Selam İzmir'li arkadaşım, henüz doğum yapmadın sanırım
Sana tavsiyem asla sütüm gelmezse diye düşünme, o süt gelecek arkadaş
Ama ilk günler çok az geliyor, sakın endişe etme. Bebek emdikçe artacak sütün. Mama verirsen bebeğin memeden soğur, o emmezse de sütün yavaş yavaş azalır Allah korusun. Göğüslerini iki saatte bir boşaltman gerekecek, gerek emzirerek, gerek sağarak. Hatta emzirdiken sonra göğsünde kalan sütü bile mutlaka sağ, göğsünde kalmasın. Göğüste kalan süt tıkanıklık yapabileceği gibi, en önemlisi süt üretmek için göğsünün beyine süt bitti, süt üret sinyali vermesi gerekiyor, bu yüzden de göğsündeki sütün iki saatte bir boşalması şart.
Ayrıca bir tavsiye daha, her seferinde tek meme vermeye dikkat et, yani birini bitirmeden diğerini verme. Çünkü memeden ilk gelen süt, daha hafif, daha sulu ve yağsız ve doygunluk sağlamıyor, sonlara doğru ise daha kıvamlı, yağlı ve doygunluk sağlayan süt geliyor. Önce bir memenin yarısını, sonra diğer memenin yarısını emzirirsen bebek karnı dolduğu halde doymuyor ve gaz yapıyor, huysuzluk yapıyor.
Önce birini bitirtir, doymazsa ondan sonra ikinci memeyi emzir, naçizane tavsiye. Söylediğim gibi bebek bir hafta yoğun bakımda kalınca, bebek hemşireleri de beni iyi eğittiler
Hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum