2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

elfida2321, emindegilim, şeker-leblebi, edbe, Sylmz, MrsWigy
hanımlar nasılsınız bakalım hepiniz konumu okuyorsunuz yawww :)))
anlatın bakalım ne var ne yok nasıl gidiyor hamişlik bu arada merak ediyorum benim gibi ikinci bebişini bekleyen varmı. Kimlerin çocuğu var bakem...

benim de allah izin verirse 2. bebeğim olacak. size de hayırlı doğumlar olsun

Arkadaşlar bir de folik asit olarak ne kullanıyorsunuz yazabılırmısınız lutfen ? doktor bana folidoce 400 mcg verdı.. ama cevremde pek bunu kullanan yok

ben folbiol kullanıyorum folik asit bulamadım çünkü hiç sonra hemşirem bunu önerdi

canım az az ye sık sık ye mideyi çok doldurma kusarsın az az atıştır rahatlarsın tuzsuz sarı leblebi al arada atıştır midenin suyunuda çeker.

ayy bir de canım tatlı istiyor sürekli birkaç gündür, ben de dediğin gibi az az yiyorum, sürekli midemi kandırma pozisyonundayım yaniii

Arkadaşlar bir de folik asit olarak ne kullanıyorsunuz yazabılırmısınız lutfen ? doktor bana folidoce 400 mcg verdı.. ama cevremde pek bunu kullanan yok

ben de elevit kullanıyorum günde 1 tablet bir de bugün doktorum ferro sanol kullanmamı istedi o da yine günde bir tablet

benim kolumu kaldıracak halim yok bugün nedense midem de bi garip sanki bi şey yesem bulanacakmış gibi çubuk krakerle idare etmeye çalışıyorum mümkün olduğunca

Banada öncekı doktorum folbıol vermıstı 5 gun kullandım sımdıkı doktorumda onun mg cok fazla dıyıp o ılacı kestı.. ama eczacıdan folidoce ılacını alırken nıye bunu alıyorsunuz bu hamıle kalmak ısteyen hanımlar ıcın dedı yanı ıyıce kafa karıstırıyolar sonra yenıden doktora sordum onu ıcıceksın dıye tutturdu ıcıyorum bende..

Banada öncekı doktorum folbıol vermıstı 5 gun kullandım sımdıkı doktorumda onun mg cok fazla dıyıp o ılacı kestı.. ama eczacıdan folidoce ılacını alırken nıye bunu alıyorsunuz bu hamıle kalmak ısteyen hanımlar ıcın dedı yanı ıyıce kafa karıstırıyolar sonra yenıden doktora sordum onu ıcıceksın dıye tutturdu ıcıyorum bende..

maalesef genelde doktorlar ilaç firmalarıyla anlaşmalı olduğu için hepsi farklı ilaç veriyor, ama genelde ilaçların içeriği aynı oluyor, önemli olan etken maddesi ve miktarı, bizim için bu da malum folik asit.. benim ilacımda folik asit miktarı 0.8 mg

ayy bir de canım tatlı istiyor sürekli birkaç gündür, ben de dediğin gibi az az yiyorum, sürekli midemi kandırma pozisyonundayım yaniii

ben de de sürekli bir mide bulantısı var çok değil ama hep var... sık sık yiyorum ama tatlıya dayanamıyorum ben de malesef

hamile kaldığımda iki aydır folbiol kullanıyordum ben de ama doktorum gittiğimde bırakabilirsina rtık dedi ve ekstra bir ilaç, vitamin vs vermedi bana... :44::18:

maalesef genelde doktorlar ilaç firmalarıyla anlaşmalı olduğu için hepsi farklı ilaç veriyor, ama genelde ilaçların içeriği aynı oluyor, önemli olan etken maddesi ve miktarı, bizim için bu da malum folik asit.. benim ilacımda folik asit miktarı 0.8 mg

Ama sanırım bebeğide tehlıkeye atmazlar sırf anlaşmalılar dıye.. folik asitin cok önemli oldugunu duydum cunku.. senınkının yıne mıktarı ıyımıs benımkı cok düşük 400 mcg.. neyse vardır bundada bır hayır takmıcam kafaya eskıden folik asitmi varmıss =)

ben de de sürekli bir mide bulantısı var çok değil ama hep var... sık sık yiyorum ama tatlıya dayanamıyorum ben de malesef

tatlı ihtiyacını meyveden gider yok sa şekeri riske atarsın ve çok kilo alırsın hurma ye mesela

hamile kaldığımda iki aydır folbiol kullanıyordum ben de ama doktorum gittiğimde bırakabilirsina rtık dedi ve ekstra bir ilaç, vitamin vs vermedi bana... :44::18:

aslında ilk 3 ay folik asit harici önerilmiyor dengeli beslenip doğal vitaminlar alalım..

Ama sanırım bebeğide tehlıkeye atmazlar sırf anlaşmalılar dıye.. folik asitin cok önemli oldugunu duydum cunku.. senınkının yıne mıktarı ıyımıs benımkı cok düşük 400 mcg.. neyse vardır bundada bır hayır takmıcam kafaya eskıden folik asitmi varmıss =)

yok canım neden tehlikeye atsınlar, dediğim gibi ilaçların firma ve isimleri farklı oluyor ama içerikleri aynı oluyor..
genelde gebelikten önce de kullananlara gebelikte 0.4 mg a düşürüyorlar, ama ben önceden hiç kullanmamıştım hamile kaldıktan sonra ilk defa kullanmaya başladım, muhtemelen eksiğim ve ihtiyacım daha fazladır o yüzden 0.8 mg alıyorum

ben hiç uzaklaşamadım ki... :) sırf fazla kilo almıyım diye (yeteri kadar kilom var zaten) az yiyorum tatlıyı da meyve daha çok tüketmeye çalışıyorum.

ay o da ayrı dert yaaa :KK37: meyveyi de çok severimmm ama tatlıdan biraz uzak durmaya çalışıcam artık

Bende tatlıya yaklaşamıyorum hiç. sütü bile zor içiyorum

sen ekşicilerden misin :KK1:
canım ben süte bile nesquik atıyorum bazen :KK1:

ilk çocukta çok ama çok ekşi yedim tatlıyı ağzıma bile sürmedim ama ayşe gelmedi hakkı geldi :))) yani oğlum oldu :KK1:

balık ve badem ceviz fındık tüketin folik yerine geçerrr

benim doktorum folik asit açısından zengin olan koyu yeşil yapraklı sebzeleri bol tüket dedi,
dediğin gibi balık, badem, fındık ve cevizi de omega 3 için önerdi

Son düzenleme:
X