nurberra merhaba canim
ileti gonderemiyorum sana posta kutun doluymus. nasilsin?
diger arkadaslara da selam..
canim cok gecmis olsun
dis sikintisi gul gibi solduruyor bebisleri
allah sifa versin
merhaba arkadaşlar
umarım bebişler ve anneler iyidir. benim prensesim gece çok geç saatte uyuyor. gündüz az uyuduysa ya da uyumadıysa erken uyuyor gündüz uykusu da pek düzenli değil gündüz dede ve babanneyle onlara göre nezaman uyursa ozaman uyumalıymış neyapabilirim yardımlarınız bekliyorum kızım içinde benim içinde zor oluyor yıpratıcı
arkadaşlar nasılsınız umarım tum bebişler kuzucuklar ıyıdır..benım paşa çok yaramaz hıç oturmak bılmez dişler 4 tane bırden patladı patlıycak herşeyı kendısı gıbı olsun ıster heryere gırer cıkar...bide bişey danışçam sıze siz devam sutumu verıyosunuz halen yoksa pastörize süte gectınızmı...yada başlamalımıyım istiyo çunkı napıyım yardımcı olun arkadaşalr...
merhaba arkadaşlar,
artık pek kimse uğramıyor buralara ama en azından göz atan anneler vardır.
benim kızda bir yaşından sonra reflü başladı, şu son bir aydır iyice arttı, bayramdan sonra dr a gidicez.
aynı hastalığı yaşayan var mı ilaç la geçiyor mu, yoksa hep bununla mı yaşıcak yavrum son bir kaç gündür reflü diyeti uyguluyorum, yatış pozisyonunu ayarlıyorum ama geçmiyor, çok üzülüyorum, reflüden gece 11 e kadar zor uyutuyorum, sürekli ama sürekli yutkunuyor canım bide yemek borusunu nasıl yakıyodur kıyamam, yemek de yiyemez oldu, zayıfladı, çok mu geç kaldım dr için.ilaç kullanmayıda pek sevmiyorum ama mecbur olunca verilcek tabii.
tecrübesi olan annelerden fikir rica ediyorum.teşekkürler
iyi bayramlar
slm cnm nasıl gidiyo 2 çocuklu hayatarkadaşlar nasılsınız umarım tum bebişler kuzucuklar ıyıdır..benım paşa çok yaramaz hıç oturmak bılmez dişler 4 tane bırden patladı patlıycak herşeyı kendısı gıbı olsun ıster heryere gırer cıkar...bide bişey danışçam sıze siz devam sutumu verıyosunuz halen yoksa pastörize süte gectınızmı...yada başlamalımıyım istiyo çunkı napıyım yardımcı olun arkadaşalr...
benim kızım da emiyoSelm arkadaslar...benim kizda hala meme emiyo.20.ayimiz bitmek uzere...hic inek sutu vermedim daha iki yasindan sonra vercem kismetse.insallah zor olmaz memeden kesme sürecimiz.sizinkilerde benim kiz gibi totosu yer görmuyomu?hep ayakta ordan oraya yorulmuyoda..bi uyuyunca dinleniyo:) tosun kizim.
geçmiş olsun cnmmerhaba arkadaşlar,
artık pek kimse uğramıyor buralara ama en azından göz atan anneler vardır.
benim kızda bir yaşından sonra reflü başladı, şu son bir aydır iyice arttı, bayramdan sonra dr a gidicez.
aynı hastalığı yaşayan var mı ilaç la geçiyor mu, yoksa hep bununla mı yaşıcak yavrum son bir kaç gündür reflü diyeti uyguluyorum, yatış pozisyonunu ayarlıyorum ama geçmiyor, çok üzülüyorum, reflüden gece 11 e kadar zor uyutuyorum, sürekli ama sürekli yutkunuyor canım bide yemek borusunu nasıl yakıyodur kıyamam, yemek de yiyemez oldu, zayıfladı, çok mu geç kaldım dr için.ilaç kullanmayıda pek sevmiyorum ama mecbur olunca verilcek tabii.
tecrübesi olan annelerden fikir rica ediyorum.teşekkürler
iyi bayramlar
benim kızım da az konuşanlardanmerhaba bayanlar, benim oğlum da 2011 şubat doğumlu, buraya ilk defa yazıyorum. bebeklerinizin konuşması nasıl?
etraftaki bebeklere bakıp sürekli kıyaslıyorum, her çocuğun farklı olduğunu bildiğim halde... bugün şimdiye kadar kullandığı kelimeleri hatırlamaya çalıştım, yazdım bir yere... sürekli kullandığı 7(anne baba dede attı açtı yok hadi bu), nadiren kullanığı 11 civarında kelime bulabildim. daha yeni bişeylerin isimlerini sormaya başladı. bu? bu? yapıyor. benim sorduğum pek çok şeyi gösteriyor.vücudu, kıyafetler,yemekler vs.. biliyor ama konuşmaya çok gönülsüz. nadiren dediğimi tekrar ediyor. bakıyorum söyleyebiliyor ama söylemek istemiyor. sizin özel olarak yaptığınız şeyler var mı? kitaplara çok kısa süre bakıyor. genelde hopla zıpla oyna... bir de ilk çocuğum... konuşmaya teşvik tmek için neler yapabilirim, paylaşırsanız sevinirim.
valla 2 çocuklu hayat zor benım oğlan cok yaramaz herşeyı heryerı karıştırır çok meraklı..kıtaplara cizgi filmlere meraklı ..anne pepee ac dıyor...benımkı konuşması ıı maşallah..yabancı muzık sevıyo benım oğlum oynar zıplar calınca...benım oğlum gun içersınde sütü içiyo dıkıyo kafaya sütü kendı gıdıyo açıyo dolabı alıyo sütü anne tüt dıyı ıçıyo alıyo enerjıyo oturmak bılmıyo..ben memeden ramazandan önce kestım çünki süreklı gece gunduz ağzındaydı artık dayanamdım yanı bıraktırdım sütümde yoktu zaten dahada rahatsız oluyodum...devam mamasına başladım kestım sütten ıyıde oldu yemek yıyebıldı en azından...bırde kızım 1 sınıfa başladı ablaylamı ılgıleneyım sıpaylamı anlamadım o uyumadan ödev yapamıyoz ablayla çalışınca oda kalem istyo yanıma otur dıyo...böyle işte...slm cnm nasıl gidiyo 2 çocuklu hayat
ben 1 yaşından sonra pastörize süte geçmiştim
dr a sordum verebilirsin demişti
benim kızım da emiyo
ama hiçbirşey yemiyo çok iştahsız
ben de ayırmak için 21,5 ayını doldurmasını bekliyorum
27 günümüz kaldı oğlumu da tam 21,5 aylıkken ayırmıştım
hak geçmesin diye kızımı da aynı süre emziricem
inşallah bıraktıktan sonra iştahı yerine gelir
geçmiş olsun cnm
benim de oğlum da varmış reflü
çok hastalanıyordu sürekli tıkanıyordu onu araştırırken öğrenmiştim
çünkü reflü astımı tetiklermiş,astım da reflüye yol açabilirmiş
yumurta tavuk misali biraz
reflüsü olduğunu o zamanlar 2,5 yaşındaydı 1 yıla yakın ilaç kullandık
şimdi bi sıkıntımız yok çok şükür tıkanmalarımız da mevsim geçişlerinde oluyor sadece
benim kızım da az konuşanlardan
oğlum da öyleydi biraz genetik sanırım
merhaba bayanlar, benim oğlum da 2011 şubat doğumlu, buraya ilk defa yazıyorum. bebeklerinizin konuşması nasıl?
etraftaki bebeklere bakıp sürekli kıyaslıyorum, her çocuğun farklı olduğunu bildiğim halde... bugün şimdiye kadar kullandığı kelimeleri hatırlamaya çalıştım, yazdım bir yere... sürekli kullandığı 7(anne baba dede attı açtı yok hadi bu), nadiren kullanığı 11 civarında kelime bulabildim. daha yeni bişeylerin isimlerini sormaya başladı. bu? bu? yapıyor. benim sorduğum pek çok şeyi gösteriyor.vücudu, kıyafetler,yemekler vs.. biliyor ama konuşmaya çok gönülsüz. nadiren dediğimi tekrar ediyor. bakıyorum söyleyebiliyor ama söylemek istemiyor. sizin özel olarak yaptığınız şeyler var mı? kitaplara çok kısa süre bakıyor. genelde hopla zıpla oyna... bir de ilk çocuğum... konuşmaya teşvik tmek için neler yapabilirim, paylaşırsanız sevinirim.
merhaba bayanlar, benim oğlum da 2011 şubat doğumlu, buraya ilk defa yazıyorum. bebeklerinizin konuşması nasıl?
bazı erkek çocuklar gec konuşabılıyo cevremde cok var bırcok şeyı konuşuyo oğluşun sıkma canını...ama ben ne görsem oğluma bu ne dıyorum anlatıyorum kitap sevıyo resımlı kıtaplarımız var oturur tek tek ınceler konuşuruz ben konuşurum cok... doğdukların andan ıtıbaren cocuklarımla konuşurum bunun etkısı olduğunu düşünüyorum....bişey gösterdiğimde gösterdiğim şeyın ismini söylerım hemen ondanda söylemsını isterım...böyle aklıma gelenler...sıkma tatlı canını cok guzel konuşucaktır oğlun allahın ıznıyle...
merhaba kızlar benim kızımda rahat konuşuyor maşallah kelimelerin bazılarını tam çıkaramasada özellikle uzun olanları 2-3 kelimeyle cümle kurabiliyor
huzur çiçeğinin dediği gibi bende doğduğu andan itibaren sürekli konuştum hala da öyle ben konuştukça zaten o da benim dediklerimi tekrar ediyor mesela bişey gösteriyorum adını söylüyorum hadi sende söyle bu ne diyorum söylüyor, 5 dk geçtikten sonra tekrar soruyorum aklında kalsın diye öyle yani aklına gelebilecek kelimeleri hep söylüyor şunu de kızım bunu de kızım diyorum diyor hemen üfff bazen çıkaramıyor ya çok tatlı oluyor mesela ayakkabıya akkaa ,annee öpiim mi demesi hele gangam stlye da zıplaya zıplaya onların yaptıklarını yapmaya çalışıyor bitiriyo beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?