aslında ben de hep konuşurum her ellediğim şeyin adını söylerim ve kızımdan da isterimmerhaba kızlar benim kızımda rahat konuşuyor maşallah kelimelerin bazılarını tam çıkaramasada özellikle uzun olanları 2-3 kelimeyle cümle kurabiliyor
huzur çiçeğinin dediği gibi bende doğduğu andan itibaren sürekli konuştum hala da öyle ben konuştukça zaten o da benim dediklerimi tekrar ediyor mesela bişey gösteriyorum adını söylüyorum hadi sende söyle bu ne diyorum söylüyor, 5 dk geçtikten sonra tekrar soruyorum aklında kalsın diye öyle yani aklına gelebilecek kelimeleri hep söylüyor şunu de kızım bunu de kızım diyorum diyor hemen üfff bazen çıkaramıyor ya çok tatlı oluyor mesela ayakkabıya akkaa ,annee öpiim mi demesi hele gangam stlye da zıplaya zıplaya onların yaptıklarını yapmaya çalışıyor bitiriyo beni
ben 1 yaşında inek sütüne geçmiştim, eşim yakın bir köyden getirtiyordu, ama yazın çeşmede başka bir köylünün sütünü kullandık ağır geldi, reflü olunca kestik.yazdan beri pastörize tire süt veriyorum.
konuşmasında 6 ay önce 2 kelime yan yana cümlesi vardı daha sonra kesti, işaretle ve tek kelimeyle anlatmaya başladı, gerileme dönemiydi sanırım, şimdi biraz biraz 2 kelime yan yana cümle kurmaya başladı, 3 kelime kuranlara maşallah.
bizim hala kahvaltı sorunumuz var, ilk tarif sorduğumda , kahvaltı işte tarifi yok ki diyenler vardı.Bütün peynirleri denedim olmadı, şimdi pınarın beyazını yavaş yavaş kendi yiyor sever umarım.Dişleri için kimyacı bir arkadaşım sütaşın bebek yoğurdu işe yarıyor demişti, içime sinmemişti ama bir defa 4 lü aldım ara ara verdim, hızla dişleri patladı, şimdi 4 azımız kaldı, ama kendi haline bıraktım.dişleri zor çıkanlar deneyebilir.
Bıldırcın yumurtası veren var mı aranızda, nasıl veriyorsunuz, aldım ama kullanamadım, bir arakadaş çocuğuna tüm kış veriyormuş, hiç hastalanmıyormuş, bağışıklığı güçlendiriyormuş, kendisi sütle veriyor ama dr lar çiğ önermiyor, bi ağır gelirmi diye çekiniyorum...
aslında ben de hep konuşurum her ellediğim şeyin adını söylerim ve kızımdan da isterimmerhaba kızlar benim kızımda rahat konuşuyor maşallah kelimelerin bazılarını tam çıkaramasada özellikle uzun olanları 2-3 kelimeyle cümle kurabiliyor
huzur çiçeğinin dediği gibi bende doğduğu andan itibaren sürekli konuştum hala da öyle ben konuştukça zaten o da benim dediklerimi tekrar ediyor mesela bişey gösteriyorum adını söylüyorum hadi sende söyle bu ne diyorum söylüyor, 5 dk geçtikten sonra tekrar soruyorum aklında kalsın diye öyle yani aklına gelebilecek kelimeleri hep söylüyor şunu de kızım bunu de kızım diyorum diyor hemen üfff bazen çıkaramıyor ya çok tatlı oluyor mesela ayakkabıya akkaa ,annee öpiim mi demesi hele gangam stlye da zıplaya zıplaya onların yaptıklarını yapmaya çalışıyor bitiriyo beni
ben 1 yaşında inek sütüne geçmiştim, eşim yakın bir köyden getirtiyordu, ama yazın çeşmede başka bir köylünün sütünü kullandık ağır geldi, reflü olunca kestik.yazdan beri pastörize tire süt veriyorum.
konuşmasında 6 ay önce 2 kelime yan yana cümlesi vardı daha sonra kesti, işaretle ve tek kelimeyle anlatmaya başladı, gerileme dönemiydi sanırım, şimdi biraz biraz 2 kelime yan yana cümle kurmaya başladı, 3 kelime kuranlara maşallah.
bizim hala kahvaltı sorunumuz var, ilk tarif sorduğumda , kahvaltı işte tarifi yok ki diyenler vardı.Bütün peynirleri denedim olmadı, şimdi pınarın beyazını yavaş yavaş kendi yiyor sever umarım.Dişleri için kimyacı bir arkadaşım sütaşın bebek yoğurdu işe yarıyor demişti, içime sinmemişti ama bir defa 4 lü aldım ara ara verdim, hızla dişleri patladı, şimdi 4 azımız kaldı, ama kendi haline bıraktım.dişleri zor çıkanlar deneyebilir.
Bıldırcın yumurtası veren var mı aranızda, nasıl veriyorsunuz, aldım ama kullanamadım, bir arakadaş çocuğuna tüm kış veriyormuş, hiç hastalanmıyormuş, bağışıklığı güçlendiriyormuş, kendisi sütle veriyor ama dr lar çiğ önermiyor, bi ağır gelirmi diye çekiniyorum...
slm cnm nasıl gidiyo 2 çocuklu hayat
ben 1 yaşından sonra pastörize süte geçmiştim
dr a sordum verebilirsin demişti
benim kızım da emiyo
ama hiçbirşey yemiyo çok iştahsız
ben de ayırmak için 21,5 ayını doldurmasını bekliyorum
27 günümüz kaldı oğlumu da tam 21,5 aylıkken ayırmıştım
hak geçmesin diye kızımı da aynı süre emziricem
inşallah bıraktıktan sonra iştahı yerine gelir
geçmiş olsun cnm
benim de oğlum da varmış reflü
çok hastalanıyordu sürekli tıkanıyordu onu araştırırken öğrenmiştim
çünkü reflü astımı tetiklermiş,astım da reflüye yol açabilirmiş
yumurta tavuk misali biraz
reflüsü olduğunu o zamanlar 2,5 yaşındaydı 1 yıla yakın ilaç kullandık
şimdi bi sıkıntımız yok çok şükür tıkanmalarımız da mevsim geçişlerinde oluyor sadece
benim kızım da az konuşanlardan
oğlum da öyleydi biraz genetik sanırım
merhaba bayanlar, benim oğlum da 2011 şubat doğumlu, buraya ilk defa yazıyorum. bebeklerinizin konuşması nasıl?
etraftaki bebeklere bakıp sürekli kıyaslıyorum, her çocuğun farklı olduğunu bildiğim halde... bugün şimdiye kadar kullandığı kelimeleri hatırlamaya çalıştım, yazdım bir yere... sürekli kullandığı 7(anne baba dede attı açtı yok hadi bu), nadiren kullanığı 11 civarında kelime bulabildim. daha yeni bişeylerin isimlerini sormaya başladı. bu? bu? yapıyor. benim sorduğum pek çok şeyi gösteriyor.vücudu, kıyafetler,yemekler vs.. biliyor ama konuşmaya çok gönülsüz. nadiren dediğimi tekrar ediyor. bakıyorum söyleyebiliyor ama söylemek istemiyor. sizin özel olarak yaptığınız şeyler var mı? kitaplara çok kısa süre bakıyor. genelde hopla zıpla oyna... bir de ilk çocuğum... konuşmaya teşvik tmek için neler yapabilirim, paylaşırsanız sevinirim.
maşallah sizeBenim kizcem tam konusamiyor...sanirim gec konusanlardan olcazbende kizimla cok ilgili bi anneyim konusurum anlatirim herseyi ama kismet allah nezaman izin verirse ozaman olcak buna inaniyorum.sagligi yerinde cok sukur gelisimi super gidiyo yemede uyumada oynamada hic bi sorun yok massallah.boyumuz kilomuzda cok iyi...bir bucuk yas asimizi yaptigimizda 15 kiloyduk boyda 88 cm.di.simdi ne olduk bilmiyorum.ama kizimi kucakta tasiyamiyorum cok. Agir kimse tasiyamiyo:) simdi 20.ayimiz doldu...
merhaba kızım birçok şeyi söyleyebiliyor fakat cümle kuramıyor diye üzülüyordum ama demek ki bizim gibi olan çok bebek varmış.genetikte önemli ailenizde geç konuşan biri varsa onada çekmiş olabilir.15-20gün kadar oldu bıldırcın yumurtası vermeye başladım.hafta da 3 tane yiyor.haşlayıp peynir cici bebe süt pekmezle karıştırarak ya da peynirli omlet olarak yediriyorum.kızıma başka türlü peynir yediremiyorum.peyniri tek olarak yemek istemiyor.
bende oğluşuma uzun zamandır verıyorum ve cok hoşuna gıdıyo alıyo küçük yumurtayı atıyo hop ağzına oğlum boğulcan dıyom anne yımırta dıyo ayy bayılıyom...dişlerde gec cıktı bızımde hala patlıyolar gene ishal başladı gene dişler cıkacak tam toparlandı dıyom diş zamanında erıyo yavrum..napalım derdımız bu olsun çok şükür yuce rabbıme..allah herkesın evladını bağışlasın...ben 1 yaşında inek sütüne geçmiştim, eşim yakın bir köyden getirtiyordu, ama yazın çeşmede başka bir köylünün sütünü kullandık ağır geldi, reflü olunca kestik.yazdan beri pastörize tire süt veriyorum.
Benim kizcem tam konusamiyor...sanirim gec konusanlardan olcazbende kizimla cok ilgili bi anneyim konusurum anlatirim herseyi ama kismet allah nezaman izin verirse ozaman olcak buna inaniyorum.sagligi yerinde cok sukur gelisimi super gidiyo yemede uyumada oynamada hic bi sorun yok massallah.boyumuz kilomuzda cok iyi...bir bucuk yas asimizi yaptigimizda 15 kiloyduk boyda 88 cm.di.simdi ne olduk bilmiyorum.ama kizimi kucakta tasiyamiyorum cok. Agir kimse tasiyamiyo:) simdi 20.ayimiz doldu...
dün çocuk doktorumuza gittik, bıldırcın yumurtası için verebilirsin ama bağışıklığı yükseltmez, normal yumurta kadar, abartılar ticari kaynaklı dedi !! şaşırdım açıkçası..bağışıklığı yükseltmek için ve reflüsünede faydalı olabilecek belli miktarlarda çörek otu tozu, zencefil tozu , arı poleni,bal karışımı kullanabilirisn dedi, omega takviyeli vitaminede gerek yok dedi, onları içenler daha zeki olmuyorlar, çocuğun zekası kalıtımsal birde senin ilgilinle orantılı, kendisiyle çok konuşulan çocuk daha zeki olabilir dedi.
reflüsü içinde gavisconla lensor verdi, birde reflü tetikleyen yiyecekleri azalt veya verme dedi, büyüdükçe geçermiş, inşallah geçer.
bu doktor her zaman gittiğim değil, rahatsızlığı olunca onada gidiyorum arada, izmirin en iyi doktorlarından ama zencefil önermesi beni çok şaşırttı, zencefil yarım gr gibi çok az miktarda tüketilen bir bitkidir, fazlası çok zararlıdır.dikkatli kullanılması gerekir.çörek otu ile balı denicem.
dün çocuk doktorumuza gittik, bıldırcın yumurtası için verebilirsin ama bağışıklığı yükseltmez, normal yumurta kadar, abartılar ticari kaynaklı dedi !! şaşırdım açıkçası..bağışıklığı yükseltmek için ve reflüsünede faydalı olabilecek belli miktarlarda çörek otu tozu, zencefil tozu , arı poleni,bal karışımı kullanabilirisn dedi, omega takviyeli vitaminede gerek yok dedi, onları içenler daha zeki olmuyorlar, çocuğun zekası kalıtımsal birde senin ilgilinle orantılı, kendisiyle çok konuşulan çocuk daha zeki olabilir dedi.
reflüsü içinde gavisconla lensor verdi, birde reflü tetikleyen yiyecekleri azalt veya verme dedi, büyüdükçe geçermiş, inşallah geçer.
bu doktor her zaman gittiğim değil, rahatsızlığı olunca onada gidiyorum arada, izmirin en iyi doktorlarından ama zencefil önermesi beni çok şaşırttı, zencefil yarım gr gibi çok az miktarda tüketilen bir bitkidir, fazlası çok zararlıdır.dikkatli kullanılması gerekir.çörek otu ile balı denicem.
benim oğlumda bu aşı 2 ve 2,5 yaşında olmak üzere yapılıyorduHepatit A aşısı 15 gündür sağlık ocaklarında da vurulmaya başlanmış, 2 yaşına kadar vurulması gerekiyor, bilmeyenlere duyurulur.
canım ben en son aşıya gittiğimde aşıları artık bıttı denıldı daha yok yanı...1.5 yaş aşısıydı en son yapılan
bizde hepatit a aşısını yaptırdık ama eczaneden kendimiz parayla aldık.. devlet bu aşıyı mart 2011 doğumlu olanlardan itibaren olanlarınkini karşılamaya başlamış sağlık ocağındaki ebe öyle söyledi bizde kendimiz aldık ve yaptırdık ne yapalım 2. dozuda varmış bu aşının onuda biz alıcakmılşızzz..
evet kızlar ben de biraz önce aradım sağlık ocağını bana da aynısını söylediler
2011 mart ve sonrası doğumlular için geçerliymiş
500 gr bal, 25 gr arı poleni (güvendiğin bir yerden alınması gerekiyor), 10 gr çörek otu (çektirmen gerekiyor toz halinde), 10 gr zencefil (yine öğütülmüş olarak)
bu karışımı her sabah bir tatlı kaşığı verebilirsin dedi, ama ben polensiz ve zencefilsiz denicem.
diğer doktorumuzda ilaç olarak immunex vermişti 2 ay süre ile 1 tatlı kaşığı , ilaç kullanma taraftartarı değilim, denemedim.
kızımın biraz saçları dökülüyordu, oda çinko eksikliğiymiş, ceviz de mevcut, biz sık tüketiyoruz aslında , bilginiz olması için bu ayrıntıyı da ekledim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?