- 10 Mart 2010
- 2.678
- 2
canım öncelikle ben 20km mesafeye gelin gidicem böyle bi sorunum yok ama bence kesinlikle gelinlikle çıkmalısın böyle bi kural varmı bilmiyorum ama bana göre olması gereken bu..bi arkadaşım aydından bileciğe gelin gitti oğlan tarafının akrabaları aydında ağırlandıkları otelden toplanıp normal gelin alma gibi geldiler eve arkadaşım gelinlikle çıktı evden yol üstünde bi arkadaşın evinde üzerini değiştirip bileciğe devam ettiler.
iyi akşamlar sedoşum
1. gelin alıcısı ne ola ki? ben bilmiyorum ki canım ya? evden gelinlikle çıkmak gibi bir kural yok ama böyle bir gelenek var denilebilir
ancak başka bir şehre giderken gelinlikle gidemezsin sanırım onca yolu ama hevesin varsa, ben şöyle birşey duymuştum, baba evinden gelinlikle çıkıp yakın birinin evinde gelinliği değiştirip normal giyisileriyle yola çıkan birini duymuştum. bilmem ki bir çözüm sayılır mı?
2. düğünü başka şehirde olup kınasında gelinlik diyen çok hatun var, kendi akrabaları da gelinlikle görsün diye sanırım veya mini bir düğün de oluyo galiba o kına merasiminde ama bunu davetiyeye nasıl yazarsını bulamadım şimdi, ama akrabalarına davetiye dağıtılırken nasılsa yüzyüze görürsünüz, bu onlara sözle izah edilebilecek birşey aslında, hani kınamızda siz akrabalarımız için kızımız gelinliğini de giyecek, düğün gibi bir kına gecesi yapmak istiyoruz denilebilir
gelelim erkek meselesine, erkeklerin gelmesi meselesiyle ilgili ben daha önce bi davetiye yazısı görmedim ama yine düğün kısmında olduğu gibi sözle iletilebilir belki :26:
teşekkür ederim kızlar ama yol üstünde gelinliğimi çıkarabileceğim hiçbir yer yok ki bir de gelinlikle çıkarken saç makyajda yapılıyor mu? benim 2 saatlik yolum var gelinlikle çıktım diyelim,akşamına düğün mü olmalı yoksa 1 gün önceden mi yola çıkılmalı?
gasolinecim gelin alıcı;erkek tarafının gelini evinden alması ve düğün olacağı yere götürmesi gibi bişey ya da en azından ben öyle biliyorum
davetiye meselesine de çözüm bulduğunuz için teşekkür ederim beybileeer