2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar gunaydın bebeğin göbeği düştü ben şimdi nasıl yıkayacağım ya off bilmiyorum ya beceremezsem bir de açken mi ykasam ne zaman tokken sakin oluyor ama o zaman da kusma riski var internette aradım ama bulamadım bebek yıkama videosu lazım ama gerçek bebekle hep oyuncak kullanmışlar bu arada 11 kilo erdim 1 haftada...22 KİLO almıştım

geçen gittiğimde nts yapıldı,normaldi ultrasondada kanala girmiş demişti dr.um:):) kilosu biraz seninkinden az ama biraz koca kafalı galiba dedi dr.amcamız...bende şaşırdım yattığım yerden doğruldum hemen çapı kaç cm dedim:):):) şaka şaka dedi ama cmini söylemedi..anladım ki ağzından kaçırdı sonrada korkmayayım die bişey demedi :):):)

inşallah hayırlısı olur..az da kalmış :):):) ha gayret..

Sağol canımcım :))))

TAbi, aşağı yukarı bi tahmin veriyorlar. Ben her muayenede boyunu soruyorum, doktor da her seferinde söylüyor ve boyunun çok önemli olmadığını ilave eiyor :)))) Bugün gene aynı konuşma olacak :))))

Alttan muayenemi yaptı, oradan zaten 1 cm lik açılma olduğunu biliyoruz. Sancım nst de çıktı. Çatıyı mümkün olduğunca sonlarda yapıyorlar. Belki erken doğumu tetikler diye

Ne yalan söyleyeyim, benim de aklıma gelmiyor değil :)))) Belli mi olur, sizlere hastaneden mail atarım geliyo oğluşum diye :)))
Senin de inşallah doktorun normal doğumu onaylar canım yaa

Ultrason kağısındaki " FL " değerinin karşısında kaç yazıyor canım? O sayıyı 7 ile çarptığında boyunun yaklaşık kaç cm olduğunu öğrenebiliyorsun
sağol canım yarın gittiğimde sorarım doktora. zaten bacak boyu uzundu demekki leylek gibi oğlu olcak fl si hep 1 hafta önde benim oğlanın :)

canım maşşallah..allahım bizede nasip eder inşallah :):):)
ohh misler gibi yıka bebişini :):):) nasıl yıkanır henüz bilmiyorum ve tavsiye veremiicem ama :):):) annene yada kayınvalidene sorsan birlikte yıkasanız...
bu arada süper kilo vermişsin tebrik ederim..ben bugün itibari ile tam 10,5kg.aldım...daha ne kadar alırımm bilmiyorum ama..vermesi bizimde başımıza inşallah..

son haftalarda kafa büyümesi durabiliyor. önceden benimkide koca kafalıydı artık haftasıyla uyumlu. benimkinin bacakları uzun

son haftalarda kafa büyümesi durabiliyor. önceden benimkide koca kafalıydı artık haftasıyla uyumlu. benimkinin bacakları uzun

maşşallah uzun boylu olcak demekki senin bebişin :):) inşallah benimkinin de kafa büyümesi durmuştur da normal çıkarabilirim :):):) ne diimm..:93:

kızlar ben bi duş alıp şöyle koca göbeğimle gezmeye gidiyim :):):)
kızımada bi kaç bişey bakıcam çarşıdan..akşama yazdıklarınızı okurum merakla...dr.gidiceklere bol şans inşallah diledikleri gibi geçer herşey..bu arada doğum yapan olursada hepinize dua ediyo olucam :):):)kendinize iyi bakın...dualarımızı birbirimizden esirgemeyelim:):):):)

canım benimde karnımın sağ üst bölgesi göçtü resmen. çok ağrı yapıyor gece uyutmuyor bazen tekmeleri geliyor o zaman daha da fena acıyor.
canımda kıymetli biraz galiba.. :)

gözdecim öncelikle bebeği açken yıka tokken kusma riski var çünkü.... önce ayaklarına azar azar su dök zaten o an ağlıyor bile olsa susacaktır yavaşça ayaklarından beline çık ordan da göğsüne..alıştıra alıştıra yavaş yavaş onu seve seve arada öp falan... sonra önce ön tarafından şampuanla tüm vucudunu başı hariç... ondan sonra sırtını çevir aynı şekilde yıka.. en son başını yıka arka taraftan su dökme başına elinle yıka durula... en fazla 5 dk sürsün banyosu... banyodan sonra da kremle emzir ohh miss gibi uyur... birde ilk başlarda birinden yardım al tek başına yıkama....

Canım sağolasın Allah a emanet yıkadım bebeğimi tek başına biraz emdi şimdi oyalanıyor bakınıyor biraz daha emzireyim uyutayım bir de yıkadıktan sonra havlu da kan gördüm kuru kan yumaşadı sanırım aktı gene solusyondan sıktım gazlı bezle kuruladım birde bezini tam kapadım göbeği düştüğü için doğru yapmışmıyım yalnız baktığım için korkuyorum ne doğru ne yanlış ben de bebek için yol gösterecek bir buyuk yok benim annem vefat etti eşimin ki de çok yaşlı zaten hastane de şu an yorumlarınız benim için çok değerli...

çaydan içiorum zaten..ama çok fena acısından emzirilmiyo ki..ağrıyo da zaten baya..çok zormuş yaa derlerdi de inanmazdım yani..şimdi pompa alıcam onla çekip rahatlatıcam biraz bakalım..:26:

benim bebiş şimdiden 3500, normal doğumu beklersem kesin 4000 ü geçecek. bizim beyfendinin gelmeye de hiç niyeti yok, karnım hala yukarda. :)

poff benim durumum daha beterdi..3.900 oldu 40.haftayı doldurdu hala karnım yukardaydı..zaten doğum kanalına da girememişti dombililikten..son ana kaar normal olsun die bekledim ama dr ben riske atamam 4.ü geçicek nası doğurucaksın sen riski göze alıyosan suni sancıyla başlatalım dedi..ama bebek iri olduğu için kalp atışları da yavaşladı baya direk epidural sezeryana aldılar..bebeği çıkarırlarken bile diyodu dr sen bunu normal mi doğurmayı düşünüodun die

evet, suni sancıda bebeişlerin bir kısmı strese girip, kalbi bile durabiliyormuş. Allah korumuş senin bebeğini de. sezeryana bu kadar önyargıyla yaklaşan biri olarak olarak sezeryanı biz anne adaylarına nasıl anlatırsın? :) sancın çok mu? durum ne? mesela, su-yemek bunları kaç saat önce kestin, epidural canını yaktı mı? ağrıların nasıl oldu?

kızlar dün doktora gittim hala kanala girmememişti bebek suyu idare eder dedi plesenta yavaş yavaş yaşlanmaya başlamış dedi.. 20 si 40 hafta bitiyo 20 sinde bakalım dedi suni sancı veririz ama kanala girmemişse sora girmesi zor dedi seni de zorlar bebeği de zorlar dedi. o zmana kadar doğmazsa sezeryan olcak sanırım.. 8 günümüz var inş kızım normal gelirde rahatlarızz.. gerçekten şu son 10 gün 10 yıl gibi geçiyor. Rabbim hepimize yardım ettsin..:18::18::18::18:

canım suni sancı ve epidural aldım ben korkulacak hiçbişey yok ikisindede ama sakın sezeryan yaptırma zorda kalmadan mecbur kalınmadıkca berbat bişey sezeryan 4 gundur iyileşemedim mutlaka normal dene

doğum kanalına girmek ne kelime, daha aşağı bile inmedi malesef.

canım suni sancı ve epidural aldım ben korkulacak hiçbişey yok ikisindede ama sakın sezeryan yaptırma zorda kalmadan mecbur kalınmadıkca berbat bişey sezeryan 4 gundur iyileşemedim mutlaka normal dene

artık olacak o kadar, ben bu bebeği normal doğumla doğurabileceğime inanmıyorum malesef.

mirabella anlıyorum sıkıntı çekiyosun ve bizlerin iyiliği için söylüyosun bunları.. bizde bu sıkıntıları çekmemek için normal olsun diye son güne kadar bekliyoruz. ama şahsen ben senden böyle berbat kötü sakın ha gibi şeyleri duydukça daha çok strese giriyorum.. bizi düşünerek yaz lütfen inş hiç birimiz mecbur kalmayız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…