2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de benzer şeyleri yaşıyorum canım. Karnımın üstü taşşş gibi. Geceleri ağrıyla uyanıyorum. Gündüzleri ağrı oluyor. Hatta geçen hafta bu ağrılar bizi akşam hastaneye götürttü. Hazırlayıcı kasılmalarmış. İçim biraz ferahladı. Bugün o taş hissi hiç geçmiyor. Gene çok şiddetli ama bebeğim çok az aşağı indiği için ağrılarım nisbeten azaldı. Ne de olsa son zamanlarımız. Ha gayret :))))

hazırlayıcısı buysa gerçeği nasıl olcak acep :26:

Hadi gör bebişini gel bakalım sen de.:KK4:Sor tabi canım kafana takılan her şeyi tek tek sor bi tereddüdün kalmasın.Normal doğurmayı çok istiyorum aslında eşime de söyledim o da doktorla konuşalıum demişti en son.Doktorumuz ilkinde de sorun olduğu için hiç riske atmaya gerek yok diye düşünüyor.O da en az bizim kadar korkuyor bebeğe bir şey olmasından .O öyle deyince eşim de ikna oldu, benim açıkçası çekeceğim acı pek umurumda değil o yüzden sezeyan benim için şu an daha zor gözükse de bebeğim için sezeryana karar verdim.24. haftamdan beri 2 cm açıklığım var zaten benim doğursam kolay olur diye tahmin ediyorum ama hayırlısı olsun inşallah.Zaten her iki doğumu birden topikte tek yapan japones galiba o yüzden onun fikirleri önemli gerçekten.O da normal diyor dediğin gibi.Normal yapabilecek arkadaşlar şanslı bence..

İyi yapmışsınız tatlım son günleri değerlendirmek lazım ..:KK4:romanticaya mı gittiniz yoksa romantik romantik...:KK69::KK19:Dün bi arkadaş kahvaltıya çağırmıştı bizi biz de ona gittik gidiş o gidiş...Çağırdığına pişman olmuştur kesin sabah 10da gittik gece 10 da geldik...:KK1:1000 parçalık bi puzzla'ı varmış ona taktık kafayı baya eğlenceli bir şey onu yapmaya çalıştık bütün gün 4 kişi:))Ona başlamasaydık birlikte Fethi Paşa korusuna gidelim diyecektim ama akşam oluverdi başına oturunca..Bugün biz de alacağız doğuma kadar oyalar beni en azından vakit hızlı geçmiş olur..Tavsiye ederim herkese..

Hoşgeldin canım.Yasin ,Enbiya ve Yusuf sürelerini ben de duymuştum doğduktan sonra da okunması çok iyiymiş.Güzel yüzlü hayırlı evlatlar oluyorlarmış 40 gün bebeğe okunursa...Onlara hız vermek lazım aslında ama ben çok yavaş okuyorum Kuran'ı o yüzden yetiştiremem hiçbirini.Başka biri de okuyabilir sanırım bizim yerimize değil mi arkadaşlara söylemek lazım...Sana da hayırlı doğumlar canım...

teşekkür ederim vuslat,

duaları türkçesinden de okuyabiliriz.önemli olan inanarak okumak.

hepsi elbette çok faydalı Allah'ın izniyle ancak bazıları var ki hem akılda daha kolay kalan hem de en çok tavsiye edilenler.
halk arasında "elem neşrahleke" diye bildiğimiz İnşirah suresi bol bol okumalı doğuma giderken ve doğum sırasında, bir yakının da okuyabilir.

yine çok önemli: Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr(Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırlı sonlandır.)
bir de Abese suresi 20. ayet: Sümme sebile yesserah(sonra ona yolu kolaylaştırdı)bunu bol bol okuyalım o gün..

merhaba tombiklerrr
nasılsınızz. biz iyiyiz çok şükür kaşıntılar dışında.
çarşamba doktora gidicezz.
dün bi isim buldum: asil. nasıl sizce? kerem mi güsel asil mi?
:KK66::KK66::KK66::KK66::KK66:

ben oyumu keremden yana kullanıyorum.
benimde oğlum olcak bizde ismini ahmet oğuzhan diye düşündük :KK53:

karnım taş gibi hep, patlayacak diye korkuyorum. o kadar gergin ki, karnımın üstü acıyor.

benimde öyle karnımın üstünde sancı batma hissi var ve gergin oluyor. benim oğlan baya hareketli birde. kasılma geçse oğlan hareket ediyor. gece kaburgalarıma resmen geçirdi. hiç bu şekilde hissetmemiştim....:KK59:

merhaba tombiklerrr

canım bence kerem çok güzel, kuzenim oğluna koymasa ben de kerem düşünürdüm..

teşekkür ederim vuslat,

duaları türkçesinden de okuyabiliriz.önemli olan inanarak okumak.

hepsi elbette çok faydalı Allah'ın izniyle ancak bazıları var ki hem akılda daha kolay kalan hem de en çok tavsiye edilenler.
halk arasında "elem neşrahleke" diye bildiğimiz İnşirah suresi bol bol okumalı doğuma giderken ve doğum sırasında, bir yakının da okuyabilir.

yine çok önemli: Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr(Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırlı sonlandır.)
bir de Abese suresi 20. ayet: Sümme sebile yesserah(sonra ona yolu kolaylaştırdı)bunu bol bol okuyalım o gün..

Kur'anı her gün okuyamasam da bir arkadaşım her gün tesbih çekmeyi tavsiye etmişti 3-4 aydır her gün " Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr(Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma ve hayırlı sonlandır.)"bunu Rabbena'yı ve "Elhamdülillahi Rabbil alemin"i çekiyorum.15 dakikamı almıyor tavsiyelerin için tekrar teşekkürler canım..

selam kızzlarr..
dün minik oğlum epidural sezeryanla dünyaya geldi öğlen 2.00de..3.850 gr dombilik bebek..şimdi evimize geldik..tek sorunumuz sütüm hala gelmedii..napıcam bilmiorum bebiş emio ama süt yok..önerileriniz varsa bekliorum..bebişim çok güzel emio göğüslerim acıdı çok fena ama dr sürekli emzir gelir dedi bakalım..nese kızlar sonra uzunca yazarım hikayemi..darısı bütün anne adaylarının başınaa..harikaa bi duygu..........

Canım gözlerin aydın, güle güle büyüt prensini inşallah :nazar: Daha seninle birkaç güne kadar şöyle mi olsun, böyle mi olsun diye yazışırken sen öne geçtin, artık tecrübelerini anlatırsın bize, tekrar gözün aydın canım :KK71:

herşeyin hazır olmasına çok sevindim cnaım. Ben de odası tamamlanınca derin bir ohh çekmiştim. Çok iyi anlıyorum seni :))
Bi ara fotolarını da yükleyebilirsen bakarız biz de :))))

Teşekkürler canım, aynen öyle. Daha henüz herşey hazır değil ama her geçen gün yol katediyoruz :KK6: Özel mesaj bile alamıyordum bi ara, fotoğraf ekleme engelim yoksa mutlaka paylaşırım sizlerle :KK8:

tesekkur ederim canım cok sukur biraz
dindi ama yaramız aynı hala opup kokluyorum
zaten bol bol:emir_bebek:

Daha da iyi olur inşallah :nazar:

merhabalar..ben şu anda 37+0 haftalık oldum...temmuz mu ağustos mu olur bilmiyorum..kızımı heyecanla bekliyorum..meleklerini kucaklarına alan anneleri tebrik ediyorum...darısı benim ve Ilgın'ımın başına inşallah..ebe 20 temmuz --10 ağustos arası bekle dedi...henüz doğum ne şekilde olur bilmiormm...normal doğum istiyorum ama salı günü randevum var...herkes alttan muayene yapar bu sefer diyor ama ???henüz hiç alttan muayenede olmadım..tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum..şimdiden hepinize teşekkürler...

Hoşgeldin aramıza canım, ne olursa olsun hakkında hayırlısı olur inşallah. Alttan muayene o kadar korkulacak ya da can yakan bi olay değil, merak etme :KK49: Eğer şartlar müsaitse ilk tercihin normal doğum olsun bence :KK68:

merhaba tombiklerrr

Kendi adıma iyiyim canım, senin kaşıntılar aynı şiddette mi devam ediyor ki? Üzüldüm senin adına, bu konuda sıkıntasın bayadır :KK5:
İsimler karakteri etkiliyor bir şekilde. Kerem diye sadece 1 kişiyi tanıdım o da 2 yıldır öğrencim olan Kerem'im :KK69: Kendisi çok zeki ve yetenekli bi öğrencidir, efendidir de. Kerem deyince aklıma ilk o geldiği için bana hoş geldi bu isim. Asil de hoş ama Kerem ilk tercihim benim :KK74:

Selam kızlar, herkeste, her şey yolundadır inşallah? :KK71:

Ne kadar çok doğum haberi var 1-2 gündür :nazar: Alıntılamak çok uzun sürdüğü için doğum yapan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Gözleriniz aydın; Allah yavrularınızı size, sizleri de onlara bağışlasın; bahtları, kaderleri güzel olsun inşallah :nazar: :KK71:

Doğuma girecek arkadaşlarımıza da Rabbim kolaylıklar versin; ağrısız, acısız bi şekilde yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :KK8:

En çok kabul edilen dua, birinin kendine değil de başkasına yaptığı duadır. O yüzden birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim kızlar :KK16:

Canım gözlerin aydın, güle güle büyüt prensini inşallah :nazar: Daha seninle birkaç güne kadar şöyle mi olsun, böyle mi olsun diye yazışırken sen öne geçtin, artık tecrübelerini anlatırsın bize, tekrar gözün aydın canım :KK71:

Teşekkürler canım, aynen öyle. Daha henüz herşey hazır değil ama her geçen gün yol katediyoruz :KK6: Özel mesaj bile alamıyordum bi ara, fotoğraf ekleme engelim yoksa mutlaka paylaşırım sizlerle :KK8:

Daha da iyi olur inşallah :nazar:

Hoşgeldin aramıza canım, ne olursa olsun hakkında hayırlısı olur inşallah. Alttan muayene o kadar korkulacak ya da can yakan bi olay değil, merak etme :KK49: Eğer şartlar müsaitse ilk tercihin normal doğum olsun bence :KK68:

Kendi adıma iyiyim canım, senin kaşıntılar aynı şiddette mi devam ediyor ki? Üzüldüm senin adına, bu konuda sıkıntasın bayadır :KK5:
İsimler karakteri etkiliyor bir şekilde. Kerem diye sadece 1 kişiyi tanıdım o da 2 yıldır öğrencim olan Kerem'im :KK69: Kendisi çok zeki ve yetenekli bi öğrencidir, efendidir de. Kerem deyince aklıma ilk o geldiği için bana hoş geldi bu isim. Asil de hoş ama Kerem ilk tercihim benim :KK74:

iyi olduğuna sevindim cnm. valla benim kaşıntılar çok fena oldu kollar bacaklarım kaşımaktan yara yaptım. doktora da gittim ama ilaçların faydası olmadı. ilaçları bırakmıştım şimdi onlara başladım tekrar belki ii gelir:) öle işte idare edioruz. 39 hafta doldu ama hala beklioz. genelde benim de tanıdığım keremler ii oluo. bakalım artık hayırlısıyla gelsin de. sen ne koycaksın

merhaba tombiklerrr
Kerem daha güzel bence..Hep sevmişimdir o ismi zaten.Erkek ismi olarak Burak da çok hoşuma gider benim...
benimde öyle karnımın üstünde sancı batma hissi var ve gergin oluyor. benim oğlan baya hareketli birde. kasılma geçse oğlan hareket ediyor. gece kaburgalarıma resmen geçirdi. hiç bu şekilde hissetmemiştim....:KK59:
Karnın sertliği ve sancı oluyor bende de acıtıyor baya.Ama bebişim uslu yavrum annesinin canını çok acıtmıyor,acıtsa da garip bir şekilde benim hoşuma gidiyor bu zaten..:KK1:
benimki de öyle.

Selam kızlar, herkeste, her şey yolundadır inşallah? :KK71:

Ne kadar çok doğum haberi var 1-2 gündür :nazar: Alıntılamak çok uzun sürdüğü için doğum yapan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Gözleriniz aydın; Allah yavrularınızı size, sizleri de onlara bağışlasın; bahtları, kaderleri güzel olsun inşallah :nazar: :KK71:

Doğuma girecek arkadaşlarımıza da Rabbim kolaylıklar versin; ağrısız, acısız bi şekilde yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :KK8:

En çok kabul edilen dua, birinin kendine değil de başkasına yaptığı duadır. O yüzden birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim kızlar :KK16:

A.s. canım ben her namazımdan sonra hepimiz için dua ediyorum.Bir de çocuğu hiç olmayanlar ve çocuğunu kaybeden anneleri de sayıyorum ,birbirimize dua etmemiz çok güzel gerçekten...:KK70:Burda gerçekten güzel büyük bir aile oluyoruz böylelikle...

Kızlar ben 6 Temmuz'da oğluşumu genel anestezi sezeyan ile dünyaya getirdim. Doğum hikayemi yazarım müsait zamanda..

Sezeryan olan arkadaşlar ağrılarınız ne durumda? Yatarken sorunum yok; ama ayağa kalkarken falan acaip yanıyor :KK43:

hayırlı olsun canımm..bende 9 temmuzda epidural sezeryan oldum..malsef ayağa kalkarken acı ve yanma var..bi kaç günde geçer dedidr normalmiş..ama çok zor cidden..dikiş olmadığı halde acıyo..işala geçer..

iyi olduğuna sevindim cnm. valla benim kaşıntılar çok fena oldu kollar bacaklarım kaşımaktan yara yaptım. doktora da gittim ama ilaçların faydası olmadı. ilaçları bırakmıştım şimdi onlara başladım tekrar belki ii gelir:) öle işte idare edioruz. 39 hafta doldu ama hala beklioz. genelde benim de tanıdığım keremler ii oluo. bakalım artık hayırlısıyla gelsin de. sen ne koycaksın

Neyseki az zaman kalmış canım, ilaç fayda eder inşallah. Bazılarımızın fedakarlığı hamilelikten itibaren yoğun bi şekilde başlıyor malesef ama değmez mi o mis kokulu melekler için, Allah çektiğin sıkıntıları sana ve bebeğine hayır olarak geri çevirsin inşallah :KK69:

Ben erkek olsa Batın düşünüyordum, Miraç da olabilirdi. Kızım olacağı için kesin olmamakla birlikte Zeynep Nil düşünüyoruz, bakalım hayırlısı :KK66:

A.s. canım ben her namazımdan sonra hepimiz için dua ediyorum.Bir de çocuğu hiç olmayanlar ve çocuğunu kaybeden anneleri de sayıyorum ,birbirimize dua etmemiz çok güzel gerçekten...:KK70:Burda gerçekten güzel büyük bir aile oluyoruz böylelikle...

Doktordan önce buraya koşup yazıyoruz sorunlarımızı bile :KK6: Birileri sevindiğinde ben de seviniyorum, sıkıntısı beni de sıkıyor; gerçekten bi aile gibi olduk canım, haklısın :nazar:

Allah kabul etsin ibadetlerimizi de , dualarımızı da inşallah :KK71:

Senin şafak 6, heyecan durumun nasıl? :KK34:

:KK74:

sağol canım yaa..sorma öyle böyle derken hemen oluverdi...benm bebeğin durumu kritikti zaten mecburen epidural anesteziye aldı dr cumartesi..ya aslında bi şekilde bebek doğuyo doğum şekline fazla takmamak lazımmış onu öğrendim..çok stres yapmıştım kendime normal d.olmıcak die..ama epidural sezeryandan da çok memnun kaldım..doğum anını görebildim,hemen bebişimi emdirebildim..ağrılar oluyor malsef doğumdan sonra ama o da mecbur..bebişle ilgilenirken pek ağrıları takmıo insan..darısı bütün anne adaylarının başınaaa..:emir_bebek:

sağol canım yaa..sorma öyle böyle derken hemen oluverdi...benm bebeğin durumu kritikti zaten mecburen epidural anesteziye aldı dr cumartesi..ya aslında bi şekilde bebek doğuyo doğum şekline fazla takmamak lazımmış onu öğrendim..çok stres yapmıştım kendime normal d.olmıcak die..ama epidural sezeryandan da çok memnun kaldım..doğum anını görebildim,hemen bebişimi emdirebildim..ağrılar oluyor malsef doğumdan sonra ama o da mecbur..bebişle ilgilenirken pek ağrıları takmıo insan..darısı bütün anne adaylarının başınaaa..:emir_bebek:

Allah bağışlasın. süt durumun nasıl canım?

Neyseki az zaman kalmış canım, ilaç fayda eder inşallah. Bazılarımızın fedakarlığı hamilelikten itibaren yoğun bi şekilde başlıyor malesef ama değmez mi o mis kokulu melekler için, Allah çektiğin sıkıntıları sana ve bebeğine hayır olarak geri çevirsin inşallah :KK69:

Ben erkek olsa Batın düşünüyordum, Miraç da olabilirdi. Kızım olacağı için kesin olmamakla birlikte Zeynep Nil düşünüyoruz, bakalım hayırlısı :KK66:

Doktordan önce buraya koşup yazıyoruz sorunlarımızı bile :KK6: Birileri sevindiğinde ben de seviniyorum, sıkıntısı beni de sıkıyor; gerçekten bi aile gibi olduk canım, haklısın :nazar:

Allah kabul etsin ibadetlerimizi de , dualarımızı da inşallah :KK71:

Senin şafak 6, heyecan durumun nasıl? :KK34:

Babası da ben de havada uçuyoruz tabiri caizse...Zaman su gibi aksa geçse de bir an önce minik mucizemize kavuşsak diye bekliyoruz hepimiz gibi ve bir sorun çıkmasın diye de dua ediyoruz sürekli...Sağlıklı bir bebek dünyanın en büyük mucizesi ve bence en büyük şükür vesilesi...

merhaba kızlar

sızarak suyum gelmeye başladı

Belki giremem diye hemen haber vereyim dedim

Dualarınızı eksik etmeyin

X