2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydın. Oğlum doğmadı ama sayesinde zombi gibiyim. Doğunca da böyle yaparsa yandım :))
Kocamdan yemediğim dayağı oğlumdan yiyorum ya :)
Arkadaşlar Karnının üst bölgesinde sancı, acıma hissi yaşayan varmı?

allam ya kararsızlık ne zor bugün normal diom yarın sezeryan diom gerçi doktorum sezeryan yapmam dedi ama benim bu halim ne olacak

Aynı durum ben de de var malesef. Artık saat başı değişmeye başladı benim kararlarım :)
Perşembe günü kontrolümüz var o zamana kadar bekleyeceğim bakalım, o gün de hiç bir belirti yoksa sezeryan olmayı düşünebilirim belki, ama belki :)
Allahım hayırlısı, sağlıklısı, kolayı hangisiyse onu nasip etsin inş hepimize.

gunaydın arkadaslar,aynı belırsızlık ben de de söz konusu,epıdural normal mı yapsam,epıduralsız mı yapsam karar veremıyorum sanırım sancılar gelene kadar da karar veremıcem
bu arada bebişlerimiz 22temmuzdan sonra dünyaya gelırse aslan burcu olcak diil mi,eşim yengeç kızım da yengeç olsun istemiyorum ,siz de var mı bu takıntı

Geçen yıl bu zamanlar bizlerde aynı kararsızlık içindeydik..Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin..
Epidural doğumun her türlüsünü şiddetle tavsiye ediyorum...Özellikle sezeryan olan arkadaşlar imkanınız varsa epidural+spinal kombine yaptırabilirler..Ne ameliyattan çıktıktan sonra nede daha sonrasında eve gelince sezeryan ağrısının "s"'ni hissetmedim...Kombine olanların çoğu aynı durumdA....
Norma epidural yapan tanıdıklarımda o kadar rahat doğum yapmışlardı ki....Sadece ebelerin karına bastırması o kadar..Sohbet muhabbet doğurmuşlardıı..Nasıl yaparsanız yapın sağlıkla alın kuzucuklarınızı kucağınıza..sevgiler..

Son düzenleme:
günaydın güzeller nasılsınız.

ben hala beklemedeyim. akşam nefesimi kesecek kadar sancılarım oldu ama kesildi.
ne kadar sevinmiştim sancılar gelince halbuki.

Herhalde gelmek için hazırlık yapıyor benim kız. Bugün yarın gelir gibi hissediyorum. Sancılardan dolayı.

beyda, gyirmibeş, denizkao,arina, tuğbaunal, katre-i nur
8umarım atladığım kimse yoktur)
Bebişlerinizi kucaklarınıza almışsınız. Ne güzel. Allah sizi onlara onlarıda size bağışlasın.

Darısı doğurmayanlara olsun inşallah.

bu doğum sancıları nasıl oluyor?
ara ara adet sancısı gibi sancılar geliyor, kasıklarımda kasılma oluyor. nasıl bir şey yaşayanlar anlatabilirler mi?

bu doğum sancıları nasıl oluyor?
ara ara adet sancısı gibi sancılar geliyor, kasıklarımda kasılma oluyor. nasıl bir şey yaşayanlar anlatabilirler mi?

canım adet sancılarının düzenli gelmesi lazım birde karında sertleşme oluyor ama daha fazlasını bilemiyorum. NST de bende sanc çıkmıştı. dikkat ettiğimde karnımda sertleşme olduğunda sancı olarak gözükmüştü. 10 gün önce sancım başlamıştı ama hala tık yok oğlum yerinden memnun :)

karnım taş gibi hep, patlayacak diye korkuyorum. o kadar gergin ki, karnımın üstü acıyor.

Günaydın arkadaşlar geçmişe şöyle bir gözattım dün forum pek tenhaymış ama doğum haberleri rekoru kırılmış galiba.Doğum yapan tüm annelerimizi tebrik ediyorum.Allah hepsinin kuzusunu annelerine bağışlasın..

Serbulocum hoşgeldin...Uyandığımda yok canım bu kadar da olmaz dedim ben de içimden ama rüya bu işte ..Olmazlar oluyor...:26:Rüyamda sen normal doğurmuştun tatlım.Hem de baya kolay geçiyordu doğumun..Hayırlara çıksın inşallah...Normal doğuma karar vermişsin galiba en son hadi bakalım sonuç ne olacak..:82:Biz de nidilatımızı bıraktık erken doğum için kullanıyordum.Sancılarım baya şiddetlendi iki gündür :84:ben de normal doğurursam şaşırma..

canım benim ne kadar sevindim anlatamam Allah hayırlara çıkarsın inşallahsaat 3 te doktor rendevumuz var... bakalım ne dicek doktor, gerçi onun ne sölediği çok ilgilendirmiyo beni ama bu sefer herşeyi sorucam, yüzsüz yüzsüz canım geçen sezeryanda zor toparlandım demiştin sancın gelirse normal doğurmayı deneyebilirsin aslında...tabi korkmuyorsan... japones demişti ya normal doğum ne rahatmış diye...HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN..dün neler yaptın bakalım.. biz bi sabah kahvaltıya çıktık sonra evdeydik bütün gün :)

herkese günaydın evimi taşıdığım ve internetim olmadığı için çok uzun zamandır foruma girememiştim :):) ara ara okuyordum sadece..şu an 37 hafta +1 gündeyim..yarın kontrolüm var..eşim 1 haftadır şehir dışında ve onu çok özledim..gelir mi gelemez mi henüz bilemiyoruz ve ben onsuz kontrole gitmek istemiyorum...herkes büyük ihtimalle yarın çatı muayenesi olacağımı söylüyo...normal doğumu çok istiyorum..inşallah Allahım nasip eder..Melek kızım Ilgın'ım yakın zamanda yanımda olur :):):):90:

merhaba arkadaşlar
ben de 40.haftasını yaşayan bir anne adayı olarak ilk defa yazıyorum size..Rabbim hepimize hayırlı, kolay doğum nasip etsin, doğum yapanlara da bebekleriyle sağlıklı, huzurlu günler nasip etsin.
benim doğumum 17 temmuz gibi görünüyor en son, ilk doğumum olacak, berat kandilinde doğmasını çok arzu ediyorum, ismini Ahmet Berat koymak istiyorum nasip olur da kucağıma alırsam..
çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz, ben de bir hatırlatma yapmak istiyorum nacizane..birçok kaygı aldı hepimizi bu aralar,nasıl bir doğum tecrübesi bekliyor bizi diye..bir çok şeye verdiğimiz önem kadar şu dönemde en çok duaya ihtiyacımız var bence, hem etrafımızdan hem de kendimize edeceğmiz dualar..ben bazı tecrübeyle sabit olan dualardan yazıyorum, inşaAllah okumanızı diliyorum, ve kendim de okuyabilmeyi..hepimize hayırlı doğumlar.

Doğum için okunacak dualar

Doğum sırasında okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur: l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur: "İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"(A'raf suresi 54. ayet) Meali : Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'raf suresi, 54)

Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.

Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.

Ve Muzaffer Ozak Hocaya ait "İrşat" kitabı Esma-ul Hüsna bölümünden: "YA BEDİ'U"(c.c) ismi celilini "Ya Bedi'us-semavati" şeklinde 70 kere okuyanların bütün zor işleri kolaylaşır.

"YA MÜBDİ'U”(c.c) ismi celili ,çocuğunu düşürmesinden korkulan bir kadına okunursa,her türlü gebelik tehlikelerinden kurtulur."

“YA RAKİBU” (c.c.) ismi celilini kere okumak da doğumun zahmetsiz geçmesini sağlar inşallah.

Abese suresi 20. ayeti(sümme sebile yesserah) okumanın tecrübe ile sabit olarak çok etkili olduğu bilinmektedir.

Abese suresi-18. Allah onu neden yarattı? Abese suresi-19. Bir nutfeden yarattı da ona şekil verdi. Abese suresi-20. Sonra ona yolu kolaylaştırdı. (okunması gereken ayet)

"Ya Rabbi işimi kolaylaştır" duası TAHA SURESİ 26. AYET.

NAZİAT SURESİ SON AYET ve AHKAF SURESİ SON AYET de zahmetsiz doğum için tavsiye edilir.

Yasin suresinin çokça okunması , hayırlı evlat için Enbiya suresinin hamilelik boyunca 70 defa okunması , ve aşağıdaki ayetlerin dua niyetiyle okunması da tavsiye edilir.

AL-İ İMRAN 35 , İBRAHİM 40-41 , ENBİYA 89 , SAFFAT 100 , AHKAF 15 , BAKARA 128 , FURKAN 74 , HAŞR 10 , TAHRİM 8 , SAFFAT 100 , NEML 19 , AL-İ İMRAN 36

Allahım bütün doğum yapacak arkadaşlara kolaylıklar versin...bi avazda inşallah meleklerimize kavuşuruz..

Merhaba japonescim, öncelikle kızının kilosuna çok sevindim. Gayet iyi kilo almış :)))
Süt için de verdiğin bilgiler için çok sağol. Eminim ki çok lazım olacak :))))

Merhaba canım. Umarım muayenen iyi geçer ve doğumun gönlünün istediği gibi olur.

Ben de benzer şeyleri yaşıyorum canım. Karnımın üstü taşşş gibi. Geceleri ağrıyla uyanıyorum. Gündüzleri ağrı oluyor. Hatta geçen hafta bu ağrılar bizi akşam hastaneye götürttü. Hazırlayıcı kasılmalarmış. İçim biraz ferahladı. Bugün o taş hissi hiç geçmiyor. Gene çok şiddetli ama bebeğim çok az aşağı indiği için ağrılarım nisbeten azaldı. Ne de olsa son zamanlarımız. Ha gayret :))))

Hadi gör bebişini gel bakalım sen de.Sor tabi canım kafana takılan her şeyi tek tek sor bi tereddüdün kalmasın.Normal doğurmayı çok istiyorum aslında eşime de söyledim o da doktorla konuşalıum demişti en son.Doktorumuz ilkinde de sorun olduğu için hiç riske atmaya gerek yok diye düşünüyor.O da en az bizim kadar korkuyor bebeğe bir şey olmasından .O öyle deyince eşim de ikna oldu, benim açıkçası çekeceğim acı pek umurumda değil o yüzden sezeyan benim için şu an daha zor gözükse de bebeğim için sezeryana karar verdim.24. haftamdan beri 2 cm açıklığım var zaten benim doğursam kolay olur diye tahmin ediyorum ama hayırlısı olsun inşallah.Zaten her iki doğumu birden topikte tek yapan japones galiba o yüzden onun fikirleri önemli gerçekten.O da normal diyor dediğin gibi.Normal yapabilecek arkadaşlar şanslı bence..

İyi yapmışsınız tatlım son günleri değerlendirmek lazım ..romanticaya mı gittiniz yoksa romantik romantik...Dün bi arkadaş kahvaltıya çağırmıştı bizi biz de ona gittik gidiş o gidiş...Çağırdığına pişman olmuştur kesin sabah 10da gittik gece 10 da geldik...1000 parçalık bi puzzla'ı varmış ona taktık kafayı baya eğlenceli bir şey onu yapmaya çalıştık bütün gün 4 kişi:))Ona başlamasaydık birlikte Fethi Paşa korusuna gidelim diyecektim ama akşam oluverdi başına oturunca..Bugün biz de alacağız doğuma kadar oyalar beni en azından vakit hızlı geçmiş olur..Tavsiye ederim herkese..

Hoşgeldin canım.Yasin ,Enbiya ve Yusuf sürelerini ben de duymuştum doğduktan sonra da okunması çok iyiymiş.Güzel yüzlü hayırlı evlatlar oluyorlarmış 40 gün bebeğe okunursa...Onlara hız vermek lazım aslında ama ben çok yavaş okuyorum Kuran'ı o yüzden yetiştiremem hiçbirini.Başka biri de okuyabilir sanırım bizim yerimize değil mi arkadaşlara söylemek lazım...Sana da hayırlı doğumlar canım...

Son düzenleme:
merhaba tombiklerrr
nasılsınızz. biz iyiyiz çok şükür kaşıntılar dışında.
çarşamba doktora gidicezz.
dün bi isim buldum: asil. nasıl sizce? kerem mi güsel asil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…