2012 Ekim Anneleri

canım bence doktorunu ara hemen..o ne derse ou yap..

kızlarr felisten haber varmı bayadır yazmıyo ogluşuna kavustu unuttu burayıı inşallah hersey yolundadır

eger sulu degilse kanaman nişan degilse yani hemen doktorunu aramalısın bence hatta direk git inşallah önemli bişey yoktur ama muhakkak git

selam.. doktora gittik bugün sarılık ve tsh değerlerimiz düşmüş şükür oğlum maşallah sağlıklı, acaba sütüm yetmiyomu diye sordum doktora kilosundan anlarız dedi bebeğim 360 gr almış bir haftada çok iyi dedi demekki sütün var dedi.. sen kendin de dinlen gözlerin kıpkırmızı yorgunsun dedi bırak biraz ağlasın hemen alma kucağına nasıl öğretirsen öyle gider dedi ama ben nasıl ağlatırım :) içim gidiyo sesini duyunca
gaz problemleri için de asıl 5.haftada başlar dedi ve ne yaparsanız yapın gazının hepsini çıkaramazsınız panik yapmayın damla kullanın her bebekte oluyor dedi.. bu kadar

slm kızlar..

Valla ben sahsen oyle bi durum olyrsa aptamil pre almayi dusunuyorum
oyle abartili fiyatlara gerek yok bence ama insallah sutumuz gelir gerek kalmaz
canım çok emin değilim ama aptamilin ammaları yurt dışında yasaklandı diye nbiliyorum..bi ara haberlerde duymuştum..içinde bebeğe zarar veren bişeyler vardı..bi araştır istersen..
Slm kixlar 7ekim gecesi 37 + 5 deyken saat 3te aniden duyumun bosslmasiyla hastaneye geldik.epidural normal dogumla kixim 9ekim sast 11 ci varinda (benim dogdugum gunde dogdu:)darisi basiniza ins
maaşallah canım allah bağışlasın
allah bağışlasın..ne güzel maşallah..darısı bize..

canım dünle senle konştuk.. ben kaç gündür kaşınıordum ama kızarıklık falan yoktu..akşam okadar çok kaşındıkii..bir baktım karnım kırmızı kırmızı kabarcıklarla dolmuş...çok kötü kaşınıyor..ne yapsam fayda etmedi..bugün kontrolüm var allahtan..doktora soracağım..korkarım bendekide pubb..

kızlar dün gece ağrıdan iç uyumadım neredyse..oğlum geceleri hiç yatmıyor..vurdukça karnım ağrıyor..kaç kez kalktım dolaştım evin içinde..2-3 gündür geceleri karın ağrım var...aynı şekilde bir kaç gündür rahimime belli aralıkalrla sancı giriyor..okadar ani ve şiddetli oluyorkii.kıvranıyorum resmen..hatta dün tam tabağa yemek koyuyordum aniden sancı girdi tabağı yere düşürüp kırdım..fırladı elimden..bacakalrımada bazen vuruyor..ama belden hiç ağrı olmadığı için doğum sancısı değil diye düşünüyorum..sizlerde varmı böyşe bir durum..

bugün doktora gideceğim..inşallah güzell haberlerle dönerim..20 mgün önce gitmiştim en son..bu gün tam 38 haftalık bebişim..allttan muaene eeceğeini sanmıyorum..nst yede gir dememişti..açılmam varmı yokmu ne durumdayım bilebilecekmiyim acaba..

doğum yapan annişler bebişiniz nekadar sıklıkta emiyor?
bizim afacanı uyandıramıyorum bi türlü emmek için çok uykucu

Canım uyamasa bile sen 2-2,5 saatte bir uyandırıp emzir. Bir hafta bebeğim yoğun bakımda kaldığı için bebek hemşireleri de beni 1 hafta her konuda eğitmiş oldular. Gece de mutlaka emmesi gerekiyor, aynen 2- 2,5 saatte bir

cimeka cimosssss kizcen coook tatli masallah subanallah, Allah nazarlardan saklasin isir onu annesi kollarindan

eger sulu degilse kanaman niþan degilse yani hemen doktorunu aramalýsýn bence hatta direk git inþallah önemli biþey yoktur ama muhakkak git

Sulu degil dun acilmayi dr tetikledi galiba suan akintim icinde kan gelito dun kanin icinde pelte pelte biseyler vardi nisanimin gelmis oldugunu soyledi ama bilmiyorumdr umun nosuda ypk ve yalnizim artik esimi bekliyimde acile gidelim.psikolojik mi bilmiyorum oglumun hareketleride cok derinden yavasladi sanki

Son düzenleme:
Kizlar bu arada,oglumun dr u en az 2 aylik olana kadar islak mendil kullanmayin ya pamugu islatip silin ya da islak pamuk mendil kullanin dedi...

Cimeka cim islak kalmamasina ozen gosteriyorum,dr um tamamen sans isi olabiliyor dedi,akintiyi sikti cikardi cok yok dedi,kapatti ustunu bakalim yarin yine gidicem,insallah gecmis olur.

Kizlar benim oglus uyumusken bende yatayim....

Kizlar bu arada,oglumun dr u en az 2 aylik olana kadar islak mendil kullanmayin ya pamugu islatip silin ya da islak pamuk mendil kullanin dedi...

Cimeka cim islak kalmamasina ozen gosteriyorum,dr um tamamen sans isi olabiliyor dedi,akintiyi sikti cikardi cok yok dedi,kapatti ustunu bakalim yarin yine gidicem,insallah gecmis olur.

Kizlar benim oglus uyumusken bende yatayim....

Selam İzmir'li arkadaşım, henüz doğum yapmadın sanırım

Sana tavsiyem asla sütüm gelmezse diye düşünme, o süt gelecek arkadaş Ama ilk günler çok az geliyor, sakın endişe etme. Bebek emdikçe artacak sütün. Mama verirsen bebeğin memeden soğur, o emmezse de sütün yavaş yavaş azalır Allah korusun. Göğüslerini iki saatte bir boşaltman gerekecek, gerek emzirerek, gerek sağarak. Hatta emzirdiken sonra göğsünde kalan sütü bile mutlaka sağ, göğsünde kalmasın. Göğüste kalan süt tıkanıklık yapabileceği gibi, en önemlisi süt üretmek için göğsünün beyine süt bitti, süt üret sinyali vermesi gerekiyor, bu yüzden de göğsündeki sütün iki saatte bir boşalması şart.

Ayrıca bir tavsiye daha, her seferinde tek meme vermeye dikkat et, yani birini bitirmeden diğerini verme. Çünkü memeden ilk gelen süt, daha hafif, daha sulu ve yağsız ve doygunluk sağlamıyor, sonlara doğru ise daha kıvamlı, yağlı ve doygunluk sağlayan süt geliyor. Önce bir memenin yarısını, sonra diğer memenin yarısını emzirirsen bebek karnı dolduğu halde doymuyor ve gaz yapıyor, huysuzluk yapıyor.

Önce birini bitirtir, doymazsa ondan sonra ikinci memeyi emzir, naçizane tavsiye. Söylediğim gibi bebek bir hafta yoğun bakımda kalınca, bebek hemşireleri de beni iyi eğittiler

Hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum

cimeka cimosssss kizcen coook tatli masallah subanallah, Allah nazarlardan saklasin isir onu annesi kollarindan

teşekkür ederim teyzesi...ben zor tutuyorum ısırmamak için

Allahım bu güzel duyguları herkese yaşatsın,isteyen herkese tabii..

canım doğru olanı o zaten. ben ısşak mendil almadım..3-4 ay sadece pamukla sileceğim...sonrada yıkayacağım hep...en sağlıklısı bu..ıslak mnediller istediği kadar sulu desinler içmnde bişeyler oluyor..çocuklarda o yüzden pişik oluyor zaten..

hadi yaa gözünaydın canım inşallah sezeryana gerek kalmadan suniyle gelir gelmessede sen elinden geleni yaptın mecburi sezaryen

Cuma günü son bir şansın var işte arkadaşım ama ben anlıyorum bebek hala inmedi aşağıya. Nefes tıkanmalarım, yanmalarım ve oğlumun ayağının dayandığı yer hala aynı.. Ama olur da açılmam olduysa ona sevinirim işte. Çünkü ozaman sunideki şansım artar. Tabi bebeğin kanala yerleşme meselesi de var. Ozaman nasıl olur bilemiyorum. Artık hayırlısı ben bukadar bekledim. Dediğin gibi mecburi sez. olacak olursa.. O yüzden kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Yalnız bir tek şeyden eminim. Kendini doğum şekli ile ilgili şartlandırmayacaksın. Olur istediğin olmaz. O bile psikolojini etkiliyor. En iyisi oluruna bırakmak da işte insanın elinde olmuyor...

Canım inşallah iyi gelir. Anladığım kadarıyla aşırı gaz ( kolik ) durumu yok. Aman olmaz da inşallah... İnsan yavrusunun bacaklarını karnına çeke çeke kıvranışını görünce nasıl dayansın... Allah korusun bebişlerimizi .

Kızlar bgn nişanım geldi,heyecan bastı..korku,merak,heyecan çok fenayım

Canım ne güzel yaa... Hadi hayırlısı. Heyecan yapma bak sakın. Sakin ol. Son kontrollerini yap bence.

normal dogumu bekleye bekleye bebek şekerlerim bile tozlandı =((

Benim de öyleyddi... Herşeyin üstünü örttüm :) Oğlumun tarak fırça takımını bile çıtçıtlı poşetlere koydum saklıyorum. Ortada neyi varsa üstü örtülü veya da çıtçıtlı poşetlerde.. ( Neticede gıda ile temasa uygun poşetler ) Artık cumartesi hastaneden gelince açılacak herşey.

Tamam canım benim. Çok sağol ayrıntılı anlatımın için. Pompa almıştım allahtan. Sürekli sağarım bebeğim emmediği zamanlarda. Memeyi boşaltmanın beyne sinyal gönderdiğini biliyordum ama bebek emse de sonunu sağmam gerekir mi onu bilmiyordum. Tabi tamamen boşalması sütün. Daha fazlasına ihtiyaç olduğu manasına gelir. Önce tek memeyi uzun uzun emziririm. Bakalım inşallah herşey güzel olur. Bu arada 2 gündür meme uçlarıma masaj yapıyorum lansinoh ile. Belli olmaz belki bir faydası dokunur. Güçlenir... Ayrıca ben masaj yaptıkça bakıyorum ki uçları sulanıyor. Yani akmıyor ama akacak gibi yani. Bebeğim emse demekki gelecek sütüm diyorum. O ıslanmaya başlayınca da ellemiyorum pek. Çünkü ilk sütü de akıtmak istemiyorum eğer gelirse diye... Bu arada canım nerede yapmıştşın doğumunu ?

Son düzenleme:
Bugun kizimin gobek bagi dustu ve anneannesi kizimi bir guzel yikadi :)

Yikandiktan sonra cok komikti savastan cikmis gibi,mayismis-uykulu :)

benim kızımın tam 10.günü düştü..banyo keyfi süperdi.. bayıldı banyoya,şapır şupur suyu içmeye çalışıyordu sanki..sonrasında bayılmış gibi uyudu,mayışık mayışık

selam kızlarrr bızım 1 ayımız doldu mevludunu ne zaman yapsam dıe dusunuorum .. bu arada kızımm memede uyumaya cok alıstı??? anneler sız sutunuzu sagıp gece bıberonla verıyormusunuz?

selam kızlarrr bızım 1 ayımız doldu mevludunu ne zaman yapsam dıe dusunuorum .. bu arada kızımm memede uyumaya cok alıstı??? anneler sız sutunuzu sagıp gece bıberonla verıyormusunuz?

ah tatlım sorma bizde de var memede uyuma huyu,,yerine yatıramıyorum hemen uyanıyor...bazen babası alıyor kucağına göğsüne koyuyor uyutmak için onda bile meme arıyor

ben sağmıyorum canım,,geceleri sık sık uyanıyor...sürekli emişiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…