allam ya kararsızlık ne zor bugün normal diom yarın sezeryan diom gerçi doktorum sezeryan yapmam dedi ama benim bu halim ne olacak
bu doğum sancıları nasıl oluyor?
ara ara adet sancısı gibi sancılar geliyor, kasıklarımda kasılma oluyor. nasıl bir şey yaşayanlar anlatabilirler mi?
canım adet sancılarının düzenli gelmesi lazım birde karında sertleşme oluyor ama daha fazlasını bilemiyorum. NST de bende sanc çıkmıştı. dikkat ettiğimde karnımda sertleşme olduğunda sancı olarak gözükmüştü. 10 gün önce sancım başlamıştı ama hala tık yok oğlum yerinden memnun :)
canım benim ne kadar sevindim anlatamam Allah hayırlara çıkarsın inşallahGünaydın arkadaşlar geçmişe şöyle bir gözattım dün forum pek tenhaymış ama doğum haberleri rekoru kırılmış galiba.Doğum yapan tüm annelerimizi tebrik ediyorum.Allah hepsinin kuzusunu annelerine bağışlasın..
Serbulocum hoşgeldin...Uyandığımda yok canım bu kadar da olmaz dedim ben de içimden ama rüya bu işte ..Olmazlar oluyor...:26:Rüyamda sen normal doğurmuştun tatlım.Hem de baya kolay geçiyordu doğumun..Hayırlara çıksın inşallah... Normal doğuma karar vermişsin galiba en son hadi bakalım sonuç ne olacak..:82:Biz de nidilatımızı bıraktık erken doğum için kullanıyordum.Sancılarım baya şiddetlendi iki gündür :84:ben de normal doğurursam şaşırma..
pelin hoşgeldin canım nasıl oldu oğluş daha iyimi bugün :)
Gunayydin guzel anneler
Dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum birbirinden heyecanli ve guzel dogum hikayeleri okudum. Bebislerimizin hepsi de anali-babali, bahti acik, saglikli buyusunler insallah.
Pelincigim oglusun sunnet olmus, damatligini da gor insallah. Simdi o minik pipicik mor-kirmizi birseydir ama korkma 1 haftada hicbir sey kalmayacak. Biz oglumuzu 5 gunlukken lokal anestezi ile sunnet ettirmistik. Sadece antibiyotik kremle iyilesmisti bir haftada. Simdi kafamiz cok rahat. Oglumuz da kesilme korkusu ile buyumuyor bu sayede.
Bugun Sena'nin 1 ay kontrolu vardi. Kizim 850gr. almis cok sukurAma hala cok kucuk bana gore. Oglum 3620gr dogmustu, kizim daha simdi 3650gr oldu. Allahim saglik versin yeter ki onemli olan o tabii ki. Bir de hepatit b asimiz vardi. Cok agladi yavrum. Icini ceke ceke Ama onun sagligi soz konusu oldugu icin uzulmedim. Allahim baska acilar vermesin. Bu asi ates yapmiyormus aklinizda olsun. Ama 2.ay kontrolunde bolca asi olacak ve ates yapacakmis. Napalim onemli olan sagliklari.
Cok degerli bilgiler vermissin kisitli zamaninda tatlim. Eline saglik. Benim de yeni annelere onerilerim olacak, izninle ekleyeyim senin listeye.
Dogumdan sonra sutunuz cabuk gelsin istiyorsaniz memislerinize sicak su tutun ilk 2-3 gun. ya da sicaga yakin banyo yapin. Sacinizi islatmaniza gerek yok. Dikisiniz olsa bile yikanabilirsiniz, en azindan ben sezaryenliyken de normal dogumumdan sonra da yikanmistim hemen. Sezaryen olanlar yarasini kapatacak sprey ya da dev bantlari sorabilirler doktorlarina. Banyo sonrasi sutum damlamaya baslamistim benim hemen.
Benim hatama dusmeyin, ilk gunler uyuyor diye annem elletmemisti, uyuya uyuya buyur diye, kilo alimi az olmustu. Senacik 3-4 saatte bir almisti sutunu, sarilik olmadi ama ilk iki hafta haftada 70 gr ancak almisti. Sadece boyu uzamisti. Size tavsiyem, gece bile 2 saatte bir emzirin, en azindan ilk 2 hafta duzenli emzirin yakin saatlerle.
Ihlamur cayi sut yapiyormus, Subat annelerinde okudum. Bir de tarhana corbasi. Bir de gunden en az bir sefer rezene bir sefer papatya cayi icerseniz bebeginiz gazini rahat cikarir, papatya ise sakinlik ve uyku verir sutunuzden. Benim iki cocugumda da gaz hic sorun olmadi, insallah Sena da bu sekilde devam eder. Ikisi de koca adam gibi kendi kendine pirtliyor
Su gaz yapar bu gaz yapar derler yemekler icin, hic bir sey sorun olmuyor bizde, Her seyi yiyorum sadece lahanadan sakindim ben. Nohut, bulgur tarzi seyleri rahatlikla yiyorum. Bir sey gaz yapar bebegime derseniz yaparmis, okuduklarimin yalancisiyim.
Meme ucu yarasi olan arkadaslarim, bepanthene ve medacassol bulundurun evinizde, her emzirme sonrasi bunlari karistirip surun ve kapatin. Ben avent kapaklari oneririm ama ceviz kabugu kullananlari da okudum, o bile olur. Onemli olan giysinize degmemesi. Emzirmeden once yikayin, emzirme sonrasi hemen ilaclarinizi surun kapatin. Cok kisa surede iyilesirsiniz.
Sutunuzun yetmedigini asla dusunmeyin, icinizden hep tekrarlayin: sutum bol...sutum bol... Bilincaltiniz buna inanacak emin olun. Sutun yetmedigine dair kisirdonguye girerseniz beyin bunu algiliyor ve sut gercekten azaliyor. Gecen hafta yasadim ondan biliyorum. Ona ragmen mama vermeden geldim bugune zorlayarak. Gerekirse 1 saat arayla cift meme verdim ama toparladim sonunda. Simdi surekli sutum bol diyorum ve sutum bollasti.
Yildiz zaten soylemis, bebek uyuyunca uyuyun! Enn onemlisi bu. Bedeninizin sut uretebilmesi icin dinlenmeye ihtiyaci var.
Aklima geldikce yazarim ama sizler de bildiklerinizi tecrubelerinizi yazin lutfen. Sadece Subat annelerini okuyarak neler neler ogrendim bir bilseniz..
GÜNAYDIN arkadaşlar...maşallah hemen herkes bebişlerini kucağına almış...darısı doğum yapacak olan arkadaşların başına...
kızlar bugün bizimde kontrolümüz var...çok heyecanlıyım...dünden beri ara ağrılarım var....belkide kontrolden sonra çatı muyanesi yapıp doğuma alacak beni açılma olduysa....rabbim izin verirse bende normal düşünüyorum...tabiki hayırlısı...sezeryan gerekirse onu oluruz.....
doğum yapan arkadaşlar anlattıkça içim kıpır kıpr oluyor...bende paşamı merak etmeye başladım....
RABBİMİN İZNİ İLE İNŞALLAH HAYIRLISIYLA BİR AVAZDA KURTULUP PAŞAMI SAĞLIKLA KUCAĞIMA ALIRIM...DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN....RABBBİME EMANET OLUN HEPİNİZ....
herkese günaydın. Oğlum doğmadı ama sayesinde zombi gibiyim. Doğunca da böyle yaparsa yandım :))
Kocamdan yemediğim dayağı oğlumdan yiyorum ya :)
Arkadaşlar Karnının üst bölgesinde sancı, acıma hissi yaşayan varmı?
canım ben bugün normale karar verdimkararım değiştikçe sanada sölerim yakın zaten günlerimiz :))
Hadi gör bebişini gel bakalım sen de.canım benim ne kadar sevindim anlatamam Allah hayırlara çıkarsın inşallahsaat 3 te doktor rendevumuz var... bakalım ne dicek doktor, gerçi onun ne sölediği çok ilgilendirmiyo beni ama bu sefer herşeyi sorucam, yüzsüz yüzsüz canım geçen sezeryanda zor toparlandım demiştin sancın gelirse normal doğurmayı deneyebilirsin aslında...tabi korkmuyorsan... japones demişti ya normal doğum ne rahatmış diye...HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN..dün neler yaptın bakalım.. biz bi sabah kahvaltıya çıktık sonra evdeydik bütün gün :)
merhaba arkadaşlar
ben de 40.haftasını yaşayan bir anne adayı olarak ilk defa yazıyorum size..Rabbim hepimize hayırlı, kolay doğum nasip etsin, doğum yapanlara da bebekleriyle sağlıklı, huzurlu günler nasip etsin.
benim doğumum 17 temmuz gibi görünüyor en son, ilk doğumum olacak, berat kandilinde doğmasını çok arzu ediyorum, ismini Ahmet Berat koymak istiyorum nasip olur da kucağıma alırsam..
çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz, ben de bir hatırlatma yapmak istiyorum nacizane..birçok kaygı aldı hepimizi bu aralar,nasıl bir doğum tecrübesi bekliyor bizi diye..bir çok şeye verdiğimiz önem kadar şu dönemde en çok duaya ihtiyacımız var bence, hem etrafımızdan hem de kendimize edeceğmiz dualar..ben bazı tecrübeyle sabit olan dualardan yazıyorum, inşaAllah okumanızı diliyorum, ve kendim de okuyabilmeyi..hepimize hayırlı doğumlar.
Doğum için okunacak dualar
Doğum sırasında okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur: l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur: "İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"(A'raf suresi 54. ayet) Meali : Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'raf suresi, 54)
Hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu da İnşikak Sûresini çok okumaktır.
Ve Muzaffer Ozak Hocaya ait "İrşat" kitabı Esma-ul Hüsna bölümünden: "YA BEDİ'U"(c.c) ismi celilini "Ya Bedi'us-semavati" şeklinde 70 kere okuyanların bütün zor işleri kolaylaşır.
"YA MÜBDİ'U”(c.c) ismi celili ,çocuğunu düşürmesinden korkulan bir kadına okunursa,her türlü gebelik tehlikelerinden kurtulur."
“YA RAKİBU” (c.c.) ismi celilini kere okumak da doğumun zahmetsiz geçmesini sağlar inşallah.
Abese suresi 20. ayeti(sümme sebile yesserah) okumanın tecrübe ile sabit olarak çok etkili olduğu bilinmektedir.
Abese suresi-18. Allah onu neden yarattı? Abese suresi-19. Bir nutfeden yarattı da ona şekil verdi. Abese suresi-20. Sonra ona yolu kolaylaştırdı. (okunması gereken ayet)
"Ya Rabbi işimi kolaylaştır" duası TAHA SURESİ 26. AYET.
NAZİAT SURESİ SON AYET ve AHKAF SURESİ SON AYET de zahmetsiz doğum için tavsiye edilir.
Yasin suresinin çokça okunması , hayırlı evlat için Enbiya suresinin hamilelik boyunca 70 defa okunması , ve aşağıdaki ayetlerin dua niyetiyle okunması da tavsiye edilir.
AL-İ İMRAN 35 , İBRAHİM 40-41 , ENBİYA 89 , SAFFAT 100 , AHKAF 15 , BAKARA 128 , FURKAN 74 , HAŞR 10 , TAHRİM 8 , SAFFAT 100 , NEML 19 , AL-İ İMRAN 36