2011 Şubat Anneleri

:84::84:ay peynir meynir noluyo ya ağzım sulanmaya başladı bu gece bişey yemeden yatmam bne yokbizim tarhanada toz benim annem bilmez tarhana falan kayınvalidem yapar biz bulgaristan göçmeniyiz genelde hamurişi olayı gelişmiştir bizde eşim adanalı onlardada yemekler bol salçalı ve yağlı olur
benim eşimde mantarlı şeyleri çok sever nasıl yapıyorsun sosu yazda bende bi deneyeyim pek mantar yemeklerini bilmem bne aramda yoktur.

o zamanda yemeklerini özledim yap bi börek çörekte yiyelim der.ya erkeklerin rejim yapması kadınlarınkinden beter oluyo valla ben eşim rejim yaptığında çok acıyorum hergün eve baş ağrısıyla geliyor.

ailem mersinde yaşıyor dediğin doğru orda çerez olarak bile tüketiyorlar tarhanayı çerezlik tarhana die satılıyor kayınvalidemde toz yapar ama.diğerini hiç denemedim tadını bilemicem.

slm kızlar gececiler burda :))geldiğim gibi geri kaçasım geldi yemek muhabbetini görünce şekerli bir obur olarak rejim yapmak zoruma gidiyor......olsun geçmişe hiç bakmadım biraz turlayım ..buralardayım :))
Dur kaçma cnm :)) gece gece acıkınca aklımıza yemekten başka bişi gelmiyo napalm :))

Cnm evet çok zordu ama çok şükür atlattık, dr bile ilk gittiğimizde çok ümitsiz konuşmuştu, 35. haftayı görüncede e hadi doğurmuyonmu doğur artık demeye başlamıştı :)) 36da ciğerleri gelişmesine rağmen haftasını tamamlasın diye 37artı 5 te ayaklandım,2gün sonra tam sabahına sezaryen olacağım gece sancılandım... ayağa kalksaymışım öncesinde hemen gelecekmiş bizim kağan paşa...
Çok şükür bu günleri gördük ya, sağlık olsun, herşey boş diyor insan

slm kızlar gececiler burda :))geldiğim gibi geri kaçasım geldi yemek muhabbetini görünce şekerli bir obur olarak rejim yapmak zoruma gidiyor......olsun geçmişe hiç bakmadım biraz turlayım ..buralardayım :))

canım kusura bakma canını istetiysek haklısın benimkide düşüncesizlikneyse kapatalım kızlar konuyu

doğru canım önce sağlık,maşallah büyümüşte abi bile olucak baksana.allah ikisinede uzun ömürler versin.

Cnm bizde bulgaristan macuruyuz dedelerden :) eşimin tarafıda macurdur

bizde ilk evlendiğimizde eşim ilk 6 ayda 10 kilo falan aldı şimdi onları veriyor ama ben hamileykende olmaz ki

burdan yazsam olurmukii

malzemeler
makarna
krema
mantar,
maydonoz(varsa fesleğen.ben bulamadım maydonozla yapıyorum)
kaşar peyniri

yapılışı

makarnaları haşlıyoruz

diğer tarafta mantarları doğrayıp yağda soteliyoruz.daha sonra üzerine kremayı döküp biraz daha yüksek ateşte karıştırarak kremanın pişmesini sağlıyoruz.bazı marka kremalar koyu oluyor çok koyuysa azcık süt ekleyebilirsiniz
kremayı pişirdikten sonra en son kaşar peyniri rendesi ekliyoruz en son tuz karabiber ve biraz maydonoz koyup iki çeviriyoruz.sosla makarnayı karıştırıyoruz.

tabağa aldığımızda üzerine kaşar ve maydonozla süsleyip servis yapıyoruz

lokantalarda bu makarnayıı 15 liradan aşağı yiyemezsiniz haberiniz olsun aslında parmesan peyniri ve fesleğenle yapıolar ama ben onları almadım kaşar ve maydonozlada aynı şey oluyoo masrafa gerek yok

Sağolasın cnm kaydettim masaüstüne yarın denicem sonucu yazarım sana

Son düzenleme:

teşekkürler canım bende bi deneyeyim bakalım beğnecekmi eşim.ben mantarı hiç sevmem yutamıyorum öle yumuşakla sert arası şeyleri.

Son düzenleme:

teşekkürler canım bende bi deneyeyim bakalım beğnecekmi eşim.ben mantarı hiç sevmem yutamıyorum öle yumuşakla sert arası şeyleri.

ben bayılırım eşimde hiç yemezmiş şimdi alıştı 2 hafta yemesek hemen alır gelir yapta yiyelim diyee :)
adamın yeme alışkanlıklarını değiştirdim valla

ama bugün düşündümde bi yemek yaptımm söylemeyeyim şimdi demeyelim dedikçe giriyoruz neyse bi güzel yedii 10 değil 15 numara olmuş dedi.bende tabii 4 köşe zevkten

o yemeğide hiç yapamıyordum hatta ilk zamanlar anneme sorsana nasıl yapıomuş anlatsın derdi o derece yapamıyordum yanii.

hatta ilk evlendiğimde pratik hiç yoktu böyle tuhaf oluyodu yemekler.Allah razı olsun bi gün bişi demedi hep yedi yemem demedi güzel olmuş dedi teşvik ettii.ama ben bilyodumyani bende yiyorum kötüydüü.

aama hevesimi hiç kırmadı.şimdiyse yemeğe misafir çağırmaya bayılır.gittiklerindede mutlaka teşekkür eder tebrik eder her yerdede söyler

insan mutlu oluyo yaptığı bişi beğenilince özellikle eşi beğenince başka bir mutluluk oluyor.hele benim gibi beceriksizlikten azimle başarıya ulaştıysanız o 15 numara çok kıymetli oluyorr

hadi iyi geceler kızlar ben gidip önce bi dolabı kurcalayayım sonrada uyumayı denyeyim öpüyoruz sizleri kendinize iyi bakın,görüşrüz.

burcuu habire tıkınmaktan sancılanıyo olmayasın sen

hanifecim iyi geceler görüşürüzzz afiyet olsun bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…