• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

Günaydın canım,saol evet ben hiç yerimde duramıyorum bu aralar,inş.yavaş yavaş uslanıcam bekliyorum kaydirigubbakcemile3

Gözünaydın canım seninde test sonucun güzel çıkmış,bende dr.göstermeden kendim okumuştum risk yoktur yazıyordu sonra gidip sormuştum dr.tekrardan çok şükür oda herşey yolunda sağlıklı gebeliğiniz demişti.

İnşallah dr um da aynı şeyleri söyler cnm. Bu arada bebişimin 4 boyutlu görüntüsünü koydum profilimde şu an.

İnşallah dr um da aynı şeyleri söyler cnm. Bu arada bebişimin 4 boyutlu görüntüsünü koydum profilimde şu an.

Gördüm canım.çok güzel bir bebiş bu kocaman olmuş ve seçilebiliyor artık bende özledim bebeğimi yaa siz böyle ekleyince içim gidiyor.
4 boyutlu halini sen mi istedin yoksa dr.mu 4 boyutlu olarak gösterdi sana bizimki hep normal bakıyor çünkü

Gördüm canım.çok güzel bir bebiş bu kocaman olmuş ve seçilebiliyor artık bende özledim bebeğimi yaa siz böyle ekleyince içim gidiyor.
4 boyutlu halini sen mi istedin yoksa dr.mu 4 boyutlu olarak gösterdi sana bizimki hep normal bakıyor çünkü

Dr umu değiştirmiştim bu dr un ultrasonu 4 boyutluymuş sanırım. Bilmiyorduk iyi oldu. Çok anlamıyorum bu boyutlardan ama eski dr umun verdiği ultrason resimlerine gööre bu bayaa net. Ultrasonuna göre sanırım. :CüvCüv:

Kızlar ben yavaş yavaş kitap almaya başlayacağım. :1hug:Hamileyken okuyalım bilgilenelim. Geçen dnr a gittim. Araştırdım biraz Bilinçli Bebek kitabı bebek psikolojisi üzerine yazılmış. Gayet güzel doğru bildiğimiz yanlışlar çok gerçekten.

kitap deyince kızlar

Senai Demirci'nin hoşgeldin bebeğim adlı bir kitabı çıkmış onu alıcam...
kitapları genelde çok akıcı ve güzel oluyor tavsiye ederim...

ANNELER İÇİN ANNELERİN DİLİYLE
hoşgeldin Bebeğim
DR. SENAİ DEMİRCİ DR. SEMA YILMAZ DR. ESRA GÜNAY
hoşgeldin bebeğim
Dr. Esra Günay Kadın Doğum Uzmanı
Dr. Sema Yılmaz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Bu kitap Emine Eroğlu'nun yayın yönetmenliğinde,
Seval Akbıyık'ın editörlüğünde yayına hazırlandı.
Kapak tasarımı Ravza Kızıltuğ tarafından yapıldı.
1. baskı olarak 2005 Haziran ayında yayımlandı.
Kitabın Uluslararası Seri Numarası
(ISBN) : 975-263-180-0
Baskı ve cilt: Entegre Matbaacılık San. ve Tic. A.Ş.
Sanayi Cad. No: M Çobançeşme-Yenibosna-lstanbul

İçindekiler
Artık Annesiniz! / 9
I. Doğumdan Sonra Neler Olur? /11
İdrar Kaçırma /17
Doğum Sonrası Kanamalar /17
Emzirmeye Hazırlık /18
Doğum Hüznü /19
II. Bebeğinizle Tanışın! / 21
Bebeğinizin "Puanı"nı Biliyor musunuz? / 26
III. "Karnım Acıktı!" / 29
Bir Sır! Anne sütünde "fitness" proteini / 32
Emzirme: Anneye ve Bebeğe Eşsiz Bir Armağan/ 33
Emzirirken Sorun Çıkabilir Ama Dert Etmeyin / 33
Çalışan Bir Anneyseniz... / 35
Bebek Emmek İstemezse... / 36
Bir Test! Anne sütünü ne kadar biliyorsunuz? / 38
IV. Bebeğinizin Sorunları / 43
Gaz Sancısı / 43
Bir Sır! Bebek mi anneyi, anne mi bebeği rahatsız ediyor? / 48
Yenidoğan Sarılığı / 50
İsilik / 51
Pamukçuk / 52
Ateş ve Havale / 52
Gelişimsel Kalça Çıkığı / 57
İnmemiş Testis / 59
İshal / 60
V. Bebeğinizin Bakımı / 65
Yenidoğan Tarama Testleri / 65
Bebeğinizin Banyosu / 67
Göbek Kordonu Bakımı / 67
Bir Sır! Çikolata bebekleri mutlu ediyor! / 68
VI. Bebekler Niye Ağlar? / 69
Bir Sır! Bebekler biliyor... / 75
VII. Aşılar / 77
Tüberküloz (BCG) / 77
Difteri / 78
Boğmaca / 78
Tetanos / 79
Üçlü Karma Aşı: Difteri, Boğmaca, Tetanos / 79
Çocuk Felci (Poliomyelit) / 80
Hepatit B / 80
Menenjit / 81
HIB (Hemofilus Influenza tip B) / 82
HIB ya da Menenjit Aşısı / 82
Hepatit A / 82
Kızamık / 84
Kızamıkçık / 84
Kabakulak / 85
Suçiçeği / 86
Grip / 87
VIII. Ek Gıdalara Geçiş / 89
Ek Gıdaların Taşıması Gereken Özellikler / 90
Ek Gıda Takvimi / 92
Bir Sır! "İştah şurubu" nerede bulunur? / 96
IX. Sık Karşılaşılan Sorunlar / 99
Isırıklar / 99
Yanıklar /102
Ciltte Morarmalar /105
Kulak Ağrısı /107
Güneş Yanıkları /109
X. Sünnet: Ne Zaman, Nerede, Nasıl? /111
XI. Bebeğinizin Uyku Düzeni Nasıl Olacak? /115
Bir Sır! Bebekler uykularında gülüyor /119
XII. Gelişim Basamakları /121
XIII. Bebeğinizin Oyuncakları /131
İlk 3 Ayın Oyuncakları /131
3-6 Ay Arası Oyuncaklar /133
6-9 Ay Arası Oyuncaklar /135
9-12 Ay Arası Oyuncaklar /137

Artık Annesiniz!
Bundan sonraki hayatınız asla önceki gibi olmayacak!
Heyecanla beklediğiniz doğumunuzla birlikte, bebeğiniz artık sizden organik olarak kopar, rahminizden uzaklaşır, aranızdaki göbek bağı kesilir. Görünürdeki bu uzaklaşmanın aksine, doğumdan sonra yeni duygusal bağlara gebe kalırsınız. Küçük tekmeleriyle, ağırlığıyla, ultrason görüntüleriyle, kalp sesiyle ancak dolaylı olarak tanıdığınız bebeğinizi artık doğrudan görebiliyorsunuz, kucağınıza alabiliyorsunuz. Bebeğinizin yüzüyle, gözüyle tanışıyorsunuz, sesini ilk defa duyuyorsunuz.
Dünyadaki en kıskanılası unvanı aldınız, başınız göklere değdi, cennet ayaklarınızın altına serildi: Artık annesiniz.
DR. SENAİ DEMİRCİ
Üstelik çok geçmeden ağzından ilk "anne" sözünü duyacağınız bebeğiniz de bu unvanınızı onaylayıp taçlandıracak.
Merak etmeyin, bu kitap sizi içinden çıkılmaz, kolay anlaşılmaz sorunlarla tanıştırmayacak; tam aksine zaten kalbinize danışarak bileceğiniz, bir kadın olarak ruhunuzda tomurcuklanıp açılmayı bekleyen annelik görevinizde size refakat etmeye çalışacak. Normal doğumun ya da sezaryenin mahmurluğunu ve yorgunluğunu üzerinizden atar atmaz, bebeğinizin ilk çığlığı, ilk kıpırtısı, dünyaya gözlerini ilk açışı size annelik için eşi bulunmaz bir fırsat ve enerji verecek.
İlk önce, kısa süre içinde çok sayıda hormonal devrim yaşanacak vücudunuzda... Göğsünüzde saklı ve yeryüzünün en harika, en eşsiz, en temiz, en ucuz, en değerli besinini en kolay biçimde servis etmeye başlayacaksınız. Bebeğiniz ne zamandır dinlemeye alıştığı kalp sesinizin müziği eşliğinde, kendini güvende hissederek, kokunuzu da özlenmeye değer en güzel şey bilerek, sinenize usulca sokulacak ve ilk defa, ama hiç acemilik çekmeden emmeye başlayacak. Onun doyması önce sizi doyuracak. Onun sizden aldıkları, size umulmadık şeyler kazandıracak. Onun göğsünüze sokulup sığınması, önce size emniyet duygusu verecek. Merak etmeyin; annelik dünyanın hem en kolay, hem en zor, hem de en zevkli işidir.
İlk kez anne baba olmalarına tanıklık ettiğim çok sayıda çifte söylediğim gibi, "Bundan sonraki hayatınız asla bundan önceki gibi olmayacak! Ama kesinlikle daha güzel olacak!"
| HOŞGELDİN BEBEĞİM!
I. DOĞUMDAN SONRA NELER OLUR?
Kiloları hemen vermeye başlıyorsunuz.
Doğumdan sonra hamileliğin o tatlı yükleri yavaş yavaş üzerinizden kalkmaya başlar. Normal doğum sonrasında, ilk haftanın sonunda 3-5 kilo kadar zayıflarsınız. Bunu izleyen günlerde 1.5 kg kadar daha kilo kaybedersiniz. Normal şartlar altında, hamilelik süresince meydana gelen değişikliklerin 6-8 hafta içinde ortadan kalkması beklenir.
Mesane ve barsak tembelliğine dikkat!
Doğumdan sonraki ilk gün mesaneniz tembelleşebilir. Bu yüzden ilk gün mesanenizi sık sık boşaltmalısmız. Böylece idrar birikmesini engelleyebilir ve sistit dediğimiz mesane enfeksi-1 yonu riskini azaltmış olursunuz. Birkaç gün içinde mesaneniz eski haline dönecektir. Doğumdan sonra barsaklarmız hafif derecede tembellik gösterebilir; bu durum çok uzun sürerse anne sütüne geçmeyen yumuşatıcılar alabilirsiniz.
Hemen harekete geçin!
Doğum sonrası yapacağınız egzersizler, kasların ve destek dokularının kaybolmuş fonksiyonlarını geri kazanmasına yardımcı olur. Erken hareketlenme ve düzenli eg-
|DR. SENAİ D-EMİRCt \
zersiz bacaklarınızda kan göllenmesi ve dolaşıma pıhtı atılması (tromboemboli) riskini azaltır.
Temizlik çok önemli!
Enfeksiyon komplikasyonlarma mani olmak açısından hijyen son derece önemlidir. Doğumdan sonra perine bölgesinde ağrı ve ödem varsa, soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Doğumu izleyen ilk 24 saat kanamalar ve akıntılar için mikroplardan arındırılmış steril ped kullanılmalı ve ped sık sık değiştirilmelidir. İdrar ve gaita boşaltımından sonra, genital bölge steril ılık su ve sabun ile temizlenmelidir.

Yazdığınız iki kitabıda araştırdım kızlar,gerçekten içerikleriyle güzel kitaplara benziyorlar,araştırmaya ve okumaya değer gözüküyorlar,benim şu anda almayı düşündüğüm kitap bebek bakım sorunlarına mucize çözümler.

Ama senai demirciyide yabana atamam,kitaplarını severek ve bir nefeste okurum,anlatım dili bana çok güzel geliyor,sıkılmadan okuyabilirim.

Yazdığınız iki kitabıda araştırdım kızlar,gerçekten içerikleriyle güzel kitaplara benziyorlar,araştırmaya ve okumaya değer gözüküyorlar,benim şu anda almayı düşündüğüm kitap bebek bakım sorunlarına mucize çözümler.

Ama senai demirciyide yabana atamam,kitaplarını severek ve bir nefeste okurum,anlatım dili bana çok güzel geliyor,sıkılmadan okuyabilirim.

genelde büyük bir hayranlıkla eserlerini okuduğum yazarları tanıdığımda pozitif elektrik alamam ama senai demirci konferansa gelmişti elde var insan... dedi bilmiyorum ama sevdim kendilerini... eserleri alıp başka alemlere götürür... kendisi normalde tıp uzmanı dr.

genelde büyük bir hayranlıkla eserlerini okuduğum yazarları tanıdığımda pozitif elektrik alamam ama senai demirci konferansa gelmişti elde var insan... dedi bilmiyorum ama sevdim kendilerini... eserleri alıp başka alemlere götürür... kendisi normalde tıp uzmanı dr.

Ben onu bir arkadaşım vasıtasıyla tanıdım.Kitabını almıştı banada okumam için verdi sonra beğeneceğini düşünüyorum dedi,ve gerçektende öyle oldu.Okurken insanı gerçekten alıp götürmesini bende seviyorum.Onun için bu kitabıda alıcam en kısa zamanda.

kızlar merhaba ne güzel kitaplarada dalmışız gerçekten kitap almak lazım başka kitap varmı bildiğiniz bu bahsettiklerinizde çok güzel bende bir bakacağım birde aslında şöyle roman tarzı annelikten bahseden kitp varmı ben o şekilde de bir kitapp almak istiyorum aslında

bebeği hissetme konusuna gelince bende bir seyirme hissediyorum aslında doktorlar hissedilmez diyor ama annelik farklı herhalde farklı bir his anlıyorsun bebeğin olduğunu hemen olup bitiyor çok hoş

birde ben çok alıngan ve duygusal oldum eşim hemen az sesini yükseltse veya birşey söylese acayip kızıp çok büyük tepkiler veriyorum biraz abartıyorum sonradan farkına varıyorum tamam daha öyle davranmayacağım diyorum ama yine davranıyorum hemen küsüyorum felan oooof biraz üzücü oluyor yani

Roman tarzında kitap varmı bilmiyorum canım,ama benim araştırdığım ve baktığım kitaplar arasında hiç böyle kitap rastlamadım.Ama bulursan bizede tavsiye etmeyi unutma :))

Bizim seninle haftalarımız aynı canım,demekki hissediyorsun sende.Ama şimdi 15+3 olarak gözüküyoruzda aslında 16 haftanın içindeyiz biz bence normal yani hissetmemiz artık bizim bebişlerimiz artık büyüyorlar çünkü

Herkese Günaydın:)
Bende Mehmet ÖZ'ün SİZ Bebeğinizi Beklerken kitabını aldım, okudum bitirdim o da çok faydalıydı diyebilirim ama genelde bildiğimiz şeyler var. Birde elimizin altında artık internet olduğundan çoğu bilgiyi edinebiliyoruz. Dimi? Ama okumak herzaman tartışmasız en güzel şey.

selam güzel anneler

dün doktora gittik (sonunda) bebeğimi gördüm büyümüşş.ense kalınlığı normal çıktı.doktorum gayet iyi normal gelişme sürecinde dedi.sabah kalktığımda nasıl midem bulanıordu doktora gidip iyi olduğuunu duyunca birden mide bulantım geçti nasıl stres yaptıysam artıkkk.

cinsiyetini öğrenemedik henüz küçük olduğu için bir sonraki kontrolde bakarız ozaman belki anlaşılır dedi.

seyehat yapabilirmiyim diye sordum tabikii dedibende zaten çantamı hazırlamıştım doktordan çıkar çıkmaz terminale gittk ve hemen otobüse binip annemin yanına geldim.memleketteyimşuanda çok sıcak ama annemin yanında olmak güzel

siz nasılsınız hanımlar.pazartesiye doktora gidecekler vardı geçmiş sayfaları okumadımmm umarım herkes iyidir

Back