2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

biz bugün taaammmm 2,5 aylık olduk
geçenlerde bi arkadaşımla görüştüm daha doğrusu eşimin arkadaşının eşi kız 91 doğumlu bi tane 22 aylık bi tanede 3 aylık çocuğu var hızlı yani o şey dedi hamileliğin ilk 3 ayı nasıl sıkıntılı oluyosa bebeğinde ilk 3 ayı sıkıntılı oluyo dedi sonra herşey düzene giriyo dedi bende 4 gözle şu 15 güün geçmesini bekliyorum haa tabi bide yaz alanya ailemle olma hayalleri için geçmesini istiyorum :))

bende çıktım denizcim de bugün outlete gidecektik açık mekan hemde şart değildi gitmemiz o yüzden vazgeçtik

sen çocuk doktoruna kime gittin konuşmuşmuyduk

canım ben eve yakın olsun die ve çevremdekilerin tavsiyesiyle tahsin özbek hast. gittimm..ilk muayenesini ilker beye yaptırdımm..sanki ilgisiz geldii..ama iyi dr mu kötü mü bişey diyememm..2.kontrolunde de orhan beydi sanırım onu deneyelim dedimm..yaşlı bi adamm..çok iyi ama bazı konularda uyuşamadım onunlaa..kocakarı ağzıyla konuştu sanki..sünnet 5 yaşından sonra yapın dedi....cinsel organındaki ölü deriyi geriye çekin bazen dedi ki bazı doktorlarda bunun çok sakıncalı olduğunu söylüyolarr..
yani kararsız kaldımm..ilgi den bahsediyolar bidee. bide orayı deniycemm..komşumda ordan çok memnun..

Bizim kızda da başladı tükrükler. Sonra da su geliyomuş ayy ne güzel geçecek gazlarımız pırt pırtt

Biz bebek arabasını pierre cardin pover aldık. Memnunum ancak eşim süremiyor daha doğrusu tekerleklere basıyo durmadan yandan sürüyor. Benim de ayağım tekerleklere bazen değiyor. Sonuçta tüm aarabalarda tekerlekler böyle dimi.

zaten bunlarla konuşurken ilkokul çocuğuna nasıl soru cevap şeklinde açıklama yapılırsa oyle konuşman lazım.al benimkindende o kadar,, mesala sarılık oldu diye yavruma tülbent örtecekmiş bende izin vermedim hala ısrar ediyo birde beni şikayet eder gibi eşimin abisine söylüyo soylede sarı tülbent koysun diye en sonunda dedimki bak sarı tülbenti eskiden koyma sebepleri bebek sarı tülbentte sarı eee sarı olan bişeye sarı yansıtırsan ne olur bişiy anlamazsın onun içinde eskiler öyle geçiyo diye uydurmadan yaparlarmış şimdi de öyle geçmiş olsa yoğun bakımdaki bebeklerin hepsinin kafasında bi sarı tülbent görürdük başka bişeye gerek kalmazdı dedim Allahtan eşimin abisi kız açıklama yaptı ya niye ısrar ediyosun dedi de sustu.birde benim k.v. dediklerini yapmayınca ya anneme ya eşimin abisine şikayet eder gibi tel açıp söyluyo banada annem dedi bu mevlüt olayını bana sormadan yapmaya kalkınca bende hiç yaptırmadım kendimiz yapıcaz dedim annemi aramış annemde onun evi küçük çok kişi ağırlayamaz sence haklı değilmi deyince o da haklı filan demiş sağolsun.ama beni şikayet eder gibi bidaha yapsın yüzüne vurucam sınır şey

ayy tembilliği iyice ele aldım şuan umay uyuyoken kalkıp ortalığı toplasam yaa ama hiç yapasım yok ya bide kızlar benim eşim ilaç mümessili yaa ortalıkta bi süüüüürrrüüü eşantiyon kolisi bizim ev 4+1 1 odasını eşim depo gibi kullanıyod bi odada da misafirin kalabileciği oda akımı vardı şimdi umayın odası gelince adamın koliler ortalıkta kaldı ve ev berbat oldu çıldırcam bu kolilerde hepsini atasım vardııı ama eşim çözüm buldu tuttuğumz ofise taşıycak birazda ondan tembelim sanırım o taşıyınca bnde kadın çağırcam ondan sonra dağıtmayız artık :))

Canım Bizde Pierre Cardin Travel Sistem Aldık Boy Uzun Olunca Tutma Kolu Kısa Kalıyor Ve Bacaklar da Uzun Olunc Tekerleğe Çarpıyor Ama Denedik Diğer Arabalarda da Aynıydı.. Pierre Cardine Özel Bi Durum Değil Yani.. Ben Arabamızdan Çok Memnunum Çok Sağlam Ve Çok Hafif..

EVETT BİZ BAKICI İŞİMİZİ HALLETTİK
APARTMAN DIŞINA ÇIKMIYORUZ
2 ÜST KOMŞUM BAKMAYI KABUL ETTİ:)
çook mutluyum

ilk kızımdada aynı apartmandaydık sonra bizde kadında taşınınca başka mahalleye götürüyorduk karda kışta ay çok zor oluyordu düşünmek bile istemiyorum o zamanları

selam kızlar anca gelebildim

kahvaltıydı mete beyin banyosuydu derken uyududa gelebildim

şölee bi üstünkörü geçmişe göz attıydımda bi dutdan bahsetmişsiniz çok gerilere gidemedimm kuru dutmu yiyonuz yoksa ondan bişimi yapıonuz

ayy fatmacım soğanla sütün gelmiş gözün aydınn çoookk sevindim yaaaa maşallahhh

bizimde ayın 20sinde 2. ayımız doluyor 60 günlük oluyoruz

kendi doktorumdan ve çocuk doktorundan randevu aldım 20sine.bu sefer farklı çocuk doktoruna gideceğiz bakalım benim doktıorumun olduğu hastaneden aldık randevuyu kalça usg side var baakalım

ayy benim hiiçç muayene olasım yok yaaa.hamileyken oluyoduda şimdi hiçç istemiyorum peffff
bi gidim doktoruma dicemki al bak göbeğimin haline sen yaptınn bu göbik nasıl düzelecek söyle bakalım dicemm ya göbeğimdeki kahverengi çizgi hala duruyo ve göbek deliğimde siyah resmenn
gerçi ilk haftalardan daha iyi durumda ozaman karnımda bi tuhaftı şimdi biraz daha toparlandı

teyzemi yolcu ediyoruz bugüünn.valla ne iyi alışmıştımmmm şimdi gideyim yannında oturayım biraz 1de gidecek ayıp olmasınnn..

hepinizi öpüyorum şekerler

Kızlar pasta börek topiğine dadandım akşamdan beri. İştahım kabardı

Cumartesi işyerimden bir arkadaşıma gittik yasin falan okundu. Allahtan bebişim uyudu ben de pasta börek ne varsa yedim valla. Arkadaşım döktürmüştü bir görseniz. 8 çeşit vardı yanlış hatırlamadıysam. Mercimek köftesi, kabak salatası, bir tane daha salata vardı. Milföylü börek, çörek otlu kurabiye, elmalı kurabiye, haşhaşlı tatlı, un kurabiyesi. Bebiş biraz daha büyüsün sana da gelelim ddediler. Şimdiden tarif bakmaya başladım ama ben 8 çeşit yapamam valla. 5 çeşit yeterli diye düşünüyorum.

Bildiğiniz değişik salata tarifi var mı? Ben kısır yapayım diyorum geldiklerinde önerileriniz bekliyorum.
Yaş pasta olarak şu tarifi deneyeceğim bugün vakit bulurssam tabi Beğenirsem bana geldiklerinde yaparım.
http://www.kadinlarkulubu.com/kekler-pastalar/244741-muzlu-rulo-pasta-resimli-anlatimli.html

seninkide ama yüzsüzmüş ben hayatta hizmet etmem eli ayağa tutmaz o ayrıda beni o kadr gıcık edip birde üstüne hizmet beklemesin,ya ben bu kadın dan tiksiniyorum Allah günah yazmasın bakıyorum çocuğun neresi deymiş ona hemen gelince eve siliyorum.kendisi yaptı ben onlarla ilk zamanlarda iyiydim böyle yapa yapa soğuttu

canım geçen günde yazmıştım yeşil mercimekli kuskus makarna salatası

yeşil mercimeği haşlıyorsun
kuskus makarnayıda haşlıyorsun
sonra karıştırıyorsun içerisine kornişon salatalık turşusunu ve yeşillikleri ince ince kıyıp ekliyorsun.elinde ne yeşilliğin varsa yeşil soğan maydonoz dere otu marul vs vs vs
yağ limon tuz nar ekşisi ekliyorsunn

hımmm mis gibi oluyor.üstelik yarım paket kuskus ve 1 su bardağı yeşil mercimekle kocaaaaaa bi leğen çıkıyor çok bereketli oluyor

bider sürmeliden aldığım bi tarif vardı onada bayıldım oda şehriye salatası

şehriyeleri ikiye bölüyosun bir kısmını kavuruyosun sonra diğer kısmıda ekliyorsun suyunu koyup bir tanede et bulyon atıp pilav gibi pişiriyosun.
sonra içine salatalık turşusu mısır kırmızı lahana işte yeşillik doğrayıp yağ limon baharat ekliyorsun afiyetle yiyorsunnn

gunaydın kızlar yoksa tünaydınmı demelıydım:)))
ya soylemeden gecemıycem sımdı seda sayanın programına bakıyordumda oylesıne bakarken gozume carptı ...oglum sessız odada yatmaya alısmasın dıye acıyorum tvyı..ınanamıyorum ya ındırım de dıye 1250 den 500 e ınmıs super ındırımlı dıye bır hırka gosterdı ya bu ınsanlar cıldırmıs olmalı ya..bırde shoppıng fest.dıyo alısverıs festıvalı desenıze ya...ya bu ıngılızceyı turkcemızın ıcıne sokup turcemızı katledıyorlar.sinir oluyorum.yanı....bırde ındırım ındırım dedıklerı 1000 lı fıyatlardan 500 ınmısmıs bababa...1 tlye muhtac ınsanlar var bu ulkede ...bıtrakkkı 500 tlye hırka alsınlar.bu ınsanlar ucmus ucmus

ah bu eşler yokmu.herşeye karısırlar sonrada bırsey olmamsı gıbı kenara cekılırler benım kocmda ık gunler aglıyo dıye agzına emzık ver sunu yap bunu yap derdı bı gun bır patladım.cok bılıyorsan kendın yap dıye oymys bırdaha konusamadı:))

sizler sütüm aktı yazdıkça benim içim cızzzzzzz ediyor
Allahım bizede biraz daha nasip et yavrularımız anne sütüyle büyüsün

canım ya ınanmazsın.sabah bebegımı emzırırken ıcımden gecırdım bende bılıyormusun.gecen bır arkadas sabah emzırdıkten sonra bırde oglen emzırdıkten sonra sagıyorum 150 cc cıkıyor acaba yetmıyormu demıstı ya.o geldı aklıma bebegım doyunca acıp pcyı yazayım.dedım.ruyalarıma gıtmıs sagıyorum sutumu 60 cc bır gogsumden cıkıyo ruyamda ucuyorum sevıncten.o ruyama gıtmıs.ıcım acıdı uyanınca ..keske gercek olsaydı dedım.yabu durumu sadece sutu yetmeyenler anlar heralde...ha sakın yanlıs anlamayın kızlar herkesın sutu bol olsun kımsenın sutunde gozum yok ALLAH daha cok versın...ama bazen burayı okuyunca o kadar cok uzuluyorumkı keske benımde oyle olsaydı dıye.yavrum bırkac damlacık sutlwe ıdare etmek zorunda dogru duzgun anne sutu alamadan buyuor.kılosu artıyor ama mama sayesınde oda olmasa napardım hıc bılıyorum.

canım ben hesapladımda 68 lı bıresy cıktı ..az deılmı ya.ama tabı mama verıyorsanda aynımı onu bılemem.ben mama verıorum.

bu arada çorbayı yeni okudum işe yaradımı sende
bende yapacagımda bugün
canım ne corbası o bende yapayım???

acaba ızmırde de soylesem guymak yapıcaz dıye verırlermı o peynırden??.artık napıcamı sasırdım ya sutum artsın dıye..

bu arada teyzeminde uyurken salyası akıyomuşş hele sor bi senin kızlara niye olurmuş belki bilirler dedii
gerçi ben onların uzmanlık alanları bebekler seninkini anlamazlar dedim ama yinede söyliimmm
kızl alemsın valla.ama bıldıgım kadarıyla buyuk ınsanlarda agızdan uyurken sıvı gelmesı ..bagırsak kurdunun ısaretı olabılıyor..

cagır kız gelsın sen nasıl yaptınsa oda yapsın.ala ala zaten bıze gelınce kusen kusene oh ne ala

keçi sütüyle olan mamalar hangisiymiş canım ben bilmiyorum

canım golden goat dıye bır mama var arzuh da yazmıs ..dr onu tavsıye etmıstı bıze aptamıle baslamıstık ama onuda alabılırsınız demıstı.ıthal bır mama canım sordukda aptamılle arasında 15 tl gıbı bırsey var..aslında alsak ıyı olucak ama buna zor yetısıyoruz ona hıc yetısemeyız(

canım sorma ya bende de aynı sey vardı dogumdan ıkı ay sonraya kadar aynı sekılde ogün üstüne oturamıyordum ama gectı sımdı o kadar cok acımıyor.dr gıttım kortos bu ne bır fıtıl verdı ama hıc kullanmadım...ınsallah gecer senınkıde ama botoks konusunda bırsey dıyemem canım ...ıyı dusun ...bence

canım sgarak verırsın en kotu ıhtımal uzulursen sutun ıyıce azlar sıkma kendını.benım sutum olsa almasa bebek sagar veırım mama vermek ten ıyıdır helrade

canım bende kalclarımdan ya..gercekten bırlıkte olcamızda bıle saklamaya calısıyorum ..bır gun sordum sacmalama dedı.sen dogum yaptın.bırdaha duymayım dedı.bence sende soyle rahatla...

maşşalllah canım ya bendaha hıc kılo vermedım bıde ustune kılo aldım:)))

dutu ocak annelerinede yazmıştım oradaki bikaç anneyede çok iyi gelmiş sütleri artmış teşekkür ettiler bana inş sanada iyi gelir melocum bende dün aldırdım bugün yapıcam yine...

canım nasıl yapıyorsun onu bı tarıf etsene bende beyaz dut kurusu alıcam da..

ne guzel canım ya .....benım esımın annelr gununde bırsey yapıcanı hıc sanmam hıc ınce fıkırlı deıldır...kocanın düşünmesıne cok sevındım..bu arada tebrık ederım canım...

cnm benim öz ablam benim oğlumu çekemedi kaldiki on kat el beklerim boşver salla gitsin benimde cnm çok sıkılıyodu düne kadarda kendimi telkin ediyorum daha iyiyim

sabah k.pederimi aradım teyzemi terminale bırakacak telefonda meteyi sordu iyi dedim
dün niye getirmediniz sevmeye dedi.ayy şaşırdımmm bi an.dün annemlerle oturmaya gittik dedim olsun geçerken 5 dk uğrasaydınıuz dedi.

eyvahh eyvaahh dedim yandık.önceden 1 hafta gitmesek niye gelmediniz demezlerdi.şimdi gün aşırı geliyorlar buyursunlar başımın üstüne evde yaşlı anneanne var gelemiyolar ben dedim eşime geçen hadi kalk gidelim annemler gelemediler kaç gündür meteyi götürelim diyee.

pöfff ilk torun yaaa aslında çok hoşuma gidiyo deli oluyolar çok seviyolar ama böylede sıkboğaz ederlerse yandıkk.

azcık büyüsünn zaten ben onlara bırakıpcaamm alışsınn işim olur bişi olur yarın öbürgün çalışırım kim bakacak tabiki babanne bakacakk

aynen çocuğu sevişi bile sinir ediyo beni ağzını garip bi şekle sokup ilginç ve korkunç bi ses çıkarıyo ben bile korkuyorum çocuk nasıl korkmasın
ama kendisi yaptı soğuttu kendinden

kumralperi;
çorba tarifi şu

malzemeler

buğday(yarma)
barbunya fasülyesi
soğan
un
yağ
salça

buğday ve barbunya ayrı ayrı haşlanır
tenceye katılır haşlanan malzemeler sonra suyu eklenir soğanlar yapda hafif pembeleştirilir salça eklenir et suyu katılır çorbaya eklenir 3 kaşık unda suyla inceltilerek eklenir.tuzu istenilen baharatlar eklenir(nane olur kırmızı biber olur aslında dargun diye bi ot var bayburtta asıl o katılır ama herkes bilmez onu) kaynayınca kapatılır
süt yapıcı çorbaymış ama ben daha denemedim

ayy karnım çok aç canım çekti fena halde öğleden sonra yapsammı ne zaten dün akşam çileklikremsantili kurabiye ve kek yaptım evde var yanınada salata olur işte

Bende bebek doğunca bunlara sinir olcam demek ki milleti dediklerine...Sizleri böyle arada okuyorum tecrübe kazanıyorum...Bugun rüyamda gördüm bebeğimi Aman Allah ım diyorum hayatımda gördüğüm en güzel bebek diyorum...Ruya da boyle olduysam sizin kucağınızda bebekleriniz ne kadarda güzel ne kadar şahanedir...Millet ne derse desin üzmeyin kendinizi ne güzel başarmıssınız ucağınıza almayı Allah sağlıkla buyutmeyi nasip etsin...Darısı başıma offf

Teşekkür ederim cnm görmemiştim daha önce iyi oldu bu tarif. Bereketli oluyor demek baksana loca bi leğen

Bu arada şehriye dediğiniz arpa şehriye dimi. Tel şehriye de var ya karıştırmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…