- 29 Kasım 2010
- 4.919
- 8
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/120531-epidural-anesteziyle-dogum-yan-etkileri.html okumalısın canım. aynen şöyle diyo "Epiduralin belki de en büyük etkisi emzirme konusunda ortaya çıkıyor. Epiduralde kullanılan ilacın bebeğe geçtiği göbek kordonunda yapılan ölçümlerle saptandı."
normal doğum konusunda şu an korku ve endişe yaşamamın tek sebebi etrafımızdaki her yüz kadından 48 inin sezaryen olması. yoksa bundan bi 25-30 yıl önce ağrı eşiği falan düşünmeksizin herkes ama herkes çatır çatır doğuruyormuş. doğum yapacak hanımların yarısı sezaryeni seçince ister istemez "acaba ben yanlış mı yapıyorum" diye düşünüyosun...
benim doktorum prof. bana verdiği cevapta bebeğe geçmez şeklinde ama doğumda geçmiyorsa illaki emzirirken sütten geçiyordur az veya çok , çünkü sonuçta bizim vücudumuza giren bir madde ama göbek kordonunda zaten artık binlerce yabancı madde çıkıyor en basiti meyvelerdeki zirai ilaçlar , sen hergün yediğin meyveleri kalınca soymuyorsan veya sirkeli suda bekletip iyice yıkamıyorsan o çoook daha zararlı ve yediğimiz gdo lar , bilmeden soluduğumuz kokusuz böcek ilaçlar ohooo saymakla bitmez yani , o yüzden bence epiduralinki bunların yanında göz ardı edilebilir miktardadır die düşünüyorum şahsen