yeni topikimiz hayırlı olsun kızlar
eski topiğede üzüldüm yazık terkedilmiş gibi olmuş
amma yazmışsınız 2 gün girmedim 17 sayfa birikmiş
sizin bebikler pek uslu anlaşılan gün boyu topiktemisiniz ayol
bu arada sütüm baya arttı bu arada ama yemdiğim şey kalmıyor ev aktar gibi oldu
büyük kızım felaket huy değiştirdi kıskançlıktan altına kaçırmaya başladı 2 senedir tuvalete kendi gider poposunu kendi temizler sifonu çekip elini yıkayıp gelirdi şimdi 2 sene önceye dönüş yaptı çok çaresizim bazen kızıyorum sabrım taşıyor sonra ağlamaya başlıyorum kardeşini seviyor görünüyor ama sıkarak seviyor sürekli öpmek istiyor herkes büyüğe yapma etme diyor onada moralim bozuluyor bunalımdayız anlayacağınız akşamdan beri kardeş kıskançlığı ile ilgili gezmediğim site kalmadı nerdeyse çocuğun yaptıkları gayet normalmiş kızmayın vs diyor aa bazen insan dayanamıyor hayatındaki ilk tramvayı geçiriyormuş yavrum ona vakit ayıramıyorum bebek sürekli kucağımda memede evdekiler alınca kucağına en fazla 10-15 dk duruyor basıyor yaygarayı büyükte benle yatmak istiyor benle banyo yapmak istiyor eskiden kitap okurdum etkinlik yapardık şimdi bişey yapamıyoruz dün gece yanımda yatarken"annecim seni çok özlemişim" dedi içim parçalandı çok acıyorum ona yavrum benim halbukşi onu hala çok sevidiğimzi bebeğin bakıma ihtiyacı oldugu söyledim kaç kere ama nafile .o bebeği kızkanmıyor aslında beni kıskanıyor halbuki bi anlasa onu canımdan cok sevdiğimiAllah yardımcımız olsun
çok zor günler geçiriyoruz pedagoga gitmeyi düşünüyorum:44:
2 çocuğu olanlar sizde durumlar nasıl? varmı problem bizim gibi dün işitme testi için doğumevine gittik ya koza sehirde 1 tane yerdemi yapılır bu test
bir sıra bir sıra 3 saat sonra sıra gelecekti bize yaptırmadan döndül ilk kızımada yaptırmamıştık zaten bebeişte duyuyor ben içeriden bagırarak eşimi falan çağırdığımda kendine kızdım sanıp büzüyor dudaklarını hemen çağlayancım çok geçmiş olsun canım
ben 3 gündür bildiğimiz normal kuru pakmayayı sabah akşam 1 çay kaşığı meyvesuyuna karıştırıp içiyorum
3 gün önce iki göğsümden sağınca 10ml süt gelirken dün toplamda 60 ml süt geldi
bu linklerede bak canım
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423544-sizce-sutum-gelirmi.html http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/195395-sutum-azaldi-yardim-edin.html http://www.kadinlarkulubu.com/mart-...azaldi-bebegim-doymuyo-lutfeeennn-yardim.html http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...lari/259774-sutum-yok-lutfen-yardim-edin.html http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/242632-sutum-azaldi-bi-care.html inşallah bol bol sütümüz olur canım
sütü memenden uyurken göz kapağına sık sonrada parmağınla yada mendil ucuyla sil canım
benimde 2 gündür kanamam kesildi gibi zaten sezeryanda çok sürmüyor
geçmiş olsun canım
ben uyandırmıyorum
uyandıkça emziriyorum
uyanmayıpta göğsüm çok dolmuşsa sağıp biberonla veriyorum ozman uyusada alıyor
bazı bebeklerde gaz olmuyor
benimkindede yok canım gaz maz zaten olsada alttan pırt pırt çıkarıyor
deniyorum 1bikaçkez çıkarmayı çıkmıyorsa yatırıyorum uyuyor mışıl mışıl
bazı çocuklar almayınca almıyor
biz ne chiccolar ne nuklar denedik yok bakkal memesi denedik yok hatta recele bandırdı kayınvalidem bi güzel cok cok reçelini emdi sonra pıt agzından diliyle cıkarıp attı
ama sen yinede şu 5krş luk babak memelerinden bi dene coğu cocuk onu hemen alıyor çok yumuşak anne memesi gibi
vallahı bu bebeiş aldı emziği çoğu zaman kurtarıcım oluyor
birde günde 3-4 kaka fazla değil,benim kızım bazen daha fazla yapıyorgünde 10-12 arası normal dedi bizim dr ben ilkinde kullandım bunda pişik olsa hemen kullanırım korkmayın bişey olmaz hemen geçiriyor ayrıca pişik kremiylede kullanabilirsiniz çok ince düşünmeyin bişey olmaz sonucta öyle yada böyle büyüyorlar bize neler kullanılmış düşünün bi
huzun_cicegi ve nur45 kalmışsınız tek başınıza
oyyy ne güzel bende artık evde yalnız kalmak istiyorum yaaaa:26: maşallah da sevil ve elvine çok şekerlerrrr offf offf bütçemiz sarsıldı bez 25 tl civarı+mama40tl+humana20tl ve aktar mazlemeleri50tl tutmuş 15 günlük hasılat bu:44::44:bebişime helal olsun tabi ama sütün daha çok gelse hiç fena olmaz yaniiii:26:günde 2 en fazla 3 kez mama takviyesi yapıyorum bende hala göbeğine sıkıyorum spreyini nolur nolmaz diye
biz topuk testi için neler çektik tam 5 kere farklı günlerde topugunu deldiler yavrumun kanı kaybetmişler birinde,diğerinde bi test için sağlık ocağı bi aldı kan grubu için ayrı aldılar çıldırdım ya
ağlamaktan mahvoldu yavrucak topukları mosmor hala
moralini bozmacanım olur böyle şeyler çok normal
nasıl biz lohusalık psikolojisindeysen babalarda öyle şimdi onlarda nasıl baba olcağım acaba bebeğime iyi bakacakmıyım iyi baba olabilecekmiyim ailemi geçindirebilecekmiyim ona iyi gelecek hazırlayacakmıyım vs vs bin türlü düşünce içinde
sen zaten hassassın sıkıntılısın ilk çocucgunsa tecrübesizlik varki benim 2. olmasına ragmen ben bile bazen elim ayağım birbirine giriyor napcağımı şaşırıyorum
geçiş dönemi bu inşallah 1-2 ay sonra herşey çok daha güzel olacak sen moralini bozma sütün çekilir yoksa annesi bebiş doymaz
benimkide doğumdan beri yatak odasında gece misafirler horluyor eşim horluyor ben ayaktayım amannn hiç takmıyorum naparlarsa yapsınlar ben bebişime yeterim
sende takma al bebişi kucağına otur omzunda uyut sende uzan kim naparsa yapsın boşver sen bu günler geri gelmeyecek 40ı çıkınca bile büyüyor biraz bebişler zor ama bu çok güzel dönemleri iyi geçirin annesi
benden sana bi arkadaş tavsiyesi canım
herşey güzel olacak inşallah
ayyyyy şu erkek adam muhabbetine sinir oluyorum ya
Allah kolaylık versin
benim kvalidem pek iyidir ama o bile dün bişey yaptı şoke oldum
kızımın dr kontrolüne gidecekken kapıyı açtıkki karşı komşum çorba yapmış tepsiye koymş bana içeyimde süt olsun diye getirmiş bende çok teşekkürler dedim aldım komşu gelince içersin ozman dedi
nasıl açım giderken anlatamam yani
neyse gittik geldik bi baktım çorba yok
kayınvalidem ben içtim demezmi sinirden ölüyordum ya
ben lohusayım çorba bana gelmiş ne içiyosun
sütü çok olan bi detli olmayan bi dertli
Allah hepimizin yardımcısı olsun
çok geçmiş olsun canım aman dikkat ilk 3 ay
dr kesinlikle ovmayın dedibize
ama ilk kızımda hep ovmuştuk:26:
dr 3. gün çıkart dedi bana duş alırken yumuşatıp çıkardım
bebeğe bebeyağı sürebilirsin ama o soyulmalar derisidir canım normal yani
bunlar çoook normal duygular canım
ama ben şimdi tecrübeliyim ya evdekilerede iş bölümü verip azcık dinlenmeye çalışıyorum
emziriyorum mesela gazını başkası çıkarıyor kakasını başkası alıyor ben takılıyorum kendimce
sizinki gayet normal ilk kızımda hiçkimse ellesin istemiyordum hatta bakmalarına bile sinir oluyordum
ben bugün banyosundan önce keseceğim tırnaklarını 15 günlük olduk baya uzadılar:)
milupa aptamil1 veriyorum ama bu bitince sma alacağım şekersizmiş o yeni öğrendim diğerlerinde vanilya varmış bebeiş şekere alışıyormuş
gerçi ilk kızımda hep aptamil kullandık bi sorun yaşamadık ama deniyelim bakalım:44:
gözünaydın geçmiş olsun canım
güvenli yan yatma yastığımız var onunla yatırıyorum
çoğunuz erkek bebek zor demişsiniz ay bir kameramız olsada bi seyretseniz çektiklerimi
her bebek zordur kızlar ilk kızımdada emme sorunu yaşadık uyku sorunu buda ablasının kopyası
Allah hepimize güç kuvvet versin inşallah geçecek bunlarda sonra gülerek anlatacağız
ilk sayfadan beri yazılanların hepsini okudum şimdi çoğunuza cevap vermeye çalıştım inşallah unutmamışımdır kimseyi
kızım uyuyo şimdi yanına gidip yatacağım
hepinizi şimdilik öptüm
byeeeee