2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gözün aydın canım ikiniz de iyisinizdir inşallah...:nazar::nazar::nazar:Oğlun kaç kilo doğdu?Doğum hikayeni detaylı bir şekilde yazarsan seviniriz canım.Şimdi de sütüydü gazıydı onların telaşına düşmüşsündür darısı başımıza inşallah...:emir_bebek:

şimdi iyiyiz çok şükür.oğlum 3195 gr doğdu.doğumumu türkiye hastanesinde yaptım.sabah 6 da hastanedeydik.yatış yapıldı ve hemen o meşhur önlük giydirildi.tabi ben çok heyecanlıydım ve çok da korkuyordum.çünkü kendimi sezeryana hiç hazırlamamıştım.salı günü karar verildi ve hemen perşembe sabahı sezeryan oldum.önlükten sonra nst yapıldı.trombosit düşüklüğü olduğu için trombosit takviyesi yapıldı damardan.sonra serum sonda(çok rahatsız ediciydi çok zorlandım)... sonra vakit geldi bendeki korku artmaya başladı.eşim ve anneme son kez baktım ve tekerlekli sandalyeyle ameliyathaneye götürüldüm hızla.ben korktuğum için spinale cesaret edemedim.aslında bebeğimin doğuş anını görebilmeyi çok istemiştim.genel anestezi oldu.hemen bayılmışım sadece elimde bir yanma hissettiğimi hatırlıyorum en son.sonra ayılmaya başladığımda karnımda çok acı hissettim.o sırada hemşireler sanırım beni giydirmeye çalışıyolardı.sesleri duyuyodum ama gözümü açamıyodum.sonra bebeğimi getirdiler .bak çok güzel bi oğlun oldu dediler.ilkkez o anda gözlerimi açmaya çalıştım çünkü çok görmek istiyodum oğlumu.gerçekten müthiş bir duyguymuş.Allah isteyen herkese yaşamayı nasip etsin bu güzel duyguyu.bir an önce kendime gelip kucağıma almayı çok istedim o anda.öptüm sonra hemşire emzirtmeye çalıştı.arada tatlı tatlı ağlıyodu.sonra iyice ayıldığımda aldım kucağıma sıcacıktı :) 1 gece kaldık hastanede 2. gün yine gece 12 gibi eve çıktık.kalmak istemedim daha fazla.şimdi evdeyiz.sütüyle gazıyla uğraşıyoruz gerçektende.Allah hepimizin kuzularına hayırlı sağlıklı huzurlu uzun ömürler versin inşallah.işte böyle benim hikayem de.unuttuklarım yoktur umarım :))

Bilmiyorum ilacı rahat kullansam bu kadar dikkat edermiyim. Ben balık pek sevmem onun yerine semizotu yiyorum bol miktarda folik asit ve demir de var semizotu ve ciğeri pek sevmem ama yoğurtla karıştırıp yiyorum semizotunu sende ye. Doğum sonrası da devam et.İnşallah bişey olmaz gönlünü ferah tut sen.
Beslenmeme dikkat etmem gerekiyor artık sanırım ilaçlar da fayda etmiyor, bebek büyüdükçe daha çok besine ihtiyacı olduğu için böyle oldu galiba...Bebeğim beslensin de ben çok önemli değilim o kilo almıştır inşallah..
yan etkılerınde yazıyor zaten halsızlık,hatta şok etkısı bıle yapıor içten bı tıtreme oluyor oturcak halım bıle kalmıyor hemen yatıyorum,ben hamıelık boyunca hıç bır ılaç kullanamadım beslenemedım de süt,yumurta, yogurt hiç tüketemedım çogu aç gezdım mıde gastrıtım yuzunden bır ay oldu kalsıyum magnezyum bır de kan ilacına baslayalı,bebegım de zayıfmış zxaten öle soyluyo doktorum,ama elımden gelen bışı yok yemek yıyemıyorum:KK43:((
Yeni bir demir ilacı çıkmış ben de denemiştim tadı filan çok güzeldi şurup şeklinde kokusu hiç yok.Adını bi öğreneyim onun belki o iyi gelir sana.Ben de reflü yüzünden akşam 6dan sonra hiç bir şey yiyemiyorum sabah da 11de uyanıyorum o saate kadar aç dolanıyorum.Su bile içsem reflü uyutmuyor bütün gece boyunca..Ondan da düşmüş olabilir kanım.Gastrit için ilaç kullansan faydası olmuyor mu canım?
çok moralim bozuk kızlar
bu sefer doktorum kordon dolanmış boynuna dedi :KK47:
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleşti
bu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine :KK47:
eşimle gelince konuşucam vala acil suyum felan gelirse devlete gidelim diye
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim :KK47:

Canım bence sen yine de başka bir doktora görün.Doğrudur doktorun sezeryan istiyor olabilir ama ne bileyim ben korkarım kordon dolanması dese Allah korusun...

Beslenmeme dikkat etmem gerekiyor artık sanırım ilaçlar da fayda etmiyor, bebek büyüdükçe daha çok besine ihtiyacı olduğu için böyle oldu galiba...Bebeğim beslensin de ben çok önemli değilim o kilo almıştır inşallah..

Yeni bir demir ilacı çıkmış ben de denemiştim tadı filan çok güzeldi şurup şeklinde kokusu hiç yok.Adını bi öğreneyim onun belki o iyi gelir sana.Ben de reflü yüzünden akşam 6dan sonra hiç bir şey yiyemiyorum sabah da 11de uyanıyorum o saate kadar aç dolanıyorum.Su bile içsem reflü uyutmuyor bütün gece boyunca..Ondan da düşmüş olabilir kanım.Gastrit için ilaç kullansan faydası olmuyor mu canım?

Canım bence sen yine de başka bir doktora görün.Doğrudur doktorun sezeryan istiyor olabilir ama ne bileyim ben korkarım kordon dolanması dese Allah korusun...

geçen salı başka bir doktora göründüm zaten canım
kordon bacak arasında demişti
3 günde alıp boynuna mı geçirdi bu kordonu
birde zaten kısıtlı hareket ediyor nasıl olucak ki aklım almıyor

ya çok üzüldüm git devletin doktoruna git ama sancı felan bekleme ben korkarım kordon dolanmasından allahım esirgesin yinede

şimdi iyiyiz çok şükür.oğlum 3195 gr doğdu.doğumumu türkiye hastanesinde yaptım.sabah 6 da hastanedeydik.yatış yapıldı ve hemen o meşhur önlük giydirildi.tabi ben çok heyecanlıydım ve çok da korkuyordum.çünkü kendimi sezeryana hiç hazırlamamıştım.salı günü karar verildi ve hemen perşembe sabahı sezeryan oldum.önlükten sonra nst yapıldı.trombosit düşüklüğü olduğu için trombosit takviyesi yapıldı damardan.sonra serum sonda(çok rahatsız ediciydi çok zorlandım)... sonra vakit geldi bendeki korku artmaya başladı.eşim ve anneme son kez baktım ve tekerlekli sandalyeyle ameliyathaneye götürüldüm hızla.ben korktuğum için spinale cesaret edemedim.aslında bebeğimin doğuş anını görebilmeyi çok istemiştim.genel anestezi oldu.hemen bayılmışım sadece elimde bir yanma hissettiğimi hatırlıyorum en son.sonra ayılmaya başladığımda karnımda çok acı hissettim.o sırada hemşireler sanırım beni giydirmeye çalışıyolardı.sesleri duyuyodum ama gözümü açamıyodum.sonra bebeğimi getirdiler .bak çok güzel bi oğlun oldu dediler.ilkkez o anda gözlerimi açmaya çalıştım çünkü çok görmek istiyodum oğlumu.gerçekten müthiş bir duyguymuş.Allah isteyen herkese yaşamayı nasip etsin bu güzel duyguyu.bir an önce kendime gelip kucağıma almayı çok istedim o anda.öptüm sonra hemşire emzirtmeye çalıştı.arada tatlı tatlı ağlıyodu.sonra iyice ayıldığımda aldım kucağıma sıcacıktı :) 1 gece kaldık hastanede 2. gün yine gece 12 gibi eve çıktık.kalmak istemedim daha fazla.şimdi evdeyiz.sütüyle gazıyla uğraşıyoruz gerçektende.Allah hepimizin kuzularına hayırlı sağlıklı huzurlu uzun ömürler versin inşallah.işte böyle benim hikayem de.unuttuklarım yoktur umarım :))

Ne güzel bir hikaye.. okurken yüzümde tatlı bir gülümseme belirdi.:KK69:Allah bebişinle birlikte ailene mutlu mesut bir ömür nasip etsin inşallah..:nazar::KK16::KK71:ben de ayık ayık kesilmekten korkuyorum aslında ama bebeğimi ilk anında görmek için katlanacağım gibi geliyor dediğin gibi..O anı yaşamak istiyorum..Genel anestezide ağrı çok oluyor ilk doğumumu genel yaptım ben 4 gün belimi doğrultamamıştım çok acı çektim...O yüzden epidurale katlanacağız mecburen bu sefer...:KK61:

çok moralim bozuk kızlar
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleşti
bu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine :KK47:
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim :KK47:

Senin yerinde olsam ordan çıkar başka doktora giderdim eğer uygunsam. Madem bu kadar eminsin.

çok moralim bozuk kızlar

canım bence kesinlikle başka doktora git ya gerçekten dolandıysa boynuna... sonra bir ömür pişman olursun... bi git bakalım gerekirse kimseyede söleme gittiğini.. eğer dolanmadıysa dktorunu değiştir adam seni istemeden kesecek bu gidişle

Canım kordon dolanması dedikleri şey kordonun bebeğin boynuna dolanması değil.Kordon bebek hareket ettikçe bebeğin çevresinde bir kaç kez dolanırsa kordondaki kan akışı yavaşlayabiliyor oksijen akışı azalıyor hatta durabiliyor.bahçe hortumuna birinin ayağıyla basması ve suyun akmaması gibi düşün..bebeğin hareketine bağlı bir durum canım daha kısa sürede bile dolanabilir Allah korusun..Korkutmak istemem ama ben olsam başka bir doktora daha görünürdüm.En azından devlete git için rahat etsin...

ya çok üzüldüm git devletin doktoruna git ama sancı felan bekleme ben korkarım kordon dolanmasından allahım esirgesin yinede

Senin yerinde olsam ordan çıkar başka doktora giderdim eğer uygunsam. Madem bu kadar eminsin.

canım bence kesinlikle başka doktora git ya gerçekten dolandıysa boynuna... sonra bir ömür pişman olursun... bi git bakalım gerekirse kimseyede söleme gittiğini.. eğer dolanmadıysa dktorunu değiştir adam seni istemeden kesecek bu gidişle

Canım kordon dolanması dedikleri şey kordonun bebeğin boynuna dolanması değil.Kordon bebek hareket ettikçe bebeğin çevresinde bir kaç kez dolanırsa kordondaki kan akışı yavaşlayabiliyor oksijen akışı azalıyor hatta durabiliyor.bahçe hortumuna birinin ayağıyla basması ve suyun akmaması gibi düşün..bebeğin hareketine bağlı bir durum canım daha kısa sürede bile dolanabilir Allah korusun..Korkutmak istemem ama ben olsam başka bir doktora daha görünürdüm.En azından devlete git için rahat etsin...

saolun kızlar eşim gelince konuşucam ama ben inatla kandırıldığımı düşünüyorum
birde benim güzedi doktorum sancı çıkması boynuna kordon dolanması bir yana dursun , haftaya cuma sezeryana alırım dedi
problemli bir vakada tutupta kimse 1 hafta beklemez değil mi?:KK47:

birde benim güzedi doktorum sancı çıkması boynuna kordon dolanması bir yana dursun , haftaya cuma sezeryana alırım dedi

Kordon dolanması ciddi bişey diye biliyorum hatta bunun için bebeğin son zamanlarını iyi takip edin hareket etmezse kordon dolanmıştır hemen gelin diyor doktorlar demiiii. Acil sezeryana alınanları duymuştum. Bence bugün git doktora bakalım dolanmış mı dolanmamış mı? Dolanmamışsa bi daha da gitme doktoruna.

doktorunun enteresan bir tavrı var. en önemlisi bence hiç normal doğum yaptırmamış olması bu düşündürücü o yüzden başka bir doktora görünmelisin bence..

çok geçmiş olsun canım, inşallah tedavisi kolay bir durumdur..Allah dermansız dert vermesin kimseye..

Nachtigall

GEÇMİŞ OLSUN CANIM BİZİDE HABERDAR ET

Geçmiş olsun canım doğumlar yaklaştı inşallah bir an önce kurtulursun sende bu sıkıntıdan

Çok sağolun kızlar. Karaciğer enzimlerim yüksek. Safra asitlerimle ilgili test sonuçlarım bi kaç güne çıkarmış. Doktorum gastrentrologa yönlendirdi beni. Bu gebeliğin yol açtığı bir durummuş. Tedavisi yokmuş. İlave testler istedi. Yarın onları da yaptıracağım. Karaciğer enzimlerimin yüksekliği ilerleyen zamanlarda artarsa doğumu erkene almak gerekebilir dedi. Aynısını kendi doktorum da dedi. Ama bu durumda bile suni sancı ile epidural normal yapma şansım varmış. İnşallah enzimlerimde yükselme olmaz. Son dakikada nereden çıktı şimdi bu durum.....

23 haziran sabahı oğlumuz dünyaya geldi.doğum sezeryan oldu. hep normal yapmak istemiştim ama trombositlerim iyice düştüğü için doktorum daha fazla beklemek istemedi.çünkü kandaki trombositler düştüğü zaman kan pıhtılaşamıyormuş ve kanama riski ortaya çıkıyormuş.ama bebeğimi gördükten sonra herşeyi unuttum.harika bir duyguymuş.kimler doğum yaptı benim giremediğim günlerde bilmiyorum ama hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.

:nazar::nazar:Hayırlı olsun canım. Çok sevindim. Darısı hepimizin başına

çok moralim bozuk kızlar

Üzüldüm pearl cüm ya :KK43:( Ayıp etmiş doktorun. Dediğin gibi insan kandırılmak istemez. Devlet hastanesi de olabilir ya da kendine başka bir doktor da bakabilirsin. Güvenmediğin doktora kendini emanet etme.

:nazar::nazar: Ne güzel bir hikaye canım. Çok sevindim senin adına. Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah :)))))

kızlarr bende anneeeeeeeeeeeeeee oldummmmmmmmmmmmmmm):):):):):)

gece boyunca çektiğim karın kasılmalarının ardından

2 gün önce kızımıı kucağıma normal doğumla aldım şükürler olsunnn

darısı hepinizin başınaaa

hesabımdan tam 10 gün önce geldi kızımm

ve ben ona aşık oldum:KK69:

tek sorunumuz sütümün daha gelmemesii:KK43:

Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün inş. :nazar:
Korkuyla normal doğumu bekleyen biri olarak, nasıl geçti doğumunuz merak ettim,
kolay olmuştur umarım, en azından sağlıkla almışsınız kucağınıza zor olsa da,
şimdi hatırlanmıyordur bile heralde.
Darısı başımıza.

HAYIRLI OLSUN CANIM SÜTÜNDE Bİ AN ÖNCE GELİR İNŞALLAH :emir_bebek:

Hayırlısı olsun canım. Doğum hikayeni bekliyorum açıkcası. Bende normal yapacağım Allah nasip ederse...

Bu arada Rezene, still tea falan iç süt için. Birde sıcak su ile kompresi yap göğüslerine... Birde tarçın çayı süt getirirmiş; istersen dene.. Sütün bol olur inşallah.

Allah analı babalı büyütsün.

çok moralim bozuk kızlar

Ben senin yerinde olsam canım, diğer doktorun seni alması için ikna ederdim. Bende anlamıyorum yani 36. haftadan sonra hasta almamayı... Bu doktoru da bence her türlü pas geç:KK19:

hayırlı olsun cnm.. darısı başımıza inşallah..

Tebrikler canımmmm. Doğum hikayeni sabırsızlıkla bekliyorum :))) İnşallah sütün hemen gelir. Bol sıvı almayı ihmal etme.:nazar::nazar:

hayırlı ugurlu olsun,sağlıkla sıhhatle buyut bebeğini:emir_bebek::emir_bebek:

X