artık olacak o kadar, ben bu bebeği normal doğumla doğurabileceğime inanmıyorum malesef.
canım bak ben ikisinide denemiş biri olarak bır daha aynı seylerı yasasam kesinlikle normale zorlardım daha gayret ederdim sezeryan tam bir ameliyat normal adı ustunde catı kemiklerinde sorun yoksa yapılmayacak bişey değil inan sadece akışına bırak hanı afedersin buyuk tuvaletini yaparmış gibi ıkınıyorsun okadar normal gercekten sonrasında cok rahat bişey dediğim gibi ben sezeryanı boyle bilmiyodum bu kadar zor gecireceğimi sonrasında yoksa yaptırmakta bişey yok sezeryanı zaten ameliyatta bısey duymuyorsun epidural cok basıt ama işte sonrası.şimdiden nasıl ikinci çocuk yaparım bu yontemle diye dusunuyorum öyle zormuski dayanamam sanırım bırdaha:2::18:
Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkürler kızlar. Doğum yapmayan arkadaşlar da inşallah bir avazda kurtulurlar.
Bugün oğlumla 6. günümüz.Tam 1 haftalık olucaz, zaman ne çabuk geçiyor vallahi.
Doğum hikayemi sizlerle paylaştım bu arada. Sakın korkmayın, herkes ben gibi olacak değil.Şuan sezeyan kesilerim hafif hafif ağrıyor; özellikle ayakta çok durunca; ama bebeğime bakınca herşeyi unutuyorum. :93:
maşallah cnm size. 1 hafta geçmiş bile. ben ne zaman doğurcam nasıl anlıcamm:26::26:
Canım valla bende ne zaman diye diye bak doğurdum. Bnim oğluş totosunu aşağıya indirmedi bi türlüNyseki öle böle doğdu işte Zamanı gelince inan durmuyorlar yerlerinde. Allah kolay doğum nasip etsin canım
Mirabellecim, seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşayan biri olarak bende zorunda kalmadıkça tavsiye etmyorum sezeryanı; ama şuan iyiki de sezeryan var diyorum. Çünkü oğlum şuan kucağımda olmayabilirdi...
Senin sanırım ağrı eşiğin çok düşük. Kendini fazla yatağa bağlama. Ben mesela az önce gittim çamaşaır astım, arada yürüyorum. Bol sıvı tüket çok önemli, ödemini de atarsın hem... Ama bolada dinlen. kendini kasma, kastıkça daha çok ağrın olur. Kolay değil ameliyat geçirdik. Ağrı olacak haliyle. Elimizi bıcak kestiğinde bile nasıl canımız acıyor haliyle, ama az biraz dirayetli ol canım bebeğin için. Yoksa sütünde gelmez.
HALA HAMİLE OLAN ARKADAŞLAR,
Bende son haftalar bebeğime bişey olacak diye korkmaya başlamıştım. Ya hareketi azalırsa,ya kordon dolanırsa gibi... O yüzden biran önce doğurmak istedim ve 37. haftamda dr umunda tavsiyesiyle sezeryanla doğurdum oğlumu. Ama şimdi şunu da anladım ki bu korkular hiç bitmiyor. Ben hala oğlum emerken soluk borusuna süt mü kaçtı, nefes alıyo mu gibi korkular yaşıyorum sanki her an bişey olacakmış gibi. Sanırım içinde bulunduğumuz ruhsal durumdan kaynaklanıyor bu korkular.İnsanın elinde değil maalesef.
Birde göğüs ağrılarıyla ilgili yabancı bir sitede(About.com) yeni bişey okudum ve videosunuda izledim.göğüsleri ılık tuzlu suda beklettikten sonra üzerine lanolin(lansinoh veya medela yı tavsiye etmiş) sürmemizi tavsiye ediyor. Birazdan denicem bende inş. işe yarar. Benim22 gün oldu hala acıyorlar. Allahtan kremler sayesinde yara olmadılar.
Sevgiler
cnm sen sancı çekip mi girdin sezeryana yoksa planlı sezeryan mıydı.
Doğum hikayemi anlatmıştım; ama diyeyim canım. Benim suni sancı ile başladı normal olacaktı... Açılma 7 cm oldu. Doktor hadi az kaldı 10 cm e dedi, son kez NST'de sancılar artık dayanılmaz oldu, nefes alamama durumum oldu, bbeğim strese girdi sanırım. Kordon dolanmış boynuna. Sonra doğru sezeryana gittim.Ama ben şok geçirdiğim için epiduralim olmasına rağmen o şokla genel anestezi istedim Genelden uyanmak zor oluyo maalesef, boğazımda deli bi balgam vardı sanki, öksürüyordum ve o dikişlerle baya zorlandım Yani sez. olacaksanız da epidural isteyin sadece.
Doğum hikayemi anlatmıştım; ama diyeyim canım. Benim suni sancı ile başladı normal olacaktı... Açılma 7 cm oldu. Doktor hadi az kaldı 10 cm e dedi, son kez NST'de sancılar artık dayanılmaz oldu, nefes alamama durumum oldu, bbeğim strese girdi sanırım. Kordon dolanmış boynuna. Sonra doğru sezeryana gittim.Ama ben şok geçirdiğim için epiduralim olmasına rağmen o şokla genel anestezi istedim Genelden uyanmak zor oluyo maalesef, boğazımda deli bi balgam vardı sanki, öksürüyordum ve o dikişlerle baya zorlandım Yani sez. olacaksanız da epidural isteyin sadece.
anladım cnm. gelmiş geçmiş olsun. normal başlarken kendi sancın yokmuydu hiç.direkt suni mi verdiler
Sağol canım. Yoktu maalesef. Açılmam vardı; ama sancım yoktu. İlk önce rahim ağzım yumuşasın diye ilaç koydular. Sonra su kesem patlatıldı ve suni verdiler. Tabii suni hangi ara verdiler bilmiyorum. Ben stress yapmayayım diye söylememişler bana. Suniden sonra açılma 7 cm e kadar ulaştı; ama yine doğuramadım tabiiHayırlısı buymuş napalım. Kendinizi şartlamayın birde illa bu olacak diye,
keşke epiduralde devam etseydin ama o anki psikolojini senden daha iyi kimse bilemez.
doru diosun cnm şartlamamak lazım. ben de suni de korkuorum.suni verilip doğuran duymadım burda daha ben. hep suni veriio açılmıo sezeryan oluor. annamadım nie böle. madem işe yaramıo nie verip duruolar bu sancıyı
senin bebiş kaç kilo geldi?
merhaba arkadaşlar:)
ben 39. haftaya kadar bebeği ters duran ve inatla dönmediği için sezeryan olan, normal doğum hayalleriyle yatıp kalkan dualar eden gariban bir hamiştim.sezeryandan deli gibi korkardım 5 doktor değiştim sırf bu da beni kesecek diyordum inatla ne bileyim dönmemeye kararlı olduğunu sıpamın:)
bilmem içinizde benim kadar doktordan korkan varmı kızlar abartmıyorum ödlekliğimden kan grubumu bile ben evlilik için testler istendiğinde öğrendim yani 23 yaşımda
geleleim esas mevzuya bebek dönmeyince dr bana gün seç dedi elim mahkum planlı sezeryan:)
kızlar o gün gelince allah öyle bi cesaret veriyor ki sadece tamamen teslim olun ve kendinizi rahat bırakın kasmayın sakın derin derin nefes alın ve hersey çok güzel olacak diyin
ben sezeryan oldum odaya gelldim 1 saat sonra hemşire hadi kalk bakalım ayağa dedi ohaaaaaaa dedim ben bacaklarımı hissetmiyorum ki neyse tamam dedi ameliyattan 2 buçuk saat sonra yürüdüm haaaaaaaa yürüdüm derken öyle bi kaç adım ama ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin dedi drum bende bi kolumda annem bi kolumda eşim inatla saat başı kalkıp 10 dk yürüdüm. benden tavsiye ilk ayağa kalkarken yere bakmayın düşeceğim sanıyorsunuz. ameliyattan çıktım yatağa yattım hemşireye karnım çok ağrıyor dedim geldi kalçadan bi ağrı kesici yaptı oooohhhhhh sefam olsun gece 12 ye kadar beni idare etti
drumun verdiği antibiyotiği ve ağrı kesiciyi aksatmadan günü gününe ve saati şaşmadan içtim süte geçmez mi dedim geçse zararı olsa vermezdim dedi iyi dedim drum sen bilirsin
gelelim acı meselesine kızlar hiç elinizi ütüyle yaktınız mı bilmem ama ben sakarın tekiyim yaktığım çok oldu sezeryan sonrası dikişlerimde hissettiğimde buydu ütü yanığı gibi sızlamalar ama dayanılmayacak gibi değil korkmaya gerek yok
canlarım benim ben hiç çatı muayenesi olmadım ama burdan olanları çok okudum kimininki süper geçmiş kiminin ki çok acımış sezeryanda bence aynen öyle 1. dr a bağlı
2. hastanın bünyesine ve ağrı eşiğine bağlı
ben çok memnun kaldım gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş öyle tırsacak bi durumda yok ama bi arkadaşım oldu 40 gün resmen süründü nasip kısmet ve kişinin psikolojisine bağlı haaaaaaaa bu arada arkadaşım 1 gün bile içmedi ilaçlarını ondan geç iyileşti bu da etkili
demem o ki siz kendinizi allaha teslim edin birde çok dua edin allahım beni işini iyi bilen ve merhametli insanlarla karşılaştır diye inşallah kolay olur
doru diosun cnm şartlamamak lazım. ben de suni de korkuorum.suni verilip doğuran duymadım burda daha ben. hep suni veriio açılmıo sezeryan oluor. annamadım nie böle. madem işe yaramıo nie verip duruolar bu sancıyı
3100 geldi meleğim 3200 gorunuyodu ultrasonda