2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok çukulata yemek istio kaç kilo verdim acaba korkudan tartılamıyorum abur cubur yemiyorum sırf yemeklerimi yiyorum

alıştık hamıleyken yemye dvmlı şuanda emzırıyoruz gene doymuyoruz nasıl gıtcek bu kılolar yaw...

cnm yazdıklarının hepsını okudum çok uzuldum sıkma canını oğlun ıçın sabret belkı bebekle beraber değişen hayat onun canını sıkmıştır sende ona ılgını kesme bebek uyurken eşinle ılgılen çunkı bende aynı şeyı yaşadım bebekle ılgılenmekten yatarken eşofmanlarımı gıymeyı bıle unuturdum herşey bebeğim olmuştu...eşim bu duruma çok kızmıştı uyarmıştı benı ozaman düşündum haklı olduğuna karar verdım kaç yıl dedıklerı kulaklarımda sende sıkma canını herşey duzelıcek ınşallah...

kızlar ya ben oğlumu emzırıyorum nasıl emıyo ardından bızımkısı kakasını yapıyo aldığı dırek aşağı ınıyo normalmıdırkı?...

Son düzenleme:
arkadaşlar bu hafta mahvoldum,göğüserim çok kötü,ağlaya ağlaya meme veriyorum tabii mama takviyesi ile,mama vermekten nefret ediyorum ama açlıktan ağlıyor yavrum,sütümde azaldı sağlıklı emziremediğim için,sağıyordum dün sağmadımda inatla meme vericem diye,bildiğiniz bir ilaç falan var mı ne sürdüysem fayda etmedi,24 saat dinlendirmek iyi geliyor memelere ama annemde bunun tek çözümü emzirmen yoksa geçmez diyor offff moralim çok bozuk canım çok sıkılıyor,sadece mama yiyecek yakında galiba

kızlarr bebeğinizin tırnaklarını kestinizmi ben bana dokunmasını istiyorum ama çiziyo heryerimi :44:

bende normalim demekki aynı şeyler bendede var

Biz 20. günde kestik canım. Uzadıkça da kesiyoruz daha dogrusu babamız kesiyor, ben cesaret edemiyorum. Oglumun tırnaklarını bile hala babamız keser :)

25 şubat saat 13.08de yiğit'im dünyaya gözlerini açtı spinal anestezi oldum 3830 kilosu ve boyuda 49 cm yakışıklı oğlumun.eve yeni geldim görüşmek üzere ...

Tebrik ederim canım.

Erkek bebekler hemen kanar buna :) Biz de ogluma çok yapardık. Uyurken sürekli uyanır dururdu, herhangi bir kıyafetimi koyardık yatagının baş ucuna :)

Erkek çocuk büyütmenin ne oldugunu gelin de bana sorun :)

Kızım olmadan önce bütün bebekleri oglum gibi düşünürdüm, ben de şimdi anlıyorum ki hakikaten erkek bebek büyütmek çok çok zor. Kızım abisine çekmese bari :)

Ben de 15 gün boyunca sırılsıklam uyandım geceleri. Evet o terle ödemler atılıyor :)

Ve yarın 40'ımız çıkacak ben 2 çocuk annesi olarak 1.68 boya 49 kiloyum. Kaldı 3 kilo :)

zor yaaa....biz bir tanesi ile yatişemezken ikisi daha da zorrr

ben her emzirme öncesi ve sonrası karbonatluı suyla siliyorum
emzirdikten sonrada lansinoh ve bepanteni karıştırıp sürüyorum

Günaydın Kızlar,

Dün Gece Rutin Olarak 2 Saatte 1 Uyandık Çok Dakik Bi Oğlum Var Maşallah

Şimdi Süt Sağdım İçirdim Misler Gibi Uyuyor Bugün 10 Günlük Olduk Doktora Gidicez Bu Topuk Tarama Testi Yapılacak Öyle Dedi Doktor Amcamız

İnşallah Kilo Pardon Gram da Almışızdır da Babamız Sevinir.. Gerçi O Kadar Hiperaktif ki Emdiği O Hareketlerle Gidiyor Oğlumun

Çikolata Konusunu Hiç Sormayın Çok Canım Çekiyor Hamilelikten Kalma Alışkanlık Olsa Gerek Ama Bebeğe Gaz Yapar Dediler Ben de Yemiyorum Almıyorum Ağzıma..

Maşallah İştahım Öyle Açıkki Ama Hep Tatlı Şeylere Hala Tatlı Şeyler Aşeriyorum :}

Erkek Çocucuğu Zordur Derlerdi Hep Derlerdi de İnanmazdım Gerçekten Zormuş Uğraştırıyormuş, Ama Sanki Yavaş Yavaş Dilinden Anlamaya Başladım Neye Niye Ağlıyor Hisediyor Gibiyim, Tabi Babamız Şoklarda Bizim Aramızdaki İletişimi Görünce :}

Son düzenleme:
selam kızlar bende oğlumu uyuttum geldimm

gece bizde 2 saaatte 1.5 saatte bir uyanıyoruz.hamileyken korkardım uyanamam diye hatta eve geldiğimiz ikinci gün saat kuruyodum ama hiç gerek kalmadı.Rabbim nasıl güzel bir denge kurduysa ık dese uyanıyorum.her ık mıkında uyanmıyo bazen uykusunda sesler çıkarıyo benim oğlum ben uyandığımla kalıyorum gündüzleri uyuyunca gecelerde zor geçmiyo sanki.yada alıştımmı nedir.

erkek bebeklerin zorluğu konusunda bişi diyemeyeceğim malum tecrübesizlik.aama şu oburluk bizdede var bide artık oyundamı öğrendi naptı oğlum göğsümün ucuyla oynuyo resmen.kafasını çeviriyo sallıyo meme ağzınndayken ağzı burnu süt oluyo hep bide şirin oluyokiiii.meleklere gülüyooo ben üstüme alınıyorummm içime sokasım geliyoo ne güzel bişimişş yaaa

20 gün boyunca kızımı aplayarak emzirdim resmen sonra el pompasıyla sağıp verdim 1 hafta kremler fayda etmedi bi arkadaşım allah razı olsun tereyağ sür geçer dedi ve saece 3 gün sonra geçti tereyağ başka da bişey demiyorum temizle tereyağ sür emzireceğinde sil bu kadar işallah en kısa zamnda gecer

şimdi tartıldımda 52 kiloyumm

62 ile doğuma girdimm 10 kilo gitmişş

44 ile hamile kalmıştım.ona inmeyi planlamıyorum aslında ama bu gidişle inicem sanırım.

yeme içme boğaz bende aynen devam eski performansımı bırakmadım yanii.zaten habire bişi tıkııştırıyolar.eşim hele hergün bişi getiriyo en son arı sütü getirmiş kaşıkla ağzıma sokuşturuyo.onun bu gayreti hoşuma gidiyo bende yiyorum gerçii bana değil oğluna yapıyo yaa neyseeee

Günaydın kızlar

Bizim kız doyduğunu bilmiyor :26: Memede uyumak istiyor onu da fazla yiyince kusmaya başladı daha önce kusmuyordu. Dün aralıklarla 1 saat olmuştur emeli. Kusunca rahatladı uyudu.

Ağlatmak bebeğin ciğerlerine iyi geliyor diyorlar kızlar doğru mu? Ben bizimkini çok ağlatmıyorum dayanamıyorum ağlamasına

Al benden de o kadar keşke daha fazla kilo alsaydım diyorum. Emzirmek acayip kilo verdiriyor. Birde gece terle atıyoruz sanırım kiloları. Kilo vermemek için habire tıkınıyorum.

benimkide memede uyumayı çok seviyooo.yatağa koyunca gözünü açıyoo ama uykusu var bellii.bende emziği veriyorum ağzına 5 dk tutuyorum o küt uyuyo zaten.

bende ağlatmaya kıyamıyorum ama bazen annem elleme ağlasın diyoo.zaten bazende yalandan bağırıyo minnacıklar ama üç kağıdı bile öğreniyolar

ben de aynı şeyleri yaşıyorum ve hissediyorum demek ki normalim

kızlarr bebeğinizin tırnaklarını kestinizmi ben bana dokunmasını istiyorum ama çiziyo heryerimi :44:

bende normalim demekki aynı şeyler bendede var
normal olduğuma sevindim...ama nasıl bi çözüm bulcam bu konuya bilmiyorum
25 şubat saat 13.08de yiğit'im dünyaya gözlerini açtı spinal anestezi oldum 3830 kilosu ve boyuda 49 cm yakışıklı oğlumun.eve yeni geldim görüşmek üzere ...
maşallah canım gözün aydın....Rabbim analı babalı,Allahlı peygamberli büyütmeyi nasip etsin inş...
maşallah...biz de gün sayıyoruz bi ayımız bitsin diye....
nöbetli iş zor gerçekten...ama gece nöbetlerinden sonra eşim 2 gün evde oluyo bizde onunla avunuyoruz....

benim eşimde habire bişi yediriyooo tabii kızı için....yemicem artık doydum diyorum selma betülün hakkını yemediğin daha diyoopabuçlarınnn damlarınn üstündee

sorma nurcum pabuçlarımız damlarda dolaşıyoo.hele bebiklerimiz biraz büyüsün ele avuca gelsin ozaman bizi hiiç görmicekler
gerçi bizimde gözümüz hep bebeklerimizde.bugün oğlum 6da uyuduu eşimde 7de kalkıyoo.yatağa girdim az yatiimm kahvalti hazırlayayım daha 1 saat var dedim uyuyakalmışımm.tabi uyanamadım.ama sonradan bi üzüldüm bi üzüldüm.ister isteemez ihmal ediyoruz onları.elimizde değil ama eski düzen yok Allah razı olsun şikayet etmiyolar ama ufaktan ufaktan 3 kişilik aile olmaya herkese ilgi göstermeye tabiki ilgi gösterilmeye herşey karşılıklı alışmamız lazımm diye düşünüyorum
.

yeni topikimiz hayırlı olsun kızlar
eski topiğede üzüldüm yazık terkedilmiş gibi olmuş
amma yazmışsınız 2 gün girmedim 17 sayfa birikmiş
sizin bebikler pek uslu anlaşılan gün boyu topiktemisiniz ayol
bu arada sütüm baya arttı bu arada ama yemdiğim şey kalmıyor ev aktar gibi oldu
büyük kızım felaket huy değiştirdi kıskançlıktan altına kaçırmaya başladı 2 senedir tuvalete kendi gider poposunu kendi temizler sifonu çekip elini yıkayıp gelirdi şimdi 2 sene önceye dönüş yaptı çok çaresizim bazen kızıyorum sabrım taşıyor sonra ağlamaya başlıyorum kardeşini seviyor görünüyor ama sıkarak seviyor sürekli öpmek istiyor herkes büyüğe yapma etme diyor onada moralim bozuluyor bunalımdayız anlayacağınız akşamdan beri kardeş kıskançlığı ile ilgili gezmediğim site kalmadı nerdeyse çocuğun yaptıkları gayet normalmiş kızmayın vs diyor aa bazen insan dayanamıyor hayatındaki ilk tramvayı geçiriyormuş yavrum ona vakit ayıramıyorum bebek sürekli kucağımda memede evdekiler alınca kucağına en fazla 10-15 dk duruyor basıyor yaygarayı büyükte benle yatmak istiyor benle banyo yapmak istiyor eskiden kitap okurdum etkinlik yapardık şimdi bişey yapamıyoruz dün gece yanımda yatarken"annecim seni çok özlemişim" dedi içim parçalandı çok acıyorum ona yavrum benim halbukşi onu hala çok sevidiğimzi bebeğin bakıma ihtiyacı oldugu söyledim kaç kere ama nafile .o bebeği kızkanmıyor aslında beni kıskanıyor halbuki bi anlasa onu canımdan cok sevdiğimiAllah yardımcımız olsun
çok zor günler geçiriyoruz pedagoga gitmeyi düşünüyorum:44:
2 çocuğu olanlar sizde durumlar nasıl? varmı problem bizim gibi

dün işitme testi için doğumevine gittik ya koza sehirde 1 tane yerdemi yapılır bu test
bir sıra bir sıra 3 saat sonra sıra gelecekti bize yaptırmadan döndül ilk kızımada yaptırmamıştık zaten bebeişte duyuyor ben içeriden bagırarak eşimi falan çağırdığımda kendine kızdım sanıp büzüyor dudaklarını hemen

çağlayancım çok geçmiş olsun canım
ben 3 gündür bildiğimiz normal kuru pakmayayı sabah akşam 1 çay kaşığı meyvesuyuna karıştırıp içiyorum
3 gün önce iki göğsümden sağınca 10ml süt gelirken dün toplamda 60 ml süt geldi

bu linklerede bak canım
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423544-sizce-sutum-gelirmi.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/195395-sutum-azaldi-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/mart-...azaldi-bebegim-doymuyo-lutfeeennn-yardim.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...lari/259774-sutum-yok-lutfen-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/242632-sutum-azaldi-bi-care.html

inşallah bol bol sütümüz olur canım

sütü memenden uyurken göz kapağına sık sonrada parmağınla yada mendil ucuyla sil canım
benimde 2 gündür kanamam kesildi gibi zaten sezeryanda çok sürmüyor

geçmiş olsun canım
ben uyandırmıyorum
uyandıkça emziriyorum
uyanmayıpta göğsüm çok dolmuşsa sağıp biberonla veriyorum ozman uyusada alıyor

bazı bebeklerde gaz olmuyor
benimkindede yok canım gaz maz zaten olsada alttan pırt pırt çıkarıyor
deniyorum 1bikaçkez çıkarmayı çıkmıyorsa yatırıyorum uyuyor mışıl mışıl

aynen burcu ben o yüzden çoğu zaman çıkarmadan yatırıyorum yoksa uyumuyor.

emzik elvin asla almıyor ne yapacağım bilmiyorum

bazı çocuklar almayınca almıyor
biz ne chiccolar ne nuklar denedik yok bakkal memesi denedik yok hatta recele bandırdı kayınvalidem bi güzel cok cok reçelini emdi sonra pıt agzından diliyle cıkarıp attı
ama sen yinede şu 5krş luk babak memelerinden bi dene coğu cocuk onu hemen alıyor çok yumuşak anne memesi gibi
vallahı bu bebeiş aldı emziği çoğu zaman kurtarıcım oluyor

birde günde 3-4 kaka fazla değil,benim kızım bazen daha fazla yapıyorgünde 10-12 arası normal dedi bizim dr

pudra kullandınmı? pudra pişiği en iyi kurutan yöntem,benim kızım pişik oldu dalinin pudrasını aldım,döktüm poposuna ertesi sabah kurumuştu pişiği,yalnız pişik kremiyle birlikte kullanma.

ben ilkinde kullandım bunda pişik olsa hemen kullanırım korkmayın bişey olmaz hemen geçiriyor ayrıca pişik kremiylede kullanabilirsiniz çok ince düşünmeyin bişey olmaz sonucta öyle yada böyle büyüyorlar bize neler kullanılmış düşünün bi

huzun_cicegi ve nur45 kalmışsınız tek başınıza
oyyy ne güzel bende artık evde yalnız kalmak istiyorum yaaaa:26:

maşallah da sevil ve elvine çok şekerlerrrr

offf offf bütçemiz sarsıldı bez 25 tl civarı+mama40tl+humana20tl ve aktar mazlemeleri50tl tutmuş 15 günlük hasılat bu:44::44:bebişime helal olsun tabi ama sütün daha çok gelse hiç fena olmaz yaniiii:26:günde 2 en fazla 3 kez mama takviyesi yapıyorum

bende hala göbeğine sıkıyorum spreyini nolur nolmaz diye
biz topuk testi için neler çektik tam 5 kere farklı günlerde topugunu deldiler yavrumun kanı kaybetmişler birinde,diğerinde bi test için sağlık ocağı bi aldı kan grubu için ayrı aldılar çıldırdım yaağlamaktan mahvoldu yavrucak topukları mosmor hala

moralini bozmacanım olur böyle şeyler çok normal
nasıl biz lohusalık psikolojisindeysen babalarda öyle şimdi onlarda nasıl baba olcağım acaba bebeğime iyi bakacakmıyım iyi baba olabilecekmiyim ailemi geçindirebilecekmiyim ona iyi gelecek hazırlayacakmıyım vs vs bin türlü düşünce içinde
sen zaten hassassın sıkıntılısın ilk çocucgunsa tecrübesizlik varki benim 2. olmasına ragmen ben bile bazen elim ayağım birbirine giriyor napcağımı şaşırıyorum
geçiş dönemi bu inşallah 1-2 ay sonra herşey çok daha güzel olacak sen moralini bozma sütün çekilir yoksa annesi bebiş doymaz
benimkide doğumdan beri yatak odasında gece misafirler horluyor eşim horluyor ben ayaktayım amannn hiç takmıyorum naparlarsa yapsınlar ben bebişime yeterim
sende takma al bebişi kucağına otur omzunda uyut sende uzan kim naparsa yapsın boşver sen bu günler geri gelmeyecek 40ı çıkınca bile büyüyor biraz bebişler zor ama bu çok güzel dönemleri iyi geçirin annesi
benden sana bi arkadaş tavsiyesi canım
herşey güzel olacak inşallah

ayyyyy şu erkek adam muhabbetine sinir oluyorum ya
Allah kolaylık versin
benim kvalidem pek iyidir ama o bile dün bişey yaptı şoke oldum
kızımın dr kontrolüne gidecekken kapıyı açtıkki karşı komşum çorba yapmış tepsiye koymş bana içeyimde süt olsun diye getirmiş bende çok teşekkürler dedim aldım komşu gelince içersin ozman dedi
nasıl açım giderken anlatamam yani
neyse gittik geldik bi baktım çorba yok
kayınvalidem ben içtim demezmi sinirden ölüyordum ya
ben lohusayım çorba bana gelmiş ne içiyosun

sütü çok olan bi detli olmayan bi dertli
Allah hepimizin yardımcısı olsun

çok geçmiş olsun canım aman dikkat ilk 3 ay

Kızlar Bebeklerinizin Göğüslerine Masaj Yapıyormusunuz Bizimkine Çok Yapmadık Taş Gibi Olmuş Annem Ovmak Lazım Diyor da..

dr kesinlikle ovmayın dedibize
ama ilk kızımda hep ovmuştuk:26:

dr 3. gün çıkart dedi bana duş alırken yumuşatıp çıkardım
bebeğe bebeyağı sürebilirsin ama o soyulmalar derisidir canım normal yani

bunlar çoook normal duygular canım
ama ben şimdi tecrübeliyim ya evdekilerede iş bölümü verip azcık dinlenmeye çalışıyorum
emziriyorum mesela gazını başkası çıkarıyor kakasını başkası alıyor ben takılıyorum kendimce
sizinki gayet normal ilk kızımda hiçkimse ellesin istemiyordum hatta bakmalarına bile sinir oluyordum

ben bugün banyosundan önce keseceğim tırnaklarını 15 günlük olduk baya uzadılar:)
milupa aptamil1 veriyorum ama bu bitince sma alacağım şekersizmiş o yeni öğrendim diğerlerinde vanilya varmış bebeiş şekere alışıyormuş
gerçi ilk kızımda hep aptamil kullandık bi sorun yaşamadık ama deniyelim bakalım:44:

gözünaydın geçmiş olsun canım

Kızlar bebeklerşniz nasıl yatırıyorsunuz

güvenli yan yatma yastığımız var onunla yatırıyorum

çoğunuz erkek bebek zor demişsiniz ay bir kameramız olsada bi seyretseniz çektiklerimi
her bebek zordur kızlar ilk kızımdada emme sorunu yaşadık uyku sorunu buda ablasının kopyası
Allah hepimize güç kuvvet versin inşallah geçecek bunlarda sonra gülerek anlatacağız
ilk sayfadan beri yazılanların hepsini okudum şimdi çoğunuza cevap vermeye çalıştım inşallah unutmamışımdır kimseyi
kızım uyuyo şimdi yanına gidip yatacağım
hepinizi şimdilik öptüm
byeeeee

Son düzenleme:
şu hamileliktede en güzel şey adet olmamızmış meğerseeee
şurda topu topu 1 haftadır ped kullanıyorıum kanama için ama fenalık geldii
oyyy bebişlerimiz napsın pamuk gibi popolarında koca koca bezlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…