2012 Ekim Anneleri

bence suni sancıdan korkma canım daha hızlandırıyo doğumu benm açılmam 5cm ken suni verildi 3 saatte doğum gerçekleşti. inş açılman olur sezeryana gerek kalmadan kurtulursun
Canım hikayeni yazsana bi an once merak ettim normal dogum yapmışsın ne guzel maşallah :nazar: banada suni verilecek yarın

Benim 2. doktorum bebek iri dedi, 3. doktorumda da hep iki hafta önde çıkıyordu ama doktorum ihtimal vermiyordu. En son doğuma gireceğimde haftasıyla uyumlu çıktı. Yani ultrasonda kaynaklı değil. Bazı bebeklerin pozisyonundan ya da sudan dolayı yanılma payları olabiliyor heralde.

Umarim benimde haftaya gittigimde uyumlu cikar. Diger doktorun soyleyecegi seyde onemli bakalim o ne dicek. ama normal yapucam diede bebegimi riske atmam asla. sonra vicdan azabi cekerim. ilk sez. olan ben olmicam sonucta allah hakkimizda hayirli olani versin.

canım benim kızımda sarılık oldu bol emzirerek ve suyla düşürdük değeri çok şükür aslında serum suyu vercektm ben ama gaz yaptı devam edemedim normal su ver bol bol...idrar yaparak atıo vücuttan...

Su vermeyi deneyebilirim evet, çünkü idrarla atıyorlarmış bol bol idrar yapması lazım. Teşekkürler önerin için

ya canım bu spinalden sonra birçoğunda kalıcı bel ağrısı oluyormuş , bunu bikaç kişiden duyunca bende korktum açıkçası yanlız epiduraldede oluyormu bilmiyorum :26: napcas bilmem

Ben spinal ile dogum yaptim.Cok da memnun kaldim.Ne bel agrisi ne bas agrisi cektim.Anestezi uzmani ''yan etkiler bunyeden bunyeye degisiyor''dedi

Bende sadece 2 gun balgam cikarma istegi oldu o kadar.

İns benim ki de oyle olur Dr um hep cok iri değil dedi ama Pazartesi baska bi Dr cok iri dedi kafam karıştı ..ama inanmıyorum cok iri olduguna ..
bu arada kızlar Dr dan geldim ve Dr yarın yatış yapalım 2 cm açıklığın var dedi bebeğim bugün 40+3 oldu ve suniyle doğurucam insaallah çatın mih gibi değil açılma var suni ise yarar die düşünüyorum dedi.. Ayyy kizlar dua edin cok heycanliyim :KK52::KK52:korkuyorum da biraz :18::18:yarın hu zamanlar kucağımda olsun kuzum ne olur allahım :) :KK16:

canım hadi hayırlısı olsun.. allah yardımcın olsun..inşallah yawrunu bir avazda doğurursun canım..hayırlı haberlerini bekliyoruz. dinlen yarına kadar bolca..

İns benim ki de oyle olur Dr um hep cok iri değil dedi ama Pazartesi baska bi Dr cok iri dedi kafam karıştı ..ama inanmıyorum cok iri olduguna ..
bu arada kızlar Dr dan geldim ve Dr yarın yatış yapalım 2 cm açıklığın var dedi bebeğim bugün 40+3 oldu ve suniyle doğurucam insaallah çatın mih gibi değil açılma var suni ise yarar die düşünüyorum dedi.. Ayyy kizlar dua edin cok heycanliyim :KK52::KK52:korkuyorum da biraz :18::18:yarın hu zamanlar kucağımda olsun kuzum ne olur allahım :) :KK16:

Dilfezacım hadi gözün aydın. İnşaallah yarın çok rahat bir doğum gerçekleştirirsin:KK54::KK54::KK54::KK54:

Doktordan döndüm şimdi. Açıklık 2 cm olmuş; çatı kemikleri iyi dedi:KK76::KK76::KK76:. Ama kafası kanala tam oturmamış. 3500 kilo olmuş:nazar::nazar::nazar:. Normal doğuma engel bişey yok dedi doktor. Nst'de sancım çıktı yine. Doktor bu sabaha da olabilir belli olmaz dedi. bazen çatı muayenesi doğumu tetikliyormuş çünkü. Yine bekliycem yani:KK19::KK19::KK19::KK19:. Bir de çatı muayenesinden sonra benim çok sancım oluyor; sizde de öyle mi?

ee benim dr gece 12 den snra bişey yeme dedi suniyle olacak ya benimde p.tesi benimki niye ole dedi yaa öldürcekmi acımdan

benimkide hıçkırınca sol kasığımda hissediyorum ama kafası yukarda ebe ve dr öyle söyledi sağ taraftaydı kafası geçen gittiğimde sol tarafa geçmiş belki yavaşca döner diye umut ediyorum artık nasip.

göbek deliğini görme olayı doğru demekki ben ayaktayklen göremiyorum göbeğimi ne söylesem yapsam boş galiba dönmeye niyeti yok gibi sez olacam artık ne diyim sağlıkla olsunda razıyım herşeye yinede bir umut döner diye bekliyorum.

dur daha canım doğumda bile kanala yerleşen bebekler varmış , bi günü dolsun hele bence şimdiden ümitsizliğe kapılma

dur daha canım doğumda bile kanala yerleşen bebekler varmış , bi günü dolsun hele bence şimdiden ümitsizliğe kapılma

ya ümitsizliğe kapılma nedenim doktorum gününün dolmasını beklemiyor. 30 ekim son günüm ama araya bayramda girdiği için beklemek istemiyor sanırım. haftaya çarşamba kontrol var dönememişse 22 ekimde alalım sezeryanla diyor. beklemenin bir anlamı yokmuş plesenta aşağıya sarkabilir dedi riske atmayalım dedi yoksa sonra doğum başlar dedi böyle söyleyince birşey diyemiyor insan kafam karıştı haftaya program yapacak bakalım o zamana kadar döner belki inşşşş

ya ümitsizliğe kapılma nedenim doktorum gününün dolmasını beklemiyor. 30 ekim son günüm ama araya bayramda girdiği için beklemek istemiyor sanırım. haftaya çarşamba kontrol var dönememişse 22 ekimde alalım sezeryanla diyor. beklemenin bir anlamı yokmuş plesenta aşağıya sarkabilir dedi riske atmayalım dedi yoksa sonra doğum başlar dedi böyle söyleyince birşey diyemiyor insan kafam karıştı haftaya program yapacak bakalım o zamana kadar döner belki inşşşş

ama doktorun bayram nedeniyle beklemek istememesi sezaryen bahanesi olmamalı bence sen bekle çünkü daha erken , başka bir doktora daha git derim , son haftalarda zor olur değiştirmek ama doktorun keyfine görede doğurulmazki :26: canları yeterki sez yapmak istesin , hemen felaket senaryoları yazıp bizide korkutuyorlar :KK47:

Ben de bugun kontrole gittim doktorum bayrami cikarirsin dedi rahatladim ya...bayramda zor olurdu hem annemler 2.gun gelecekler hic degilse brb son hazirliklari yapariz....Allah hepinize hayirli dogumlar versin...

herkese hayırlı cumalar kızlar..dün net kesildi ancak şimdi girebildim. doğuranlar var, benim gibi bekleyenler var:KK43: bebişini kucağına alanlara hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza olsun diyelim:KK16:
benim bugün midem bulanıyo çok. 9 ay boyunca hiç bulantım olmadı. niye böyle oldum anlamadım:26: bebeğimde dışarı çıkcakmış gibi kasılıo:KK43: inşallah bi aksilik yoktur.
bebeğin kanala girmesi için ne yapmamız lazım fikri olan var mı? doktora sordum benim yapıcak bişeyim var mı diye? yani yürüyeyim mi koşayım mı atlayıp zıplayayım mı ne yapayım:KK9: dua et dedi bana:KK70: yapcak bişi yok filan dedi. üzülüyorum yaa. niye girmiyo kızım kanala:KK43: beklemek ne zor..bide kız bebekler erken gelir derlerdi? bizimkinin gelmeye niyeti yok hiç:KK43:dua okudum bugün meryem suresini bol bol okuyun diyolar. inşallah allah yardım eder:KK43:

söz konusu gelme zamanıysa 40. haftadayız bebeğimde kaç haftadır leğen kemiğim arasına yerleştiği halde vede kız olmasına rağmen gelmiyoooooo :44: hatta ben yerleştiği günü tahminde ediyorum çünkü o gün öğlenden akşama kadar hiç oturmadım fellik fellik mağaza gezdim , akşamda çatımda ağrı hissettim , resmen açıldı yani , sende son çare bi dene istersen ama ayakta dikilme yürü hep , dikilince bel ağrısı oluyor

Evet drum söyledi sabah 7 ye kadar ye iç bol bol Dinlen dedi sakın yememezlik yapma ikinman kolay olsun dedi lavman yapılacakmış zaten sana lavman yapıldı mı nasıl oluyor ?

Sagol canım evet sonunda geliyor galiba kendi sancımı bekledim ama gelmedi maalesef Napalim Nasip yaşayacaklarım varmış yiyecek serumum varmış :) şimdiden kalbim kut kut ya böyle dogum yapacagin gunü bilmek çok tuhaf geliyor ya

Lavmanı hiç kafana takma. on saniyelik bir şey. Su dolu bir torbanın içindeki ilacı arkadan sıkıyorlar. 2-3 dakika sonra sıkışıyorsun zaten.

ama doktorun bayram nedeniyle beklemek istememesi sezaryen bahanesi olmamalı bence sen bekle çünkü daha erken , başka bir doktora daha git derim , son haftalarda zor olur değiştirmek ama doktorun keyfine görede doğurulmazki :26: canları yeterki sez yapmak istesin , hemen felaket senaryoları yazıp bizide korkutuyorlar :KK47:

aynen canım insanın gözünü korkutuyorlar plesenta sarkar riske girer doğum başlar falan diyorlar hemen. bebeğim sağlıklı olsun diye düşünüyorum bende. gidince söyliycem beklesek nasıl olur diye bakalım ne diyecek mecburen olmam gerekirse olurum tabi ama beklemek istiyorum Allah hayırlı doktorlar çıkarsın her hamilenin karşısına yoksa çok zor gerçekten

ee benim dr gece 12 den snra bişey yeme dedi suniyle olacak ya benimde p.tesi benimki niye ole dedi yaa öldürcekmi acımdan

Ben sabah 8'de kahvaltı yaptım, akşam 8'de de doğum yaptım. 10 saat suni sancı çektim.. Kesinlikle yaptığım kahvaltının faydasını gördüm.. Çünkü sancı sırasında, yürürken, doğum esnasında enerji şart.. Acaba doktorun niye öyle dedi?

dilfeza hic acilman olmadan mi suni sanci verdiler diye sormusun bana canim. Benim sadece 2 cm acilmam vardi canim bunun uzerine 4 saat suni sanci verdiler.

canım hadi hayırlısı olsun.. allah yardımcın olsun..inşallah yawrunu bir avazda doğurursun canım..hayırlı haberlerini bekliyoruz. dinlen yarına kadar bolca..

Dilfezacım hadi gözün aydın. İnşaallah yarın çok rahat bir doğum gerçekleştirirsin:KK54::KK54::KK54::KK54:

Doktordan döndüm şimdi. Açıklık 2 cm olmuş; çatı kemikleri iyi dedi:KK76::KK76::KK76:. Ama kafası kanala tam oturmamış. 3500 kilo olmuş:nazar::nazar::nazar:. Normal doğuma engel bişey yok dedi doktor. Nst'de sancım çıktı yine. Doktor bu sabaha da olabilir belli olmaz dedi. bazen çatı muayenesi doğumu tetikliyormuş çünkü. Yine bekliycem yani:KK19::KK19::KK19::KK19:. Bir de çatı muayenesinden sonra benim çok sancım oluyor; sizde de öyle mi?
Sagolun kızlar hadi ins darısı da size seninde 2 cm varsa Pazartesi'ye yatışın yapılır belki canm.:) ayy o kadar heyecanlıyım ki Dr geldiğimden beri dinleniyorum ama uyuyamiyorum hep dogum anını düşünüyorum Rabbim sen güç ver kurtar beni ve butun gebe arkadaslarımı ... Bebeğim çıkar çıkmaz hepinize Cook dua edicem ins kızlar ..
Bilmem ki cnm niye oyle dedi acaba benim ki 7 dedi ama 7 dem sonra su bile alamayacakmışım :S
Ben sabah 8'de kahvaltı yaptım, akşam 8'de de doğum yaptım. 10 saat suni sancı çektim.. Kesinlikle yaptığım kahvaltının faydasını gördüm.. Çünkü sancı sırasında, yürürken, doğum esnasında enerji şart.. Acaba doktorun niye öyle dedi?
Evet bende ins enerjisi bol bişeyler yemeliyim Ahh Allah'ım büyük gün yarın mı simdiiii 9 aydır düşündüğüm hayalini kurduğum gün :KK52:

X