2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar ben humanayı sabah kahvaltıda çay niyetine 2 çay bardağı içiyorum
gün içindede 1-2 çay bardağı içiyorum.bende faydasını gördüm gibi.yani sütüm çoğaldı ama ondanmı diğerlerindenmi olacağındanmı bilmiyorum

bizim daha göbeğimiz düşmedi.oğlumda öyle mis gibiki saçları falan pırıl pırıl.doktor göbek düştükten sonra yıkayın hatta 2 gün sonra yıkayın bebeğin kirinden nolcakki dedi.bizde daha yıkamadık
sonrasındada iki yıkamada sabun şampuan kullanın her yıkamada kullanmayın dedi.zaten sık yıkanır kirlenmezki dedi.yağ sürmeyin saf zeytinyağı sürün dedi.

ya şu göz çapakları için annemde anne sütü dedi ama ben cesaret edemedim.nasıl mendili süte batırıp öylemi silcez.gerçi suyla sileceğimize sütle sileriz.ne bilim cesaret edemedim

deryacım benimkide kucağımda emzirirken uyuyo.gazını çıkarayıp derken cin gibi oluyo yatağa koyy çipil çipil bakıyo uyku gidiyo.
ama yatakta ağzına emziği verince eme eme uyuyo.daha emziği ağzında zaptedemiyo ama ben başında bekliyorum.emerek uyumayı seviyo bu kuzucuklar bende yalancı emzikle uyutuyorum öyle zamanlarda

benim 2 gündür kanamam yok gibi.ama belli olmuyo.ne kadar sürecek bu kanama sezeryandaa

hoşgeldin canım hayırdır ya neden hastanede kaldınız benim oğluşda 13 ün kaldı senin bi sorun yoktu ne olduda kaldınız

doğduğu zaman solunum sıkıntısı çekiyormuş.ilk bakan çocuk doktoru anlamamış normal demiş ertesi gün tesadüfen gelen çocuk dr.farkediyor solunumda sıkıntı çektiğini izmit'e konak hastanesine göndermişler.13 gün kadar orda kaldı 10 gün hiç görmedim emziremedimde sonradan birgün süt eğitimi için gittik son gittiğimiz günde orda kaldık ertesi gün taburcu olup geldik canım.

çok şükür şu anda çok iyi canım.mamasını yedi uyuyor şu anda.
milupa çayını banada hastaneden verdiler ama tadını hiç sevmedim humana çayını içiyorum iki bazen üç kez

arkadaşlardan aldım canım haberleri hepiniz merak etmişsiniz.çok zorlu zamanlar geçirdik ama şu anda ikimizde iyiyiz çok şükür allahıma

yok canım gelemedik henüz.dr.pazartesi salı perşembe bakıyormuş.birde başka hastaneden sevkle gelirsen muayene ediyormuş.seni eşimin gölcükteki halası sekreterine ulaşıp erdinç beyin hastası olduğumuzu ve dr.bizden haberi olduğunu söylemiş salı günü gelicez inş.sabahtan
Canım bu resmi bana mail yoluyla yollarmısın.maşallah kuzucuklarımıza çokta güzel çıkmışlar.

annem sevil'i 2 günde bir yıkıyor göbeğide hastanede düştüğü için hemşire eve gidince hemen yıkabilirsiniz demişti.dün zaten yarı kırkırımızı çıkardık annanesi 2 gün arayla yıkıyor.

Canım ben günde 2 defa içiyorum. Etkili olduğuna inanıyorum çünkü göğüs pedime akmış sütüm. Boşa gitmesin diye sağıyorum her gğün 1 defa.

sağma işini süt gelmediği için mi sağıyorsunuz artsın diye yoksa çok fazla geliyorda şokta mı saklıyorsunuz kızlar.bizde makina aldık ama pek sağmak istemiyorum biberondan vermiyim diye sizler nasıl yapıyorsunuz bana bir yol gösterseniz.

saol canım.bira mayasını nerden bulabilirim eşime aldırıyım hemen.malt içeceğini okumuştum geçen bizim eski topikte günde bir tane içmeye çalışıyorum.
topik içinde saol hemen okuycam canım.

çağlayancım çok geçmiş olsun.iyi olmanıza çok sevindim.hepsi geçti gitti.

bende pompa aldım arkadaştan ama hiç kullanmadım daha.
ben eve geldiğimiz 2 gün gece emziremediğim için(süt vardı ama göğüsler küçük ve uçları sert olduğundan başaramıyorduk)mama vermiştim hemşire çok kızmıştı.sütün var sağ onu ver niye mama veriyosun demişti.o yüzden almıştık ama hiç kullanmadım.duruyo.
sende mama veriyosan sağda kendi sütünü ver bence daha iyi mamadan.
bol bol emzir birde kızın çektikçe sütün bollaşıp çoğalacak göreceksin.

kızlarrrr muz gaz yaparmııı.ben yapar diye hatırlıyorum aama

saol canım.
biz kızımla 11 gün kadar hiç göreşemedik canım.hastanede mecburen hep biberonla beslemişler kızımı ilk hastaneye gittiğimizde kızım memeyi aldı ama boş olduğu için emmedi yaklaşık bir haftadır sürekli emziriyorum mama vermeden önce zaten.sütüm yok değil geliyor ama yetmiyor kızıma.
bu akşam yeniden sağmaya başlıyım o zaman ben.
Seninde gözün aydın canım metehan oğluşa kavuşmuşsun melahattan aldım doğum haberini.
ben muz yiyorum ama daha hiç gaz yapmadı bana gerçi aklıma geldikçe yiyorum

selam kızlar bızımde bugün 12. günümüz sarılık olduk bır gece hastahanede kaldık fototerapi için sütüm en fazka 40 cc gelıyor ıkı saatte bır sagıyorum oda oglana yetmıyor ustune mama takvıyesı yapıyorum 30cc kadar ama cok uyuyor ve uyandırıp besleyemıyorum gogsumu alır almaz baslıyor uyumaya bende bıberon verıyorum ac kalıp sarılıgı nuksetmesın dıye neyapıcagımı sasırdım sureklı uyuyan bebek annelerı neyapıorsunuz nasıl uyandırıp beslıyorsunuz bu bebeklerı

bugün yatarken sabiha pakdemirin kitabını okuyordum.orda emzirmeyince süt üretimi bitmez yazıyordu yani azalabilir ama bitmez.emzirdikçe bebek çektikçe süt üretimi artar ve eski haline döner diyordu.yani seninde öyle olacak emzirmekten vazgeçme.sağ sütünü ver kaşıkla yada biberonla.kızın alsın şifasını sütünden.

teşekkür ederiz bu arada.bende şimdi oğlumu emzirdim verdim babasının kucağına uyuyo minişim.alışıyo kucağa ama olsun alsın sıcağımızı.sonraya Allah kerim.

yaaa bi bebekte emdikten sonra gaz olmaz olurmu.yani şöyle ben emziriyorum sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum vur babam vur sırtına bişii çıkmıyooo.zaten uyanıyo çok uğraşınca.bende yatağa koyuyorum horul horul uyuyoo.ya diyorum gazı olsa durmaz.ama gaz çıkarmadanda olmaz anlamadım gitti.

çağlayancm çok geçmiş olsn,neyse ki geçp gitmş zor gnler..
sedacm ben hergün muz yiyorm bi sıkıntı yaratmaadı bence şu ana kadar çok şükür..

şu gazını çıkarma olayı biz de de sorun malesef,memede uyuyup kalıo uygarım,gazını almak için patpatlayınca da uyanıp ağlamaya başlıyo,ve anck yine memede susuyo:S
bugn emzk verdk bizde ilk kez,aldı maşallah hemenck,ama yanlzca acil durumlarda vermeyi düşünüyorum,umarm doğru yapıormdur.

çağlayancım faceden mail adresine bakıyorum atarım canım

bir de şimdi o fakültedeki erdinç beyin dediği doktor kimmiş bende bileyim bülent miydi?bizimde perşembe erdinçle kontrolümüz var bakalım

Son düzenleme:

canım gaz çıksa içim yanmayacak gerçi olsa rahatsız ederdi dimi
bende emzik veriyorum ama işte bu dediğin durumlarda uyuması için.memeden bırakıp yatağa koyunca gözünü açıyo emziği ağzına verince emerken uyuyo en fazla 5 dakikaya.

aynen burcu ben o yüzden çoğu zaman çıkarmadan yatırıyorum yoksa uyumuyor.

emzik elvin asla almıyor ne yapacağım bilmiyorum

biz de de öyle cnm normalde gazı pek yok,ama nadiren gazdan sancılanıp uyandığı oluyo,snra üzülüyorm gazını çıkarmadn yatrdm böyle oldu yavrucak die:S
olmadı ben de gazını alıp emzikte uyutayım bari..

slm kızlar yeni topik hayırlı olsun.mama veren arkadaşlara sorum olacak.benim oğluşuma sütüm yetmediği için mama veriyorum.ama kabız oldu.kakasını çok zor yapıyor.mamadan sonra su mu versem.bilgisi olan yazarsa sevinirim

kızlar bundan almayı düşünüyorum kullanan var mı yada bilgisi olan

Eklentiler

• $kraft-dondy-pembe.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 84
aynen burcu ben o yüzden çoğu zaman çıkarmadan yatırıyorum yoksa uyumuyor.

emzik elvin asla almıyor ne yapacağım bilmiyorum

öyle cnm ben de çıkarmadn yatryrm.
belki zamanla alr cnm,damağı güçlendikçe.. sonradan alanlar da varmış.
ben aslında vermk istemiodm ama oğlum sürekli ellerini,battaniyesini,kıyafetlerinin yakasını ağzına sokuyo,haliyle kıyafetlerden tüy fln girio ağzna,ben de dışardn mikrop kapıcana emzik veriim dedim,umarm ilerde bıraktrmakta sorun yaşamam içim çok da rahat diil aslnda:44:

Kızlar imdat ya ben bu bebeği doyuramıyorum sütümü içiyo içiyo gazını çıkarırken bi kısmını kusuyo sütümde bitmiş oluyo başlıyo vıyaklamaya mama veriyorum ama mamanın üstünde yazan ölçülerde içince yine doymuyo 90 ml yazıyo ama 120 ye yakın içiyo benimki ne yapıcam ben ya zararı olurmu o kadar içmesinin

aynen ne bulsa EMME moduna giriyo

hale aynı şeyi yaşamış ve düşünmüştüm günde 3-4 kez kaka yaparsa doyarmış

aynen ne bulsa EMME moduna giriyo

hale aynı şeyi yaşamış ve düşünmüştüm günde 3-4 kez kaka yaparsa doyarmış

günde 3-4 kaka çok değilmi yaaa.şimdi okadar yapmıyosa doymuyomu yanii ama doymasa ağlamazmı.ben sürekli emziriyorum.saatmiş falan bakmıyorum.ama mememde öyle uyuyo ama emiyoda yani.emmese durdurmam zaten.cok cok emiyoo bende doyar diye düşünüyorum

yarın kilo kontrolümüz var bakalım belli olur

Ayyyyyyy ikisi de çok şeker maşallah

Çaglayancım canım geçmiş olsun. Seni görmek güzel :) Şimdi iyi olmanıza sevindim.

Bu arada yeni topiğimiz hayırlı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…