2012 Ekim Anneleri

Kizlarrr... bugun kontrolum vardi. hatirlayanlar bilir normalciydim ben ama kismet sezeryan tarihi verdi doktorum bugun. oglum biraz iri ve catim darmis. 22 ekim pazartesi oglum beklerse tabi o tarihi. iki kere nst ye girdim aksam yine giricem bebegmin hareketleri az gorunuyo insallah bi sorun cikmaz guzel annisler.

biz mevlüt yaptığımız zamanlarda hava çok soğuk olacak, aralık olacak hatta kar yağacakk:KK49::KK49::KK49:

ben olsam bayram sonrası yapardım mevlütümü

bız gecelerı 3 saate bır uyanıyoruzz mememle doymuyor bende sagıyorum bıberonla verıyorum gece hem meme hem bıberon ıdare edıyoruz

Kizlarrr... bugun kontrolum vardi. hatirlayanlar bilir normalciydim ben ama kismet sezeryan tarihi verdi doktorum bugun. oglum biraz iri ve catim darmis. 22 ekim pazartesi oglum beklerse tabi o tarihi. iki kere nst ye girdim aksam yine giricem bebegmin hareketleri az gorunuyo insallah bi sorun cikmaz guzel annisler.

hayırlısı olsun ne diyelim benimde bdt 22 ekim ama bakalım ne zaman geleceğiz:KK49:

Kızlar azrayı çok merak ediyorum durumunu bilen varmı yada arayıp soracak derece yakın olan biri??? kaç gündür uyanınca aklıma geliyor.Mustafa Asaf en son hastanedeydi nasıl oldular acaba inşallah herşey yolundadır.

hayırlısı olsun ne diyelim benimde bdt 22 ekim ama bakalım ne zaman geleceğiz:KK49:

Amin canim. ben 22 ekimde 39+5 oluyorum. Doktorum daha oncede gelebilir dedi. dogumlsrin cogu son iki haftada gerceklesiyor miadini dolduran azmis. ama ne hikmetse kk hamisleri gunlerini doldordugu halde cit yok. halbuki artik patir patir dokulmemiz lazimdi.

benim kızımda memede uyuyor hep.uyanıkken yatırıyorum yatağına daha hiç gözünü kapatıp uyumadı.memeden alıp yatağına yatırıyorum.yalancı emzik verin diyorlar hep etraftan.doktorumuz ve sağlık ocağı önermedi.açıkçası ben de istemedim sanki onu emince beni emmicek gibime geldi kıskandım onu :) kötü hissettim.sonra dedim hadi vereyim üğürüyor resmen ittiriyo benim kızım almıyo.sonra alırmı bilmem artık. su da içmiyor geri ittirdi.
mevlüt olayına gelince ben hemen yapmak istiyordum aslında ama bayram sonrasına kalıyor benim.bir aylık olucaz yani o zamana kadar.

Amin canim. ben 22 ekimde 39+5 oluyorum. Doktorum daha oncede gelebilir dedi. dogumlsrin cogu son iki haftada gerceklesiyor miadini dolduran azmis. ama ne hikmetse kk hamisleri gunlerini doldordugu halde cit yok. halbuki artik patir patir dokulmemiz lazimdi.

hiç inanmak istemedim ama galiba yaşlıların dedikleri doğru çıkacak erkek bebek gününü doldurmadan doğmaz dediler, 40 haftayı tam doldurur 41.haftaya uzar dediler yoksa doğrumu:KK19::KK19:

kızlar dün gece ağrıdan iç uyumadım neredyse..oğlum geceleri hiç yatmıyor..vurdukça karnım ağrıyor..kaç kez kalktım dolaştım evin içinde..2-3 gündür geceleri karın ağrım var...aynı şekilde bir kaç gündür rahimime belli aralıkalrla sancı giriyor..okadar ani ve şiddetli oluyorkii.kıvranıyorum resmen..hatta dün tam tabağa yemek koyuyordum aniden sancı girdi tabağı yere düşürüp kırdım..fırladı elimden..bacakalrımada bazen vuruyor..ama belden hiç ağrı olmadığı için doğum sancısı değil diye düşünüyorum..sizlerde varmı böyşe bir durum..

bugün doktora gideceğim..inşallah güzell haberlerle dönerim..20 mgün önce gitmiştim en son..bu gün tam 38 haftalık bebişim..allttan muaene eeceğeini sanmıyorum..nst yede gir dememişti..açılmam varmı yokmu ne durumdayım bilebilecekmiyim acaba..

şişşşştttt hamişler sorumu arada kaynatmayın..bozuluyorum haaaaa::))

hiç inanmak istemedim ama galiba yaşlıların dedikleri doğru çıkacak erkek bebek gününü doldurmadan doğmaz dediler, 40 haftayı tam doldurur 41.haftaya uzar dediler yoksa doğrumu:KK19::KK19:

Kesinlikle burda kalanlarin genelinin erkek oldugunuda dusunursek. birde bayram haftasina kaldik resmen. bayram sekerlerimiz olacaklar insallah.

selam.. doktora gittik bugün sarılık ve tsh değerlerimiz düşmüş şükür oğlum maşallah sağlıklı, acaba sütüm yetmiyomu diye sordum doktora kilosundan anlarız dedi bebeğim 360 gr:nazar: almış bir haftada çok iyi dedi demekki sütün var dedi.. sen kendin de dinlen gözlerin kıpkırmızı yorgunsun dedi bırak biraz ağlasın hemen alma kucağına nasıl öğretirsen öyle gider dedi ama ben nasıl ağlatırım :) içim gidiyo sesini duyunca :KK70:
gaz problemleri için de asıl 5.haftada başlar dedi ve ne yaparsanız yapın gazının hepsini çıkaramazsınız panik yapmayın damla kullanın her bebekte oluyor dedi.. bu kadar

Oğluna masaaalah doktor hangi gaz ilacını verdi acaba ?

Kesinlikle burda kalanlarin genelinin erkek oldugunuda dusunursek. birde bayram haftasina kaldik resmen. bayram sekerlerimiz olacaklar insallah.

ben bu bayram şekeri durumundan korkuyorum biraz teyzesi.hastanede bir tek doktor olacak nöbetçi ve 6 gün tatil, alternatifimiz olmayacak yanii.amann herşeyin hayırlısı olsun ben oğluşuma hamile kalmadan önce bir arkadaşım bayramda doğum yaptı ve ona gittiğimde Allahım dedim ne güzel hem bayram hem bebiş inşallah dedim benimde böyle olurda gelen gidenle evimiz dolar demiştim.dualarım kabul oldu tarih olarak ama ne zaman gelecek onu bilemiyorum:KK49: inşallah bayramda evimizde oğluşumuzla oluruz...

hamd olsun iyiyiz evimizdeyiz...pazartesi geldik, biraz rengimiz sarı ve çok uykucuyuz zar zor uyandırıyorum bugün sağlık ocağı 2 saat te bir mutlaka kaldır emzir dedi ama benim uykucuyu 1 saate anca uyandırıyoruz...sarılığını atabilmesi için ciğer gelişimi için bolbol ağlaması lazımmış biz ayağını burnunu sıkarak ağlatıyoruz mecburen :KK43:( buna şükür 14 gün sonra evimizdeyiz iyiyiz...karnım çok kötü enfeksiyon olmuş hiç bakamadım kendime hastane ortamında,6 kutu antibiyotik yazdı buün doktor ve böbreklerim çok ağrıyor benden bukadar herkes kendine ve bebişlerine iyi baksın evdeki işleri düzene sokalım yine görüşürüz....

şişşşştttt hamişler sorumu arada kaynatmayın..bozuluyorum haaaaa::))

Valla benim rahmim asagida oldugu icin bebegim hic yukarida olmadi ama son 15 gundur seyimin kemigi ve popom cok aciyo iyice asagiya indigini hissediyorum ama erken dogum riski olan ben hala doguramadim
Yaklasik 1 aydirda belimden kasiklarima ordan dizlerime kafar inen yarim saatte bir gelen sancilarim var
Ama bi kac gundur sanki seyimde bi aciklik varmis gibi hissediyorum
Onumuzdeki sali 39+4 te yani doktor cati ve aciklik varmi diye bakacagini soyledi insallah vardirda dogururum artik aciya okadar alistimki dogumun basladigini anlayamayip evde dogurcam diye korkuyorum :)))

Kizlar bu arada,oglumun dr u en az 2 aylik olana kadar islak mendil kullanmayin ya pamugu islatip silin ya da islak pamuk mendil kullanin dedi...

Cimeka cim islak kalmamasina ozen gosteriyorum,dr um tamamen sans isi olabiliyor dedi,akintiyi sikti cikardi cok yok dedi,kapatti ustunu bakalim yarin yine gidicem,insallah gecmis olur.

Kizlar benim oglus uyumusken bende yatayim....

bende pamuk aldım ama hastanede olmazki o mecbur huggies in organik mendilinden aldım , sonra eve geçince hemen pamuğa geçerim Allah kısmet ederse

Tamam canım benim. Çok sağol ayrıntılı anlatımın için. Pompa almıştım allahtan. Sürekli sağarım bebeğim emmediği zamanlarda. Memeyi boşaltmanın beyne sinyal gönderdiğini biliyordum ama bebek emse de sonunu sağmam gerekir mi onu bilmiyordum. Tabi tamamen boşalması sütün. Daha fazlasına ihtiyaç olduğu manasına gelir. Önce tek memeyi uzun uzun emziririm. Bakalım inşallah herşey güzel olur. Bu arada 2 gündür meme uçlarıma masaj yapıyorum lansinoh ile. Belli olmaz belki bir faydası dokunur. Güçlenir... Ayrıca ben masaj yaptıkça bakıyorum ki uçları sulanıyor. Yani akmıyor ama akacak gibi yani. Bebeğim emse demekki gelecek sütüm diyorum. O ıslanmaya başlayınca da ellemiyorum pek. Çünkü ilk sütü de akıtmak istemiyorum eğer gelirse diye... Bu arada canım nerede yapmıştşın doğumunu ?[/QUOTE]

Canım ben Avcılar Hospital'da yaptım. Hastanenin bebek yoğun bakım ünitesinin olması ve "tam teşekküllü" olması çok önemliymiş. Cancağzıma çok iyi baktılar. Bir daha doğum yapmak isteyen varsa bu hastaneyi kesinlikle tavsiye ederim :KK34: Üselik bebek yoğun bakımda bir hafta kaldık, ekstra hiçbir ücret de alınmadı...

Son düzenleme:
Selam İzmir'li arkadaşım, henüz doğum yapmadın sanırım:KK49:

Sana tavsiyem asla sütüm gelmezse diye düşünme, o süt gelecek arkadaş :KK34: Ama ilk günler çok az geliyor, sakın endişe etme. Bebek emdikçe artacak sütün. Mama verirsen bebeğin memeden soğur, o emmezse de sütün yavaş yavaş azalır Allah korusun. Göğüslerini iki saatte bir boşaltman gerekecek, gerek emzirerek, gerek sağarak. Hatta emzirdiken sonra göğsünde kalan sütü bile mutlaka sağ, göğsünde kalmasın. Göğüste kalan süt tıkanıklık yapabileceği gibi, en önemlisi süt üretmek için göğsünün beyine süt bitti, süt üret sinyali vermesi gerekiyor, bu yüzden de göğsündeki sütün iki saatte bir boşalması şart.

Ayrıca bir tavsiye daha, her seferinde tek meme vermeye dikkat et, yani birini bitirmeden diğerini verme. Çünkü memeden ilk gelen süt, daha hafif, daha sulu ve yağsız ve doygunluk sağlamıyor, sonlara doğru ise daha kıvamlı, yağlı ve doygunluk sağlayan süt geliyor. Önce bir memenin yarısını, sonra diğer memenin yarısını emzirirsen bebek karnı dolduğu halde doymuyor ve gaz yapıyor, huysuzluk yapıyor.

Önce birini bitirtir, doymazsa ondan sonra ikinci memeyi emzir, naçizane tavsiye. Söylediğim gibi bebek bir hafta yoğun bakımda kalınca, bebek hemşireleri de beni iyi eğittiler :KK66:

Hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum

ne güzel bilgiler paylaşmışsın saol şekerim

Bugun kizimin gobek bagi dustu ve anneannesi kizimi bir guzel yikadi :)

Yikandiktan sonra cok komikti savastan cikmis gibi,mayismis-uykulu :)

benim kızımın tam 10.günü düştü..banyo keyfi süperdi.. bayıldı banyoya,şapır şupur suyu içmeye çalışıyordu sanki..sonrasında bayılmış gibi uyudu,mayışık mayışık

Bizim göbek bağımız henüz düşmedi ama iki kere yıkandık bile. Doktorumuz düşmesini beklemenize gerek yok, günaşırı yıkayabilirsiniz dedi bize. Ama her gün alkollü fısfısımızla yeniden pansuman yapıp yeniliyerek bağlıyoruz göbek bezini.

X