• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

25 şubat saat 13.08de yiğit'im dünyaya gözlerini açtı spinal anestezi oldum :nazar:3830 kilosu ve boyuda 49 cm :nazar:yakışıklı oğlumun.eve yeni geldim görüşmek üzere ...

hayırlı olsun canımm Allah analı babalı büyütsün inş

kızlarr bebeğinizin tırnaklarını kestinizmi ben bana dokunmasını istiyorum ama çiziyo heryerimi :44:

ben kesiyorum bizimki eldivenini çıkaryo hemen çok hareketli emerken bile eli orda burda :1:

Kızlar bebeklerşniz nasıl yatırıyorsunuz
pozisyon olarak mı canım ?

Ve yarın 40'ımız çıkacak ben 2 çocuk annesi olarak 1.68 boya 49 kiloyum. :nazar: Kaldı 3 kilo :)[/B]

maşallah canım ya görsem 2 çocuk annesi demem yanii :nazar: ben hala tombiş 36 bedene geri dönemicem sanki :50:

selam kızlar bende oğlumu uyuttum geldimm

gece bizde 2 saaatte 1.5 saatte bir uyanıyoruz.hamileyken korkardım uyanamam diye hatta eve geldiğimiz ikinci gün saat kuruyodum ama hiç gerek kalmadı.Rabbim nasıl güzel bir denge kurduysa ık dese uyanıyorum.her ık mıkında uyanmıyo bazen uykusunda sesler çıkarıyo benim oğlum ben uyandığımla kalıyorum :37: gündüzleri uyuyunca gecelerde zor geçmiyo sanki.yada alıştımmı nedir.

erkek bebeklerin zorluğu konusunda bişi diyemeyeceğim malum tecrübesizlik.aama şu oburluk bizdede var :56: bide artık oyundamı öğrendi naptı oğlum göğsümün ucuyla oynuyo resmen.kafasını çeviriyo sallıyo meme ağzınndayken ağzı burnu süt oluyo hep :33: bide şirin oluyokiiii.meleklere gülüyooo ben üstüme alınıyorummm içime sokasım geliyoo ne güzel bişimişş yaaa

canım benimki de gülücük atıyoo bende annene mi gülüyon sen diyorum ama o beni görmğyo bile biraz öncede uyurken izliyodum kıkırdadı resmen :9: :16: meleğim benimmm :54: :16:

şu hamileliktede en güzel şey adet olmamızmış meğerseeee
şurda topu topu 1 haftadır ped kullanıyorıum kanama için ama fenalık geldii
oyyy bebişlerimiz napsın pamuk gibi popolarında koca koca bezlerr

all benden de okadar ama benim bitti gibi çok şükür şimdi günlük ped koyuoyrum varlığını hissetmiyorum bile

Sağlık ocağından ebe aradı elvinin tshı yüksek çıkmış topuk kanına göre
tekrar kan alınacak

günaydınn güzel annelerr herkes iyidi umarım ve bebişlerde :16:

bende sezeryan oldum ama 30 gün sürdü adetim daha yeni bitti artık fenalık gelmişti babamızda hem oğluna bez hem bana almaktan artık bıkmıstı :1:

canım yoğun bakımda kesmişlerdi elvinin tırnaklarını ama yeniden uzamaya başlamış keserim herhalde

Biz 20. günde kestik canım. Uzadıkça da kesiyoruz daha dogrusu babamız kesiyor, ben cesaret edemiyorum. Oglumun tırnaklarını bile hala babamız keser :)

Ben de 15 gün boyunca sırılsıklam uyandım geceleri. Evet o terle ödemler atılıyor :)

Ve yarın 40'ımız çıkacak ben 2 çocuk annesi olarak 1.68 boya 49 kiloyum. :nazar: Kaldı 3 kilo :)

oyy maşallah yaa 49 çok iyi aslında 3 kiloda hatıra kalsın :1:

ben kesiyorum bizimki eldivenini çıkaryo hemen çok hareketli emerken bile eli orda burda :1:

:

bende kesmek istiyorum ama kayınvalidem 40 tan sonra kesilir dedi bide babasının cebinden para alacakmış felan öyle şeyler yaptınızmı yaa valla dayanamıycam kesicem eldiveni giydirirken felan hep takılıyo :44:

Sağlık ocağından ebe aradı elvinin tshı yüksek çıkmış topuk kanına göre
tekrar kan alınacak

oyy kıyamam yaa cok zor topuktan kan almak nasıl aglıyolar bide ağlayınca kan gelmiyomuş topuktan kan almak için 3 kez kesmişti ebe oğlumu :26:

kızlar slm :71:
istisnasız hergün giriyorum,okuyorum yazdıklarınızı.hatta bazen eşime şu pc yi açıver bakalım napmış bizim kızlar diyorum :9: ama pek bişi yazamıyorum.yazılanlara bakıyorum da dertler sıkıntılar genelde aynı.ben de şu göğüs ucu acısından çok çekiyorum kızlar.hala düzelmedi yaa :50: 1 tüp lansinoh bitirdim.bepanthen aldım onunda dibine yaklaştım ama hala acıyo yaaa :59: bnmki bi garip ama ilk memeyi verdiğimde dayanılmaz bi acı oluyo resmen horon tepiyorum oturduğum yerde.1 dk sonra geçiyo ama.ne iş anlamadım :37: ama o 1 dk ömrümden ömür alıyo resmen :50: neyse emzirebiliyorumya buna da şükür.bu arada sütüme nazar mı değdi ne.ilk günler şişip semsert oluyodu ama artık sertlik yok göğüslerimde.inş sütsüz kalmayız...

Ağlatmak bebeğin ciğerlerine iyi geliyor diyorlar kızlar doğru mu? Ben bizimkini çok ağlatmıyorum dayanamıyorum ağlamasına:43:

biz de doktora gittiğimizde bnm kızın ağlamayınca doktor annesi ağlatmıyomusun sen bunu bırak aglasın biraz dedi.evt ciğerlerinin açılmasına sağlıyomuş.eee bide sezeryandan sonra şart yani...

:43:arkadaşlar bu hafta mahvoldum,göğüserim çok kötü,ağlaya ağlaya meme veriyorum tabii mama takviyesi ile,mama vermekten nefret ediyorum ama açlıktan ağlıyor yavrum,sütümde azaldı sağlıklı emziremediğim için,sağıyordum dün sağmadımda inatla meme vericem diye,bildiğiniz bir ilaç falan var mı ne sürdüysem fayda etmedi,24 saat dinlendirmek iyi geliyor memelere ama annemde bunun tek çözümü emzirmen yoksa geçmez diyor offff moralim çok bozuk canım çok sıkılıyor,sadece mama yiyecek yakında galiba :43:

canım aynı derdi paylaşıyoruz valla benimde perişan nerdeyse ucu kopmuş gibi bakamıyorum silerken. lansinoh die krem kullandım hafif yaralı olanı geçirdi ama aır yaralı olan meme ucum hala çok kötü bepantene kullandım tek başına o da işe yaramadı şimdi eczaneden geldim bana madecassol die bi ilaç verdi bepantene karıştır dedi bunun hücre yenileme özellliği varmış iyileşir dedi ama bakalım denemek lazım.

cnm yazdıklarının hepsını okudum çok uzuldum sıkma canını oğlun ıçın sabret belkı bebekle beraber değişen hayat onun canını sıkmıştır sende ona ılgını kesme bebek uyurken eşinle ılgılen çunkı bende aynı şeyı yaşadım bebekle ılgılenmekten yatarken eşofmanlarımı gıymeyı bıle unuturdum herşey bebeğim olmuştu...eşim bu duruma çok kızmıştı uyarmıştı benı ozaman düşündum haklı olduğuna karar verdım kaç yıl dedıklerı kulaklarımda sende sıkma canını herşey duzelıcek ınşallah...
canım ben eşimede ilgiyi kesmedim oğlum kucağımda olsa bile gider dibinde otururum oda hep diyor zaten beni boşlarsın sandım ama dahada ilgilisin diye zaten hatasını anlamış akşam bi buket gül en sevdiğim pastayı bi kaç bişi daha alıp gelmiş özürler diledi sen kaç aydır herşeyindrn fedakarlık yaptın bende anlık sinirle söyledim filan dedi tabi yemezler ama takmıyorum anlıkta olsa bunalrı düşünmüş bikere çok ağırdı dedikleri bura söylediklerim olanların %50si geri kalanı daha ağırdı hala pek bi resmiyim ona karşı nezaman düzelir bilmiyorum
selam kızlar bende oğlumu uyuttum geldimm

gece bizde 2 saaatte 1.5 saatte bir uyanıyoruz.hamileyken korkardım uyanamam diye hatta eve geldiğimiz ikinci gün saat kuruyodum ama hiç gerek kalmadı.Rabbim nasıl güzel bir denge kurduysa ık dese uyanıyorum.her ık mıkında uyanmıyo bazen uykusunda sesler çıkarıyo benim oğlum ben uyandığımla kalıyorum :37: gündüzleri uyuyunca gecelerde zor geçmiyo sanki.yada alıştımmı nedir.

erkek bebeklerin zorluğu konusunda bişi diyemeyeceğim malum tecrübesizlik.aama şu oburluk bizdede var :56: bide artık oyundamı öğrendi naptı oğlum göğsümün ucuyla oynuyo resmen.kafasını çeviriyo sallıyo meme ağzınndayken ağzı burnu süt oluyo hep :33: bide şirin oluyokiiii.meleklere gülüyooo ben üstüme alınıyorummm içime sokasım geliyoo ne güzel bişimişş yaaa
canım benim sıpada öyle resmen oyun oynuyor benle ağzı yuzü burnu herbitarafı süt oluyor ama hoşuna gidiyor gülüyor deli gibi saldırıyor memeye ama tutmuyor yüzüne değdiriyor sadece vermeyincede basıyor çığlığı kaşlarını çatıp bunlar çok zibidi hepsi birbirinden tatlı
yeni topikimiz hayırlı olsun kızlar:nazar::emir_bebek:
eski topiğede üzüldüm yazık terkedilmiş gibi olmuş:58:
amma yazmışsınız 2 gün girmedim 17 sayfa birikmiş
sizin bebikler pek uslu anlaşılan gün boyu topiktemisiniz ayol:1:
bu arada sütüm baya arttı bu arada ama yemdiğim şey kalmıyor ev aktar gibi oldu
büyük kızım felaket huy değiştirdi kıskançlıktan altına kaçırmaya başladı 2 senedir tuvalete kendi gider poposunu kendi temizler sifonu çekip elini yıkayıp gelirdi şimdi 2 sene önceye dönüş yaptı çok çaresizim bazen kızıyorum sabrım taşıyor sonra ağlamaya başlıyorum kardeşini seviyor görünüyor ama sıkarak seviyor sürekli öpmek istiyor herkes büyüğe yapma etme diyor onada moralim bozuluyor bunalımdayız anlayacağınız akşamdan beri kardeş kıskançlığı ile ilgili gezmediğim site kalmadı nerdeyse çocuğun yaptıkları gayet normalmiş kızmayın vs diyor aa bazen insan dayanamıyor hayatındaki ilk tramvayı geçiriyormuş yavrum ona vakit ayıramıyorum bebek sürekli kucağımda memede evdekiler alınca kucağına en fazla 10-15 dk duruyor basıyor yaygarayı büyükte benle yatmak istiyor benle banyo yapmak istiyor eskiden kitap okurdum etkinlik yapardık şimdi bişey yapamıyoruz dün gece yanımda yatarken"annecim seni çok özlemişim" dedi içim parçalandı çok acıyorum ona yavrum benim halbukşi onu hala çok sevidiğimzi bebeğin bakıma ihtiyacı oldugu söyledim kaç kere ama nafile .o bebeği kızkanmıyor aslında beni kıskanıyor halbuki bi anlasa onu canımdan cok sevdiğimi:43::43::43:Allah yardımcımız olsun
çok zor günler geçiriyoruz pedagoga gitmeyi düşünüyorum:44:
2 çocuğu olanlar sizde durumlar nasıl? varmı problem bizim gibi

dün işitme testi için doğumevine gittik ya koza sehirde 1 tane yerdemi yapılır bu test
bir sıra bir sıra 3 saat sonra sıra gelecekti bize yaptırmadan döndül ilk kızımada yaptırmamıştık zaten bebeişte duyuyor ben içeriden bagırarak eşimi falan çağırdığımda kendine kızdım sanıp büzüyor dudaklarını hemen:1:

çağlayancım çok geçmiş olsun canım
ben 3 gündür bildiğimiz normal kuru pakmayayı sabah akşam 1 çay kaşığı meyvesuyuna karıştırıp içiyorum
3 gün önce iki göğsümden sağınca 10ml süt gelirken dün toplamda 60 ml süt geldi

bu linklerede bak canım
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423544-sizce-sutum-gelirmi.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/195395-sutum-azaldi-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/mart-...azaldi-bebegim-doymuyo-lutfeeennn-yardim.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...lari/259774-sutum-yok-lutfen-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/242632-sutum-azaldi-bi-care.html

inşallah bol bol sütümüz olur canım:nazar:

sütü memenden uyurken göz kapağına sık sonrada parmağınla yada mendil ucuyla sil canım
benimde 2 gündür kanamam kesildi gibi zaten sezeryanda çok sürmüyor

geçmiş olsun canım
ben uyandırmıyorum
uyandıkça emziriyorum
uyanmayıpta göğsüm çok dolmuşsa sağıp biberonla veriyorum ozman uyusada alıyor

bazı bebeklerde gaz olmuyor
benimkindede yok canım gaz maz zaten olsada alttan pırt pırt çıkarıyor
deniyorum 1bikaçkez çıkarmayı çıkmıyorsa yatırıyorum uyuyor mışıl mışıl:nazar:

bazı çocuklar almayınca almıyor
biz ne chiccolar ne nuklar denedik yok bakkal memesi denedik yok hatta recele bandırdı kayınvalidem bi güzel cok cok reçelini emdi sonra pıt agzından diliyle cıkarıp attı:1:
ama sen yinede şu 5krş luk babak memelerinden bi dene coğu cocuk onu hemen alıyor çok yumuşak anne memesi gibi
vallahı bu bebeiş aldı emziği çoğu zaman kurtarıcım oluyor:66:

birde günde 3-4 kaka fazla değil,benim kızım bazen daha fazla yapıyorgünde 10-12 arası normal dedi bizim dr

ben ilkinde kullandım bunda pişik olsa hemen kullanırım korkmayın bişey olmaz hemen geçiriyor ayrıca pişik kremiylede kullanabilirsiniz çok ince düşünmeyin bişey olmaz sonucta öyle yada böyle büyüyorlar bize neler kullanılmış düşünün bi:1:

huzun_cicegi ve nur45 kalmışsınız tek başınıza
oyyy ne güzel bende artık evde yalnız kalmak istiyorum yaaaa:26:

:nazar: maşallah da sevil ve elvine çok şekerlerrrr:nazar:

offf offf bütçemiz sarsıldı bez 25 tl civarı+mama40tl+humana20tl ve aktar mazlemeleri50tl tutmuş 15 günlük hasılat bu:44::44:bebişime helal olsun tabi ama sütün daha çok gelse hiç fena olmaz yaniiii:26:günde 2 en fazla 3 kez mama takviyesi yapıyorum

bende hala göbeğine sıkıyorum spreyini nolur nolmaz diye
biz topuk testi için neler çektik tam 5 kere farklı günlerde topugunu deldiler yavrumun kanı kaybetmişler birinde,diğerinde bi test için sağlık ocağı bi aldı kan grubu için ayrı aldılar çıldırdım ya:47:ağlamaktan mahvoldu yavrucak topukları mosmor hala:43:

moralini bozmacanım olur böyle şeyler çok normal
nasıl biz lohusalık psikolojisindeysen babalarda öyle şimdi onlarda nasıl baba olcağım acaba bebeğime iyi bakacakmıyım iyi baba olabilecekmiyim ailemi geçindirebilecekmiyim ona iyi gelecek hazırlayacakmıyım vs vs bin türlü düşünce içinde
sen zaten hassassın sıkıntılısın ilk çocucgunsa tecrübesizlik varki benim 2. olmasına ragmen ben bile bazen elim ayağım birbirine giriyor napcağımı şaşırıyorum
geçiş dönemi bu inşallah 1-2 ay sonra herşey çok daha güzel olacak sen moralini bozma sütün çekilir yoksa annesi bebiş doymaz
benimkide doğumdan beri yatak odasında gece misafirler horluyor eşim horluyor ben ayaktayım amannn hiç takmıyorum naparlarsa yapsınlar ben bebişime yeterim
sende takma al bebişi kucağına otur omzunda uyut sende uzan kim naparsa yapsın boşver sen bu günler geri gelmeyecek 40ı çıkınca bile büyüyor biraz bebişler zor ama bu çok güzel dönemleri iyi geçirin annesi
benden sana bi arkadaş tavsiyesi canım
herşey güzel olacak inşallah:nazar:

ayyyyy şu erkek adam muhabbetine sinir oluyorum ya
Allah kolaylık versin
benim kvalidem pek iyidir ama o bile dün bişey yaptı şoke oldum
kızımın dr kontrolüne gidecekken kapıyı açtıkki karşı komşum çorba yapmış tepsiye koymş bana içeyimde süt olsun diye getirmiş bende çok teşekkürler dedim aldım komşu gelince içersin ozman dedi
nasıl açım giderken anlatamam yani
neyse gittik geldik bi baktım çorba yok
kayınvalidem ben içtim demezmi sinirden ölüyordum ya:47:
ben lohusayım çorba bana gelmiş ne içiyosun:47:

sütü çok olan bi detli olmayan bi dertli
Allah hepimizin yardımcısı olsun:nazar:

çok geçmiş olsun canım aman dikkat ilk 3 ay:nazar:

dr kesinlikle ovmayın dedibize
ama ilk kızımda hep ovmuştuk:26:

dr 3. gün çıkart dedi bana duş alırken yumuşatıp çıkardım
bebeğe bebeyağı sürebilirsin ama o soyulmalar derisidir canım normal yani

bunlar çoook normal duygular canım
ama ben şimdi tecrübeliyim ya evdekilerede iş bölümü verip azcık dinlenmeye çalışıyorum
emziriyorum mesela gazını başkası çıkarıyor kakasını başkası alıyor ben takılıyorum kendimce
sizinki gayet normal ilk kızımda hiçkimse ellesin istemiyordum hatta bakmalarına bile sinir oluyordum:1::60:

ben bugün banyosundan önce keseceğim tırnaklarını 15 günlük olduk baya uzadılar:)
milupa aptamil1 veriyorum ama bu bitince sma alacağım şekersizmiş o yeni öğrendim diğerlerinde vanilya varmış bebeiş şekere alışıyormuş
gerçi ilk kızımda hep aptamil kullandık bi sorun yaşamadık ama deniyelim bakalım:44:

:nazar:gözünaydın geçmiş olsun canım:nazar:

güvenli yan yatma yastığımız var onunla yatırıyorum

çoğunuz erkek bebek zor demişsiniz ay bir kameramız olsada bi seyretseniz çektiklerimi
her bebek zordur kızlar ilk kızımdada emme sorunu yaşadık uyku sorunu buda ablasının kopyası
Allah hepimize güç kuvvet versin inşallah geçecek bunlarda sonra gülerek anlatacağız
ilk sayfadan beri yazılanların hepsini okudum şimdi çoğunuza cevap vermeye çalıştım inşallah unutmamışımdır kimseyi
kızım uyuyo şimdi yanına gidip yatacağım
hepinizi şimdilik öptüm
byeeeee:71::71::71:

saol canım dünkü sinirim gitti zaten özür diledi hata yapmışmış öyle diyor ama ben hala mesafeliyim iyice sürtsün burnu onun yüzünden dün sütüm azalmıştı korktum kesilicek diye allahtan bugün yine düzeldi bu arada senin sütün az galiba boza acayip süt yapıyor tavsiye ederim akşam iç uyu biraz gögüslerin doluyoe resmen
ben hergün koca bi bardak içiyorum sürekli emzirdiğim halde arada sağdığımda 2 göğsümden 200ml çıkıyor bende stokluyorum arada buzluktan alıyorum onun yerine yenisini atıyorum dondurucudaki sütler daha sarı diye onları vermeye çalışıyorum bide su acayip süt yapıyor bende resmen içtiğim su sanki göğüslerime gidiyor su içtiğimde göğüslerim sızlıyor

ay çok heyecanlıyım biraz sonra eşimle kızımızı yıkıcaz ilk defa...yanı hep başkaları yıkamıştı meleğimizi şimdi eşimle ben yıkıcaz yalnızzz.....umarım başarıyla hallederiz...yıkıma işinide kıvırırsak kendimize olan güvenimiz artıcak....:65:

merhaba kızlar yeni topik hayırlı olsun ben anca girebildim bebekle uğraşmak gerçekten çok zormuş kızlar göğüs ucu yarası için göğüslerinizin ucuna pekmez sürün biraz yakıyo ama inanın yaraya çok iyi geliyo ve hijyen içinde iyi bebeğimde gaz sorunu var bunu da atlatsak çok iyi olacak gazı ve hıçkırığı hiç sevmiyoruzzzzzzzzzzz

Son düzenleme:
:43:arkadaşlar bu hafta mahvoldum,göğüserim çok kötü,ağlaya ağlaya meme veriyorum tabii mama takviyesi ile,mama vermekten nefret ediyorum ama açlıktan ağlıyor yavrum,sütümde azaldı sağlıklı emziremediğim için,sağıyordum dün sağmadımda inatla meme vericem diye,bildiğiniz bir ilaç falan var mı ne sürdüysem fayda etmedi,24 saat dinlendirmek iyi geliyor memelere ama annemde bunun tek çözümü emzirmen yoksa geçmez diyor offff moralim çok bozuk canım çok sıkılıyor,sadece mama yiyecek yakında galiba :43:

canım benim de göğüs uçlarım yara..emzirmeye devam ediyorum..ilk başlarda çok acıyordu ama sonra ya doğru biraz hafifledi..hala yaralar tam olarak geçmedi..yeni bir ilaç aldım..dün kullanmaya başladım bakalım faydalı olacak mı..ismi evicap..içinde yuvarlak hap gibi sarı ilaçlar var..iğneyle deliyorsun ve çıkan sıvıyı göğsüne sürüyorsun..E vitaminiymiş sanırım...inşallah iyileşir yaraların..

melocum canım ben sormuştum bu kanların sonuçlarını alacakmıyız diye.onlarda sağlık bakanlığına gidiyo ordan arıyolar.rutin bişiler olduğunda dönmüyoruz sonuçlar için demişti.topuğundan kanı bu sefer emzirirken aldırsann.hem senin kokunu duyunca sakinler hem kucağında güvende hisseder.çok söyledim ama benimki öyle alındı hiç duymadı bilee

nurcum yaaa ne güzell bizimde göbeğimiz düşse bizde bi yıkasak.bakalım nasıl tepki vercek yüzünü falan siliyoruz ıslak bezle pek ses etmiyo ama bilmemki napar.

bende mememi ilk verdiğimde böyle bi sızlıyoo suratım falan değişiyo ama bi kaç saniye sonra geçiyoo.emzirdikten sonrada hafif acıyoo yanıyo gibi bende lansinoh sürüyorum biraz ferahlatıyoo.arada sürüyorum ama aklıma gelincee.

Son düzenleme:
şu canbebenin alt açmaları nasıl işimize yaradı.oğlum süpriz çiş kaka yapınca onun üstüne yapıo hoopp çöpe alttaki alt açmaya bişi olmuyoo

oğluşun üstünü değişti annanesi koltuk altlarını falan sildik yüzünü falan sildikk ohh ferahladııı mis gibi olduuuu

ay çok heyecanlıyım biraz sonra eşimle kızımızı yıkıcaz ilk defa...yanı hep başkaları yıkamıştı meleğimizi şimdi eşimle ben yıkıcaz yalnızzz.....umarım başarıyla hallederiz...yıkıma işinide kıvırırsak kendimize olan güvenimiz artıcak....:65:

canım çok heyecanlı oluyor neden yapamayasınız sanki kırk yıldır bebek yıkıyormuşsun gibi oluyor biz 4 kez fialn eşimle birlikte yıkadık çok zevkli oluyor ben yıkadım o su döktü oğluşda suyu seviyor çok zevklşi oldu yani sizinkide öyle olucaktır eminim

cuma güünü kırkımız çıkıyor inş eşim hem kendini affettirme çabası hemde kırkuçurması diye bişey varmış oyüzden bizi adapazarı kuzulluğa termal kaplıcalara götürcekmiş tabi hava çok daha soğumassa gerçi ordaki evler çok sıcak inş bi aksilik olmasda gideriz o hiç sevmediğim sıcaccık suya acayip ihtiyacım var çok yoruldum zor bi hamilelik zor bi doğum şimdi uykusuz geceler uyuduğu ve emdiği zamanalar dışında çok huysuz bide emir var :1:

çok şükürrr minik kuzuyu başarıyla yıkadık:65:
canım benimm ağlıyoo önce sonra alışınca biraz sakinliyo banyonun sonlarına doğru:60:
mis gibi yağladımm...emdirdimm şimdii uyuyoo melekler gibi:16::54::54::54:

cuma güünü kırkımız çıkıyor inş eşim hem kendini affettirme çabası hemde kırkuçurması diye bişey varmış oyüzden bizi adapazarı kuzulluğa termal kaplıcalara götürcekmiş tabi hava çok daha soğumassa gerçi ordaki evler çok sıcak inş bi aksilik olmasda gideriz o hiç sevmediğim sıcaccık suya acayip ihtiyacım var çok yoruldum zor bi hamilelik zor bi doğum şimdi uykusuz geceler uyuduğu ve emdiği zamanalar dışında çok huysuz bide emir var :1:

ohh ne güzell tüm yorgunluğunu stresini atarsın inşallahh.iyi gelir hepinize.valla ben daha 1 haftadır evdeyimm 2 kere hastane dışında çıkmadım tabiki ama patlıcam yanii.daha sabah anneme diyodum havalar güzelleşse bahar gelse oğlum büyüse dışarlarda gezsek diyee.

çok şükürrr minik kuzuyu başarıyla yıkadık:65:
canım benimm ağlıyoo önce sonra alışınca biraz sakinliyo banyonun sonlarına doğru:60:
mis gibi yağladımm...emdirdimm şimdii uyuyoo melekler gibi:16::54::54::54:

ohh sıhhatler olsun kuzucuğa. napıosunuz banyo ortamını nasıl hazırlıyosunuz.bizde sildik annemle metehanın koltukaltını ayaklarını falan annemde yağladı.sesi çıkmadı ama banyoda napar bilmiyorum

canım aynı derdi paylaşıyoruz valla benimde perişan nerdeyse ucu kopmuş gibi bakamıyorum silerken. lansinoh die krem kullandım hafif yaralı olanı geçirdi ama aır yaralı olan meme ucum hala çok kötü bepantene kullandım tek başına o da işe yaramadı şimdi eczaneden geldim bana madecassol die bi ilaç verdi bepantene karıştır dedi bunun hücre yenileme özellliği varmış iyileşir dedi ama bakalım denemek lazım.

bende şu an onu deniyorum,ama sürekli yıkamak zorunda kaldığımız için tahriş oluyor yine,ayva çekirdeğini suya koydum jel haline geliyor,sanki o biraz iyi geliyor ama benim en az 24 saat dinlendirmem gerek göğüslerimi,iltihap olmuş bir tanesi,ağlaya ağlaya veriyorum ama bebek ememiyor bu sefer,emzirmenin bu kadar zor olacağını tahmin edemezdim,kendime moral vermeye çalışıyorum önemli olan bir şekilde anne sütü alması diye,biberonlada olsa alıyor napiim,inş. sütüm çekilmez,elektrikli pompa epey işe yarıyor gerçi....

ohh ne güzell tüm yorgunluğunu stresini atarsın inşallahh.iyi gelir hepinize.valla ben daha 1 haftadır evdeyimm 2 kere hastane dışında çıkmadım tabiki ama patlıcam yanii.daha sabah anneme diyodum havalar güzelleşse bahar gelse oğlum büyüse dışarlarda gezsek diyee.

ohh sıhhatler olsun kuzucuğa. napıosunuz banyo ortamını nasıl hazırlıyosunuz.bizde sildik annemle metehanın koltukaltını ayaklarını falan annemde yağladı.sesi çıkmadı ama banyoda napar bilmiyorum

çok iyi gelicekkk çookk ben 1 yıldan fazladır uzun yol yapmadım toplu taşıma araçlarına binmedsim onalrı bile özlemişim biz dışarı çıktıkgezme amaçlı ama pişman olduk durmadı emir bey bastı yaygarayı aCIKMIŞTI EMZİRME ODASINA GİTTİK AMA İNAT ETTİ EMMedi bizde alel acele eve geldik arabada emzirdim çocuğu bukadar arsız benim oğlum ::)))

oh ne güze canım kuzuluk güzeldir dinlenirsin hem damarlarını da yumuşatır
melocum canım ben sormuştum bu kanların sonuçlarını alacakmıyız diye.onlarda sağlık bakanlığına gidiyo ordan arıyolar.rutin bişiler olduğunda dönmüyoruz sonuçlar için demişti.topuğundan kanı bu sefer emzirirken aldırsann.hem senin kokunu duyunca sakinler hem kucağında güvende hisseder.çok söyledim ama benimki öyle alındı hiç duymadı bilee

nurcum yaaa ne güzell bizimde göbeğimiz düşse bizde bi yıkasak.bakalım nasıl tepki vercek yüzünü falan siliyoruz ıslak bezle pek ses etmiyo ama bilmemki napar.

bende mememi ilk verdiğimde böyle bi sızlıyoo suratım falan değişiyo ama bi kaç saniye sonra geçiyoo.emzirdikten sonrada hafif acıyoo yanıyo gibi bende lansinoh sürüyorum biraz ferahlatıyoo.arada sürüyorum ama aklıma gelincee.

seda aynı şeyi bizde konuştuk ebeyle normal çılarsa dönmeyiz demişti.tsh yüksek çıkmış.ama yoğun bakımda kaldığından olabilir dediler yarın tekrar kan vericez bakalım

Back