Ben hıçkırmasından anlamıştım. Bizimkinin popo ve sırtı hep sol taraftaydı. Hıçkırmaya başladığında sola dönüyordum, sol kasığımda pıt pıt atıyordu. Sanırım kafası da sola daha yakında.. Bir de poposunu sol kaburgamın altında, ayaklarını da sağ tarafta hissediyordum. Bazen poposunu dışarı doğrru çıkarıyordu.. Kafa olsa öyle çıkaramaz sanırım.
benim 3-4 haftadır doğum pozisyonunda bebeğim , hiç ağrı sancı hissetmiyorum ama göbek deliğimi rahat görebiliyorum , birde tam göbeğinin alt tarafına filan dokunursan zaten doluluk hissediliyor
Ben hıçkırmasından anlamıştım. Bizimkinin popo ve sırtı hep sol taraftaydı. Hıçkırmaya başladığında sola dönüyordum, sol kasığımda pıt pıt atıyordu. Sanırım kafası da sola daha yakında.. Bir de poposunu sol kaburgamın altında, ayaklarını da sağ tarafta hissediyordum. Bazen poposunu dışarı doğrru çıkarıyordu.. Kafa olsa öyle çıkaramaz sanırım.
benim 3-4 haftadır doğum pozisyonunda bebeğim , hiç ağrı sancı hissetmiyorum ama göbek deliğimi rahat görebiliyorum , birde tam göbeğinin alt tarafına filan dokunursan zaten doluluk hissediliyor
ya valla canım anlamadım bende ne olacak? muayene parası vermiyorum, 10 günlük kontrol süresi içinde gittiğim için.ama her defasında nst ye para veriyorum. benim bide sgk değil, özel hastane. kendi kurumumdan ft karşılığı parayı alıyorum anlaşmalı hastane. 205 tl nstye veriyorum. %90 ını daha sonra geri alıyorum kurumumdan. nst de diğer hastalarla konuşyuroum onun hastalarıda oluo denk gelio, son haftası olup normali bekleyende var seze girecek olanda. karışık yani. bakalım ne olacak?canım senin doktorundada var bişeyler sanki..seze hazırlıyo gibi geldi bana...benim doktorumun özel muyanesi var..ona rağmen adam hala 1o gün sonra çağırdıı.doğuma 14 gün kaldı..istese para almak için 3-4 günde bir çağırır..okdar kaşıntım var dedim..normal dedi geçti..
bende aynı durumdayım canım ne ağrı ne başka bir bulgu yok.ne yapalım bunada şükür.her doktor bir değil sen takma kafana.benim ağrım 40 ı zor buldu.sen normali bekliyosun dimi dedi bende evet dedim.o zaman haftaya yine gel dedi.açıklığım yok, rahmin geride bile dedi.ama bekleyeceğim son ana kadar.
bir de tahin yağı olayını dene bakalım...
ben çokkk sakindim..çok eğlenceliydi ameliyat anı da.. bir tane diazem vurdular girmeden önce,sanırım oydu sakin olmama sebep.. ben çok korkmuştum,ya aklıma ''anaaaaaam şu an beni kesiyorlar'' fikri gelirse ameliyatın ortasında diye ..ama hiç birşey olmadı..hatta ameliyat bittikten sonra yarımsaat dinlenmeye aldılar,orada sanırım yine diazemin etkisiyle horul horul uyumuşum,gamsız gamsız..Canim catim dar bebek iri bu yuzden zorunlu sez. dedi doktor. bende cok istiyorum o aglama sesini duymak ve hemen koklamak ama panik olurmuyum acaba spinl yada epiduralde ondan emin degilin. sen sakinmiydin
ya canım bu spinalden sonra birçoğunda kalıcı bel ağrısı oluyormuş , bunu bikaç kişiden duyunca bende korktum açıkçası yanlız epiduraldede oluyormu bilmiyorum :26: napcas bilmem
denerim canım.. peki göğüs koruyucu nasıl bişey acaba kullanan varmı??
herkese hayırlı cumalar kızlar..dün net kesildi ancak şimdi girebildim. doğuranlar var, benim gibi bekleyenler varbebişini kucağına alanlara hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza olsun diyelim
benim bugün midem bulanıyo çok. 9 ay boyunca hiç bulantım olmadı. niye böyle oldum anlamadım:26: bebeğimde dışarı çıkcakmış gibi kasılıoinşallah bi aksilik yoktur.
bebeğin kanala girmesi için ne yapmamız lazım fikri olan var mı? doktora sordum benim yapıcak bişeyim var mı diye? yani yürüyeyim mi koşayım mı atlayıp zıplayayım mı ne yapayımdua et dedi bana yapcak bişi yok filan dedi. üzülüyorum yaa. niye girmiyo kızım kanala beklemek ne zor..bide kız bebekler erken gelir derlerdi? bizimkinin gelmeye niyeti yok hiç dua okudum bugün meryem suresini bol bol okuyun diyolar. inşallah allah yardım eder
benımde ters duruyordu tıbbı zorunluluk spinal sezeryan oldum çok çok memnunum.37.haftadan sonra da dönmesi zor derdi doktorumkızlar bilgisi olana varsa yazsın lütfen. benim kızım ters duruyor dönmedi daha başı aşağıya döndüğü zaman anlaşılıyormu merak ediyorum anlarmıyım döndüğünü oynuyor yer değiştiriyor ama aşağıya inip inmediğini anlamıyorum anlayan var mı acaba dönemdiği için kafam ona takıldı bu yüzden sezeryan olmak zorunda kalacağımsağsalim doğması önemli tabi ama normal olsun istiyordum
canım hangi mama kullanıyosun?
Mehaba kızlar,
Pazartesi kombine sezeryan ile kızıma kavuştum. Prensesim 3060 gram 51 cm doğdu (son kontrolde 2850 demişti dr, kontollerde hep geriydi kilosu). Hastaneden çıkarken 2870 e düştü kilosu bugün kontollünde 2930 olmuş, büyüyoruz artık :)
Yalnız sarılık düzeyi 13 çıktı. Dün gece epey uyudu ben de uyuya kalmışım çok seyrek emdi meğer sarılıktanmış. Yarın tekrar bakacaklar eğer yükselirse yatırırız fototerapi gerekir dedi dr. Şimdi bol bol emzirmeye çalışacağım dua ediyuorum. Umarım düşer değerler . Sarlığı düşürmenin başka yolu var mıdır? Paylaşırsanız sevinirim
bol bol yürü canım.. günde 2 saat yürüyebiliyorsan yürü.. merdiven in-çık, arada dengeli bir şekilde çömel, sıcak duşa gir, hurma ye.. bir de şu hareketleri yapabilirsin. leğen kemiğinin açılmasına yardım ediyormuş:
Hamileliğin son aylarında ne tür pilates hareketleri yapılmalı? - UZMANTV
Benim doğumdan bir hafta önce kontrolde bebek 3.800 çıktı. Ama doktor inanmadı, karnıma baktı "yok yaa değildir" dedi. Gerçekten de öyle oldu. Doğumun olacağı gün ultrasona girdiğimde bebek 3.400 çıktı, doğduğunda 3.300'dü. Yani doktor 3.800 görüp beni gazlayabilirdi, hadi sezaryene diye. Ben bebeğin en az 4 kg olacağını düşünüyordum. Çünkü daha bir ay önce 3.200 çıkmıştı.
Ultrasona pek güvenme.. Hatta bebek iri, çatın dar diyen doktora iki kere güvenme. Ben bu yüzden 2 doktor değiştirdim. Bu 3. doktorum. İlk doktorum 6. ayında sezaryen dedi. 2. doktorum da boynun da kordon dolalı, bebek iri, çatın da dar dedi. Bebek iri değil, çatım müsaitiş (ki 3. doktorum çatı muhabbeti bile etmedi. Açılma esnasında kontrol etti sanırım ama bana bir şey demedi), boynunda da kordon çıkmadı Allah'a şükür..
destes inşallah benim doğumumda seninki gibi geçer ama benim doktorum ilk günden bu yana epidural normal doğum yapacağını söyledi, bi aksilik olmazsa.önümüzdeki hafta perşembe günü duruma göre bakacak eğer herşey yplunda ise suni sancı ile epidural normal. eğer çatı dar veya açılmam yoksa sezeryan. bu arada bu zamana kadar hiç açılmam varmı yokmu diye konrtol etmedi doktor. bir ay öncesine kadar iki haftada bir kontrole gittim. bir aydır da her hafta gidiyorum. Nst ve ultrasonla muayene ediyor, herşey normal deyip gönderiyor. burda yorumları okuyunca 2 cm 3 cm açılmam var yazılarını okuyunca şaşırdım. belki bende de açılma var ama dediğim gibi hiç alttan muayene etmediği için bilemiyorum.
İns benim ki de oyle olur Dr um hep cok iri değil dedi ama Pazartesi baska bi Dr cok iri dedi kafam karıştı ..ama inanmıyorum cok iri olduguna ..
bu arada kızlar Dr dan geldim ve Dr yarın yatış yapalım 2 cm açıklığın var dedi bebeğim bugün 40+3 oldu ve suniyle doğurucam insaallah çatın mih gibi değil açılma var suni ise yarar die düşünüyorum dedi.. Ayyy kizlar dua edin cok heycanliyimkorkuyorum da biraz :18::18:yarın hu zamanlar kucağımda olsun kuzum ne olur allahım :)
sağol canım..sıcak duşa giriyorum her gün. hurmaya başlayayım. yarım saatten fazla yürüyemiyorum. ayakta çok duramıyorum çünkü. belim çok ağrıyomuhtemelende yürüyemediğim için bebişim kanala filanda inemiyo off allah yardım etsin..tavsiyen için çok sağol canım. inş benimde kolay normal bir doğumum olur senin gibi:)
İns benim ki de oyle olur Dr um hep cok iri değil dedi ama Pazartesi baska bi Dr cok iri dedi kafam karıştı ..ama inanmıyorum cok iri olduguna ..
bu arada kızlar Dr dan geldim ve Dr yarın yatış yapalım 2 cm açıklığın var dedi bebeğim bugün 40+3 oldu ve suniyle doğurucam insaallah çatın mih gibi değil açılma var suni ise yarar die düşünüyorum dedi.. Ayyy kizlar dua edin cok heycanliyimkorkuyorum da biraz :18::18:yarın hu zamanlar kucağımda olsun kuzum ne olur allahım :)
Canim ben baska doktorada gittim o da bebek iri dedi. haftsm daha erkendi catima bakmadi. kendi doktorumda badindan beri iri dedi ama sez. demedi. belki sona dogru almaz normal sansin olur dedi. ben 38+0 da kontrole gittim 4kilo cikti doguma iki hafta kala. Doktorumda inanamadi bir daha olctu yine ayni. haftaya bska bi doktorada baktiricam ve bende bakicam dedi. yani doktorumun samimi oldugunu dusunuyorum ve hastalriyla nst de tanisiyorum hep normsle yonlendirmis hep normal bekliyorlar. sez. ticarete donusunce doktorlardanda suphelenir olduk.
Evet drum söyledi sabah 7 ye kadar ye iç bol bol Dinlen dedi sakın yememezlik yapma ikinman kolay olsun dedi lavman yapılacakmış zaten sana lavman yapıldı mı nasıl oluyor ?Canım bugün bol bol dinlen. Sabah güzel, sana enerji verecek bir kahvaltı yap.. Çünkü sancı sırasında bir şey yedirip içirmiyorlar.
Canim hadi bakalim sonunda sende minigine kavudacaksin. allah kolaylik versin. Bu gece uyuyamazsin artik.