2012 Ekim Anneleri

Kizlar 2gun sanci cektim nisanim geldi ama doguramadim :) sancilarda geri kacti zaten. 22 ekim sez. tarihim. Zorunlu dez. olucam ama nasill istiyordum normal dogumu kizlar anlatamam. o ani yasamak cok ozeldir. Epidural sez. dendw korkuyorum ama genelde olmak istemiyorum. kafam cok karisik. dogum yapmis anneler fikri olan varmi?

canım daha 22sine çok var,belki de gelir yine bebiş normal yolla..

ben spinal anestezi ile aldım bebeği kucağıma,çok memnunum..doğum gerçekleştikten sonra temizleme+dikiş anında çok şiddetli mide bulantısı yaşadım,bu olabiliyormuş,doğum raporunu okudum, karnın iç kısmı şu şu şu ilaçla temizlendi gibi cümleler var.. baya bi ilaçlanmış,bence ondan kaynaklı bir durum.. bir de 1 hafta baş ağrım oldu ama doktorun verdiği ağrı kesicilerle halloldu..ben geneli tercih etmedim,çünkü onun o çıkarkenki ağlama sesi pek çok şeye değer.. daha ameliyat masasında onu görüyorsun..süper duygular...

not: spinal olacaksan doğumdan sonra sessiz bir ortamda ol,çok konuşma,bir de başını ani bir şekilde çevirme...

çatı muayenesinden sonra açık renk bi kanamam oldu ve ertesi güne kadar devam etti.şimdi kanama falan yok,nişan artık gelir mi bilmiyorum. ama bugün ne olur ne olmaz diye devlet hast. kadın doğum acile gittim. hiiiiç umursamadı dr,beni de aydınlatmadı. her doktor kendi kafasına göre hareket ediyo gibime geliyo. biri kanama sonrası hastanede kal diyo öteki git... bişeycik anlamadım. annem gibi eve ebe çağırıp evde doğursam bu kadar stres yaşamazdım heralde.

Benim bayagi koyu kanamam oldu dr telaslandi gibi nisanin gelmis dedi. ufak ufak et parcasi gibi seyler vardi kanamamda.2 gun icinde dogumun olur galiba dedi kanaman durmazsa gel acile dedi. aynen banada o gece bi dr yat dedi ben sancim siklassin gelim dedim. bir gun sonra tekrae gittim bu seferde dr gonderdi anlamadim bisey hala beklemedeyim. akintim hep kanli geliyo. boyle beklemek cok canimo sıkıyo

evet ,benim de sağ tarafım acıyor,düğümleri oradaymış iç dikişlerin ondan herhalde..ilk günlerde feci yanmalar oldu dönerken falan. hatta korkumdan 5-6 gün oturarak uyudum tüm gece..şimdi iyiyim,sola yatılması gerekiyormuş..solda rahat ediyorum gerçekten de..bakalım karnımdaki acı ne zaman tamamen geçecek
??

benim için farketmez,yeni bir başlık olabilir,adı da 2012 ekim bebekleri büyüyor olabilir..ama bu başlıktan da devam edilebilir..bağımlılık yaptı zaten..

muhtemelen doğmuştur bile...inşallah sağlıkla kucağındadır yavrucuk...

sanırım bunu tüm bebekler yapıyor..benim kızım da ya çok yukarıdaydı ya da o anda çıktı,kuvvetle bastırdılar çünkü..hatta doğumdan sonra göğüs kafesim acıyordu..çok ta rahattım,korkuyla da pek ilgisi yok gibi..

süt vermeden önce ve verdikten sonra sütümden sıkıp sürüyorum..bir de sadece ucunu vermiyorsun di mi? ben bekliyorum ağzını kocaman açana kadar..lansinoh aldım ama gerek kalmadı,bir de tahinin üstündeki yağ diyorlardı..

bende canım aynen, ama nasıl olduysa 3 gün önce çatladı ve iyileşmiyor ne yapsam.. ucunu vermiyorum senin dediğin gibi ağzını kocaman açana kadar bekliyorum ve kahverengi kısımla beraber veriiyorum

bende canım aynen, ama nasıl olduysa 3 gün önce çatladı ve iyileşmiyor ne yapsam.. ucunu vermiyorum senin dediğin gibi ağzını kocaman açana kadar bekliyorum ve kahverengi kısımla beraber veriiyorum

bir de tahin yağı olayını dene bakalım...

Kizlar 2gun sanci cektim nisanim geldi ama doguramadim :) sancilarda geri kacti zaten. 22 ekim sez. tarihim. Zorunlu dez. olucam ama nasill istiyordum normal dogumu kizlar anlatamam. o ani yasamak cok ozeldir. Epidural sez. dendw korkuyorum ama genelde olmak istemiyorum. kafam cok karisik. dogum yapmis anneler fikri olan varmi?

Benim 2.5 gün karın kasılmalarım oldu.. 10 dakikada bir geliyordu ama sıklaşmıyordu. Doktora gittiğimde 3 cm açıklığım çıktı.. dr bir hafta daha bekletebilirdik ama suyun azalmış dediği için suni sancı aldım. Allah'a şükür suniyle doğum yaptım. Bence normal doğum istiyorsan sancılarını biraz daha bekle ya da suniyi düşün. Suni sanılanın aksine öyle korkunç bir şey değil. Hatta doğum yaptığım gün, normal doğumların neredeyse hepsi suni sancılıydı. Açılman var mı bu arada?

kızlar bilgisi olana varsa yazsın lütfen. benim kızım ters duruyor dönmedi daha başı aşağıya döndüğü zaman anlaşılıyormu merak ediyorum anlarmıyım döndüğünü oynuyor yer değiştiriyor ama aşağıya inip inmediğini anlamıyorum anlayan var mı acaba dönemdiği için kafam ona takıldı bu yüzden sezeryan olmak zorunda kalacağım :KK43: sağsalim doğması önemli tabi ama normal olsun istiyordum

Ben hıçkırmasından anlamıştım. Bizimkinin popo ve sırtı hep sol taraftaydı. Hıçkırmaya başladığında sola dönüyordum, sol kasığımda pıt pıt atıyordu. Sanırım kafası da sola daha yakında.. Bir de poposunu sol kaburgamın altında, ayaklarını da sağ tarafta hissediyordum. Bazen poposunu dışarı doğrru çıkarıyordu.. Kafa olsa öyle çıkaramaz sanırım.

kızlar gunaydın hepinize ve bebişlerinize,dogum yapacak olan arkadaslarım Allah yar ve yardımcınız olsun az kaldı kuzucuklarınızı koklamaya...dogum yapan arkadaslarım ve ben bizede Allah yar ve yardımcı olsun valla :KK1: masumcum 2012 ekım bebeklerı dıye bır sayfa mı acsak orada sadece bebekler üzerıne paylaşımda bulunsak dıyorum buradan gecmısı takıp etmek zor oluyor bebekle ılgılı..bu fıkrı onaylayan arkadaslar begensin bakem:KK1: bır nevı oylama yapmış olalım,:KK1::KK1::KK1:

süper fikir canım zaten artık bebişler için paylaşımlar lazım , doğru bilinen yanlışları yapmamak adına

ben spinal anestezi ile aldım bebeği kucağıma,çok memnunum..doğum gerçekleştikten sonra temizleme+dikiş anında çok şiddetli mide bulantısı yaşadım,bu olabiliyormuş,doğum raporunu okudum, karnın iç kısmı şu şu şu ilaçla temizlendi gibi cümleler var.. baya bi ilaçlanmış,bence ondan kaynaklı bir durum.. bir de 1 hafta baş ağrım oldu ama doktorun verdiği ağrı kesicilerle halloldu..ben geneli tercih etmedim,çünkü onun o çıkarkenki ağlama sesi pek çok şeye değer.. daha ameliyat masasında onu görüyorsun..süper duygular...

not: spinal olacaksan doğumdan sonra sessiz bir ortamda ol,çok konuşma,bir de başını ani bir şekilde çevirme...

Canim catim dar bebek iri bu yuzden zorunlu sez. dedi doktor. bende cok istiyorum o aglama sesini duymak ve hemen koklamak ama panik olurmuyum acaba spinl yada epiduralde ondan emin degilin. sen sakinmiydin

selam kızlar.. yorgun ve uykusuzummm bebeğimi emziriyorum ama doymuyor yahu doymuyorrrr sonra mama veriyoruz anca o zaman sakinleşiyo gerçekten acaba bir sorun mu var diye düşünüyorum bebeğimde ya 3-4 saat kucağımda kalıp emzirdiğim oluyo yarı uykulu yarı uyanık bir şekilde.. sizin bebekleriniz nasıl yani ben önceden benim verdiğim sütle doyar sanıyodum ama nerdeee...

Bizde de ayni durumlar soz konusu maalesef sutum yetmiyor kiz emiyor bir sure sonra bitince acayip sinirleniyor basliyor aglamaya sutum cogalsin diye denemedigim sey kalmadi kimden ne duysam aliyorum yiyiyorum iciyorum gerci hic istahim yok zorla yiyiyorum yemekleri :KK50: kiz uyaninca panik oluyorum onu doyuramayacam diye :KK50: hipp aldim pre organik onunla takviye yapiyorum

Katiliyorum canim ,sanki o fil vucudumla uyunuyordu da ben uyumadim,bir de sanki depolayinca cijarip cikarip kullanicaz:))))herseye deger onlar icin,simdi amcasi,yengesi gelicek oglumu secmeye cicilerimizi giydik onlar gelene kadar kusmazsak iyidir...

Agrilarin gecti mi bu aradaa???

Benim agrilarim cabuk gecti cok sukur her isimi yapabiliyorum cok sukur ben uzun surer sanmistim bas agrimda olmadi ondan da korkuyordum iyi atlattim bu donemi cok sukur rabbime :nazar:

günaydın kızlar benimde dün kontrolüm vardı 39+2 olduk. doktor haftaya çarşambaya kadar doğum gerçekleşmezse perşembe günü duruma bakarız suni sancı yada sezeryanla alacapız dedi. korkuyorum suni sancıdan.:KK50:

Canım hiç korkma suni sancıdan.. Ben 4 gün önce suni sancıyla doğum yaptım. Hatta doğumun nasıl gerçekleştiğini yazmıştım. Bir dhaa yazayım, inşallah sana faydası olur.

Günaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.

Bu arada normal ya da suni sancı alacaklara tavsiyem sancı sırasında kesinlikle yatağa bağlı kalmayın. Ben ilk 5 saatinde sürekli yürüdüm ve sancı geldiğinde yere çömeldim. Tabi sancılar çok vurmadan biraz dinlenmenin de çok faydasını göreceksiniz. Son 5 saatte artık sancılar çok uzun ve kesintisiz gelirken ise sürekli koridorda yürüdüm. Bir elim annemin omzundaydı, serumu teyzem taşıyordu. 2 dakikalık bir dinlenme olduğunda hemen oturup dinleniyordum, çünkü bu dinlenme insanı inanılmaz rahatlatıyor. 9 cm açılma olduğunda, ıkınma hissini beklerken artık yürümek çok zorlaşmıştı.. Ben de ruku pozisyonunda, dizlerimi yürür gibi teker teker öne kırdım. Rüku pozisyonunu yatak ya da koltuk desteğiyle alabilirsiniz. 6 cm'den sonrası gerçekten çok hızlı ilerliyor. Doktorum ve diğer doktorlar epidurali önermedi ve iyi ki de olmadım. Yan odamda epidural olan birisi 30 saatlik suni sancıdan sonra sezaryene girdi. Açılmasının çok yavaş ilerlemesinin nedeni doktorunun dediğine göre epiduralmiş. Ve sancı sırasında yürümediği için bebek kanala iyice yerleşememiş.

Nst'ye mümkün olduğunca bağlı kalmamaya çalışın. Özellikle doğumun son zamanlarında nst istendiğinde, bebek iyice aşağı indiğinden dolayı benim düz yatmam istendi. Ama ben sancılardan dolayı yatmayı bırakın düz yatamıyordum. Nst'ye sırt üstü yatarak girildiğinde ise bebek streste gözüküyormuş.. Yani sola ya da sağa yatarak girmediğiniz nst değerlerine güvenmeyin.

Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.

Benim 2.5 gün karın kasılmalarım oldu.. 10 dakikada bir geliyordu ama sıklaşmıyordu. Doktora gittiğimde 3 cm açıklığım çıktı.. dr bir hafta daha bekletebilirdik ama suyun azalmış dediği için suni sancı aldım. Allah'a şükür suniyle doğum yaptım. Bence normal doğum istiyorsan sancılarını biraz daha bekle ya da suniyi düşün. Suni sanılanın aksine öyle korkunç bir şey değil. Hatta doğum yaptığım gün, normal doğumların neredeyse hepsi suni sancılıydı. Açılman var mı bu arada?

Canim acilmam yok. normal dogum sansim yokmus zaten. sadece sancm siklassaydi sezerysna alinicaktim. normsl olsunda suniyede raziydim ama catim darmis ve bebek iriymis. simdiden ozenmeye baslafim normal dogum yapanlara. bebegim saglikla gelsinde napim artik.

inş döner ağrısına razıyım sancısı kötü olmuş sende ama ben normal olsun diye çok istiyorum bayramda geliyor ya dr beklemek istemeyecek biliyorum 22 ekimde alırız dönemezse diyor. bir yerde okudum ayaktayken göbek deliğini görürsen dönmüş oluyormuş göbeğini görmezsen dönmemiş oluyormuş ben göremiyorum inş döner yaa

benim 3-4 haftadır doğum pozisyonunda bebeğim , hiç ağrı sancı hissetmiyorum ama göbek deliğimi rahat görebiliyorum , birde tam göbeğinin alt tarafına filan dokunursan zaten doluluk hissediliyor

Canim catim dar bebek iri bu yuzden zorunlu sez. dedi doktor. bende cok istiyorum o aglama sesini duymak ve hemen koklamak ama panik olurmuyum acaba spinl yada epiduralde ondan emin degilin. sen sakinmiydin

Benim doğumdan bir hafta önce kontrolde bebek 3.800 çıktı. Ama doktor inanmadı, karnıma baktı "yok yaa değildir" dedi. Gerçekten de öyle oldu. Doğumun olacağı gün ultrasona girdiğimde bebek 3.400 çıktı, doğduğunda 3.300'dü. Yani doktor 3.800 görüp beni gazlayabilirdi, hadi sezaryene diye. Ben bebeğin en az 4 kg olacağını düşünüyordum. Çünkü daha bir ay önce 3.200 çıkmıştı.

Ultrasona pek güvenme.. Hatta bebek iri, çatın dar diyen doktora iki kere güvenme. Ben bu yüzden 2 doktor değiştirdim. Bu 3. doktorum. İlk doktorum 6. ayında sezaryen dedi. 2. doktorum da boynun da kordon dolalı, bebek iri, çatın da dar dedi. Bebek iri değil, çatım müsaitiş (ki 3. doktorum çatı muhabbeti bile etmedi. Açılma esnasında kontrol etti sanırım ama bana bir şey demedi), boynunda da kordon çıkmadı Allah'a şükür..

ya canım bu spinalden sonra birçoğunda kalıcı bel ağrısı oluyormuş , bunu bikaç kişiden duyunca bende korktum açıkçası yanlız epiduraldede oluyormu bilmiyorum :26: napcas bilmem

günaydın kızlar , herkesler iyidir umarım , benim bu kızışım gündüzleri pek hareket etmiyo artık hareketleri azaldı sanki diyordumki akşam eşim işten geldikten sonra yatana kadar hiç durmadı , halay çekiyo sanki içeride :KK64: hiç böyle olmamıştı , bişeydenmi rahatsız oldu die düşünmeye başladım artık , hiperaktifmi oluyo yoksa durdukça sıkıntıdan :26:

Benim de doğumdan iki gün öne geceleri karnımdan çıkacak gibi hareket ediyordu ama gündüzleri çok sakin oluyordu.

Benim doğumdan bir hafta önce kontrolde bebek 3.800 çıktı. Ama doktor inanmadı, karnıma baktı "yok yaa değildir" dedi. Gerçekten de öyle oldu. Doğumun olacağı gün ultrasona girdiğimde bebek 3.400 çıktı, doğduğunda 3.300'dü. Yani doktor 3.800 görüp beni gazlayabilirdi, hadi sezaryene diye. Ben bebeğin en az 4 kg olacağını düşünüyordum. Çünkü daha bir ay önce 3.200 çıkmıştı.

Ultrasona pek güvenme.. Hatta bebek iri, çatın dar diyen doktora iki kere güvenme. Ben bu yüzden 2 doktor değiştirdim. Bu 3. doktorum. İlk doktorum 6. ayında sezaryen dedi. 2. doktorum da boynun da kordon dolalı, bebek iri, çatın da dar dedi. Bebek iri değil, çatım müsaitiş (ki 3. doktorum çatı muhabbeti bile etmedi. Açılma esnasında kontrol etti sanırım ama bana bir şey demedi), boynunda da kordon çıkmadı Allah'a şükür..

Canim ben baska doktorada gittim o da bebek iri dedi. haftsm daha erkendi catima bakmadi. kendi doktorumda badindan beri iri dedi ama sez. demedi. belki sona dogru almaz normal sansin olur dedi. ben 38+0 da kontrole gittim 4kilo cikti doguma iki hafta kala. Doktorumda inanamadi bir daha olctu yine ayni. haftaya bska bi doktorada baktiricam ve bende bakicam dedi. yani doktorumun samimi oldugunu dusunuyorum ve hastalriyla nst de tanisiyorum hep normsle yonlendirmis hep normal bekliyorlar. sez. ticarete donusunce doktorlardanda suphelenir olduk.

destes inşallah benim doğumumda seninki gibi geçer ama benim doktorum ilk günden bu yana epidural normal doğum yapacağını söyledi, bi aksilik olmazsa.önümüzdeki hafta perşembe günü duruma göre bakacak eğer herşey yplunda ise suni sancı ile epidural normal. eğer çatı dar veya açılmam yoksa sezeryan. bu arada bu zamana kadar hiç açılmam varmı yokmu diye konrtol etmedi doktor. bir ay öncesine kadar iki haftada bir kontrole gittim. bir aydır da her hafta gidiyorum. Nst ve ultrasonla muayene ediyor, herşey normal deyip gönderiyor. burda yorumları okuyunca 2 cm 3 cm açılmam var yazılarını okuyunca şaşırdım. belki bende de açılma var ama dediğim gibi hiç alttan muayene etmediği için bilemiyorum.

Benim de doğumdan iki gün öne geceleri karnımdan çıkacak gibi hareket ediyordu ama gündüzleri çok sakin oluyordu.

heyecanlandım şimdi ama diyorlarki 2-3 gün kala hareketleri yavaşlıyor herşey kişiye özel sanırım , keşke gelse kızım artık zira akrep burcu olmasını hiç istemiyorum

Ben hıçkırmasından anlamıştım. Bizimkinin popo ve sırtı hep sol taraftaydı. Hıçkırmaya başladığında sola dönüyordum, sol kasığımda pıt pıt atıyordu. Sanırım kafası da sola daha yakında.. Bir de poposunu sol kaburgamın altında, ayaklarını da sağ tarafta hissediyordum. Bazen poposunu dışarı doğrru çıkarıyordu.. Kafa olsa öyle çıkaramaz sanırım.

benimkide hıçkırınca sol kasığımda hissediyorum ama kafası yukarda ebe ve dr öyle söyledi sağ taraftaydı kafası geçen gittiğimde sol tarafa geçmiş belki yavaşca döner diye umut ediyorum artık nasip.

benim 3-4 haftadır doğum pozisyonunda bebeğim , hiç ağrı sancı hissetmiyorum ama göbek deliğimi rahat görebiliyorum , birde tam göbeğinin alt tarafına filan dokunursan zaten doluluk hissediliyor

göbek deliğini görme olayı doğru demekki ben ayaktayklen göremiyorum göbeğimi ne söylesem yapsam boş galiba dönemye niyeti yok gibi sez olacam artık ne diyim sağlıkla olsunda razıyım herşeye yinede bir umut döner diye bekliyorum.

X