2011 Şubat Anneleri

günaydın annişler.benim hdgb 43,44 bana kıza benziyor dedi ama çin takvimne göre erkek çıkıyor.anlayamadım yani.sağlıklı olsunlarda kız erkek farketmez .1 aya kadar hepimiz öğrenir heyecanımızı yeni haberlere bırakırız heralde

günaydın cnm aynı durumdayız.benim de çin takviminde erkek, doktorun tahmininde kız kaydirigubbakcemile3 ama çin takvimi hakkındaki yorumları okudum ben tutmayan çok kişi var zaten

günaydın annişler.benim hdgb 43,44 bana kıza benziyor dedi ama çin takvimne göre erkek çıkıyor.anlayamadım yani.sağlıklı olsunlarda kız erkek farketmez .1 aya kadar hepimiz öğrenir heyecanımızı yeni haberlere bırakırız heralde

Günaydın canım,böyle şeyler atıyorlar ortalığa kafamızı daha çok karıştırıyorlar,ahh bizden önceki anneler yokmu :))
18 gün kaldı benim çetele tutuyorum resmen.Şafak 18 gün bebişimi görmek için :))

ultrason görüntüsü olarak resim gibi veriyolar zaten ama biz isteyince doktor 3 boyutlu görüntüsünü falan da çekti başka bi cihazla.video olarak da verdi hatta sıçrayışı falan da var elini ağzına falan götürüyo :emir_bebek: aklınızda bulunsun diye dedim.bana da bi arkadaşım önermişti :))

Kıyamam ben ona,izlemesi ne kadarda zevklidir şimdi onu minicikde zaten.Soralım bakalım dr.gidince böyle birşey yapabiliyormuyuz bende istiyorum bir videosu olsun :))

Canım bu değer ile tahmindede senin değer muallakta kalıyor 35-50 arası yanlışlık payı olabiliyor fakat şu an için erkek gibi gözüküyor senin değer de.

Bende cd'de görüntüleri almak istedim fakat cd cihazı bozulmuş birdahaki sefere inşallah alabiliriz.

kızlar cd falan karıştırmayın.flashınızı verin (tabi öncesinde formatlayın) direkt o ultrason cihazına takıyo doktor. çaglayan çiçek sorma valla kaç kez izledim düngeceden beri :)))):nazar:

az kalmış çağlayancım biraz daha sabret bak günler geçiyor yeterki sağlıklı olsunlar bebişler demi

günaydın taze anneler :dance: nasılsınız?
ben çook iyiyim bugün Allahıma çok şükür.dün kontrol vardı bebişimizi gördük zemuszemus yavrum bnm yaa çok tatlıydı.doktor amcamız 3 boyutlu görüntülrini falan da verdi.izliyip duruyoruz hihoyyyt ense kalınlığı çok güzel normal dedi.bugün hastaneye gidip kan vericem.akşama kadar sonuçlarını da alacakmışım. kuzum 6.5 cm olmuş.günümüz de 5 gün ileride çıktı. inşallah kan değerleim de iyi çıkar :Saruboceq:
bu arada doktor %100 diyemem ama kızınız olacak büyük olasılıkla dedi delikafadulden
ben hissediyodum zaten :CüvCüv:
Allah herkesin yüzünü güldürsün kaydirigubbakcemile5

maşallah canım kocaman olmuş fıstık şimdiden desene;) bizim grupta kızlar çoğunlukta olacak galiba. hadi bakalım hayırlısı

kızlar dün gece ben bir rüya gördüm, hatırladığım kadarıyla anlatıcam size yorumlarınızı bekliyorumolumunekankayizsmile bana beyaz minicik bir bebek tişörtü birde koca ir tabakda yuvarlak un helvası üstlerinde büyük cevizler var,bi tatlı daha vardı ama hatırllamıyorum,ben nasıl yiyorum görseniz, böyle bir rüya işte,Allah hayra çıkarsın:Saruboceq:

kızlar dün gece ben bir rüya gördüm, hatırladığım kadarıyla anlatıcam size yorumlarınızı bekliyorumolumunekankayizsmile bana beyaz minicik bir bebek tişörtü birde koca ir tabakda yuvarlak un helvası üstlerinde büyük cevizler var,bi tatlı daha vardı ama hatırllamıyorum,ben nasıl yiyorum görseniz, böyle bir rüya işte,Allah hayra çıkarsın:Saruboceq:

iyi anlatamamışımnaniknanik tşört ve bir tatlı tabağı hediye ettiler banaalkisalkisalkis

Merhaba arkadaşlar.

Biz bugün ikili test sonucumuzu aldık. Allah'a şükür her şey yolunda :)

Agustosun 20'sie gün verdi tekrar :)

Gözünaydın evridiki.Allahım kucağınada sağsalim almayı nasip etsin.Senin kontrolün yakınmış ne güzel biz daha çok bkleyeceğiz:(

2010 erkek yılıydı... bütün arkadaşlarımın erkek çocukları oldu hatta forumda 1 yıldır yazıştığım topicteki arkadaşlarımında çoğunun erkek bebekleri... Sanırım 2011 de kız yılı... Birçok kişinin kızı oluyor.
Evet canım gerçekten 2010 yılı erkek yılıydı kim varsa çevremde hamile genelde oğlu oldu.Demekki kıza döndü artık:ecrin_bebek:

ben akşam sonuçlarımı alabilirsem yazarım değeri :emir_bebek: gerçi bnm kız kesin diil ama büyük ihtimalle kız dedi doktor.bi arkadaşıma da böyle söylemişti biray sonra %100 kız dedi. Allah var yukarda hiiiç önemli diil cinsiyeti sağlıklı olsun yeter :Saruboceq: ama abla herzaman iyidir.kardeşi olunca da yardımcı olur annesine dimi Fatma kaydirigubbakcemile5

kesinlikle öyle canım inan çok sevindim senin adına.Allahım hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin prensesi:)

canım benim şu durumda çin takvimine uymuyor.yakın bi arkadaşımınki de uymuyor :ecrin_bebek:
tam yaşına bakmayacaksın biliyorsun değilmi bizim yaşımız çin takvimine göre 2 yaş geri şuan yani şimdiki yaşına 2 yıl ekleyip bakacaksın:)

Benim sonucum 13.95 erkekim oluyor o zaman dimi :))

Zaten hamile bir bayana erkek bebiş ilgi gösterirse bebeği erkek,kız ilgi gösterirse bebeği kız olur derler sen dün gece baya bir erkek bebişle oynamışsın erkek olabilir:)

aslında benim bi arkadaşımda da tuttu.ama sanırım tesadüfi oluyor. ben de ve başka bi arkadaaşımda da tutmadı mesela.çok bel bağlamamak lazım. ama ben insanın içine doğanın olduğuna inanıyorum.ne hissediyosanız büyük olasılıkla o oluyor sanki :emir_bebek:

Bak bu içine doğma konusunda bizim topikte bir istatistik yapabiliriz bence

kızlar yanınızda flash bellek götürün ve video resim ne varsa isteyin doktordan.ben dünden beri bakıp duruyorum.hem ileride o da çok mutlu olur.aa 12 haftalıkken böyleymişim falan der :ecrin_bebek: kısmet olursa her kontrol de alıcam ve arşivliycem. bi de anne adayının günlüğü diye bişi gördüm.çok hoşuma gitti. ondan da alıp doldurmak istiyorum bebeğim için zemuszemus bu günler bi daha geri gelmeyecek

Ben tutuyorum canım o günlükten.Drum ilk gittiğimde vermişti.Hazır basılı sen içini dolduruyorsun ultrason resmini falan yapıştırıyorsun çok güzel inan çocuca ileride verilecek en güzel hediye:D

ultrason görüntüsü olarak resim gibi veriyolar zaten ama biz isteyince doktor 3 boyutlu görüntüsünü falan da çekti başka bi cihazla.video olarak da verdi hatta sıçrayışı falan da var elini ağzına falan götürüyo :emir_bebek: aklınızda bulunsun diye dedim.bana da bi arkadaşım önermişti :))

çok iyi fikir canım.teşekkürler hatırlatma için

ben doktorumla pazarlığımı başta yaptım, cinsiyeti öğrenmek istiyorum dedim,oda ozaman yarın değil hafta ortası bakıcaz dedi,bende hafta ortasını beklicem artık,inşallah gösterir sıpam:Saruboceq: gerçi eşime söyleyemicem çünkü kensdisi o heyecanı yaşamak istiyorum,sürpriz olsun diyor, bende inat ettim söylemeyeceğim çatlasadaalkisalkisalkis

giysilerinden anlar bence canım.dayanamaz alırsın.artık almaya.ne zaman başlayacaksınız alışverişe

11-14 TESTİ NASIL YAPILIR?
11-14 testi temel olarak iki ayrı incelemenin birarada değerlendirilmesi ile yapılır. Bunlar:

Bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesi (fetal ense kalınlığı)
Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG'nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir
Bu ölçümler tek başlarına yapıldığında duyarlılıkları düşükken bir arada değerlendirildiklerinde başarı şansı %90'a kadar çıkmaktadır.

Fetal ense kalınlığı, ultrasonografide bebeğin boynunun arka kısmında koyu renkli olarak görünen kısmı anlatmak için kullanılan bir terimdir. Terimin ingilizcedeki orijinal şekli "nuchal translucency"dir. Gebelik ilerleyip bebek büyüdükçe ense kalınlığı da giderek artar. Bu nedenle ölçüm 11-14. haftalar arasında yapılabilir ve büyük dikkat gerektirir. Ölçüm yapılırken yapılacak milimetrik bir hata risk oranlarında büyük değişikliğe neden olabilir.

Yapılan çok sayıda araştırmada 11 ile 14. gebelik haftaları arasındaki fetal ense kalınlığı ile Down sendromu başta olmak üzere bazı kromozom anomalileri arasında sıkı bir ilişki olduğu ortaya konmuştur. Değişik araştırmalarda sadece belirtilen zaman diliminde fetal ense kalınlığının ölçülmesi ile Down sendromlu bebeklerin %40-70'inin saptanabildiği ortaya konmuştur. Ancak bu bebeklerin annelerinin, ileri yaş gebelikleri ya da daha önceki gebeliklerinde kromozom anomalili bebek doğurma öyküsü nedeni ile incelemeye alınan zaten yüksek riski gebeler olduğu akılda tutulmalıdır.

Fetal ense kalınlığı ile trizomi görülme riski arasındaki ilişki şu şekildedir.

Fetal ense kalınlığı
(milimetre) Trizomi 13, 18 veya 21
görülme riski
(%)
3 6
4 31
5 49
6 48
7 71
8 54
9 50

PAPP-A sadece gebeliğe ait olan bir tür proteindir. HCG ise yine sadece gebelikte salgılanan bir hormonudur. Bu kimyasal maddelerin belirli gebelik haftalarında belirli düzeylerde olması gerekir. Yapılan araştırmalarda anomaliye sahip bebeklerde PAPP-A düzeyinin normalden daha az, serbest beta-hCG düzeyininin ise daha fazla olduğu görülmüştür. Gebeliğin 11-14. haftalarında alınan kan örneğinde ölçülen bu iki kimyasal maddenin düzeyleri bir bilgisayar programına girilir ve program bir risk tahmininde bulunur. Parametreler arasına fetal ense kalınlığı da eklendiğinde tahminin başarılı olma şansı çok daha yüksektir

Bebeğin cinsiyetinin test sonuçları üzerindeki etkileri de pekçok araştırmaya konu olmuştur. Aralık 2002'de yayınlanan bir çalışma kız bebeklerde serbest beta-hCG'nin daha yüksek olabildiğini ortaya koymuştur.

ben kıyafet konusunda yavaş yavaş herşey bir ihtiyacını alarak ekonomik olarakda zorlamaz.yavaş yavaş indirimlerdende faydalanırız hem.battaniyeler zıbın takımları nasıl olsa alınacak badile patikler çoraplar

Back