2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ohh ne güzel valla kusumm ben sekerli seler yiyince bozuluyom fenalaşıyom bana tuzlu ve ekşi olucak keyfim gelsinnn:KK39: :KK9: :KK9:

Bana her yol gidiyor :KK9::KK9::KK9:

olsun canım hayırlısı böyleymiş demekki.... minik yavrun seninle ya önemli olan o...:KK16:
evet canım onun pıtpıtlarını duymak zaten her şeye bedel. ay kızlar ben de bayıldım o brovni gibi şeye.hatta gelirken markete uğrayıp paket supangle aldım şimdi yapıcam valla süt içemiyorum bari onu yiyeyim. ben de kendimi anlamıyorum hem mandalina,limon yiyorum hem de tatlı.
ben de foxtürk de passaparola,yemekteyiz arasında gidip geldimçşimdi de foxtürkte çocukluğumun dizisi bizimkileri izliyorum[/QUOTE]

Sen de benim gibisin demek ki semenya :KK8:

bende eşimi arayacağım şimdi. Birşeyler al diyeceğim :kk77::kk77:

Valla çok feci çekti canım:KK66:

Bana her yol gidiyor :KK9::KK9::KK9:

evet canım onun pıtpıtlarını duymak zaten her şeye bedel. ay kızlar ben de bayıldım o brovni gibi şeye.hatta gelirken markete uğrayıp paket supangle aldım şimdi yapıcam valla süt içemiyorum bari onu yiyeyim. ben de kendimi anlamıyorum hem mandalina,limon yiyorum hem de tatlı.
ben de foxtürk de passaparola,yemekteyiz arasında gidip geldimçşimdi de foxtürkte çocukluğumun dizisi bizimkileri izliyorum

Sen de benim gibisin demek ki semenya :KK8:

bende eşimi arayacağım şimdi. Birşeyler al diyeceğim :kk77::kk77:

Valla çok feci çekti canım:KK66:
[/QUOTE]

kırk bin kere maşallah tatlışımm sanaaaa:nazar: :KK16: :KK9: :KK9:

bakalım canım yani tüm gebelik takibine gelemem yani yine yol yoldur... ama geleek olursam mutlaka haber veririrm sana görüşürüz inşallah... sen nerde oturuyosun?? semt olarak??? ben hatayda oturuyodum poligonda ahhh ne kadar çok özledim... öğrenci eviydi güya ama çok güzel bir evimiz vardı... okula bucaya gidiyordum her gün 1 saat git gel ama sahile inince yorgunluk neyin kalmazdı walla... ayyy ne kadar çok özledim bak şimdi:KK5:

evet canım balıkesir de düşünüyorum... dr umdan memnunum çok şükür... tabi bir terslik falan olmasaa... doğum evinin dr u ama özel hastaneye gelecek doğuma ne de olsa özel hastaneler daha rahat...hem daha çok ilgileniyorlar yani tabi dr a hastaneye para veriyosun ama olsun o kadarcık....

Ben Karşıyaka'da oturuyorum canım. Ama bekarlık dönemim Bornova'da geçti. Eşimin de Göztepe.

Poligon güzeldir. :KK16::KK16: Dokuz Eylül mezunusun sanırım.

Bende para bayılcam baya. Fiyatlarını öğrendim. Orçun beyde doğum 4.500 4.750 TL imiş.:KK36:

ayy canım yaa hele onu hiç söleme çok vicdansızlar varrr allahım merhamet versin inşallahh:KK19:
oyyy içim karardı vallaaaa :KK5: :KK5:

ayy evet haklısın ben de çok kızdım çok beddua ettim vicdansızlara el kadar bebeden ne isterler... ayy kapatalım içim karardı ayol....:KK76:

olsun canım hayırlısı böyleymiş demekki.... minik yavrun seninle ya önemli olan o...:KK16:
ben de foxtürk de passaparola,yemekteyiz arasında gidip geldimçşimdi de foxtürkte çocukluğumun dizisi bizimkileri izliyorum[/QUOTE]
ye güzelim şimdi bizim canımınz ne istiyorsa onu yemememiz lazım... bebek neye ihtiyaç duyarsa canımız onu çekermiş....bende dün makarna krizine girdim resmen sonra bir düşündüm ki karbonhidratı az alıyorm habire sebze yemekten... bebenin karbonhidrata da ihtiyacı var...:KK49::emir_bebek:

Ben Karşıyaka'da oturuyorum canım. Ama bekarlık dönemim Bornova'da geçti. Eşimin de Göztepe.

Poligon güzeldir. :KK16::KK16: Dokuz Eylül mezunusun sanırım.

Bende para bayılcam baya. Fiyatlarını öğrendim. Orçun beyde doğum 4.500 4.750 TL imiş.:KK36:

evet canım dokuz eylül iibf mezunuyum...

ye güzelim şimdi bizim canımınz ne istiyorsa onu yemememiz lazım... bebek neye ihtiyaç duyarsa canımız onu çekermiş....bende dün makarna krizine girdim resmen sonra bir düşündüm ki karbonhidratı az alıyorm habire sebze yemekten... bebenin karbonhidrata da ihtiyacı var...:KK49::emir_bebek:[/QUOTE]

ne güzel canım yeşillik yiyorsun ben sadece ekmek arası patates kızartması ve mandalina yiyordum.et,süt,ymurta yiyemiyorum.şimdi eşim çalışıyor ya her şey istemeye başladı canım.evde olsa o yapar ben yiyemem.

kızlar aranızda izmitte oturan var mı,okyanus diye bi arkadaş vardı ama o da hiç girmiyor. dr umu değiştirmeyi düşünüyorum.

ayy anladım canım zor o zaman gerçekten... ben allah a şükür kırmızı et hariç herşeyi yiyebiliyorum... ama ilk 3 ay bebek zaten besleniyor senin depolarından korkma.. 3. aydan sonra depoların azalmış olacak o zaman yersin herşeyden... hem bulantılar da geçecek o zamana....inşallah....

dr hastane tavsiyeler bölümüne bir bak istersen canım... izmitte oturan ben de hiç hatırlamıyorummm....:26:

Doğmamış bebekten mektup

Bölüm-1:
İçerisi loş, kızıl bir karanlık... Dokuz ay boyunca gerçek ışık yüzü göstermediler bana. Yo, öyle bildiğiniz gibi F tipi bir hücrede filan değilim. Aksine her şey çok eğlenceli. Buraya düştüğüm ilk günden bu yana ekmek elden su gölden... Huzurlu, güvenli bir ortamda yaşamımı sürdürüyorum diyebilirim. Bu zamanı uzun bir tatil olarak bile düşünmek mümkün. Siz hiç günde 24 saat keyifle yüzdünüz mü? Dilediğiniz zaman, dilediğiniz kadar yemek yediniz mi? Daha ne isteyebilirim ki! Zaman zaman sıkıntılar yaşamıyorum değil hani. Ama bunlar gelgeç şeyler. Atlatıyoruz hepsini. Atlatıyoruz diyorum çünkü her şeye rağmen tek başıma değilim. Bir kadının sevgi dolu sesi her zaman yanımda! Arada bir 'anne olacaksın' diyen başka sesler de duyuyorum. Onun yüzünü henüz görmedim, yani gıyabında tanıştığımızı söyleyebilirim. Gözlerinin içine bakacağım anı sabırsızlıkla bekliyorum... Ayda bir gittiğimiz, sesi beraber yaşadığımız kişiye benzeyen bir kadın da ilk günden beri hep aynı şeyi söylüyor. "Çok güzel bir anne olacaksın. " Doktormuş galiba. Onu da hiç görmedim.

Bölüm-2:
Burada sıkılmaya başladım. Monotonluktan başka bir şey değil hayat! Artık istediğim gibi yüzemiyorum. Hiç mutlu değilim, hiç! Yerim daraldı. Ekmek elden, yiyecek gölden olunca başıma bunların geleceğini bilemezdim tabii. Hareketsizlik işte, artık küçücük evimin içinde kocaman bir tombulum sanki. Oysa istediğim gibi oynamalıyım. Işıktan yana şansım hiç açılmadı; içerisi hala çok karanlık!

Bölüm-3:
Sürekli sevgi dolu sözlerini duyduğum o ses de benden şikayetlere başladı. Çok ağırlaşmışım, beni karnında taşımakta zorlanıyormuş. Ah evet, size onun karnında yaşadığımı söylememiştim. Yo, benden bu denli şikayet edilmesinin ağırlığı altında ezilmekten bir an önce kurtulmalıyım. Yaşadığım yerde imar yasağı olmasa evime ikinci bir kat çıkacağım ama ne yazık ki bu mümkün değil. Arada bir kaçak çıksam diyorum ama önceden ayda bir yapılan denetimler iyice artırıldı. Artık on beş günde bir yapılıyor. Her ay gittiğimiz o yerde, sesi anneme benzeyen kadın 'artık zaman yaklaşıyor kontrolleri daha da sıklaştıracağız' diyordu, ne demekse... Tabii bu sözlerden sonra bana yapacak bir şey kalmıyor. Kaçak yapı demek: boşuna zaman kaybı, boşuna yorulmak demek! Yer sorunuma en kısa zamanda çözüm bulmalıyım!.. Annem olduğunu sandığım kadın bugün bir şarkı dinliyordu, çok hoşuma gitti. Sanki benim için yazılıp bestelenmiş: Her yeeer karanlııık!

Bölüm-4:
Aman allahım! Bu de ne! Hayatımda böyle sancı görmemiştim. Dört bir yanım kasım kasım kasılıyor, evimin duvarlarından gelen baskılar yerimi iyice daraltıyor, aşağılara doğru sıkışıyorum. Tutunacak bir dalım bile yok. Bir kuvvet beni aşağılara doğru itip duruyor. Neyse ki uzun sürmedi. Bir daha olmaz umarım. Olamaazz! İşte yine başlıyor. O tatlı ses artık bas bas bağırıyor. Nasıl dayanılır buna. Yeter artık zaten yerim dardı, istediğim gibi oynayamıyordum, üstüne bir de bu dert! Bu arada bizim yüzme havuzundaki su boşaldı. İlk kez böyle bir şey oluyor! Ağrıların sıklığı artıkça annem daha çok bağırıyor. Bizi galiba değişik bir yere götürdüler. Tanımadığım bir dolu insanın sesini duyuyorum.

Aman allahım! Gözlerime inanamıyorum. Şu dehlizden bir ışık geliyor galiba. Oraya doğru ilerlesem mi acaba!..

Karnınızdaki bebeğin yaşadıkları

Rahim içindeyken bebeğiniz hisseder, duyar, görür, tadar, tepki verir, hatta öğrenir ve hatırlar. Eskiden beri süregelen tıbbi görüşlerin aksine boş, cansız bir kişilik değildir. Sevdikleri ve sevmedikleri vardır. Sakinleştirici seslerden, tek melodili basit müziklerden (ninni, flüt müziği), ritmik hareketlerden ve karnınızın üzerinden okşamanızdan hoşlanır. Hoşlanmadığı şeyler ise, keskin sesler, sürekli ritimli müzikler (hard rock), parlayan ışıklar, hızlı sıçrayıcı hareketler, hantal bir pozisyonda oturmak veya yatmanızdan dolayı kasılmaktır.

Görüş: Bebeğiniz rahim ve karın duvarları tarafından sarılmış olmasına rağmen, yeterince kuvvetli ışık ona kadar ulaşabilir, örneğin siz güneşlenirken güneş ışığını algılayabilir. Gördüğü muhtemelen kırmızımsı bir parlaklıktır; ama dördüncü aydan itibaren buna tepki vermeye başlar, genellikle çok parlaksa döner. Doğumdaki görüş açısı (kendisine 30 cm. uzaklıktaki yüzleri görebilir) doğumdan önceki “evindeki” parametrelerin bir sonucu olabilir.
Ses: Bebeğinizin duyma hissi ortalama üçüncü ayda gelişir ve hamileliğin ortasında dışardan gelen seslere tepki verebilir, içinde bulunduğu amnios sıvısı sesleri çok iyi iletirse de duyduğu sesler suyun altındaymış gibi boğulur. Sesin duygusal tonunu ayırt edebilir ve vücudunu sesin ritmine göre hareket ettirir, bu sayede yumuşak, rahatlatıcı bir ton kullanırsanız sakinleşir.
Kalp atışlarınızın sesi onun dünyasında sürekli bir varlıktır ve onda derin etki bırakacak bir şey gibi görünmektedir. Yapılan bir çalışma, anne kalp sesi kaseti dinletilen çocukların dinlemeyenlere göre daha hızlı kilo aldıklarını ve daha iyi uyuduklarını ortaya çıkarmıştır.

ne güzel bir ***** bu, dikkat edelim valla her söylediğimiz söze baksana alınıyor da yavrucak:)

herkes yemek yemeye gitti galiba,ben de yemek vaktimi haberlere ayarlıyorum çünkü gerilmek istemiyorum.uzun süredir ilk defa oranje den okuduklarımdan etkilenerek(maaşallah kız zorla yumurta yiyormuş) yumurta yedim.helal bana.bir bardak da ayran içtim.bugünlük yeter sanırım.

Baba adayları için önemli tavsiyeler

Hamile bir kadına ASLA söylenmeyecek dört söz
•Aslında öyle her erkek de büyük göğüs tercih etmez...
•Canım niye ağlıyorsun ki? Bu sadece bir reklâm !
•Bacaklarının bu şekilde görünmesi ille de gerekiyor mu ?
•Ne ? Bir bebek sandalyesine 350 YTL mi ??? Arabanıza bir bebek koltuğu edinin

Asla son dakikaya bırakmayın. Eğer önde air-bag / hava yastığı tertibatınız varsa, arkaya koyun. Koltuğu kullanma talimatlarını iyice öğrenin. Koltuğun kolay ve emniyetli, rahat ve uygun yerleştiğinden emin olmak için prova edin.
Sabah bulantısı denen şey, sadece sabahları olmayabilir Bu hastalık tüm gün de sürebilir, bir gece boyu da; hatta haftaları, hatta sekiz buçuk ayı dahi bulabilir. Eşinize olabildiğince yardımcı olun, yemekleri siz hazırlamaya çalışın ve yanında sigara içmeyin.
Aman tanrım, baba olacağım! Hatırlayın; kimse, ama kimse bunu gerçekten istiyor olsa bile, baba olmaya ‘hazır’ değildir. Süreç gerçekten işlemeden, hiçbir baba adayı kendine yüzde yüz güven içinde de değildir. Yani rahatlayın; tarihteki hemen her baba ile aynı gemidesiniz.
Cinsel birleşme bebeği incitmez Bebek, başında bir yara bere ile doğmayacak. Evet, seks yaşamınız değişecek, ama kimse bunun ne yöne gideceğini bilemez. Kimi kadın ve erkekler, hamileliği inanılmaz tahrik edici de bulabilirler. Kimileri de seksi tamamen bırakır. Dileriz, sonuç ne olursa olsun ikinizin de tutumu aynı yönde olur.
Hamile kadınlar garip şeyler tıkınır Evden bir telaş içinde çıkarsınız; hamile eşiniz sizden çilekli pasta,ekşi erik,turşu, baharatsız ve mantarsız tavuk sote ve bir de cips istiyordur. Fellik fellik istediklerini arar, bulur ve eve getirirsiniz ki, eve geldiğinizde onun kendine bir sandviç yapıp uykuya daldığını görürsünüz! Sinirlerinizi bozmayın, yakında herşey düzelecek…

Bebek doğmadan yapılabilecek beş şey
Birlikte yemeğe çıkın. Eşinizi bir gün, ya da bir haftalığına da olsa evden çıkarın, bir yerlere götürün. Onunla sinemaya gidin. Bebek dışında şeylerden söz edin. Ama ne yaparsanız yapın, bunu onunla baş başa yapmaya çalışın.
Testlere birlikte gidin
Birçok hamile kadın, bu zorlu süreçte tabi oldukları kontrol ve testlerde gergin ve huzursuz olurlar. Onlara bu zor zamanlarında refakat etmeye çalışın.
Olası doğum tarihine aldırmayın
Kadınların sadece yüzde beşi, tahmin edilen tarihte bebeklerini dünyaya getirirler. Son ay geldiğinde, doğum her an meydana gelebilir. Bu bakımdan o günlerde maça filan gitmeye kalkmayın; cep telefonunuzun çalıştığına emin olun ve eşinizi hastaneye yetiştirecekseniz, aman, biradan ve balık sofralarından uzak durmaya bakın.
Hamile kadınlar biraz dalgındır
Hormonsal bakımdan. Bu arada size duygusal gel gitlerinden söz etmiş miydik ? Yani, eğer eşiniz doğalgaz faturasını ödemeyi unuttuysa, ya da favori TV dizisini izlerken gözyaşlarına hakim olamıyorsa, sakın endişe etmeyin, bu normaldir. Faturayı siz yatırın; eşinizin elini tutun ve ona kâğıt peçeteyi uzatın.
Bilmeniz gereken ve telaffuzu güç üç kelime

•Epidural Anne adayının kuyruksokumuna son derece tesirli bir anestezik madde şırınga edildiğinde, kendisi acısız bir doğum da yapabilmektedir. Bu durum bel altını bir süre hissetmemesi veya uyuşmasına sebebiyet verir.

•Epizyotomi Bu durum, vajina duvarında açılan bir kesikle yaşanır; bebeğin kafasının rahatça çıkarılabilmesi için yapılan bu operasyon, annenin ilgili bölgesinin doğumdan sonra dikimiyle neticelenir. ( Şimdi erkek olduğunuz için memnun musunuz bari ?)
•Sezeryan Bebeğin, cerrahi gereksinimlerden ötürü vajina yerine anne karnından alınmasıdır. Çabuk sürer ve annenin ilerleyen dönemde daha da rahatlayabilmesine neden olur.
Ben artık “Babayım”
Hayatınızdaki her şey, ama her şey, bir çocuk sahibi olmanızla birlikte değişir. Bu, sizi biraz daha hayata bağlar. Yaptığınız herşey, artık onlar içindir. Bu durum her ana baba için geçerlidir.
Doğum sırasında orada olmanız ya da olmamanız
Kimi sevgili eşler, doğum esnasında orada olmaktan pek hazzetmez. Eğer eşinizle bu konuyu konuşmak sizi geriyorsa bunu erkenden yapın; doğumdan dakikalar önce olmasın...

Emzirmeye dair beş harika unsur
Emzirme sürecini aklınıza getirince biraz içiniz tuhaf olmuyor mu ? Bir anne ve bebeğin en yoğun anı belki de bu; bakın niye:

•Emzirilmek bebekleri rahatsızlıklardan korur– emzirilen bebeklerin daha az karın ağrısı olur; göğüs, kulak veya böbrek enfeksiyonları da daha azdır. Ayrıca daha az egzama veya öksürüğe tutulurlar. •Emzirilmek, bebeğin beyinsel gelişimine bire birdir.
•Bedelsiz, ekipman gerektirmez bir olaydır.
•Anneye rolünü yeniden hatırlatır.
•Ortada kirli bulaşık bırakmaz! Bebek nasıl tutulur ?
Bir elinizi bebeğin başının altına; omuzları ve boynuna, diğer elinizi ise bebeğin altına ve kalçasına gelecek biçimde kavrayın. Bu pozisyondan emin olduğunuzda, onu karnınızın üzerinde kaldırın. Bu arada elinizi, kafası geriye doğru kayacak şekildi tutun; bu arada kafası, kolunuza yaslanabilsin ve düşük dirseğiniz onun ardını kollasın; bacakları ve altını güvence altına alabilsin. Eğer ekstra destek de isterseniz, öteki kolunuzu kullanabilirsiniz. Ancak bunları, kendinizi emin hissetmiyorsanız yumuşak bir zeminde yapmaya kalkışmayın.

Bebek taşıyıcıları harika şeyler
Önünüze bağlı bir yenidoğan kemeriyle istediğinizi yapabilirsiniz; alışveriş için dolanabilir; arkadaşlarınızı ziyarete gidebilirsiniz. Hatta bunu o uyurken yapmanız da olasıdır. Bebekler bunu sever, çünkü sizin ısınız ve sesinize yakın olduklarını bilirler. Sizin o sıradaki hareketiniz de onları rahatlatır. Uykusu gelen ?

Allah'ım bu ne mucizedir ya :KK16::KK16:

Çok duygulandım okurken :KK69:

Semenya helal valla :21: Bende sadece yoğurt ve peynir yiyebiliyorum :KK17:

herkes yemek yemeye gitti galiba,ben de yemek vaktimi haberlere ayarlıyorum çünkü gerilmek istemiyorum.uzun süredir ilk defa oranje den okuduklarımdan etkilenerek(maaşallah kız zorla yumurta yiyormuş) yumurta yedim.helal bana.bir bardak da ayran içtim.bugünlük yeter sanırım.

ben de eşimi bekliyorum yemek için... bu arada size bişeyler bulayım dedim:)))
aferin canım ye tabi yumurta çok faydalı... biraz zorlamak lazım tabi yoksa işimiz zor... bende bazen zorluyorum kendimi....

X