2012 Ekim Anneleri

mertug nasilsin canim varmi sende sanci falan, kizlar ya bende hic bir belirti yok valla 18 inde doktora gidicem o da bana 22 ekimde dogmassa bebegin durumuna bakariz sIkInti yoksa biraz daha bekletiriz dedi, 18 ine kadarda gelebilir demisti ama tik yok valla, amaaaan insanlar sordukcada uyuz olmaya basladim daha var zaman diyorum ama anlamiyolar:KK47: aslinda hic sikinti streste yapmiyorum ama etraf beni germeye basladi sorulariyla:KK47:

tatlım iki gündür var sanki birşeyler, 2 saate yakın kasılmalarım oluyor, oğluşum tepeler yapıyor ama yürüyünce yada ayağa kalkınca geçiyor çok aşağıya indi kesi çizgime elleyince kafasını hissediyorum:KK16: hepsi buu.bende 19 unda gidiyorum doktora bakalım açılma saçılma ne çıkacak bilmiyorum:KK1: psikolojim çok kötü doğum için değilde meğer insanlara ne kadar yük olmuşum oysa şimdiye kadar bir tek kişi bile yemeğimi yapmadı, bir tek kişi bir süpürge bile yapmadı, kimseye yemeğe bile gitmedik eşimle kimseye yük olmadık 9 ay boyunca doktora gitmeden bir gün önce yemeklerimi yapıp gittim, doğumda gelenlere ikramlıkları bile yapıp buzluğa attm.daha bu sabah bütün evi pırıl pırıl yaptım herkes kendine pay çıkarmış meğer farketmemişim .neymiş anneme kaynanası baksın diyolarmış, kaynanam zaten bi haber gelmedi bile daha.falann fişmann.moralim çok bozuk şu anda sezeryan bile isteyebilirim cuma günü o derece yani.eşimde izin alsın baksın bana.benide etraf çokk gerdi bugünn çokkk.:KK43::KK43::KK43::KK43:

Veee son 3 günümüüüüz:) heyecanla oğlumu beklemeeeek:) kızlar sez ile doğumdan spnra emzirme atleti rahat giyilirmi? Bel kısmı hafif sıkıyoya o sorun olurmu??

bende sez oldum ve odama cıkar cıkmaz emzırme atletımı gıydım cok rahat ettım ıyıkıde almısım hatta 2 tanede yedek alacam ...

kızlar...yardım..
bugün sabah annem geldi doğum yaklaştı artık diye. akşam yemeğe oturduk 7.30 gibi bi baktım içimden bişiler akıyo. sakince tuvalete kalktım. bi baktım suyum gelio. hakkatende gelince kontrol edemiyceğiniz bişi diyolardı aynen öyle. kanamamda oldu. hala suyum gelio damla damla durmadı hiç. biraz daha bekleyip hastaneye gidelim diyorum. sancım çok yok hafif hafif v ar. kasılmam çok ama.kasılıp duruyorumda bu kasılmaları ağrı olarak hissetmiyorum. anlamadım gitti. ne yapsam sizce?? su gelipte doğumu günler sonra olan var mı??

kızlar...yardım..
bugün sabah annem geldi doğum yaklaştı artık diye. akşam yemeğe oturduk 7.30 gibi bi baktım içimden bişiler akıyo. sakince tuvalete kalktım. bi baktım suyum gelio. hakkatende gelince kontrol edemiyceğiniz bişi diyolardı aynen öyle. kanamamda oldu. hala suyum gelio damla damla durmadı hiç. biraz daha bekleyip hastaneye gidelim diyorum. sancım çok yok hafif hafif v ar. kasılmam çok ama.kasılıp duruyorumda bu kasılmaları ağrı olarak hissetmiyorum. anlamadım gitti. ne yapsam sizce?? su gelipte doğumu günler sonra olan var mı??

canım bende henüz doğum yapmadım ama bence hemen bir doktorunu ara ona bir danış, belki sabah gel veya hemen gel diyebilir. su azalması da bebeği sıkıntıya sokabiliyormuş riske atmaya değmez bence tatlım, en doğrusunu doktorun söyleyecektir gecikme ve onu ara derim ben.
inşallah bir avazda hemencecik kauvuşursun bebişine :nazar::emir_bebek::nazar:

canım bende henüz doğum yapmadım ama bence hemen bir doktorunu ara ona bir danış, belki sabah gel veya hemen gel diyebilir. su azalması da bebeği sıkıntıya sokabiliyormuş riske atmaya değmez bence tatlım, en doğrusunu doktorun söyleyecektir gecikme ve onu ara derim ben.
inşallah bir avazda hemencecik kauvuşursun bebişine :nazar::emir_bebek::nazar:

aradım ama ulaşamadım doktora:KK43: of kasılıyo kızım, karnım gerilip duruyo. ama sancım yok. yarında randevum vardı normalde.sancım gelmezse sabahı mı beklesem? bilemedim ki?:26: allah yardım etsin..inşallah hepimiz bir avazda kurtulur bebişlerimize kavuşuruz canım..

kızlar...yardım..

ayyy ne güzell hadi hayırlısı olsun bence hemen git tatlım suyun gelmiş doğumun en önemli belirtisi belki acı eşiğin az belki bu şekilde doğuracaksın anacım ne bileyim işte heyecan yaptım hadiiii gittt hemenn

Kızlar selam.. Oğlum 3 günlük oldu bugün. Nasıl tatlı anlatamam. Ne güzel bir duygu bu böyle. İnsan kendini şaşırıyor. Beni merak ettiniz mi bakalım ???

Sezeryan oldum. Suni sancıyı hiç denemedim bile. Çünkü oğlumun boynuna 2 tur kordon dolanmıştı. Hemencik aldım kucağıma. O yüzden inemiyormuş aşağı bebeğim benim.

İlk iki gün anca kendime gelmeye çalıştım. Bugün iyiyim şükür. Oğlumun ve benim kontrollerimiz vardı. Herşey yolundaymış. Hafif bir sarılığımız varmış. Perşembe gidip tekrar baktıracağız. Topuk kanını da verdik bugün.

Bizde haberler böyle. Normal doğumu bekleyen var mı hala.. Kesin vardır. İnşallah herşey yolunda gider sizin için ve çatır çatır doğurursunuz diyorum :KK70: Allah nasip etsin de herkes yavrusunu sağ salim kucağına alsın.

ayy ne güzel haberler bunlar güle güle mutlu büyüsün oğluşun:KK16::KK16::KK16: var tatlım var bütün çevresel baskı ve etkilere rağmen cuma gününe kadar normal doğumu bekliyorum ben.sonrası Allah Kerim.

Eki Görüntüle 533688 Eki Görüntüle 533689

bu ıkı takım var bende bunların tulumları ama.pembesı bırde krem rengı.sızce mevlut ıcın uygun mu?gercı baska caremde yok ya.neyse fıkırlerınızı alıyım:KK8::KK8:

krem rengi olanı giydir bence anneciği yada pembede olur zaten o gün çok kucakta gezmesin bence inşallah uyur durur, ben çok istemem şahsen kucaktan kucağa gezmesini, duanın etkisiyle uyur inşallah.krem rengi benim tercihim:KK49: şimdiden Allah kabul etsin.

dr um açıklığın 4 cm yi bulunca epidural yapalım rahat rahat doğur dedi. nette de okuduğum bi yazıda "dr unuz epidural teklif ederse reddetmeyin" diyodu. ancak kk da öyle bi yazı okudum ki epiduralle ilgili bu konuda da fikrim değişti. anestezik madde doğrudan bebeğe geçiyomuş. epiduralle dünyaya gelen bebek normal yollarla doğanlara göre anne memesini bulmada zorluk yaşıyomuş mesela. anlıcağınız bebek de bizim gibi uyuşup geliyo dnyaya,doğar doğmaz ilaca maruz kalıyo,sarhoş gibi oluyo yani... :KK43:
napsaam karar veremedim. anestezik maddeye maruz kalacaksa bu çocuk niye normal normal diye tutturuyorum ki...

dr um açıklığın 4 cm yi bulunca epidural yapalım rahat rahat doğur dedi. nette de okuduğum bi yazıda "dr unuz epidural teklif ederse reddetmeyin" diyodu. ancak kk da öyle bi yazı okudum ki epiduralle ilgili bu konuda da fikrim değişti. anestezik madde doğrudan bebeğe geçiyomuş. epiduralle dünyaya gelen bebek normal yollarla doğanlara göre anne memesini bulmada zorluk yaşıyomuş mesela. anlıcağınız bebek de bizim gibi uyuşup geliyo dnyaya,doğar doğmaz ilaca maruz kalıyo,sarhoş gibi oluyo yani... :KK43:
napsaam karar veremedim. anestezik maddeye maruz kalacaksa bu çocuk niye normal normal diye tutturuyorum ki...

tatlım bende normalle, epidural normal arasında düşünüyorum bazen diyorum kızım sen batman misin niye o kadar acıyı çekeceksin:KK1: sonrada diyorum bu güne kadar çektiğimiz hangi acının oranını hatırlıyoruz normal doğur sonra unut.şimdi bide sen bunu yazdınn offf düşün durr.hayırlısı olsun hakkımızda

valla ben son raddesine kadar çekicem o acıyı epidural düşünmüyorum o yüzden korkmuyorda değilim ama ne yapalım yeterki sağ salim kucağıma alayımda acısı önemli değil Rabbim yardım eder bol bol dua okumak lazım ayetel kürsi felak nas çok önemli öyle bir durumda aklında olsun hadi bakalım tek biz kalcaz bu topikte galiba :)

Dualar her an her saniye dilimde zaten ins. Hayirlisiyla kavusuruz yavrularimiza rabbim yar ve yardimcimiz olsun.

canım malum henüz anne olmadım ama bir arkadaşım sıkı sıkı tenbih etti sakın uyanmasını bekleme sık sık uyandır emzir dedi ben kıyamadım bide işime geldi uyuması, az verdim memeyi dedi sonra zaten sütüm kesildi,oğlumda beni istemedi zamanla soğudu benden dedi.

Teşekkürler Mertug,

Ben uyanmasını bekliyorum 3 saatte bir uyanıyor ama 3 saati geçirmior, uyanmaısnı bekleyince emme süresi uzadı Çarşamba topuk kanı için sağlık ocağına gideceğiz. Orada tartabilirsem bakacağım duruma eğer kilo alımı iyiyse böyle devam edeceğim, yoksa dediğin gibi sık sık emzirmem lazım.

Bebeşine sağlık vesana kolay bir doğum diliyorum.

tatlım bende normalle, epidural normal arasında düşünüyorum bazen diyorum kızım sen batman misin niye o kadar acıyı çekeceksin:KK1: sonrada diyorum bu güne kadar çektiğimiz hangi acının oranını hatırlıyoruz normal doğur sonra unut.şimdi bide sen bunu yazdınn offf düşün durr.hayırlısı olsun hakkımızda

aynen,her şey doğal olsun istiyorum. ama doktorlar bi şekilde aklımızı çelmeye çalışıyolar. illa verecekler bi kimyasal. hamilelik süresince ne diş ağrılarına ne baş ağrılarına tahammül ettik de ağrı kesici almayalım dedik. e son anda geç bebeği uyuştur. yazık... ama bilmiyorum işte...
bu arada doğurmayan kaç kişi kaldık acaba???

Son düzenleme:
valla ben son raddesine kadar çekicem o acıyı epidural düşünmüyorum o yüzden korkmuyorda değilim ama ne yapalım yeterki sağ salim kucağıma alayımda acısı önemli değil Rabbim yardım eder bol bol dua okumak lazım ayetel kürsi felak nas çok önemli öyle bir durumda aklında olsun hadi bakalım tek biz kalcaz bu topikte galiba :)
bende epidural düşünmüyorum..sonuçta oda ilaç
Kızlar selam.. Oğlum 3 günlük oldu bugün. Nasıl tatlı anlatamam. Ne güzel bir duygu bu böyle. İnsan kendini şaşırıyor. Beni merak ettiniz mi bakalım ???
Sezeryan oldum. Suni sancıyı hiç denemedim bile. Çünkü oğlumun boynuna 2 tur kordon dolanmıştı. Hemencik aldım kucağıma. O yüzden inemiyormuş aşağı bebeğim benim.

İlk iki gün anca kendime gelmeye çalıştım. Bugün iyiyim şükür. Oğlumun ve benim kontrollerimiz vardı. Herşey yolundaymış. Hafif bir sarılığımız varmış. Perşembe gidip tekrar baktıracağız. Topuk kanını da verdik bugün.

Bizde haberler böyle. Normal doğumu bekleyen var mı hala.. Kesin vardır. İnşallah herşey yolunda gider sizin için ve çatır çatır doğurursunuz diyorum :KK70: Allah nasip etsin de herkes yavrusunu sağ salim kucağına alsın.
gözün aydın..maşallah bebişine..biz hal abeklemeye dvam
mertug nasilsin canim varmi sende sanci falan, kizlar ya bende hic bir belirti yok valla 18 inde doktora gidicem o da bana 22 ekimde dogmassa bebegin durumuna bakariz sIkInti yoksa biraz daha bekletiriz dedi, 18 ine kadarda gelebilir demisti ama tik yok valla, amaaaan insanlar sordukcada uyuz olmaya basladim daha var zaman diyorum ama anlamiyolar:KK47: aslinda hic sikinti streste yapmiyorum ama etraf beni germeye basladi sorulariyla:KK47:
10 günüm kaldı bendede tık yok:KK43:(
Kızlarrrrr benim nihayet nişanım da geldi:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76: inşaallah sancılarım da sıklaşır:KK34::KK34::KK34::KK34::KK34::KK34::KK34::KK34::KK34:

Kızlar ben doktordan döndüm. 41. haftadayım (40+3). Açıklığım 3 cm olmuş. Nst'de sancılarım baya fazla ve düzenli çıktı. Doktorum perşembe gününe kadar bekleyelim dedi. Eğer kendi sancımla doğurmazsam; perşembe sabahı 8'de hastaneye yatacağım:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:. Suni sancı verecekler. Ben çok rahatladım artık. Ne zaman olacağını yine bilmiyorum ama ne zamana kadar bekleyeceğimi bilmek bile çok çok rahatlatıcı:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76: Doğumu bekleyen anneler darısı başınıza:KK34::KK34::KK34::KK34:
ne güzel canım maşallah..gözün aydın.inşallah bir an önce bebeğine kavuşursun..
aynen öle valla şu son günler daha zor geçiyor hele leğen kemiğimin ağrısı beni mahvediyor çatı açılıyormuş iyide bu ağrı böyle bişeyse doğum sancısı ve doğum anında o çatı iyice açılırken nasıl bir ağrı olacak hayal bile edemiyorum valla bacağımı her hareket ettirdiğimde felaket acıyor inş bebişlerimiz çok bekletmez bizi 40. hafta olmadan gelirler hayırlısıyla ya:KK43:(
inşallahh..
Merhaba anneler ve anne adayları..Dün yazmıstım doktorum bır tarıh vermıyor dıye.bugun kontrole gıttım pazartesı esyalarınla gel sunı sancı verıcez dedı cok heyecanlıyım ve korkuyorum bu konuda bıraz bılgı verırmısınız sunı sancı hakkında cok korkuyorum sunıyle doguran annelerın yorumlarını beklıyorum :)
allah kolaylık versin..bi çırpıda kurtul inşallh
slm millet herkesler ii miii??? kaç kişi kaldı acaba doğum yapmayan kızımda bende allaha şükür iyiyiz bugün 5. günümüz...:nazar::nazar::nazar:
ben hala bekliyom:KK43:(
canım beklemek değil sorun , bebeğim için tabiki beklerim ama gün geçtikçe soru işaretleri artıyor , kakasını yapsa nerden bilicem mesela :KK50: veya plasentaya bişey olsa , doktorum hala haftada 1 çağırıyor , cumartesi gittiğimde herşey yolunda dedi ama 1 hafta var sonraki randevuya , 1 haftada herşey olabilir , canım ona sıkılıyor :KK50: düşünmemeye çalışıyorum ama zaten ilk bebeğimizin 8 haftada kalbi durmuştu , birkez daha kaldıramam , birde cumartesi 3600 ölçtü bebeği doktor , eğer 4 olursa zaten sez oluyor diyorlar , kafam çok karışık , canım sıkılıyor ister istemez
canım bende aynı drumdayım..10 günüm kaldı 3 gün kala gel dedi..bişey olursa diye çok korkuyorum..allaha emanet bebişlerimiz.

aynen,her şey doğal olsun istiyorum. ama doktorlar bi şekilde aklımızı çelmeye çalışıyolar. illa verecekler bi kimyasal. hamilelik süresince ne diş ağrılarına ne baş ağrılarına tahammül ettik de ağrı kesici almayalım dedik. e son anda geç bebeği uyuştur. yazık... ama bilmiyorum işte...
bu arada doğurmayan kaç kişi kaldık acaba???
bende sizin gibi düşünüyorum..normalse tam normal inş..sez olacaksada allah bilir artık..

X