• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

aynen çocuğu sevişi bile sinir ediyo beni ağzını garip bi şekle sokup ilginç ve korkunç bi ses çıkarıyo ben bile korkuyorum :1:çocuk nasıl korkmasın :52::35:
ama kendisi yaptı soğuttu kendinden :19:

sen çok yaşa :1: benimki o kadarına cesaret edemiyo geçen gün milletin yanında yüz bulup çocuğun gıdığını seviyo ama sanki alıp koparacak .(tekken bişiy diyemiyo ama milletin yanında maşallah kurtlarını döküyo birde beni ya anneme ya kardeşine şikayet ediyo eşimin teyzesi bana kaynanalık yapmaya kalktı öyle bi tavır almışımki kadın gelip yalnış bişiy yaptıysam özür dilerim dedi):27:bende ne yapıyosun yavaş dedim bişiy olmaz be böyle yaptım deyip aynısını bidaha yaptı gıcık.sevmesini bilse neyse el kadar bebek bıngıldağı sıvatlanırmı hiç eli hep orda yapma öyle orası hassas dedim sinir yaa,birde kucağındayken uyuyodu az kalsın bunları yapınca çocuk onun kucağındayken hiç içim rahat değil normal olarak.eşimde farketmiş k.v çocuğu ver bana dedi eşimde o annesinde rahat al aşkım dedi bana verdi buda kapak olsun dergibi :63:

kızlar ben bakıcı için arastırmaya basladım sizce eve gelen birisimi daha iyi olur yoksa bakıcının evine götürmekmi?baska bir secenekte üst kat komsum ben bakarım diyor ne dersiniz bana akıl verin hangi özellikler olmalı sececegim kişide.KONYALI arkadaslar sizin cevrenizde var mı cocuk bakan birisi

kızlar msjm arada kaynamıs akıl verin cok kararsızım

iyi geceler kızlar..

ooo ben girmeyeli ne muhabbetler olmuş burda 15 gündür yoktum ve geçmişe girmeye cesaret edemedim amma sayfa birikmiş ama yinede bakıcam çok merak ettim ve özledim siziii herkess iyidir umaarım..

nurdancım sende de kabızlık doğumdan sonra mı başladı bende de var ve fenalardayım ne illet bişeymiş bu yaa geçmek bilmedi valla popomun üstüne oturamıorum yaaa :(

bu arada bebişlerin 2. ay üçlü aşısını yaptıranlar aşıya gitmeden ateş düşürücü verdiniz mi? salı günü aşımız var hem kızımın canı yanıcak hemde ateşlencek die çok korkuyorum sizler ne yaptınız? calpol şurubun zararlı oldunu duydum siz ne kullanıosunuz?

birde rota visrüs aşısı yaptıranınız var mı hala karar veremedim :(

bence kesınlıkle ust komus! ama komsunun nasıl bır kısılık olduguda cok onemlı tabı

kızlar benım sutum cok azdı daha oncede yazmıstım burda yanlız ctesı gunu bırden cogaldı hayretler ıcınde kaldım tas gıbı olmuslardı ıkı aydır ılk defa sadece sutumle emzırerek sagmadan cocugumu besleyebılıyordum ben bunu dorugun kalca gelısımının tamamlanmıs olmasına cok sevınmeme bagladım ama sımdı bugun yıne uctu gıttıler ne yapıcam ben yaaa:5:

sevimli gecmiş olsun oncelikle benım bebgımdede apomık dermatit egzama var.aynen yediklerimle alerji oluo kırmızılasıo bende ozamn anlıorum ne yememm gerektıgını dr.gıttıgımızde cok kuçuk oldg.ıcın
alerji testi ypmm dedi.size nasıl yaptılar? alerji testi yapmdkları ıcın kuzumun tam olarak neye alerjısı oldgunu bılmıorum.oyusden denerek ogrenmeye calısıorum bu seferde kuzum kotu oluo yuzu ozellıkle:43::43:

canım sanada geçmeiş olsun bize yapılan test süt proteini için bide bi alerji testi ama ne olduğunu gömremedim emire bakmaktan alınca yazarım sanada sorarsın doktoruna :71:

Bence evinde baksın tabi güvenilir olmasına dikkat et. İyice araştır. Neden evimde baksın dersen Şu an için bebişin küçük yarın ayakları yere basmaya başlayınca kazalar çoğalacak (Allah korusun).Kadın kendi evinde bakarsa evinin işi, gezmeler vs derken her yere götürür ve yeterince ilgilenemez diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem tabi. Dikkat edin genelde bakacak kadınlar hep kendi evinde bakmak ister. Ben annem ya da kayınvalideme baktıracağım. Onlara bile kendi evimde baktırmayı düşünüyorum. Geçen kayınvalideme 1.5 yaşında bir çocuk geldi kayınvalidem mutfakta yemekle uğraşıyordu ben de vardım. Ufak tefek olunca çocuğu görmemişim hemen dolapları karıştırmaya başlamış. Kayınvalidemde yemekle uğraşmaktan görmemiş. Düşün iki kişi olduğumuz halde farketmedik. Yani demek istediğim bakıcına misafir gelir bişi olur kendi evinde olunca misafirle ilgilenirken çocukla ilgilenmeis zor olur. Annem de doğru sölüyorsun dedi. Diyelim anneme misafir geldi ben çocuğa bakayım siz çay koyun hazırlayın mı dicek. Hem çocuk hem çay derken yorulacak. Bbebişlerimizin hepsi Allaha emanetler tabiki ama önlemi de almak gerek. Annem benim evimde bakacak olursa anneme sadece yemek yaparsın onu da vaktin olursa dedim evi temizleme sen de dinlen dedim. Çünkü her geldiğinde sağolsun temizlik yemek bulaşık ne varsa yapıyor.

Bence evinde baksın tabi güvenilir olmasına dikkat et. İyice araştır. Neden evimde baksın dersen Şu an için bebişin küçük yarın ayakları yere basmaya başlayınca kazalar çoğalacak (Allah korusun).Kadın kendi evinde bakarsa evinin işi, gezmeler vs derken her yere götürür ve yeterince ilgilenemez diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem tabi. Dikkat edin genelde bakacak kadınlar hep kendi evinde bakmak ister. Ben annem ya da kayınvalideme baktıracağım. Onlara bile kendi evimde baktırmayı düşünüyorum. Geçen kayınvalideme 1.5 yaşında bir çocuk geldi kayınvalidem mutfakta yemekle uğraşıyordu ben de vardım. Ufak tefek olunca çocuğu görmemişim hemen dolapları karıştırmaya başlamış. Kayınvalidemde yemekle uğraşmaktan görmemiş. Düşün iki kişi olduğumuz halde farketmedik. Yani demek istediğim bakıcına misafir gelir bişi olur kendi evinde olunca misafirle ilgilenirken çocukla ilgilenmeis zor olur. Annem de doğru sölüyorsun dedi. Diyelim anneme misafir geldi ben çocuğa bakayım siz çay koyun hazırlayın mı dicek. Hem çocuk hem çay derken yorulacak. Bbebişlerimizin hepsi Allaha emanetler tabiki ama önlemi de almak gerek. Annem benim evimde bakacak olursa anneme sadece yemek yaparsın onu da vaktin olursa dedim evi temizleme sen de dinlen dedim. Çünkü her geldiğinde sağolsun temizlik yemek bulaşık ne varsa yapıyor.

bende aslında evimde baktırmak istiyorum ama eve gelmek isteyen bakıcı yok ve güvenmek cok zor arkadasım eve bakıcı almıs kadın eve sevgilsini cagırıyormus arkadasım birgün erken gelince kendi yatagında yakalamıs bakıcı ve sevgilisini cocuk içerde yatıyor bakıcıda evliymiş bu arada bunu duyunca cok kötü oldum.kayınvalidemle aynı sehirdeyiz küçücük cocugu sabahın 6sında o kadar yolu getirmek olmaz üşür hasta olur sen gel bize evde bak dedim gelemem getir buraya bakayım dedi.birde gecen gün onlara gittik bana diyor ki tv yi ac o ona bakarak oyalanır biz yemek hazırlayalım ben cocuk tvye bakmasın diye ugrasıyorum o tvyi acıp karsısına koyup mutfaga gitmemi bekliyor kendiside bakarken öyle bakacak demekki off cok zor ya yavrumu kimseye emanet edesim gelmiyor keske kendimiz bakabilsek

az önce kayınvalidem burdaydı mete uyanık olduğu her an kucağında oluyo olsunnn olsunn daaa hep ayağa kalkıyo ya ayakta dikiliyo ya gezdiriyo oda alışıyo tabii sırt üstü gelince ağlıyoo ya bişide diyemiyorum sevmeyi kucakta tutmak olarak görüyolar

demin dedim niye ayakta dikiliyosun ohoo böyle işin var valla akşama kadar gezersiniz dedimm valla artık anlayana

demin gittiler aldım oğlumu kucağıma ohh iyii ana kucağına yatırıcam daha koymadan ağlamaya başladıı.yookk dediiimmm öyle kucakta duramazsınn orda duracaksınn.biraz mızıkladı ama pes etmedim tabiki şimdi yatıyoo ordan beni seyrediyoo.

tek başımıza değiliz eş dost akraba çocuk bir çok kişiyle etkileşim içinde.yok kucağa alışmasın yok sallamaya alışmasın bunlar boş laf olarak kalıyor maaleseff.birine desen birine diyemiyosunn ve alışıyor bir çok şeyee yapacak bişi yok sanırım

selam

bugün 2.ay kontrolümüz vardı,çok şükür herşey gayet iyi,göbek fıtığı olmamış kızım çok sevindim....doktorumuza sürekli memede uyuduğunu memeden ayırdığımda uyanıp ağladığını söyledim,bir de benim kızım özellikle geceleri meme ile savaş halinde,bütün vücudunu geriye atıyor,elleri ayakları hiç durmuyor,bunu söyleyince sütün yetmediğini düşündü ilk önce ama tartıp bezine bakınca sorun yok anne sütüne devam dedi,seni emzik niyetine kullanıyor,2.aydan sonra artık emziğe alıştırabilirsin dedi,eğer emziğe alışmazsa parmağını emer kiiiii bizimki elini emmeye başladı,elinden ayırmak emzikten ayırmaktan daha zor olur dedi....nasıl yapıcaz dediğimizde de değişik markaların emziklerini alın deneyin dedi.......bizde gittik Özdilek'e tabii kızım bu arada sürekli memede arabada ağlamasın diye,akşama kesin gaz atağı var :.((( değişik değişik emzikler aldık,tabii hiçbirini yine almadı bizimki,en son babası pekmeze batırdı,ucunu soktu çıkardı,o zaman aldı emziği ve uyudu,her seferinde pekmeze mi batırcam yaaa......doktor batırma florasını bozma dedi ama,başka türlü almadı......hepsini attı....en sonunda bakkal emziği alacak galiba : ))

selam

bugün 2.ay kontrolümüz vardı,çok şükür herşey gayet iyi,göbek fıtığı olmamış kızım çok sevindim....doktorumuza sürekli memede uyuduğunu memeden ayırdığımda uyanıp ağladığını söyledim,bir de benim kızım özellikle geceleri meme ile savaş halinde,bütün vücudunu geriye atıyor,elleri ayakları hiç durmuyor,bunu söyleyince sütün yetmediğini düşündü ilk önce ama tartıp bezine bakınca sorun yok anne sütüne devam dedi,seni emzik niyetine kullanıyor,2.aydan sonra artık emziğe alıştırabilirsin dedi,eğer emziğe alışmazsa parmağını emer kiiiii bizimki elini emmeye başladı,elinden ayırmak emzikten ayırmaktan daha zor olur dedi....nasıl yapıcaz dediğimizde de değişik markaların emziklerini alın deneyin dedi.......bizde gittik Özdilek'e tabii kızım bu arada sürekli memede arabada ağlamasın diye,akşama kesin gaz atağı var :.((( değişik değişik emzikler aldık,tabii hiçbirini yine almadı bizimki,en son babası pekmeze batırdı,ucunu soktu çıkardı,o zaman aldı emziği ve uyudu,her seferinde pekmeze mi batırcam yaaa......doktor batırma florasını bozma dedi ama,başka türlü almadı......hepsini attı....en sonunda bakkal emziği alacak galiba : ))

valla benimki daha hastanede almıştı emziği çok şükür :37:

ben kimseyi dinlemedim tınlamadım emziği hazırlamıştım hemen soktum ağzına emdi oda.şimdi çok rahatımm.her zaman vermiyorum ağladığındada vermiyorum sadece uyutacağım zaman veriyorumm ve dışarda huysuzlandığında sakinleşmesi için veriyorum

konuştuğum bir kaç doktorda emzik hakkında hiç kötü bişi söylemedi aksine tavsiye ettii.hatta hastanedeyken sinirlenmişti mete ağlıyordu emziği varmı verinde biraz sakinleşsin demiştii doktor.
valla emzik büyğk kolaylıkk o olmasaydı oğlanın elinde hatta ağzında oyuncak olmuştum

koca bir soğanıı cerez gibi yedim yaa helal olsun banaaaa...bugunleride görecekmiş bu bünyeeee..artıkın bool süt olsun daa..yanıma kimse yaklaşmasınn ..hohhh dersemm göçer bu dünyadannn:)))

Herkese merhaba
Bisey sorcam kızlar gün icinde sagdiginiz sütleri üst üste mı bosaltiyosunuz
Aksama emziremeyecegim bı yere gitcezde
Şimdi her emzirmeden sonra sağsam üst üste boşaltsam bisey olur mu?

Herkese merhaba
Bisey sorcam kızlar gün icinde sagdiginiz sütleri üst üste mı bosaltiyosunuz
Aksama emziremeyecegim bı yere gitcezde
Şimdi her emzirmeden sonra sağsam üst üste boşaltsam bisey olur mu?

canım farklı zamanlarda sağdığın sütlerin birbirine karıştırılmaması gerektiğini duymuştumm.çünkü şimdi sütünü sağıyosun mesela buzdolabına koydun bırak 1 saati 15 dak sonra bile sağsan ısıları farklı oluyor birbirine karıştırılmaması gerek.ayrı ayrı poşetlere koy öyle sakla.

Ankaralı anneler bakın şöyle bi topik varmış yeni buldumm
http://www.kadinlarkulubu.com/annel...ohbete-herseyi-paylasalim-8.html#post18748992

ayy oğlum ana kucağında yatıyo yanıma tv ye bakıyodu bende bakmasın diye radyoyu açtım tvde hareket olmayınca bakmadı etrafa bakınıyodu arada dönüp konuşuyordum onla şarkı falan söylüyodum hiç bişi yapamazsam

demin bi döndüm uyukluyoo ordaaa :)

canım yaaa kendi kendine uyusa hep böylee şimdi açtı gözlerini ama kayıyo gözler uyuyacakkk

bide oğlumun gamzesi var yaaa.doğduğundada vardı ama belli olmuyodu şimdi yanaklar topladıkça belli oluyo artık gülüyo yaa tek yanağında solda bi gamzesi varr canım yaaa her zaman göstermiyıo paşa gamzesini ama küçük bi çıukur var.hep istemiştimm dünya ayva yemiştim :37:

kızlar benım sutum cok azdı daha oncede yazmıstım burda yanlız ctesı gunu bırden cogaldı hayretler ıcınde kaldım tas gıbı olmuslardı ıkı aydır ılk defa sadece sutumle emzırerek sagmadan cocugumu besleyebılıyordum ben bunu dorugun kalca gelısımının tamamlanmıs olmasına cok sevınmeme bagladım ama sımdı bugun yıne uctu gıttıler ne yapıcam ben yaaa:5:

yaaaa:))) bende de oyle bır mucıoze olsa keske:)))bır defacık benım sutumle doysa amuda kalkıcam:60:
canım bak demekkı mutlu olmak ıse yarıyor demmekkı kafammıza hıcbırseyı takmıcaz dımı.insallah sutun bol bebegın gazsız olur opuldunn:))

bende aslında evimde baktırmak istiyorum ama eve gelmek isteyen bakıcı yok ve güvenmek cok zor arkadasım eve bakıcı almıs kadın eve sevgilsini cagırıyormus arkadasım birgün erken gelince kendi yatagında yakalamıs bakıcı ve sevgilisini cocuk içerde yatıyor bakıcıda evliymiş bu arada bunu duyunca cok kötü oldum.kayınvalidemle aynı sehirdeyiz küçücük cocugu sabahın 6sında o kadar yolu getirmek olmaz üşür hasta olur sen gel bize evde bak dedim gelemem getir buraya bakayım dedi.birde gecen gün onlara gittik bana diyor ki tv yi ac o ona bakarak oyalanır biz yemek hazırlayalım ben cocuk tvye bakmasın diye ugrasıyorum o tvyi acıp karsısına koyup mutfaga gitmemi bekliyor kendiside bakarken öyle bakacak demekki off cok zor ya yavrumu kimseye emanet edesim gelmiyor keske kendimiz bakabilsek
canım yıne senın k.v dıyomus benım eltımle aramda 3 yaş var onda 2 cocuk var ..gecen bana ana kucagına koy tv ızleın sende ısını yaparsın dıyo dusun canım ben napım sımdı bırde mecburen bıryere gıderken ona bırakıyorum bende:((k.v yok benım kocam cok kucukken vefat etmıs ıkısıde yok babsıda 40 gun rayla olmusler ....bazen çok içleniyorum k.v olsaydı bakardı bana dıye dıvane olurdu dıye ama sızın anlattıklarınız duyunca aman dıyorum boyle ıyı..tabı esıme de cok uzuluyorum anasız nbabasız buyumus dıye ama o baska bu baska tabı..

valla benimki daha hastanede almıştı emziği çok şükür :37:

ben kimseyi dinlemedim tınlamadım emziği hazırlamıştım hemen soktum ağzına emdi oda.şimdi çok rahatımm.her zaman vermiyorum ağladığındada vermiyorum sadece uyutacağım zaman veriyorumm ve dışarda huysuzlandığında sakinleşmesi için veriyorum

konuştuğum bir kaç doktorda emzik hakkında hiç kötü bişi söylemedi aksine tavsiye ettii.hatta hastanedeyken sinirlenmişti mete ağlıyordu emziği varmı verinde biraz sakinleşsin demiştii doktor.
valla emzik büyğk kolaylıkk o olmasaydı oğlanın elinde hatta ağzında oyuncak olmuştum
aynene canım bende hastanede verdım ogun bugun valla ne versem alıyo ..emzık bıberon.anne memesı:))elını de alıyor:))) valla gecen azıcık yemek suyu verdım bole azıcık varla yok arası bıdaha vereyım dıye nasıl aglıyo...masallah ıstahı cok ıyı:)))

Son düzenleme:
selam kızlarrrr nasılsıınız?
biz döndük sonunda tatilden,bi kaç gün de hastalık rötarıyla anck girebiliyorum internete.
tatil sperdi walla iiki gitmişiz.
sizler nasıllsnz?
herkes iidir inş.

yeşil soğanı gaz yapar diye duydum ama artık büyüdük yaaaa bence gaz yapan şeyleri de artık yemeliyiz alışsınlar ne zamana kadar yemeyeceğiz.

Valla gecen hafta sutum azaldı diye korkudan
Herseyi yedim gazı falan hiç düşünmedim
Mercimek,nohut,bulgur yeşil soğan roka
Ama ise yaradı
Daha iyi şimdi oğluşum doyuyo ve uyuyo.
Yesekte yemesekte gaz oluyo zaten.

Back
X