2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar selamlar,

Beklenen dogum tarihimiz 3 Temmuz olmasina ragmen, bebisimi 16 Haziran'da normal dogumla kucagima aldim. Ilk hafta emzirme sorunlari nedeniyle (goguslerim cok buyuk uclari cok ufak olmasi sebebiyle ve bir gogsumun ice donuk olmasi)kriz duzeyinde emzirme sorunu yasadik. Sutum hemen geldi ancak bebek ememedigi icin az kalsin kitlenip kaliyordum...ben sizlere kendi yaptigim bazi hatalari ve aslinda yapilmasi gereken seylerin listesini kisaca yazmak istiyorum...sizler ayni hataya aman dusmeyin...

1- Meme ucunun aslinda hic onemli olmadigini bilin ancak eger bebis ilk etapta alamazsa uzulmeyin ve silikon meme ucu kullanin...bebisiniz o kadar gucsuzki ilk basta onemli olan onun beslenmesi...ancak bu silikon meme ucunu kullanmayi yavas yavas birakmaniz gerekiyor, bebisin cenesi kuvvetlendikce...zaten bir sure sonra bebis kendisi de istemiyor arada baska materyal
2- Sutunuzu artiracak formuller : bolca emzirin, her emzirmeden sonra 5 dakika pompa ile sagin, yulaf ezmesi yiyin, hosaf icin ve en onemlisi her emzirmede en az 2 bardak su ictiginize emin olun...
3- bebeginiz uyudugu zaman mutlaka sizde uyuyun...mesela su an benim yaptigimi yapmayin...
4- Ilk baslarda bebis de sizde cok acemisiniz...emzirirken odada bebisle basbasa olun...boylece ikinizde sakinlesirsiniz. Mumkunse uzerinizden bluzunuzu cikartin ve bebisi soyun...ten temasi cok onemli...onun size cok ihtiyaci var
5- Ilk 3 ayda bebekler hala fetus olduklari icin simarmazlar. onlarin cok yogun sevgiye ihtiyaci var...birakin sizin kokunuzu tanisin ve teninize alissin...zaten anne karnindan disarida olmak yeterince zor...
6- Kundak yapin: anneannelerimiz hakliymis. bacaklari cok siki olmayacak sekilde sadece kollarini sikica baglayacaginiz kundaklar var : markasi "Swaddle me", ben yurtdisindan getirtmistim ama sonra gordum e-bebek de satiliyor...kesinlikle ilk basta itiraz ediyor bebekler ama sonra sizde bebekte cok rahatliyor...
7- UCLA universitesi pediatri biriminde gorevli bir doktor olan Dr. Harvey Karp'in aglayan bebekleri susturmanin 5 yolunu anlatan videosunu izleyin...aslinda 5 ana prensipten bahsediyor adam:
a) Kundaklayin
b) Kundakliyken yan tutun
c) Kulagina yuksek sesle shhh shhh diye seslenii
d) emzik verin ya da emzirin
e) hafifce sallayin

biz deniyoruz ve her seferinde ise yariyor...
8- uyku koyunu diye bir oyuncak var...kesinlikle mucize ozellikle benimki gibi cok zor uykuya dalan bir veletse sizinkide isinieze yarayacak...bana arkadaslarim hediye etmisti ama daha sonra biz internetten "sleep maker" diye ucretsiz bir program indirdik orada da cesit cesit yagmur sesi ve dalga sesi var...ise yariyor ve bedava:)

Simdilik aklima gelenler bunlar...kolay gelsin...dogumu bekleyenleri allah bir avazda kurtarir insallah...yeni anneleri de tebrik ediyorum ve bol sutlu gunler diliyorum
Sevgiler
Yildiz

merhabalar..ben şu anda 37+0 haftalık oldum...temmuz mu ağustos mu olur bilmiyorum..kızımı heyecanla bekliyorum..meleklerini kucaklarına alan anneleri tebrik ediyorum...darısı benim ve Ilgın'ımın başına inşallah..ebe 20 temmuz --10 ağustos arası bekle dedi...henüz doğum ne şekilde olur bilmiormm...normal doğum istiyorum ama salı günü randevum var...herkes alttan muayene yapar bu sefer diyor ama ???henüz hiç alttan muayenede olmadım..tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum..şimdiden hepinize teşekkürler...

Bebişinin daha iyi olmasına çok sevindim Pelincim. Yarın inşallah daha iyi olacak :)))

Tebriklerimi iletir misin canım?

onu bende kullanıyorum daha önceki ameliyatımda da kullanmıştım dediğin gibi kesi izi yok denecek kadar az kalmıştı...

saol canım amin inş.bir an once
iyileşsinbi sey istemiyorum sen
doğurmadın dimi daha:KK1:

bi bakayım dedim herkes doğurmuş :) gülaydan da mutlu haberi alırız inş.

bende salıyı iple çekiyorum bişey kalmadı... Allah hepimizi hayırlısıyla kavuştursun bebişlerine....

selam kızzlarr..
dün minik oğlum epidural sezeryanla dünyaya geldi öğlen 2.00de..3.850 gr dombilik bebek..şimdi evimize geldik..tek sorunumuz sütüm hala gelmedii..napıcam bilmiorum bebiş emio ama süt yok..önerileriniz varsa bekliorum..bebişim çok güzel emio göğüslerim acıdı çok fena ama dr sürekli emzir gelir dedi bakalım..nese kızlar sonra uzunca yazarım hikayemi..darısı bütün anne adaylarının başınaa..harikaa bi duygu..........

slm kızlar.. enson bu evden çıkarıken 2 kişi çıktık ama dün 3 kişi olarak girdik oğluşumuz geldi... perşembeyi cumaya bağlayan gece kanamamızın olması ve sancılarımızın sabaha kadar 10 dk. da bire düşmesi sonucu çantalarımızı aldığımız gibi hastanenin yolunu tuttuk.. benim sANCIM Vr fakat annem kayın validem ve eşime sakin görünmek için pek bişi belli etmeden vardık hastane acil girişinden girdik. muayenemizi olduk nst ye girdik 3 cm açılma vardı direk beni sancı odasına aldılar. suni sancı verdiler sabah 9 da başlayan bu tatlı yolculuk 16,40ta yusufeymenimin sesini duymamla sona erdi.sonra onun kontrollerini yaparlarken benim iç dış dikişlerim vardı onları diktiler. normal doğumun güzelliği çıkışta bebeğimi kucağıma aldım tekerlekli sandalye ile babamızın yanına gittik oradanda odamıza.. şimdi evimizdeyiz ve dünyanın en güzel şeyi annelikmiş.. sancı odasındaki anları pek anlatmıyorum sıkıntılı anlar çünkü herkesin ağrı eşiği farklı kızlar..ama inanın rabbim o an kesinlikle hastabakıcısından ebesine kadar iyi insanlarla karşılaştırsın benim şansım oydu. Allahbi avazda kurtarsın sizleride... tek derdimiz şuara bebeğimin memeyi istememesi oda sanırım sütümüzün pek olmamasından kaynaklı. onuda halledeceğiz inşallah..

Kızlar ben 6 Temmuz'da oğluşumu genel anestezi sezeyan ile dünyaya getirdim. Doğum hikayemi yazarım müsait zamanda..

Sezeryan olan arkadaşlar ağrılarınız ne durumda? Yatarken sorunum yok; ama ayağa kalkarken falan acaip yanıyor :KK43:

" canım karnım kasılmıyor sadece kasıklarıma iğne batıyor gibi oluyor geceden beri geçmedi, gerçekten doğum sancısımı bu? "

kızlar 10 gün aradan sonra hepinize merhaba. Size en son yukardaki sözleri yazmıştım. Evet iğne gibi batmalarım doğum sancısıymış. 29 haziran gecesi sabaha kadar 20 dakikada bir sancı çektim. Sabah 9:30'da kontrolumuz vardı saat 7:00 de eşime hadi hastaneye dedim. Yürüyerek girdim hastaneye dedim sancım var, nst'ye bağladılar sancın çıkmadı dediler, sonra alttan kontrol ettiler 2cm açılma var dediler, ardından serum taktılar iki paketti. birisi suni sancıymış cesaretim kırılmasın diye bana söylememişler. anında sancılarım arttı. sancı kısmını anlatmayayım gerçekten zordu.ama cesaretiniz kırılmasın. açıklık 4cm olunca epidural takıldı ve ben uçuşa geçtim. sancılarım bitmedi ama bi gün önce çektiğim sancı seviyesine indi ağrılar. eşim annem kayınvalidem görümcem hep birlikte muhabet ediyorduk alttan tekrar kontrol edip hadi doğum odasına deyip aldılar beni ve 15 dakikada doğurttular. Canımdan can çektiler sanki çataldeyken ama sakın sakın korkmayın kızlar, kızım ELASU'yun sesini duyduğum andan sonra hiç bir ağrı kalmadı, anında temizleyip yanıma yatırdılar resmen bir melek gözlerini kocaman açmış bana bakıyordu. bitti o an hayat yeniden başladı. ardından herşey rüya gibiydi. Allahıma şükürler olsun devamı çok rahattı, ağrı sızı yok denecek kadar azdı, her işimi de kendim yapabiliyordum. Allahım hepinizi kolay doğumlar nasip etsin, bir avazda kurtarsın. Doğum yapmış arkadaşlarıma hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün, meleklerimize uzun ömürler versin:KK3:

Kızlar herkese merhaba, çarşamba sabahı kanamam olması üzerine doktorumu aradım ve bir sıkıntı olmazsa perşembe sabahına kadar beklememi söyledi ve dediği gibi bir sıkıntı olmadı ve ben perşembe sabahı her ihtimale karşı doğum çantamı yanıma alıp hastaneye gittim, muayenem yapıldı ve nişanımın geldiği söylenip açılmamı kontrol ettiler ve bol 1 parmak açıklık var deyip suni sancı verdiler. İlk serum şişesinde cokta fazla agrı hissetmeyince ve açılmam artmaynca rahim açıcı iğne yaptılar ve cuma sabahı sabah 6 da ikinci serumumu verdiler ve acılmalarım cok yavas devam ettiği için ebe gelip suyumu patlattı ve sonrasında 30 dakka çinde 4 cm den 9 cm e hızlı bir geçiş yaptım :) tabii bu esnada çektiğim sancılar cok zorlayıcıydı ama acı olmadan tatlıda olmuyor işte. ebe son muayenede bebeğin bası geliyor diyip beni hemen doğumhaneye aldı ve 15 dakika içinde Dünyalar Güzeli Kızım Ayça'mı kucağıma aldım :) Evet bir an masada ölüyorum sandım ama sonrasında Yaşam gücüm 10 katına çıktı :) Normal Doğumun en güzel yanı doğumdan 6 saat sonra hastaneden tıpış tıppış yürüyerk cıktım :) Sütüm Azar azar gelmeye basladı doğumdan cıkınca öyle şelale gibi gelmedi maalesef , ama en azından kızımı şimdi doyurabiliyorum :) Doğum yapan arkadaslarımı tebrik ediyorum,Allah herkese Anne Baba olmayı nasip etsin , sağlıklı sıhhatli hayırlı doğumlar diliyorum hepinize kızlar :):KK64:

kızlarrr katre_inur da bebegini sagsaglim kucagına aldııı....

Allahım bu ne bereket :) maşallah bebişlerimiz bir bir geldiler, geliyorlar.... Allah bağışlasın kızlar.

Arkadaslar selamlar,

Beklenen dogum tarihimiz 3 Temmuz olmasina ragmen, bebisimi 16 Haziran'da normal dogumla kucagima aldim. Ilk hafta emzirme sorunlari nedeniyle (goguslerim cok buyuk uclari cok ufak olmasi sebebiyle ve bir gogsumun ice donuk olmasi)kriz duzeyinde emzirme sorunu yasadik. Sutum hemen geldi ancak bebek ememedigi icin az kalsin kitlenip kaliyordum...ben sizlere kendi yaptigim bazi hatalari ve aslinda yapilmasi gereken seylerin listesini kisaca yazmak istiyorum...sizler ayni hataya aman dusmeyin...

1- Meme ucunun aslinda hic onemli olmadigini bilin ancak eger bebis ilk etapta alamazsa uzulmeyin ve silikon meme ucu kullanin...bebisiniz o kadar gucsuzki ilk basta onemli olan onun beslenmesi...ancak bu silikon meme ucunu kullanmayi yavas yavas birakmaniz gerekiyor, bebisin cenesi kuvvetlendikce...zaten bir sure sonra bebis kendisi de istemiyor arada baska materyal
2- Sutunuzu artiracak formuller : bolca emzirin, her emzirmeden sonra 5 dakika pompa ile sagin, yulaf ezmesi yiyin, hosaf icin ve en onemlisi her emzirmede en az 2 bardak su ictiginize emin olun...
3- bebeginiz uyudugu zaman mutlaka sizde uyuyun...mesela su an benim yaptigimi yapmayin...
4- Ilk baslarda bebis de sizde cok acemisiniz...emzirirken odada bebisle basbasa olun...boylece ikinizde sakinlesirsiniz. Mumkunse uzerinizden bluzunuzu cikartin ve bebisi soyun...ten temasi cok onemli...onun size cok ihtiyaci var
5- Ilk 3 ayda bebekler hala fetus olduklari icin simarmazlar. onlarin cok yogun sevgiye ihtiyaci var...birakin sizin kokunuzu tanisin ve teninize alissin...zaten anne karnindan disarida olmak yeterince zor...
6- Kundak yapin: anneannelerimiz hakliymis. bacaklari cok siki olmayacak sekilde sadece kollarini sikica baglayacaginiz kundaklar var : markasi "Swaddle me", ben yurtdisindan getirtmistim ama sonra gordum e-bebek de satiliyor...kesinlikle ilk basta itiraz ediyor bebekler ama sonra sizde bebekte cok rahatliyor...
7- UCLA universitesi pediatri biriminde gorevli bir doktor olan Dr. Harvey Karp'in aglayan bebekleri susturmanin 5 yolunu anlatan videosunu izleyin...aslinda 5 ana prensipten bahsediyor adam:
a) Kundaklayin
e) hafifce sallayin

8- uyku koyunu diye bir oyuncak var...kesinlikle mucize ozellikle benimki gibi cok zor uykuya dalan bir veletse sizinkide isinieze yarayacak...bana arkadaslarim hediye etmisti ama daha sonra biz internetten "sleep maker" diye ucretsiz bir program indirdik orada da cesit cesit yagmur sesi ve dalga sesi var...ise yariyor ve bedava:)

Simdilik aklima gelenler bunlar...kolay gelsin...dogumu bekleyenleri allah bir avazda kurtarir insallah...yeni anneleri de tebrik ediyorum ve bol sutlu gunler diliyorum
Sevgiler
Yildiz

teşekkür ederiz tatlım :KK71:

yougmom senin için..

mine hanıma 9 aydır gidiyorum. saolsun güzel ilgileniyor. yarın kontrolüm var doğumu hrs de yapmaya karar verdim bi arkadaşımın tavsiyesiyle gittim mine hanıma o iki çocuğunu da mine hanımla doğum yaptı. çokta memnun kaldı. ben kontrollerden memnunum ama doğum yapmadım inş ondanda memnun kalırım. yarın tekrar yazarım kontrolden sora.. istersen git bi tanış daha rahat edersin.. dogum 2500- 3000 arası paket fiyatları var..

slm kızlar bu gün dr gittim çatı muaynesi yapıldı üsttten basıkmış normal doğum yapılır zorlarsan ama çok fazla dikiş atılır diye sen bilirsin dedi sezeryan daha uygun bence diyince epudural sezeryana karar verdik.çarşamba sabahtan gelirsin dedi çarşambada 13 temmuz benim doğum günüm :KK66:
yani doğum günümde doğum yapıcam ilginç olucak :KK60:
bende sonunda hayırlısıyla oğluşuma kavuşucam inş. herşey çok güzel gider dua edin kızlar darısı diğerlerinin başına....

dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun saglikla..ben de yarin 2. oglumu dogurmaya gidiyorum 8de.bekleyen herkesi Allah kurtarsin

kızlar kaç kişi kaldı yaaa doğurmayan
bi de kaçımız normal kaçımız sezeryan oldu yaklaşık..

Ben doğurmadım valla daha :))) Bekleyişteyiz....

Arkadaslar selamlar,

a) Kundaklayin
e) hafifce sallayin

Sevgiler
Yildiz

Bebeğini kucağına almışsın, tebrikler. Allah analı babalı büyütsün ve tavsiyelerin için teşekkürler canım.

saol canım amin inş.bir an once
iyileşsinbi sey istemiyorum sen
doğurmadın dimi daha:KK1:

Yok güzelim, doğurmadım daha :))) Biz son haftamıza kadar ayrılmayacağız gibi....

slm kızlar bu gün dr gittim çatı muaynesi yapıldı üsttten basıkmış normal doğum yapılır zorlarsan ama çok fazla dikiş atılır diye sen bilirsin dedi sezeryan daha uygun bence diyince epudural sezeryana karar verdik.çarşamba sabahtan gelirsin dedi çarşambada 13 temmuz benim doğum günüm :KK66:
yani doğum günümde doğum yapıcam ilginç olucak :KK60:
bende sonunda hayırlısıyla oğluşuma kavuşucam inş. herşey çok güzel gider dua edin kızlar darısı diğerlerinin başına....

Çok sevindim canım. Büyük buluşmaya 2 gününüz kalmış :)))) Doğum günlerinizin de aynı güne gelmesi çok güzel olmuş :))))

dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum Allah anali babali buyutsun saglikla..ben de yarin 2. oglumu dogurmaya gidiyorum 8de.bekleyen herkesi Allah kurtarsin

Sana da şimdiden kolay doğumlar canım. Yavrunu inşallah sağlıkla kucağına alırsın. İyi haberlerini bekliyoruz

Gunayydin guzel anneler :KK3::KK3:
Dogum yapan arkadaslari tebrik ediyorum birbirinden heyecanli ve guzel dogum hikayeleri okudum. Bebislerimizin hepsi de anali-babali, bahti acik, saglikli buyusunler insallah. :nazar::nazar::nazar:

Pelincigim oglusun sunnet olmus, damatligini da gor insallah. Simdi o minik pipicik mor-kirmizi birseydir ama korkma 1 haftada hicbir sey kalmayacak. Biz oglumuzu 5 gunlukken lokal anestezi ile sunnet ettirmistik. Sadece antibiyotik kremle iyilesmisti bir haftada. Simdi kafamiz cok rahat. Oglumuz da kesilme korkusu ile buyumuyor bu sayede.

Bugun Sena'nin 1 ay kontrolu vardi. Kizim 850gr. almis cok sukur :nazar: Ama hala cok kucuk bana gore. Oglum 3620gr dogmustu, kizim daha simdi 3650gr oldu. Allahim saglik versin yeter ki onemli olan o tabii ki. Bir de hepatit b asimiz vardi. Cok agladi yavrum. Icini ceke ceke :KK43: Ama onun sagligi soz konusu oldugu icin uzulmedim. Allahim baska acilar vermesin. Bu asi ates yapmiyormus aklinizda olsun. Ama 2.ay kontrolunde bolca asi olacak ve ates yapacakmis. Napalim onemli olan sagliklari.

Arkadaslar selamlar,

a) Kundaklayin
e) hafifce sallayin

Sevgiler
Yildiz
Cok degerli bilgiler vermissin kisitli zamaninda tatlim. Eline saglik. Benim de yeni annelere onerilerim olacak, izninle ekleyeyim senin listeye.:KK71:

Dogumdan sonra sutunuz cabuk gelsin istiyorsaniz memislerinize sicak su tutun ilk 2-3 gun. ya da sicaga yakin banyo yapin. Sacinizi islatmaniza gerek yok. Dikisiniz olsa bile yikanabilirsiniz, en azindan ben sezaryenliyken de normal dogumumdan sonra da yikanmistim hemen. Sezaryen olanlar yarasini kapatacak sprey ya da dev bantlari sorabilirler doktorlarina. Banyo sonrasi sutum damlamaya baslamistim benim hemen.

Benim hatama dusmeyin, ilk gunler uyuyor diye annem elletmemisti, uyuya uyuya buyur diye, kilo alimi az olmustu. Senacik 3-4 saatte bir almisti sutunu, sarilik olmadi ama ilk iki hafta haftada 70 gr ancak almisti. Sadece boyu uzamisti. Size tavsiyem, gece bile 2 saatte bir emzirin, en azindan ilk 2 hafta duzenli emzirin yakin saatlerle.

Ihlamur cayi sut yapiyormus, Subat annelerinde okudum. Bir de tarhana corbasi. Bir de gunden en az bir sefer rezene bir sefer papatya cayi icerseniz bebeginiz gazini rahat cikarir, papatya ise sakinlik ve uyku verir sutunuzden. Benim iki cocugumda da gaz hic sorun olmadi, insallah Sena da bu sekilde devam eder. Ikisi de koca adam gibi kendi kendine pirtliyor :KK1::nazar:

Su gaz yapar bu gaz yapar derler yemekler icin, hic bir sey sorun olmuyor bizde, Her seyi yiyorum sadece lahanadan sakindim ben. Nohut, bulgur tarzi seyleri rahatlikla yiyorum. Bir sey gaz yapar bebegime derseniz yaparmis, okuduklarimin yalancisiyim.

Meme ucu yarasi olan arkadaslarim, bepanthene ve medacassol bulundurun evinizde, her emzirme sonrasi bunlari karistirip surun ve kapatin. Ben avent kapaklari oneririm ama ceviz kabugu kullananlari da okudum, o bile olur. Onemli olan giysinize degmemesi. Emzirmeden once yikayin, emzirme sonrasi hemen ilaclarinizi surun kapatin. Cok kisa surede iyilesirsiniz.

Sutunuzun yetmedigini asla dusunmeyin, icinizden hep tekrarlayin: sutum bol...sutum bol... Bilincaltiniz buna inanacak emin olun. Sutun yetmedigine dair kisirdonguye girerseniz beyin bunu algiliyor ve sut gercekten azaliyor. Gecen hafta yasadim ondan biliyorum. Ona ragmen mama vermeden geldim bugune zorlayarak. Gerekirse 1 saat arayla cift meme verdim ama toparladim sonunda. Simdi surekli sutum bol diyorum ve sutum bollasti.

Yildiz zaten soylemis, bebek uyuyunca uyuyun! Enn onemlisi bu. Bedeninizin sut uretebilmesi icin dinlenmeye ihtiyaci var.

Aklima geldikce yazarim ama sizler de bildiklerinizi tecrubelerinizi yazin lutfen. Sadece Subat annelerini okuyarak neler neler ogrendim bir bilseniz..

GÜNAYDIN arkadaşlar...maşallah hemen herkes bebişlerini kucağına almış...darısı doğum yapacak olan arkadaşların başına...

kızlar bugün bizimde kontrolümüz var...çok heyecanlıyım...dünden beri ara ağrılarım var....belkide kontrolden sonra çatı muyanesi yapıp doğuma alacak beni açılma olduysa....rabbim izin verirse bende normal düşünüyorum...tabiki hayırlısı...sezeryan gerekirse onu oluruz.....

doğum yapan arkadaşlar anlattıkça içim kıpır kıpr oluyor...bende paşamı merak etmeye başladım....
RABBİMİN İZNİ İLE İNŞALLAH HAYIRLISIYLA BİR AVAZDA KURTULUP PAŞAMI SAĞLIKLA KUCAĞIMA ALIRIM...DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN....RABBBİME EMANET OLUN HEPİNİZ....

GÜNAYDIN arkadaşlar...maşallah hemen herkes bebişlerini kucağına almış...darısı doğum yapacak olan arkadaşların başına...

kızlar bugün bizimde kontrolümüz var...çok heyecanlıyım...dünden beri ara ağrılarım var....belkide kontrolden sonra çatı muyanesi yapıp doğuma alacak beni açılma olduysa....rabbim izin verirse bende normal düşünüyorum...tabiki hayırlısı...sezeryan gerekirse onu oluruz.....

doğum yapan arkadaşlar anlattıkça içim kıpır kıpr oluyor...bende paşamı merak etmeye başladım....
RABBİMİN İZNİ İLE İNŞALLAH HAYIRLISIYLA BİR AVAZDA KURTULUP PAŞAMI SAĞLIKLA KUCAĞIMA ALIRIM...DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN....RABBBİME EMANET OLUN HEPİNİZ....
Hayirlisiyla al kucagina insallah canim. Allah bu guzel duygulari yasamayi nasip etti ya, cok sukur. Darisi basina :KK71:

japones tesekkur ederim evet aynen dedigin gibi
mor kırmızı bisey onun eminim canı yanmıyor ama
benim içi acıyor inş.tek tesellim ilersi için iyi oldu:KK34:

maşallah canım bizimde cuma gunu 1.ay kontrolumuz
inş.benim kide ii kilo almıstırda mamaya gerek kalmaz
kalca ults.ve asısı var aynı gun:44:

Selam kızımın tombiş teyzeleri:21:Bugün doktor kontrolümüz vardı az önce geldik.Nihayet biz de gün sayabileceğiz artık.İnşallah haftaya bugün 38+0da 16 temmuz c. tesi günü bebişime kavuşuyorum..:KK66:7 günümüz kaldı.Bebek kanala girdiği için doktor kilosunu net söyleyemem dedi ama fl'sine göre 3100 civarı gözüküyormuş.Ama son haftalardaki ölçümlere ben hiç güvenmem diye de ekledi,doğunca görücez artık..9 ay bekleyip ona kavuşacağın güne bir hafta kaldığını bilmek insana garip duygular yaşatıyor..Hastaneyle de konuştuk indirim konusunu 3500'e indiler en fazla..Bir de yeşil gözlü doktor teyzemize yeşil taşlı bir yüzük aldık hediye inşallah beğenir..:97:Çikolatamızı da bayatlamasın diye almamıştık onu da aldık gelirken, sanırım bir eksiğimiz kalmadı kızımdan başka..Teyzeleri dua edin bu son zamanlarda hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alalım bebeklerimizi.Gece uyuyamamıştım şimdi biraz yatayım gelince bakarım geçmişe artık...

hayrlısıyla alırsın inşallah canım

merhaba kızlar
bende dun kızıma kavuştum:KK3: kendi seçsin diye beklemiştim doğum tarihini sectide ama sezeryan olmak zorunda kaldım
gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün

kızlar slm bizim oldu bugun sunnetimiz acı hissetmiyor
diyenler halt etmis nasıl aglıyor yavrum simdi uyudu
ama arada aglama pozlarına giriyor sanırım bu gece
biraz zor gececek dr.kalsa yarın banyo bile yaptırın
dedi o ağla ben ağla geldigimizden beri anne olmak
ne zor bi seymis ya:KK58:

geçmiş olsun paşana canım

vuslat canım merhaba

tarihini almışsın ne güzel başka alternatifin olmaması :) abla olucak kızın dediğin gibi .. tam sen toparlanınca ben sezeryan olucam galiba :)) Allah sağlıkla sıhhatle kavuşmak nasip etsin cümlemize :)

bide ben bilsem ne olacağımı :KK9:

Kızlar bu arada size bir şey danışayım.Doğumdan sonra eve geldiğimizde hasta yatağınızı salona mı yatak odasına mı hazırlayacaksınız?Salonda dursak biraz iyileşene kadar daha mı iyi olur acaba?Ben yatak odasında sıkılırım sürekli duramam salona hazırlasam birileri gelir gider rahat edemem siz nasıl yapacaksınız?park yatağı o odaya geçireceğiz de aklıma takıldı..

ben oturma odasına yapacam annem yatak odasına yaparız dedi aama ben kabul etmedim sıkılırım die hem olmadı biraz müsade derim geçerler salona sıkıldım dirim gelirler idare etsinler ıccık :KK9:

Arkadaşlar ben de yarın Samsun yolcusuyum Allah izin verirse..
oradan internete girme imkanım olmaz o yüzden şimdiden hepiniz hakkınızı helal edin..
bana da dua etmeyi unutmayın..çok korkuyorum, Allah bana da size de yardım etsin..

güüzel haberlerini alırız canım sennde inşllah ben gibi krarsız arkadaşım :KK3:

selam kızzlarr..
dün minik oğlum epidural sezeryanla dünyaya geldi öğlen 2.00de..3.850 gr dombilik bebek..şimdi evimize geldik..tek sorunumuz sütüm hala gelmedii..napıcam bilmiorum bebiş emio ama süt yok..önerileriniz varsa bekliorum..bebişim çok güzel emio göğüslerim acıdı çok fena ama dr sürekli emzir gelir dedi bakalım..nese kızlar sonra uzunca yazarım hikayemi..darısı bütün anne adaylarının başınaa..harikaa bi duygu..........

allah bağışlasın canım :KK19:

Ben doğurmadım valla daha :))) Bekleyişteyiz....

Bebeğini kucağına almışsın, tebrikler. Allah analı babalı büyütsün ve tavsiyelerin için teşekkürler canım.

Yok güzelim, doğurmadım daha :))) Biz son haftamıza kadar ayrılmayacağız gibi....

Çok sevindim canım. Büyük buluşmaya 2 gününüz kalmış :)))) Doğum günlerinizin de aynı güne gelmesi çok güzel olmuş :))))

Sana da şimdiden kolay doğumlar canım. Yavrunu inşallah sağlıkla kucağına alırsın. İyi haberlerini bekliyoruz

o zamanı gelince sen istesende beklemez canım zaten
hayırlısı ne zamansa o zaman olsun :KK34:

hayrlısıyla alırsın inşallah canım

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün

geçmiş olsun paşana canım

bide ben bilsem ne olacağımı :KK9:

ben oturma odasına yapacam annem yatak odasına yaparız dedi aama ben kabul etmedim sıkılırım die hem olmadı biraz müsade derim geçerler salona sıkıldım dirim gelirler idare etsinler ıccık :KK9:

güüzel haberlerini alırız canım sennde inşllah ben gibi krarsız arkadaşım :KK3:

allah bağışlasın canım :KK19:

saol tatlım sen nasılsın senin ne zaman kısmetse
kalktı paşa 6 da mızmız nasıl uykum var:KK31:

allam ya kararsızlık ne zor bugün normal diom yarın sezeryan diom gerçi doktorum sezeryan yapmam dedi ama benim bu halim ne olacak :KK9:

saol tatlım sen nasılsın senin ne zaman kısmetse
kalktı paşa 6 da mızmız nasıl uykum var:KK31:

benm ne olacağım belli değil canım o yüzden ne zaman geleceğide belli değil :KK1: nee güzell bebişin oldu sünnetini bile oldu dün gibi herşeyy ne çabuk geçio zaman :emir_bebek:

slm kızlar bende bugun 37 haftama girdim 2ci kızım olcak allahın izniyle doktor 8 agustos dedi dogumu tahminen banada o kadar sürmez gibi geliyor bakalım herşeyin hayırlısı allah herkesi bir avazda kurtarsın

X