uyuyor diyordum ya.. Artık uyanık kalmaya başladı. Önceden hep gözü kapalı emerdi. Artık uyanık oluyor ve tekrar uyutmak zaman alıyor Bakalım demekki huyu suyu yeni yeni çıkacak ortaya bizim paşanın...
3 haftayı doldurduk her gün ayrı huy,ayrı düzen..ağlamıyor kuzum o değişmedi henüz
Maşallah oğluna doktor senin bebeğine kolik mı demişti kolik şurubu verdi. Bende bugün doktora gittim kolik dedi bana da şurup verdi benimde oğlum hiç yattığında durmuyor hep kucak istiyor uykuya dalmıyor