2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ciltteki değişiklikler nelerdir?

Cildimizde oluşan lekelenmeler, çoğu zaman doğum sonrasında doğal olarak kendiliğinden kaybolurken, bazen de yüzde, vücutta kalıcı lekeler görülmektedir.

Lekelenmelerin nedeni, melanin hücrelerinin çoğalması sonucu piğmentasyon oluşumudur. Anne adayı kış aylarında bile özellikle yüz bölgesi için güneş koruyucu kullanmalıdır.

Anne adayları ciltlerinin güzellikleri için bol sıvı tüketilmeli ve cildi temiz tutmalıdır. Bu dönemde hassas olan cilde gül suyu tonik olarak kullanılabilir. Hamilelik döneminde cilt temizliği için mümkün olduğunca alkol oranı düşük tonikler tercih edilmelidir. Ciltte yoğun yağlanma söz konusu değil ise, cilt tipine uygun nemlendirici krem kullanılmalıdır.

Hamilelikte de cildin nem dengesinin korunması son derece önemlidir. Dış etkilere karşı koruma amaçlı ürünler tercih edilerek cilt desteklenmelidir. Bazı hamilelerin cildinde lekeler meydana gelirken, bazı ciltlerde ise aşırı sivilcelenmeler görülmektedir. Bu durumda en doğru hareket bir uzmana danışıp kendi cildinize ve probleminize uygun ürünü kullanmak olacaktır.

Hamilelikte elektrikle çalışan aletlerle cilt bakımı yaptırılmamalı ve, zayıflama amaçlı cihazlara girilmemelidir. El masajı, karın bölgesine uygulanmamalı, uçucu yağlarla uygulanan aromaterapi uygulamalarından sakınmak gereklidir.

Özellikle karın bölgesinde oluşabilecek çatlaklar için akşam yatmadan önce kakao yağı, sabah kalkınca badem yağı sürülmesi oldukça güzel sonuçlar vermektedir. Bu uygulamaya ne kadar erken başlarsanız sonuç o kadar olumlu olacaktır. Bu yüzden anne adaylarına hamile olduklarını öğrenir öğrenmez bu yağları uygulamaları önerilmektedir.

Hem bebeğinizin hem cildinizin sağlığı için suyun önemi

Su cildin arınmasını sağlar. Hamilelik döneminde ise bol miktarda su tüketimi de asla ihmal edilmemelidir. Suyun önemi unutulmamalıdır.

Bol su tüketimi cildin nemini ve elastikiyetini koruyarak kurumasını, çatlak oluşumunu azaltmaktadır. Her anne adayında farklı boyutlarda sorunlar ortaya çıkmaktadır. Birçok kez anne olduğu halde vücudunda çatlağa rastlanmayan anne olduğu gibi, henüz ilk defa anne olan bir kişide yoğun çatlaklar görülebilir. Burada genetik özelliklerinde önemli olduğunu göz ardı etmemek gerekmektedir.

Hamilelik lekeleri

Lekelerin yok edilmesi kullanılan uygulamalar, çok daha başarılı sonuçlar vermektedir. Ülkemizde güzellik salonlarında kullanılan, leke bakım ürünleriyle son derece başarılı sonuçlar alınmaktadır. Burada anne adayının gebelik süresince ve sonrası bakımını düzenli ve dikkatli uygulamalar yaptırması önem kazanmaktadır.

Vücudumuzda normal zamanda oluşan benlerin büyüyerek koyu renk bir görüntü oluşturması normal zamanlarda kanser belirtisi olarak düşünülür. Hamilelik durumunda böyle düşünülmez ancak, benlerde anormal büyüme ve renk koyulaşması görüldüğünde uzman bir doktor tarafından kontrol edilmesinde fayda vardır.

Ciltte çatlak oluşan bölgelerde kaşıntı olması son derece normaldir. Fakat bazen bu kaşıntıların sebepleri farklı nedenler olabilir. Böyle bir durumda doktor kontrolü gerekebilir.

çok saolun kızlar güzel dilekleriniz için
buarada bende kendimi tanıtiimm
adım zehra kütahyalıyım ve burda oturuorum 25 yaşındayım matematik öğretmeniyim ve 3 yıllık evliyim

Sende de mi gözükmüyor. Bende sinir oldum deminden beri ya.

bende memnun oldum tatlım
ayy evet bende de gözükmüo
çok sinir
bi yandan yemek yapıorum bi yandan buraya bakıorum ama kim var kim yok gözükmüo

kızlar merhaba bende aranıza yeni katıldım bugün tesadüfen gördüm bu topiği ve çok sevindim
bende temmuz annesi olucam Allahım izin verirse kendimde temmuz doğumluyum zaten çok iyi denk geldi
son sat a göre 6+4 hamileyim beklenen doğum tarihide 14 temmuz bizde keseyi gördük daha sonra kalp atışını gördük kısmetse 27 kasım da kalp atışını dinliyecez.
benide listeye eklerseniz çok sevinirim beraber ilerlemiş oluruz hangi aşamalardan geçiyoruz tahliller testler alınan kilolar ve daha bissürü şey uzun bir yola çıktık Rabbim sonunu hepimiz için hayırlı kılsın.

bende memnun oldum tatlım
ayy evet bende de gözükmüo
çok sinir
bi yandan yemek yapıorum bi yandan buraya bakıorum ama kim var kim yok gözükmüo

Şuan sadece ikimiz yazışıyoruz. Demek ki biz kalmışız birtek:)

Bu arada kolay gelsin. Ben hala eve gidicem de yemek yapıcam, off:KK43:(

kızlar merhaba bende aranıza yeni katıldım bugün tesadüfen gördüm bu topiği ve çok sevindim
bende temmuz annesi olucam Allahım izin verirse kendimde temmuz doğumluyum zaten çok iyi denk geldi
son sat a göre 6+4 hamileyim beklenen doğum tarihide 14 temmuz bizde keseyi gördük daha sonra kalp atışını gördük kısmetse 27 kasım da kalp atışını dinliyecez.
benide listeye eklerseniz çok sevinirim beraber ilerlemiş oluruz hangi aşamalardan geçiyoruz tahliller testler alınan kilolar ve daha bissürü şey uzun bir yola çıktık Rabbim sonunu hepimiz için hayırlı kılsın.

Aramıza hoşgeldin canım. Bende Temmuz doğumluyum bu arada:)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Haftaya da kalp atışlarını duyarsın inşallah.

Ayrıca bilgilerini görevli mod. arkadaşa mesaj olarak atarsan o seni de ekler listeye canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=130189

Son düzenleme:

Aramıza hoşgeldin canım. Bende Temmuz doğumluyum bu arada:)
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Haftaya da kalp atışlarını duyarsın inşallah.

Ayrıca bilgilerini görevli mod. arkadaşa mesaj olarak atarsan o seni de ekler listeye canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=130189

canım çok sağolasın.
sen yengeç burcumusun aslan burcumu ben aslan burcuyum.
ilk evlendiğimde hep bebeğimin aslan burcu olmasını istiyordum
kısmet ucundan yakalık yengeç olucak nasipse
gönderdiğin linke yazıcam bilgilerimi çok sağol canım.

hoşgeldin canım aramıza
hayırlı uğurlu olsun inş. bebeğin
sağlıkla kucağımza almak nasip olsun hepimize

arina kıyamam sana iş yerindemisin sen hala
neyse çalışmak güzel zaman daa çabuk geçio

canım çok sağolasın.
sen yengeç burcumusun aslan burcumu ben aslan burcuyum.
ilk evlendiğimde hep bebeğimin aslan burcu olmasını istiyordum
kısmet ucundan yakalık yengeç olucak nasipse
gönderdiğin linke yazıcam bilgilerimi çok sağol canım.

Aslan burcuyum canım. 31 Temmuz doğumluyum:)

Eşim de Mayıs doğumlu ve Boğa:) Çocuğumuzun hep boğa olmasını istemişti; ama ne yazık ki bu savaşı ben kazandım:)))

Babam yengeç burcu yalnız, onun için bu burca kefilim:))

Tabii şaka bir yana, sağlıcakla gelsinler de yeter ki:KK16:

hoşgeldin canım aramıza

İşyerindeyim; ama feci uykum varrrr:KK43:((( Şöyle uzanıp yatmak gibisi yok aslında... Daha eve gitmeden marketten alışveriş yapıpta öyle gideceğiz eve. Yani bugün bitmez sanırım. :))

hoşgeldin canım aramıza

canım çok sağol Allah razı olsun Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
ve malesef bende çalışıyorum saat 7 de çıkıcam işten.
kızlar sizin aş ermeleriniz başladımı? mide bulantılarınız falan daha erken galiba bende bir değişiklik yok.

canım çok sağol Allah razı olsun Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
ve malesef bende çalışıyorum saat 7 de çıkıcam işten.
kızlar sizin aş ermeleriniz başladımı? mide bulantılarınız falan daha erken galiba bende bir değişiklik yok.

Amin canım, cümlemize.

Ben tuzlu ve ekşili şeylere başladım yavaş yavaş:) Bulantıda çok aç kaldığımda veya yemekten sonra; ama dün oldukça fazlaydı.

Aslan burcuyum canım. 31 Temmuz doğumluyum:)

Eşim de Mayıs doğumlu ve Boğa:) Çocuğumuzun hep boğa olmasını istemişti; ama ne yazık ki bu savaşı ben kazandım:)))

Babam yengeç burcu yalnız, onun için bu burca kefilim:))

Tabii şaka bir yana, sağlıcakla gelsinler de yeter ki:KK16:

benim eşimde nisan doğumlu koç bende ya aslan ya koç olsun derdim hep
sanki dememle olacakmış gibi ama çevremdeki bütün yengeçler çok iyi insanlar karakteristik özelliklerini beğeniyorum yengeçlerin çok şükür bende 28 temmuz doğumluyum aslanında hemen hemen tüm özelliklerini taşırım aslında pek burçlarla haşır neşir değilimdir ama insan bebeğinin güzel bir burcu olsun istiyor tüm güzellikleri istediği gibi.

Amin canım, cümlemize.

Ben tuzlu ve ekşili şeylere başladım yavaş yavaş:) Bulantıda çok aç kaldığımda veya yemekten sonra; ama dün oldukça fazlaydı.

ozaman şu dönemde aşarmeler yavaş yavaş başlayacak gibi görünüyor
inşallah kolay hamilelikler geçiririz hepimiz benim bugün sol kasığımda batmalarım oldu ve belim ağrıdı biraz önce tedirgin oldum sonra bebiş büyüyor heralde ondan dedim kendi kendime sizdede varmı kasık batmaları.

kizlar benimde yaklasik 2 aydir cok sacim dökülüyor, sampuan degistim ama olmadi, acaba hamilelikten dolayimi oluyor???

bu arada o kadar cok hizlisiniizki ben bütün sayfalari okuyamiyorum, yani arada gerekli bilgiler güzel bilgiler geliyor ama okuyamiyorum :KK43:(( cogu gözümden kacmistir kesin hizli hizli okuyuncaa

selam kızlar gecmiş bayramınız kutlu olsun
ben yeni geldim okuldan sbs kursu var ptesi salı gec geliyorum sizler nasılsınız umarım hersey yolundadır kLP ATISINI DUYanlara masallah biz de duyarız insallah

X