2012 Ekim Anneleri

kızlar doktorum söledi ultrasonda görünebilmesi için bchg değerinin en az 1500 olması gerekiyormuş. anca 5. haftanın sonuna doğru görürüz dedi.benim ikinci gebeliğim. 3.5 yaşında kızım var....
 
kızlar doktorum söledi ultrasonda görünebilmesi için bchg değerinin en az 1500 olması gerekiyormuş. anca 5. haftanın sonuna doğru görürüz dedi.benim ikinci gebeliğim. 3.5 yaşında kızım var....

Canım çok tşk ederiz verdiğin bilgi için bende yarın gidicem doktoruma sanırım keseyi göremeyecem yarın öyle mi? bhcg testi de yaptırmadım doktorum direkt gel dedi yarın gerekirse kan testi de yaptırırım bir an önce doktora gözükmek istedim bende.
Senin ikinci anneliğinse bize epey yardımcı olursun deneyimlerinle çok mutlu oluruz
 
Kızlar 1.ci sayfaya ticker yapabilmeniz için tarif koydum size yardımcı olması amacıyla.
Tabloda hazırlayacam hepimizin yaşadığı şehir sat tarihi beklenen doğum tarihi bebek cinsiyeti boy kilo gibi bir tablo oluşturcam ama çok zor tarif ediyorlar yapamıyorum
birine daha sordum bakalım yardımcı olur inşallah :26:
 
Birinci 3 aylık dönemde bebeğin vücut içinde gelişimi

1.Hafta: Regliniz başladığında, hormonlarınız yumurta üretmesi için yumurtalığınızı uyarmaya başlar.
2.Hafta: Yumurtanız, fallop tüpünden aşağı doğru yolculuğuna başlar.
3.Hafta: Her bir yumurta dişidir (X kromozomu), ama eşiniz hem dişi, hem de erkek (Y kromozomu) sperm üretir Yumurtanızı bir X spermi döllerse kızınız, Y spermi döllerse oğlunuz olur.
4.Hafta: Hücreleri bölünen döllenmiş yumurtanız, rahminize doğru ilerler. İç hücreler embriyoyu meydana getirir. Dış hücrelerse plasentayı oluşturur.
5.Hafta: Bu haftada döllenmiş yumurta küçük bir nokta gibidir.
6.Hafta: Bebeğinizin kalbi atmaya başlar.
7.Hafta: Miniğiniz şimdi bir pirinç tanesi kadar. Ama kolları, bacakları ve beyni büyür.
8.Hafta: Artık bir üzüm tanesi büyüklüğünde. El ve ayak parmakları gelişmeye başlar.
9.Hafta: Yumuşak kıkırdak olarak kemikleri gelişir. Bebeğinizin şimdi minik bir yüzü var. Gözleri, iç kulakları ve burnu şekillenir.
10.Hafta: 4.5 cm uzunluğunda. El ve ayak bilekleri oluşurken, yumruğunu da kısmen sıkabilir.
11.Hafta: Bebeğinize artık cenin deniyor ve bu hafta 2.5 cm daha uzar. Gözlerindeki iris tabakası gelişir, ama gözkapakları kapalı olur.
12.Hafta: Bütün temel organları tamamen oluştu. Miniğiniz 6.6 cm uzunluğunda ve 15 gr ağırlığında.
 
artık dikkat etmemiz gereken önemli şeyler var kızlar...
mutfakta olsun diğer yerlerde olsun yükseğe uzanıp ellerinizi yukarı uzatıp dolapların tepelerinden bişey almaya çalışmayın lütfen. sandalye yardımıyla alacağınız şeyleri alın. mümkünse ilk 3 ay oturarak değil ayakta duş yapın ve lütfen çok aşırı sıcak suda yıkanmayın. evde tek başınıza iken duşa girmeyin. mümkünse biri olsun evde. bol bol ceviz yiyoruz. hatta ben bugün başladım cevizli sucuklar satılıyor. onlardan tüketin. şimdilik bu kadar. aklıma geldikçe yazarım....:))))
 
selam kızlar.. ben eylül sonu ekim başı annesi olacağım inşallah...
sat olmadığından tahmini 5+ dayım. keseyi gördük haftayada kalp atışları inşallah..

masumiyet ben seni bi yerden hatırlıyorum tatlım ama nerden çıkaramadım
ayrıca tablo yapmayı biliyorum anlatabilirim
 

Ayy canım ne güzel ne mutlu sanaa bende yarın gidiyorum doktoruma ama keseyi görebilicek miyiz emin değilim bakalım yarın neler olucak :18::18::18:
 

Canım herşeyi anladım da duşta neden oturmayalım da ayakta alalım duşumuzu onu anlamadım? Ben hep otururum daha güvenli olmaz mı baş döner falan?:26:
 

tebrikler canım darısı kalp atışlarının başına inş....
 

Canım yaa bana biri anlattı ama yine yapamadım galiba biri yanımdayken göstermeli ama nerdeee
mesaj düzenleme paneline giriyorum orda html koduna mı ne basıyormuşum yaa çok karışık anlamadım ki belki editör biri var o yardımcı olacak bana inşallah bu sayfada mutlaka tablo koyucam kızlar merak etmeyin bi şekilde yapmaya çalışıcam sende tarif edebilirsin tabi tatlı cadım
 
Canım herşeyi anladım da duşta neden oturmayalım da ayakta alalım duşumuzu onu anlamadım? Ben hep otururum daha güvenli olmaz mı baş döner falan?:26:

doktorum ilk hamileliğimde de söylemişti şimdi de söyledi. oturduğun zaman sıcak suyun etkisiyle kanama riski artabiliyormuş.sadece önlem kızlar panik yok ok herşey güzel olucak:)))))))
 
Ayy canım ne güzel ne mutlu sanaa bende yarın gidiyorum doktoruma ama keseyi görebilicek miyiz emin değilim bakalım yarın neler olucak :18::18::18:

tebrikler canım darısı kalp atışlarının başına inş....

kızlar darısı başınıza inşallah...
keseyi değeriniz 2000lerdeyken vajinal usg de 3500lerde falan karından olanda görürsünüz.
hafta olarak 4+4de görürsünüz keseyi.. ben öndeyim bari işe yarar bilgiler verim

masumiyet tatlım anlatırım sana elbette. onun için yazdım zaten.. şimdi msj atıyorum sana..

seninle 2011de elele hamile kalacağız topiğinden tanışıyoruz sanırımmm:26:
 
Son düzenleme:
tatlıcadı ben bi kaç gruba giriyordum daha önceleri ateş ölçme ve bebek bekleyenlerle ilgili gruplara belki orda görmüşsündür beni
 

canım meg in forumu dimi? doğrudur tatlım girmediğim forum kalmadı ki
 
Hamilelikte Beslenme , Sağlıklı ve Zararlı Yiyecekler...
Hamilelikte Beslenme

Hamile olduğunuz dönemde yediklerinizin, bebeğinizin büyümesim ve gelişmesi, vücudunuzun da oluşan değişikliklerle başa çıkabilmesi için yeterli enerji ve gıdaları sağlayacak şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu makalede, hamile olduğunuz dönemde sağlıklı yiyecekler seçmenize yardımcı olacak pratik tavsiyeler bulunmaktadır.



Neler yemelisiniz?
Aşağıda sayılan türden çeşitli yiyecekler yemeye çalışmanız önemlidir:
• Bol miktarda meyve ve sebzeler (taze, donmuş, teneke kutuda konserve, kurutulmuş veya bir bardak meyve suyu) – günde en az beş porsiyon hedefleyin
• Bol miktarda ekmek, pirinç ve patates gibi nişastalı yiyecekler
• Örneğin yağsız et ve tavuk, balık (biri yağlı balık olmak üzere haftada en az iki kez balık yemeyi hedefleyin), yumurta ve bakliyat (örneğin fasulye ve mercimek) gibi protein. Bunlar aynı zamanda iyi birer demir kaynağıdır.
• Kahverengi ekmek, makarna, pirinç, bakliyat ve meyve ve sebzelerde bulunan bol miktarda lif – (bu kabızlığı önlemeye yardımcı olur)
• Süt, peynir ve yoğurt gibi, kalsiyum içeren süt ürünleri...

Fazladan demire gereksiniminiz var mı?
Hamile kadınlarda demir eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden bol miktarda demir açısından zengin yiyecekler seçmeye dikkat etmeniz gerekir. Demir açısından zengin bir yemek yerken aynı zamanda, C vitamini içeren yiyecekler veya bir bardak meyve suyu gibi içecekler de almaya çalışın. Bunlar vücudunuzun demiri özümlemesine yardımcı olur.
İyi demir kaynakları
• Kırmızı et
• Zenginleştirilmiş kahvaltı yiyecekleri
• Bakliyat
• Ekmek
• Yeşil sebzeler
Karaciğerde de bol miktarda demir olmasına karşın, hamile olduğunuz dönemde karaciğer yemekten kaçınmanız gerekir.

Vitamin hapı almanıza gerek var mı?
Hamileliğinizin 12. haftasına kadar her gün 400 mikrogram (mcg) tutarında folik asit hapı almanız gerekir. İdeal olarak, bu hapları hamilelikten önce almaya başlamış olmanız gerekir. Diyetinize yeşil sebzeler ve kahverengi pirinç, zenginleştirilmiş ekmek ve kahvaltı yemekleri gibi, folik asit içeren yiyecekler de dahil etmeniz gerekir.
Folik asidin, ‘spina bifida’ denen belkemiği hastalığı gibi nöral kanal bozuklukları riskini azalttığı görülmüştür. Folik asidini, multivitamin hapı kullanarak almak isterseniz, içerdiği folik asidin doğru miktarda olmasına dikkat edin. Unutmayın ki birden fazla multivitamin hapı alacak olursanız, bunlarda bulunan diğer vitaminlerden aşırı dozda almış olabilirsiniz. Ayrıca her gün 10 mcg D vitamini içeren haplar da almanız gerekir. En iyi D vitamini kaynağı yaz güneşidir (ancak yanmamaya dikkat edin!).
Dışarı çıktığınızda bütün cildinizi kapatıyorsanız özellikle D vitamini eksikliğiniz olabilir.



Kaçınmanız gereken yiyecekler var mı?
Hamileliğiniz döneminde, yüksek oranda, düşük, ölü doğum veya yeni doğan bebekte ciddi hastalığa neden olabilen bir mikrop olan listeria taşıyabilecek bazı yiyecekleri yememeniz gerekir. Aşağıdaki yiyeceklerden kaçınmayı unutmayın:
• ‘Camembert’, ‘Brie’ denen peynirlerle mavi damarlı peynir gibi yumuşak küflü peynirler. ‘Cheddar’ türü peynir gibi sert peynirlerle, ‘cottage cheese’ denen peynirlerin ve işlenmiş peynirlerin herhangi bir tehlikesi yoktur
• Pişirilmemiş veya az pişirilmiş hazır yemekler. Hazır yemekleri her tarafı iyice sıcak oluncaya kadar ısıtmaya dikkat edin.
Ayrıca aşağıdaki noktaları da akılda tutmanız gerekir:
• Çiğ yumurtayı ve çiğ ya da kısmen pişmiş yumurta içeren yiyecekleri yemekten kaçının. Yalnızca hem beyazı hem sarısı katılaşıncaya kadar iyice pişmiş yumurtaları yiyin. Bu, bir tür gıda zehirlenmesine yol açan salmonella riskinden kaçınmak için gereklidir.
• Çiğ etlere dokunduktan sonra daima ellerinizi yıkayın ve çiğ yiyecekleri, yenmeye hazır yiyeceklerden ayrı tutun. Bu, gıda zehirlenmesine yol açan örneğin
salmonella, campylobacter ve E.coli O157 gibi mikroplardan kaçınmak için gereklidir.
• Yalnızca iyice pişmiş et yemeye dikkat edin. Sosis ve kıyma yerken buna özellikle dikkat edin.
• Bahçede çalışırken veya kedinin kakasını yaptığı kumu temizlerken daima eldiven giyin ve daha sonra ellerinizi yıkayın. Bu, etlerde, kedi dışkısında ve toprakta bulunan bir parazitin yol açtığı toksoplasmosis denen bir enfeksiyondan kaçınmak için gereklidir. Toksoplasmosis, henüz doğmamış bebekler için zararlı olabilir.
• Çok fazla A vitamini almamaya dikkat edin. Bu, yüksek dozda multivitamin hapları almaktan ve karaciğer ile, karaciğer ürünleri yemekten kaçınmanız anlamına gelir. Bir miktar A vitaminine gereksiniminiz vardır. Ancak çok fazla miktarda alırsanız, fazla miktarda birikebilir ve hamilelik sırasında çok yüksek olabilir.
• Yediğiniz ton balığı miktarını sınırlamanız gerekir. Haftada (pişmiş 140gm ya da çiğ 170gm ağırlığında) bir tuna bifteği ya da haftada (her birinin süzülmüş ağırlığı yaklaşık 140gm olan) iki orta boy teneke kutu ton balığından fazla yemeyin. İki teneke kutu ton balığı, altı ton balığı sandviçi veya üç ton balığı salatası anlamına gelir. Bunun nedeni, bu balıklarda bulunan cıva miktarıdır. Yediğiniz balıkta bulunan cıvanın bir miktarı sütünüze karışır
ve yüksek miktarda cıva çok küçük bebeklerin sinir sisteminin gelişmesine zarar verebilir.
Aynı zamanda:
• Pasta ve bisküvi gibi yağ ve şeker oranı yüksek yiyeceklerden de kaçınmak iyi fikirdir. Ayrıca bu hamilelik sırasında fazla kilo almanızı önlemeye de yardımcı olabilir.
Bazı sağlıklı hafif yemekler ve yiyecekler
• Az yağlı yoğurtlar
• Sebze ve fasulye çorbaları
• Taze, konserve halinde veya örneğin kuru üzüm gibi kurutulmuş halde meyve.

Kafeini azaltmanız gerekir mi?
Her gün aldığınız kafein miktarını azaltmanız gerekir. Ancak tümüyle kesmenize gerek yoktur. Kafein, kahve, çay ve çikolata gibi bazı yiyecek ve sıcak içeceklerde doğal olarak bulunur. Ayrıca bazı yumuşak içeceklere ve ‘enerji’ veren içeceklere de katılır.
Günde 300 mg’dan fazla kafein almamak önemlidir. Çünkü yüksek miktarda kafein doğumda bebeğin kilosunun düşük olmasına ve hatta düşüklere yol açabilir.
Aşağıda sayılanlarda yaklaşık 300 mg kafein bulunur:
• 3 büyük bardak instant kahve (her biri 100 mg)
• 4 küçük bardak instant kahve (her biri 75mg)
• 3 bardak demlenmiş kahve (her biri 100 mg)
• 6 bardak çay (her biri 50 mg)
• 8 teneke kutu kola (her biri en fazla 40 mg)
• 4 teneke kutu ‘enerji’ verici içecek (her biri en fazla 80 mg)
• her biri 50 g ağırlığında 8 parmak çikolata
(her biri en fazla 50 mg)

Günde bir parmak çikolata yer, 3 bardak çay, bir teneke kutu kola ve bir küçük bardak instant kahve içerseniz, 300 mg olan azami kafein miktarına ulaşmış olursunuz. Bazı soğuk algınlığı ve grip ilaçlarında da kafein bulunduğunu unutmayın.



Alkolü azaltmanız gerekir mi?
Haftada bir veya iki kez, 1 veya 2 birimden fazla alkol içmemeniz gerekir. Küçük bir bardak şarap ya da 25 ml tutarında damıtılmış alkollü içkiler, bir ünite oluşturur.
Ne kadar kilo alabilirsiniz?
Her kadının aldığı kilo miktarı değişik olur. Ancak bütün hamilelik döneminde 10-12 kg’dan fazla almamanız gerekir. Fazla kilo alırsanız bu sağlığınızı etkileyebilir ve tansiyonunuzu yükseltebilir. Aynı derecede, rejim yapmaya çalışmamanız da önemlidir.
 
Selamlar
Benim sat 3 ocak ve asilama ile mucizevi sekilde halime kaldim. Size hcg degerleri ile birsey sormak istiyorum. 29 ocak ilk kan testi degerim 97. İki gun sonra yani bugun 31 ocak degeri 286. Deger neredeyse uce katlanmis. Bu iyi mi? Yani hep ikiye katlanma iyi derler ya o yuzden.

Sonuc kagidindaki referans degerlere gore ve benim bu forumlarda yaptigim arastirmalara gore deger diger hamilelere gore dusuk. Yani benim sat tarihine gore 4+0 cikiyor bugun icin. Bu durumda ben 5 haftalik hamilemiyim? 5 haftalik hamile olanlarin degerleri binleri geciyor. Sizce benim degerlerim niyye bu kadar dusuk? Persembe gunu doktor kontrolum var. Keseyi gormek mumkun olmaz herhalde , ne dersiniz?

Cok sordum ama pozitif sonuc aldigimdan beri endiseliyim. Sonuca sevinemedim bile.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…