• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

bende düşünmeyenlerdenim hem çalışan bir anne olmak ve çalışma zorunluluğu belki maddi durumum düzelirse hayırlısı hakkımızdan bensizlere bir şey danışmak istiyorum kızım emzik kullanıyor şuarda çok düştü üzerine dr bırak demişti. dişte çıkarıyor nasıl yapacam bilemedim emzik için nasıl ağlıyor anlatamam bana bir çözüm önerisi olacak varsa çok sevinirim. herkese çocuklarıyla sağlıklı mutlu günler :)

walla emzik derdi bizdede var ben gün içinde vermemeye çalışıyorum ama uyurken hep ağzında diye bilirim ne yapsak ki acaba bende kara kara düşümüyorum

bende düşünmeyenlerdenim hem çalışan bir anne olmak ve çalışma zorunluluğu belki maddi durumum düzelirse hayırlısı hakkımızdan bensizlere bir şey danışmak istiyorum kızım emzik kullanıyor şuarda çok düştü üzerine dr bırak demişti. dişte çıkarıyor nasıl yapacam bilemedim emzik için nasıl ağlıyor anlatamam bana bir çözüm önerisi olacak varsa çok sevinirim. herkese çocuklarıyla sağlıklı mutlu günler :)

bu konuda tavsıye verebılecek en son anne benım sanırım benım oglum memeye hıc duskun degıl ustelık zorla 4. ayda alıstrdım ama ben uykusu gelınce zorla tıkıyorum resemn susturucu gıbı agzına uykuya gecısı rahat oluyor aslında benımde bıraktırmam lazım ustelık oglum memeyı ısırıp koparıyor ve uyurken yenısınıde aramıyor ama gıdıp alıyorum eczaneden bıraz safmıyım ne:)
ama cok rahat edıyorum zamanı gelıunce zaten kendısı bırakır bence cokta ustune dusmeyın hepımız meme emmısız kuccukken hangımız devam edıyoruz kı

slm kızlar 19 aylık bir oğlum var 14 kg 90 cm sağlıklı bir bebek çok şükür fakat bu aralar inanılmaz huysuz sinirli kendini yere atıp kafasını vuruyo istediği olmayınca bize saldırıyo vuruyo sakin davranıyorum kızdırmamaya çalışıyorum ama 2 yaş sendromumu bilmem birde gece 4 defa süt için kalkıyo sürekli mıkır mıkır huzurla uyumuyo ağlamaya başlıyo gaz sancısı mı diyoruz ne düşünüceğimi şaşırdım gündüz uykuları gayet huzurlu ama gece olunca sanki benim yatmamı bekliyo sinirlerim alt üst oldu uykusuzum sizde de böyle problemler var mı gece uykularınız nasıl gece beslenmesinden nasıl kesicem bilemiyorum.

slm kızlar 19 aylık bir oğlum var 14 kg 90 cm sağlıklı bir bebek çok şükür fakat bu aralar inanılmaz huysuz sinirli kendini yere atıp kafasını vuruyo istediği olmayınca bize saldırıyo vuruyo sakin davranıyorum kızdırmamaya çalışıyorum ama 2 yaş sendromumu bilmem birde gece 4 defa süt için kalkıyo sürekli mıkır mıkır huzurla uyumuyo ağlamaya başlıyo gaz sancısı mı diyoruz ne düşünüceğimi şaşırdım gündüz uykuları gayet huzurlu ama gece olunca sanki benim yatmamı bekliyo sinirlerim alt üst oldu uykusuzum sizde de böyle problemler var mı gece uykularınız nasıl gece beslenmesinden nasıl kesicem bilemiyorum.

canım bununla ilgili konu açacaktım bende aynı durumdayım..çok agrasif..gaz sancısı bu yaşta olmazki..kafasını sürekli yere vuruyo doktor bakmayın görmemezlikten gelin dedi yapıyoruz ama bi faydası yok..ayrıca çok saldırgan hayırdan anlamıyo..hayır diyince tokat atıyo vuruyo yüzümüzü çizmeye çalışıyo nedir bu anlamadım gittii:50:

2 yaş sendromu diye araştırdım internetten bu dönem böyle oluyormuş nasıl atlatıcaz bilemiyorum zor bir dönem eşim eve geldiğinde dahada fazlalaşıyor özellikle bana karşı babasının yanına bile oturmamı istemiyo boğazıma sarılıyo sıkıyo sanki canımı acıtmaya çalışıyormuş gibi gaz sancısı değildir diye düşünüyorum ama gece çok süt içinde acaba diyorum

2 yaş sendromu diye araştırdım internetten bu dönem böyle oluyormuş nasıl atlatıcaz bilemiyorum zor bir dönem eşim eve geldiğinde dahada fazlalaşıyor özellikle bana karşı babasının yanına bile oturmamı istemiyo boğazıma sarılıyo sıkıyo sanki canımı acıtmaya çalışıyormuş gibi gaz sancısı değildir diye düşünüyorum ama gece çok süt içinde acaba diyorum

ya gaz olmaz bitanem eminim ben ondan .çatır çatır çıkarıyo emiyo üstelik.seninkindede olmaz.babamızı kıskanıyoruz bizde adam azcık sarılsa koşa koşa geliyo ayırmaya çalışıyo.(hoşuma gitmiyoda değil) hayır dediğimde ipler kopuyo ona moralim bozuluyo napcaz bilmiyorum erken değilmi 2 yaş sendromu için ya.ayrıca şimdiden böyleyse ergenliği nasıl geçirirler tahmin etmek bile istemiyorum:44::44::44::50::50::50::50:

çok doğru söylüyorsun canım ergenliği düşünmek bile istemiyorum umarım en kısa zamanda düzelir bıcırıklar... yoksa bizde psikoloji kalmıcak :52:

ya aslında bizim bir problemimiz daha var doğduğundan beri benimle yatıyor oda takımı aldık bir kere yatağında yatmadı gece uyandığı gibi yanımda siz de durumlar nasıl bir formülü var mı bunun?

ya aslında bizim bir problemimiz daha var doğduğundan beri benimle yatıyor oda takımı aldık bir kere yatağında yatmadı gece uyandığı gibi yanımda siz de durumlar nasıl bir formülü var mı bunun?

bende daha geçen ay aldım takımını canım ama hep ayrı yatırdım emrimek için bazen uyuyakaldık bizim yatağımızda ama sonra geri götürdüm yatağına.bide şu tavana ışık yansıtan müzikli oyuncaklar varya ondan aldık baya faydasını gördüm.odasında vakit geçirirseniz beraber severse bide oyuncaklarıyla bile orda oynar.çok uzattım ama bide oda takımını komple beyaz aldım ben hiç resim falan yok.halıyı sadece bol renkli ve resimli aldım.ilk geldi odasına halısını öyle sevdiki bide tek dikkatini çeken oydu hep halıda oynuyo şimdi.yatağıda o oyuncakla sevdirdim tavsiye ederim.gece uyanıncada emzirme koltuğunda emzirip doğru yatağına yatırıyorum (emerken uyuyo) alışmasın öyle diye.emiyomu hala ...

yok canım ya emmiyor bıraktı bizim oda da beyaz oyuncaklarıyla odasında oynuyor seviyor ama yatmaya gelince yok yatmıyor ışıklı oyuncak mantıklı bir de onu deneyelim bakalım

slm arkadaşlar benim kızımda çok hırçın. Çalışan anneyim işten geldiğimde kapıda annemmm diye karşılıyor gel gelelim sadece beni ısırıyor çoğu zamanda hırslanıp tüm gücüyle kızıyorum oyun olarak algılıyor, bazen kendini yerlere atıyor. bir kaç gündür de
kafasını vuruyor. 2 yaş sendromuyla ilgili yazılar okudum; ancak çalıştığım için pek vaktim olmuyor sabırla ve ilgiyle bol bol konuşarak aşacakmışız bu dönemi ve çok fazla hayır demeyip dikkatini başka yöne çevirmek gerekiyormuş. ayrıca benim sizlere sorum olacak. kızıma süt dilimi yediriyorum onuda çok sık değil ve çikolata şeker vs şeylerde uzak tutmaya çalışıyorum. sizler neler yapıyorsunuz? bana bir grup insan karşı çıkıyor ne olacakmış, yok yakında mecbur verecekmişim baş edemezmişim vs.

slm arkadaşlar benim kızımda çok hırçın. Çalışan anneyim işten geldiğimde kapıda annemmm diye karşılıyor gel gelelim sadece beni ısırıyor çoğu zamanda hırslanıp tüm gücüyle kızıyorum oyun olarak algılıyor, bazen kendini yerlere atıyor. bir kaç gündür de
kafasını vuruyor. 2 yaş sendromuyla ilgili yazılar okudum; ancak çalıştığım için pek vaktim olmuyor sabırla ve ilgiyle bol bol konuşarak aşacakmışız bu dönemi ve çok fazla hayır demeyip dikkatini başka yöne çevirmek gerekiyormuş. ayrıca benim sizlere sorum olacak. kızıma süt dilimi yediriyorum onuda çok sık değil ve çikolata şeker vs şeylerde uzak tutmaya çalışıyorum. sizler neler yapıyorsunuz? bana bir grup insan karşı çıkıyor ne olacakmış, yok yakında mecbur verecekmişim baş edemezmişim vs.

inanırmısın aynı şeyi yapıyoruz bende sadece süt dilimi yediriyorum başka bişey yedirmem. herkese karşıda direniyorum .ya benim oğlum bi anne baba dede mama diyo başka bişey yok :( ama aynı şekilde hırçın biraz önce bende araştırdım kesinlikle 2 yaş sendromu.öyle hatalı davranıyomuşumki okuyunca anladım. çocuğa kim bakıyosa dışarı çıkarsın canım söylede enerjisini boşaltması gerekiyomuş ben uyanmasını bekliyorum şuan çıkarıcam birazdan

bende sadece süt dilimi veriyorum başkalarının dediğini önemsemiyorum .ne kadar geç alışırsa o kadar iyidir.kuaföre gittiğimde bir bayan kızıma çikolata vermek istemişti yedirmiyorum dediğimde yedirmelisin çikolata da mutluluk hormonu var dedi.

kızımda yazın çok ısırıyordu. 8 yaşındaki kuzenimi ısırdı. onunda canı çok yandı ve çok ağladı. kızıma da kızdı bir daha yanına gelmeyeceğim,seni sevmiyorum artık falan dedi gitti. o gittikten sonra kızım çok durgunlaştı sanki yaptığından pişman olmuş gibi bir hali vardı ve o olaydan sonra ısırmayı bıraktı.

öğretmenim kzım yazın yanında olmama çok alıştı. seminer döneminde fazla ayrı kalmadığımız için sorun çıkarmamıştı ama bu hafta okula giderken çok ağlıyor arkamızdan.bugün öğlen eve yemeğe geldik giderken o kadar çok ağladı ki katılacak diye korktum. eve gelince yanımdan ayrılmıyor.mutfağa gitsem ağlamaklı bir halde anne anne demeye başlıyor.nasıl alışacak bakalım.

kızımda gece 3 kadar deliksiz uyuyor sonra sık sık uyanıyor,emmek istiyor.gece 6-7 defa kalkıyoruz.sabah okula başım ağrıyarak gidiyorum.evde kızım okulda 1. sınıf öğrencileri çok yoruluyorum.

kızımda gece 3 kadar deliksiz uyuyor sonra sık sık uyanıyor,emmek istiyor.gece 6-7 defa kalkıyoruz.sabah okula başım ağrıyarak gidiyorum.evde kızım okulda 1. sınıf öğrencileri çok yoruluyorum.

çok hak veriyorum sana benim oğlumda aynı 3 e kadar hiç sorun yok ama sonra ne yapacağımı şaşırıyorum sabah 6.30 da uyanıyor oyun oynamak istiyor bazen hiç gücüm kalmıyor

inanırmısın aynı şeyi yapıyoruz bende sadece süt dilimi yediriyorum başka bişey yedirmem. herkese karşıda direniyorum .ya benim oğlum bi anne baba dede mama diyo başka bişey yok :( ama aynı şekilde hırçın biraz önce bende araştırdım kesinlikle 2 yaş sendromu.öyle hatalı davranıyomuşumki okuyunca anladım. çocuğa kim bakıyosa dışarı çıkarsın canım söylede enerjisini boşaltması gerekiyomuş ben uyanmasını bekliyorum şuan çıkarıcam birazdan

çok haklısın çok teşekkürler canım babaanne ve dede bakıyorlar ee yaşlı insanlar evin içinde sürekli ama sahiden de dışarı çıkınca daha bir mutlu oluryor ve akşamında evde daha sakin geçiyor zaman:) tavsiyene uymaya çalışcam teşekkürler tekrar

kızlar sürmelini oğluşu olcakmış inş:)bende mart anneleri topiğinden öğrendim merak ediyodum:) sağlıkla alsın paşasını inş bi kız bi erkek çok hoş darısı bizlere bakalım
buarada bnm paşam da çokdüşkün bana ya bi saniye ayrılmıyo eteğimden napıcaz bölee bide sürekli bi huysuzluk hali mızmızzz dışarı çıkarıyorum aprta oynasın diye beni oturtmuyo illa bende yanında kumların içinde evde yemek yapmak toparlamak iş yapmak nerdeyse imkansız bu dönemlerini çabuk atlatırız inş bide dişler en fazla sorun yapan kabarık kabarıklar bikaç diş birden patlıcak yine onun verdiği huysuzlukta var tabi Rammim hepsine sağlık versin buarada oğlum bana baba diyo dede diyo anne demiyoooo:(:(evde bazen beni arıyo seslenme şekli aynen şu baba baba baba bide okadar güzel söylüuoki :)napalım artık anne de dicek inş bi gün

Back