2011 Ocak Annelerinin Doğum Hikayeleri :)

Ayy ne gündü deniz gözümün önünde doğuma gitmiştin.Ben artik o gün 12 den önce dogum yapmazsın diye düşünürken sancın falan artmıştı.Hey gidi günler allah yavrularımızdan ayırmasın bizleri
Zor olmuş dikişlerin ama şükür ki sende yavrun da sağlıklısınız . Allah doğumu bekleyenlerin yardımcısı olsun hakkaten
Ben hatırladıkça sinir olduğumdan kızıma tuttuğum günlüğe bile yazamadım doğum hikayemi . Eşimle babanem arasında hastaneye en cok akrabasını kim toplar rekabeti oldu çünkü. Kızımla bizde perişan olduk. Eşim yazmış doğum hikayemizi telefonda bana okurken bayağ duygulanıp ağladık.Eve gidince onu eklemeyi düşünüyorum buraya.

Son düzenleme:
denizcim çok güzel bir doğum hikayesii...duygulandım yine okuyunca...
ben de anlatıcam ama ölümlerden döndüğüm içinn dilim varmıyor anlatmaya:50::50:benim epidurali yanlış dozda vurdukları için ölüyordum az kalsın:14::14:
en kısa zamanda yazıcam

40+3 olmus ve artik doktorun verdigi son gunu bekliyorduk normal dogum icin.. aksam uzeri annemle telefonda konusurken gun boyu hissettigim ama dogum sancisi oldugunu tahmin edemedigim sancilarin 5 dk da bir geldigini farkettim.. belimden karnima dogru hafif hafif sancilar oluyordu ama sanki uyusuk gibiydim ve cok yogun hissedemiyordum, esimi aradim eve geldi 5 dk icinde hastanedeydik.. ben daha dogum olmaz eve gonderirler diye beklerken acilma 2 cm olmustu ve 150 yi gecen sancilar vardi nst de.. aksam 19:00 civari dogumhaneye alindim 3 cm acilmayla, esim valizimizi almaya eve gitti ve ben artik ciddi ciddi agri hissetmeye basladim hemen epidural yapilmasini istedim ama igneyi yapabilmeleri icin kan testi gerekiyordu ve daha onceden yapilmasina ragmen tahlil sonucu yoktu dosyamda cunku esim o kagidi adres bildirimi icin cikarmisti!! yeniden kan alindi ve 1 saat bekleyecegimi soylediler!! cildirmak uzereydim esimi eve gonderdim tekrar gitti kagidi aldi geldi 21:00 sulari igne yapildi ben artik nefes alamiyordum acidan.. epidural 10 dk icinde tki etti ama tam olarak kesmedi yne agri hissediyordum.. ebeler ara ara gelip kontrol ediyorlardi acilma hizla devam etti, esim hep yanimdaydi.. dualar okuyarak, sanci geldikce derin derin nefes alarak saat00:10 da acilmam 10 cm oldu ve artik dogum basladi.. ebe once suyu patlatti sonra idrar kesesini bosaltti sanci geldikce ikinmami soylediler.. butun gucumle bebegimin bir an once dogabilmesi icin ugrastim, sanki orda bunalmis benim kadar aci cekiyormus gibi hissediyordum.. basina dokunmak istermisin dediler dogmadan, dokundum bebegim henuz karnimdaydi.. bir kac ikinma sonra kucagima koyuverdiler dunyanin o en guzel o en mukemmel melegini.......... dunyalar benimdi artik omrumun en uzun 18 dksini yasamistim 00:28 de kucagimda bi sicaklik vardi ve bir taraftan agliyordum bir taraftan sukurler olsun rabbim diyordum cok guzel cokkk!! ebe yuzunu gozunu sildi kizimi bana opturdu, melegim hem bana bakmaya calisiyor hem agliyordu, babasi gobegini kesti sonra kizimi goturduler giydirmeye.. 15 dk sonra yanima getirdiler bu sirada benim dikislerim atildi.. 2 saat daha dogumhanede duracagimi soylediler kizim ben ve esim orda bekledik.. emzirdim melegimi daha beceremiyordu.. agzina zemzem surdum babasi kulagina ezan okudu ismini soyledi.. Erva Nur'um hosgeldi hayatima........
saglıkla buyut canım....:13:

merhaba arkadaşlar... Ben de 39+8 haftalık iken 27 ocak saat 17.20de doğum yaptım... sizlerle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum daha yeni fırsatım oluyor...
26 ocak çarşamba günü gece saat 3 4 gibi hafif hafif kasıklarımda sancı başladı ama ben oralı olmadım yalancı sancı dedim.. ama sancılar 10 dakikada bir geliyor ve beni hiç uyutmuyordu.. Sonra eşimi kaldırdım..
Eşim de yalancıdır falan dedi.. Biz hala doğumun başladığının farkında değildik.. O gece de elektrikler ve sular yoktu 1 gün boyunca da gelmeyeceği bilgisi verildi bize... Gece hiç uyumadım sancılardan elektrikler de yok duş almak istiyorum ama alamıyorum..
sonunda sabah oldu benim sancılar giderek sıklaştı ve hastaneye gidelim dedik... evde annem ve kayınvalidem de var onların ısrarı ile gidelim dedik hastaneye..
Önce tencerede su kaynatıp mum ışığında duş aldım :)))))) hiç unutamam o duşumu herhalde.. sonra kahvaltımızı yaptık ve saat 12 gibi hastaneye gittik... doğumhanenin kapısına geldim.. ve galiba ben doğum yapacağım dedim ebelere..
onlar da içeri aldılar açılma 5 cm olmuş bile ben tabi şoklardayım... Ebeler sen iyi dayanmışsın şimdiye dediler.. Benim de adetlerim çok sancılı geçiyordu herhalde ondan çok şiddetli gelmedi sancılar bana
Ben bir anda korkmaya başladım eşimin yanına gittim ağlamamak için zor tuttum kendimi... ayrıldım yanından kendimi yapayanlız hisettim sadece kızım vardı benimle.. sonra lavman taktılar ama çok kalmadım tuvalatte en fazla 5 dakika :)
ve odaya aldılar beni serum taktılar benim sancılar en düşük 50lerde ve biranda 100e çıkıyor... dayanabildiğim kadar dayandım hiç çığlık atmadım saatlerce.... hemşireler gelip gidip açılma ne kadar olmuş diye balıyorlar 6 7 8 derken saat 4e doğru çok şiddetlendi sancılar ben artık çığlık atıorum hiçbişi umrumda değil...
saat tam 5te suyum geldi....açılma da 10 cm olmuş... beni hemen doğumhaneye aldılar.... o doğum anını anlatmak çok zor... ıkınıyorum ıkınıyırum olmuor... sonunda saçı görünmüş.. bana bak bebeğin saçı hadi gayret dediler.. bir baktım prensesimin kara saçları..
o anda bana bir cesaret geldi 3 4 kez çığlıktan ve ıkınmadan sonra sonra bebek tam 15.20de doğdu... 3600 kilo ve 152 cm idi.. çığlılarımdan annem başlamış dışarda ağlamaya benim ses kolidorlarda yankılamıyormuş :))) aman yarabbim ne güzel bir bebek o hemen kucağıma almak istedim meleğimi ama hemşireler üzerini giydirmeye başladı..
kızım da giyinirken gözlerini bana dikti göz göze bakıştık kızımla... sanki beni tanıyor biliyor gibi bakıyordu.... ve hemen parmağını emeye başladı kuzum.. açıkmış :))) hemşireler gülüyor kız emme parmağını diyorlar ama kızım hala emiyor... kızımı kucağıma verdiler... mis gibiydi... ne güzel bir duyguymuş meğer... şimdi bile yazarken ağlamamk için zor tutuyorum kendimi... kızıma öyle bir bağlandım ki o andan sonra meleğim benim annesinin kuzusu zeynebim..
benim de iç rahmin çok ince imiş baya yırtılma olmuş içerde... kanama var durduramıyorlar... dikiş üstüne dikiş.... 1 saat boyunca bana dikiş attılar... 17 gün geçti üzerinde ama hala dikişşerim iyileşmedi...
1 saat sonra tekrar odaya aldılar bizi.... eşim geldi yanıma... ne kadar mutlu idi... artık kızımız vardı gözleri ışıl ışıldı... onu hiç bu kadar mutlu görmemiştim.... kızım önce çok güzel ememye başladı ama doktor dikişlerin durumunu görmek için geldi yanıma
ve birazdan emzir dedi... zorla bıraktırdık emmeyi... sonra da emmedi saatlerce :((( 1 gün hastanede kaldık eve geldik benim süt hala tam gelmeişti.. kayınvalidem sütün yok sütün yo diye diye beni strese soktu 2 gün sonra falan geldi sütüm... minik kuşum zeynebim de sarıklık oldu
şimdi daha iyi kızım... uyuyor melekler gibi..... arkadaşlar doğum anında bence bir şey yok.. esas zor olan o sancılar ve sonrasında dikişler.. benim doğumum rahat oldu çok şükür bir sıkıntı yaşamadım... Allah isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin..
Ve sakın ama sakın sütün gelmiyor diyenlere kafanızı takmayın benim gibi.. ben çok ağladım sütüm yok diye... beni çok strese soktu kayınvalidem..
ama sonuçta o kadar mutluyum ki tüm dünyam değişti ne tv ve internet ne de dünya umrumda... benim en güzel varlığım meleğim var yanımda o benim herşeyim... Allah kızımın hayatını hayırlı eylesin hep mutlu olsun.
Dileirm ki tüm herkes bu duyguyu tatsın.. Allah olmayanlara versin... benim de doğum hikayem bu kadar inşallah güzel bir şekilde anlatabilmişimdir...
Zeynebimin şu anki kilosu 4200 ve boyu da 153 çok şükür...
canım allah analı babalı buyutsun...:71:

Nihayet bende sizlerle dogum hikayemi paylasmak istiorum. Hamileyken baskalarinin hikaylerini okumayi cok severdim cünkü.
Belki biraz uzun olabilir Insallah sIkILmadan okursunuz.
Biliorsunuz benim asil dogum tarihim 06.01.2011 di ve benim sipam 19.12.2010 dünyaya geldi, yani hic beklemedigimiz bi anda. Kasim sonu dogum iznine ayrilmistim ve doguma kadar bi güzel dinlenirim diordum kendime. Ama hic düsündügum gibi olmadi. Benim minik kizim beni son günlerde artik cok zorluodu. Rahat hareket edemez hale gelmistik, hele geceleri uyku nedir unutmustuk adeta. Dogumdan bir gün önce arkadaslarla alisveris merkezine gidip bütün gün yürümüstüm dönüste de annemlere ugramistik. Oturuken belime hafiften agri giriodu ama ben cok yürüdüm ondandir die ciddiye almamistim. Eve geldigimizde saat gece 2 de ayni adet agrisi gibi azar azar agri baslamisti yarim saatte bir giriodu, bende oh ne güzel yalanci sancilar basladi kizim vaktinde gelicek diodum 
Uyumak istiorum olmuo, simdi gecer sanci diorum oda gecmio saate bakiorum sanci araligi da kisalio ama benim gercek dogum sancisi olabilecegi aklimin ucundan bile gecmio halen!!
Ne bilim forumlarda nisan gelir, suyun gelir, günler önce yalanci sanci cekersin vs. die birsürü seyler okumustum. Nerden bilebilirdim ki sürpriz yapicagini.
Sabaha kadar böyle devam etti ve sancilar 8 dakkaya düsmüstü . Hani yalanci sanci die sartladim ya kendimi esimi kaldirma ihtiyaci da duymuorum  Sabah 8 de esime haber verip hastaneyi aradim sancim var ne yapayim die ( Bu arada agri da siddetlenmeye baslamisti) onlarda yalanci sancidir demesin mi  Bekle agrin gecmezse gelirsin, ne kadar vakit evde gecirirsen senin icin iyi olur dedi ebe. Bende volta atar gibi evin icinde dönmeye devam ettim.
Taki esim saat 10da yeter artik gidioruz bari agri kesici versinler diyene kadar. Yolda ne olur ne olmaz die annemi de alip hastaneye gittik. Vardigimizda ebem karsiladi bizi ve muayne etmek icin odaya aldi. Ilk önce NSt de baglayip sancilari ölctü. Belirgin bi sekilde sanci kayedilince geldi sira cati muayenesine , ama ne yalan söylim hic acimadi. Ebe 2 cm acilma oldugunu ve hastanede kalmak zorunda oldugumu söyleyince ben yeni yeni anlamaya baslamastim kizimin yola ciktigini. Saat bese kadar acilmanin büyümesini bekledim, o süre zarfinda merdiven inip ciktim hasteneyi kesfe ciktim ve iki saat sicak küvette yattim. Bi iyi geldi ki kizlar anlatamam hem kendinizi daha hafif hissediosunuz hemde agri o kadar siddetli olmuo. Saat 5te ebem yanima gelip vardiyesinin bi saate bitecegini küvetten cikip bi muayene olmam gerektigini söyledi. Bu seferki cati muayenesinde saolsun cok güzel bi sekilde acitmadan suyumu da patlatti. Acilmam bu arada 6 santim olmustu. Buraya kadar ben hic agri cekmemisim cünkü bundan sonra dogum neymis öyle anladim. Rahimde su da kalmayinca bu sefer cocuk kuru kuru baski yapmaya baslamisti catima. Ve hayatimda yasamadigim aciyi bu süre zarfinda cektim. Artil nooolur epidural yapin die yalvarir hale gelmistim, normal ilerlemeye göre daha önumde 4 saat vardi her saat basi 1 cm acilma oldugunu düsünürsek  Ve ben kendimde bu gücü görmüordum artik gece uyumadigimdan yorgun düsmüstüm .Anne noolur yardim et die kivraniomusum o anda  Annem esim dogum odasinda bi dk yanimdan ayrilmadilar ve ebeden epidural anastezi yapilmasini rica ettiler, cünkü onlarda dayanamio du artik beni o halde görmeye  Gerekli kagitlar imzalanip anestezi doktoru gelmist belime igne yapmak icin. Ama benim bi derdim vardi igne yapilmadan önce mutlaka bi tuvalete gitmem gerekiodu cünkü az daha beklesem dogum yatagina yapicaktim  daha dogrusu öyle hissediordum!! Ebeye bunu dedigimde sen bekle bidaha catina bakicam demez mi!Ve benim tuvalet ihtiyaci die düsündügüm meger dogumun baslamasiymis  Yazik anest. Doktoruda eli bos dönmek zorunda kaldi  Anliyacaginiz bi saat icinde 4 cm acilma olmustu ve artik kizim dogucakti.
Yarim saatlik bi ikinma süreci sonunda güzel kizimi 37 haftalik 3 günlükken saat 19:05 de kollarima aldim. Allahima sükür hic yirtilma olmadan hasar görmeden dogurdum kizimi. Tam iki saat boyunca annemle , esimle beraber dogum odasinda kaldik.Esim göbek kordonunu kesti kizimizin ve Kizimi direk kucagima verdiler. Yikamadan giydirmeden öylece koynumda yatti yavrum. En güzeli de ilk gögsüme geldiginde sesimi duyupda kafasini bana cevirmesiydi  O anda hic bitmeyecek büyük bi ask baslamsiti. Kizimi sevior ve emziriodum rahat rahat.
Kizlar normal dogumdan asla korkmayin. Allah herseyin gücünü verio!! Bebek dogdugunda agri saniyesinde kesilio, ve sonrasinda hic dogum yapmamis gibi bebeginizle ilgilenebiliosunuz. BU arada annemin kiymetini dahada anladim. Esimle annemin hakkini hic ödeyemem dogum esnasinda onlardan güc alim derken ikisinide mos mor etmisim, onlar olmasaydi asla yapamazdim Zaten esim bidahakine kispetimi giyip gelcem, kirkpinar gürescisine tas cikarttin dio  Iste allah son anda bi güc verioki herkes sasirio-
Iyiki dogdun kizim seni cok sevioruz……….:16:
Allah herkesin yavrusunu bagislasin insallah.
tüm dogum hıkayelerınde oldgu gıbı tuylerım dıken dıken oldu..
allah saglıkla buyutmeyı nasıp etsın.ömürlu olsun..
ismıde çok guzelmış kızının...:nazar:

Geç oldu ama bende yazayım hikayemi

29.12.2010 10:34

bu doğumdan önce yazdığım mesajımdı :))) annem gildeydim kendimi fazla iyi hissetmiyordum uzanmıştım kapı çaldı gelen kaynanam ve kayınpederimdi kalkıp yanlarına gittim eşim aramış kaynanamı benim bu gece iyi olmadığımı söylemiş oda dayanamamış gelmişti annem gilde oturduk bir şeyler yedik içtik sgk müdürlüğüne gitmem lazım soyadımı değiştirmemiştim doğumda sorun olmasın vakit varken yapalım dedim eşimin işyeri evimize çok yakın kayınbabam o zaman ben Sinan ‘ı (eşim) çağırayım ben gideyim o gelsin dedi bizde kaynanamla bize indik annem gilin 5 kat altında oturuyoruz pencereden baktım eşim geliyor üstümü değiştireyim dedim eşofman vardı çıkarırken ıslaklık hissettim idrarımı tutamıyorum sandım tuvalete gittim idrar değildi suyum geliyordu ne yapacağımı şaşırdım ama çok soğuk kanlıydım kaynanama seslendim anne suyum geliyor diye o panikledi birden o arada eşim içeri girdi kaynanam eşime çabuk kaynananı ara gelsin dedi eşim annemi aradı annem inanmadı şaka yapıyor sandı eşim anne çabuk gel diyince indi aşağıya ben üstümü değiştiriyordum sakin sakin sancım falan yoktu annemler hastane çantalarımızı falan aldılar onlar benden daha heyecanlı hele eşim korkulu gözlerle bakıyordu sanki o doğuracak  saat 14:30 arabaya bindik yola koyulduk arabada resim çektiriyorum o kadar sakinim yani annemler şaşıyor yakınlarımı arıyorum mesaj çekiyorum doğuma gidiyorum diye hastaneye geldik giriş işlemlerini yapıyorduk görevli soyisminiz farklı en yakın zamanda değiştirin dedi bizde onun için yola çıkacaktık ama kısmet buraya gelmekmiş dedim gülüştük :)) doğumhaneye gittik devlet hastanesi olduğundan benden başka kimseyi içeriye almadılar eşim ve annemler kapıda bekliyordu gerekli bilgilerimi alıp ultrasyondan baktılar bebeğin kilosu için 3600 dediler sonra damar yolu açtılar sancım yok dedim su geldiği için geldik dedim muayene etti doktor sonra diğer hamilelerinde olduğu bir odaya aldılar eşyalarım annemlerde kapıda bekliyorlar hemen doğumhaneye gireceğimi bilmiyordum dedim o zaman git görüş onlarla bebeğin kıyafetleriyle hasta bezi falan al gel dediler doğumhaneden geri çıktım annemler bekliyordu gerekli eşyaları hastane çantamızdan aldım o anda soğuk kanlılığım gitmişti işte eşim yoktu ortada işlemleri yapıyor dedi annem aradım geldi annemlere sarıldım helallik istedim ağlamamak için kendimi zor tutuyordum eşim geldi sarıldım boynuna başladım ağlamaya öptü anlımdan göz yaşlarımı sildi “seni seviyorum” dedik birbirimize ve ben el sallayarak doğumhaneye geri döndüm uzun koridorda yürürken bir yandan da ağlıyordum 4 kişilik bir odaya aldılar bekleyen 3 bayan daha vardı üstümü çıkarıp yeşil önlüğü giydim yatağıma oturdum erkek doktor geldi yan tarafımdaki bayanı muayene edecekti öyle bir bağırdı ki ben korktum benim kendi doktorum bayandı erkeklerin eli acıtır diye duymuştum kadında öyle bağırınca baya tırstım sıra bana geldi sancın var mı dedi yok dedim suyum geliyor sadece dedim sızıntı şeklinde doktor muayene etti kasmadım kendimi hiç acımadı açılma var dedi ama ne kadar olduğunu söylemedi eliyle bastırdı derken foşurrr diye su aktı su gelmesi böyle olur dedi uyuz oldum ben tabi bu doktora bekleyeceksin dedi sancım olmadığı için… suyu patlattığı için sanırım biraz biraz ağrı gelmeye başladı adet sancısını bile bilmediğim için tuhaf geldi ağrı bana sonra nst ye bağlandım sancılar 20 falandı 30 olunca canım yanmaya başladı daha 30 da böyleyse 100 de ne yaparım dedim tansiyonumu ölçtü hemşire 16 çıkmıştı doktora söyledi tansiyonu yüksek diye daha bir korkmaya başladım tansiyonu birden çıkıp bebeğini kaybedenler geldi aklıma dua etmeye başladım diğer bir hemşire benim ağladığımı görmüş ailesiyle görüştükten sonra çok ağladı ondan olabilir dedi doktorda birazdan tekrar ölçün dedi kan ve idrar testi istedi içeri ilk girdiğim odada vermiştim zaten dedim hemen sonuçları getirin dedi hemşirelere her şey normaldi çok şükür beklemeye devam suni sancı vermeye başladılar aman Allahım dayanamıyordum sancılara doktora beni sezeryana alın diyordum açılman çok iyi yapamam dedi biraz daha dayan dedi epidural vurun bari dedim burası devlet hastanesi ne epiduralı demez mi sancılar geldikçe derin nefes al dedi denedim ağrı baya azaldı doktora baştan neden söylemedin diye söyleniyordum sonra sustum gözlerimi kapadım her sancı geldiğinde derin nefes alıyordum birazdan geçecek kızını kollarına alacaksın diye kendi kendimi teselli ediyordum eşim aklıma geliyordu ağrımı unutmuş kim bilir o ne haldedir diye düşünüyordum beklemek daha zor çünkü saatin kaç olduğunu bile bilmiyordum ama dışarı baktığımda hava kararmıştı zaman nasıl geçti anlamadım bile doktor geldi açılma 8 cm olmuş çok iyi dedi birazdan alırız ama ıkınabilirsen ona göre dedi hemşireye nasıl yapacağını anlat dedi anlattı sancı gelince denedim sancı hissi sıfıra inmişti aa dedim süper acının gittiğini fark edince bir güzel ıkındım hemşire tamam dedi yapabiliyorsun devam etme doktora söyledi beni doğumhaneye aldılar çatala çıkardılar doktorla beraber 4 kişi vardı birden içerden başka bir bayan çığlık attı doktor benim için doğum hemen olmaz ben şu hastaya bakayım dedi onunla beraber bir hemşirede gitti ebeyle diğer hemşirede malzemeleri ayarlıyordu iğne yaptılar ebe bana hazır olduğumda sancı gelince ıkınmamı söyledi o arada diğer hemşirede dışarı çıktı sancı geldi ve ben var gücümle ıkınmaya başladım ıkınmak hoşuma gidiyordu sancıyı kesiyordu çünkü ebe sakın bırakma dedi ve bebeğimin başı çıktı ebe beklemiyordu böyle bir şey ve panik oldu bebeğimin başı çıktıktan sonra kesik attı uyuz karı iyiki bebeğimi kesmedi bana nefes nefes al demeye başladı neden olduğunu bilmiyordum korka korka nefes almaya başladım bebeğime bir şey olacak sandım bebeğim çıktı çok rahatladım çıkar çıkmaz ağlamadı ama kordonunu kesti ebe derken ağlamaya başladı prensesim o anda dünyalar benim oldu saate baktım 19:45 bebeğimle birlikte yeniden doğdum şükürler olsun dedim bebeğimi göğsüme koydu ebe hemen sustu minik kelebeğim ilk bağımız hemen kuruldu orda öptüm kuzumu kokladım miss kokulumu ebe aldı sonra siliyordu yan tarafımda bende izliyordum sonra tartıya koydu 4020 gram çıktı çüşş dedi uyuz karı insan maşallah der dedim odada beklerken diğer hamilenin bebeği 4 kilonun üstünde diye sezeryana almışlardı ultrasyonda iyi ölçüm almamışlar sezeryan olmam gerekirken normal doğurdum yani maşallah bana :)) o arada diğer hemşire geldi ne ara doğurdu ya demezmi o aldı kızımı giydirmeye başladı derken doktor geldi oda şaşırdı beklemiyorlardı sanırım doğumun hemen olacağını ebe panikledi doktor neden böyle kesik dedi bebek iri bebek ve kordon dolanmış dedi daha yeni girmiştim ultrasyona ve öyle bir durum yoktu yalan söyledi resmen sen şurayı söyle dik buraya gelince ben devam ederim dedi ebeye kızımı giydirip götürdüler ebe başladı beni dikmeye iğnenin etkisi geçiyordu bu arada ebe biraz diktikten sonra doktor geldi devam etti sonra tekrar ebeye devretti acımaya başladı arttık ya bitsin arttık diye söylenmeye başladım doğumdan daha zor bu dikiş dedim uyuz ebe de ben bayılmıyorum dikmeye belim ağrıdı demez mi iyicene sinir oldum rahat durursan daha erken biter dedi bende bebeğimi biran önce görme hayaliyle sabrettim acıyı çektim dikiş işlemi bittiğinde saate baktım 20:30 doğum 1 dakika bile sürmezken dikiş işlemi 45 dakika sürdü sonra beni sedyeye aldılar sadece ayaklarım üşüyordu birde çorabımı çıkarmamışım  doğumhanenin koridoruna çıkardılar bebeğimi getirmelerini bekledim saatler önce ağlayarak girdiğim yürüdüğüm koridordan bebeğimle çıkacaktım bebeğimi beşikle getirdiler bir hizmetli benim sedyemi diğeride bebeğimin beşiğini sürürek çıktık doğumhaneden gözüm hemen annemler ve eşimi aradı annemler odaya çıkmışlar eşim beklemiş kapıda hemen yanıma geldi merakla elimi tuttu kızımızı gördün mü dedim hayır dedi bana bakmaktan arkamdan gelen güzelliği fark etmemiş bak orda dedim heyecanla kızımıza doğru gitti hep beraber odamıza çıktık yatağıma zor yatırdılar sezeryan olsam böyle acı çekmezdim sanırım ayağa kalkamıyordum başım dönüyordu tuvalete zor gidiyordum yapmaya korkuyordum canımın acısından dikiş ağrılarımın iyileşmesi uzun zaman aldı ama nihayetinde geçti iyi ki doktor istediğimde sezeryana almamış diyorum doğumum çok kolaydı dikişleri saymasak aşağıda kalabalık bir topluluk varmış sırayla odamıza geldiler eşim güvenliği ayarlamış kimse yalnız bırakmadı sağolsunlar o gece sabaha kadar uyuyamadım sevinçten sabah olsada evimize gitsek diye bekledim artık 3 kişilik bir aileyiz güzel kızım prensesim iyi ki geldin hoş geldin Allahım acını göstermesin SENİ ÇOK SEVİYORUZ… Allahım isteyen herkese nasip etsin…
canım yaprak dokumunun fınalını kacırdın.ama olsun degmış..prensesın gelmışş...hoşgelmıss....
canım ıyıkı normal dogum yaptın...
canım dogum hıkayenı okurken hem güldum, hem tuylerım dıken dıken oldu.....hemsırenın çüş demesı ,
doktorun neden kesık bu kadar dıyınce hemsırenın kordon vardı dıye yalan soylemesı, dikişlerını bır onun bır hemsırenın atması,doktorun su boyle gelır demesı..epıdural ısteyınce burası devlet hastanesı demesı vs..çok uzucu ama herseyıyle normal dogum olmus...
allah sana ve kızına saglık versın...ömürlü olsun bırtanemmmmm....:71:

Son düzenleme:
Ayy ne gündü deniz gözümün önünde doğuma gitmiştin.Ben artik o gün 12 den önce dogum yapmazsın diye düşünürken sancın falan artmıştı.Hey gidi günler allah yavrularımızdan ayırmasın bizleri
Zor olmuş dikişlerin ama şükür ki sende yavrun da sağlıklısınız . Allah doğumu bekleyenlerin yardımcısı olsun hakkaten
Ben hatırladıkça sinir olduğumdan kızıma tuttuğum günlüğe bile yazamadım doğum hikayemi . Eşimle babanem arasında hastaneye en cok akrabasını kim toplar rekabeti oldu çünkü. Kızımla bizde perişan olduk. Eşim yazmış doğum hikayemizi telefonda bana okurken bayağ duygulanıp ağladık.Eve gidince onu eklemeyi düşünüyorum buraya.
evet sen bana bugün doğurmayacakmışsın gibi hissediyorum demiştin :)) ama çatır çatır doğurdum :)) seninde hikayeni merakla bekliyorum
denizcim çok güzel bir doğum hikayesii...duygulandım yine okuyunca...
ben de anlatıcam ama ölümlerden döndüğüm içinn dilim varmıyor anlatmaya:50::50:benim epidurali yanlış dozda vurdukları için ölüyordum az kalsın:14::14:
en kısa zamanda yazıcam
ay inanmıyorum şükür ki ikinizde iyisiniz şuanda
canım yaprak dokumunun fınalını kacırdın.ama olsun degmış..prensesın gelmışş...hoşgelmıss....
canım ıyıkı normal dogum yaptın...
canım dogum hıkayenı okurken hem güldum, hem tuylerım dıken dıken oldu.....hemsırenın çüş demesı ,
doktorun neden kesık bu kadar dıyınce hemsırenın kordon vardı dıye yalan soylemesı, dikişlerını bır onun bır hemsırenın atması,doktorun su boyle gelır demesı..epıdural ısteyınce burası devlet hastanesı demesı vs..çok uzucu ama herseyıyle normal dogum olmus...
allah sana ve kızına saglık versın...ömürlü olsun bırtanemmmmm....:71:
evet kızım izin vermedi izlemeye halende izlemedim Ali Rıza Bey ölmüş onu öğrendim kırkımız çıkınca annemlere dedim birde helva yapalım Ali Rıza Bey için :))))
doğumda böyle cinslikler oldu ama şükür geride kaldı hepsi en güzel yanı normal doğum yapmam oldu

evet sen bana bugün doğurmayacakmışsın gibi hissediyorum demiştin :)) ama çatır çatır doğurdum :)) seninde hikayeni merakla bekliyorum

ay inanmıyorum şükür ki ikinizde iyisiniz şuanda

evet kızım izin vermedi izlemeye halende izlemedim Ali Rıza Bey ölmüş onu öğrendim kırkımız çıkınca annemlere dedim birde helva yapalım Ali Rıza Bey için :))))
doğumda böyle cinslikler oldu ama şükür geride kaldı hepsi en güzel yanı normal doğum yapmam oldu

canım ben ızlladım..hıç ızlemezdım..kaynanam bendeydı..hastasıdır..o ızledı bende ızşledımmm...
hatta ızlerken aklıma geldın..
izlıyordur şimcık dedım...
ama ne bıleyım doguma gıtmıssın...

canım ben ızlladım..hıç ızlemezdım..kaynanam bendeydı..hastasıdır..o ızledı bende ızşledımmm...
hatta ızlerken aklıma geldın..
izlıyordur şimcık dedım...
ama ne bıleyım doguma gıtmıssın...

:)) aslında izleyebilirdim maalesef odada tv yoktu yoksa yetişmiştik filme :D

sırabize de geldi sanırım.biraz geç oldu ama olsun:8:
18 ocak salı günü artık 41+4 olmutuk ama ben de hala ne bi ağrı ne bi sancı yoktu hatta hamile olduğumu bile hissetmiyorum nerdeyse o kadar hafif ve ağrısızım tyani...
son kontrolumuze gittik sabah erkenden nst de hafif sancılar çıktı doktorumuz da bebişin gelmesini yakın olduğunu ama cumaya kadar doğmazsa sezaryenle almak zorunda kalıcanı söyledi.
tabi ben normal istiyorum ya bekleyemezmiyiz biraz daha diyorum:27:
neyse eve geldik o kadar yorulmuşum ki hemen yattım uyandığımda biraz sancım vardı sanki annem eşim soruyolar rengin attı senin ağrın mı var diye panik olmasınlar diye yok dedim
vee sonunda nişanım geldi
hemen söyledim anneme istersen hemen gidelim hastaneye dedi uzatmalardayız ya hastaneye gidince hemen doğucak zannediyoruz:90:yok biraz daha bekleyelim dedim neyse gece ağrılar sıklaşmaya başladı ama dayanılmıycak gibi değildi tuvaletle yatak arasında mekik dokuyorum ben yazık eşim de benimle birlekte gidip geliyo
5dk ya düştü ama hala hafif hafif...ben de diyorum kendi kendime bu kadınlar bu ağrıya mı dayanılmaz diyo :69:ne biliyim benimki o değilmiş meğer
sabah ezanı okundu babam namazını kılınca artık gidelim hastaneye dedik
vee doğumhanenin kapısındayım sancı odasında iki kadın var nasılll bağırıyola nasıl bağırıyolar anlatamam öyle bi korktum ki benim o hafif yoklayan ağrıdan kasılmadan eser kalmadı
çok korktuğum çatala çıktım ilk kez ebe şöyle bi yokladı :94:'yok kızım seninki doğum ağrısı falan değil dahaçooook beklersin evine git en iyisi dedi':93:

tabi ben ordan kurtuldum diye bi mutluyum anlatamam nerdeyse koşarak indim aşağıya
arabada tutturdum ben normal doğuramam annem eşim babam yalvarıyolar resmen kızım pişman olursun,ameliyata girmek kolay mı sanki diye ben yok diyorum zaten ağrı falan kalmadı
neyse uzatmayım akşamüstü yine hafif yoklamalar başladı ama bu dünki gibi değil daha fena yemek falan yiyemiyorum paso su içip tuvalete çekıyorum gece yatakta kıvranıp durdum ben ağlıyorum eşim ağlıyo 'bu kadar acı çekiceğine bilsem çocuk falan istemezdim' diyo canım benim yaa:69:
tüm gece böylegeçti ve artık yine ezanla birlikte hastaneye gitmeye karar verdik ama ben bi korkuyorum ki yine o kadınlar vardır diye mümkün olsa evde doğurcam o çığlıkları duymamak için:36:
allahtan bu kez kimsecikler yok yine çatala çıktım bu keezzz 'tamam kızım açılma var geç nst ye'dedi ebe üzüliyim mii seviniyim mii bilemedi
nstde yaklaşık 1 saat yattım kıvrana kıvrana niye bu kadar bekliyorum dyorum hemşire'makinede problem var canım yat sen'diyo meğer sorun bendeymiş:(
daha önce hiç görmediğim bi doktor geldi bu mu sorunlu hasta dedi ve ben öööylece kaldım SORUNLU!!!
korkudan ölücem nedeyse.sorun ne demeye bile korkuyorum o derece yani
tuttu eimden hadi tekrar çatala'rahim ağzı açık ama çatında milim açılma yok o yüzden suyunu patlatıcam'dedi ben yine kuzu kuzu bakıyorum ağrımı bile unuttum korkudan
suyumu patlattı ve'sol yanına dönüp 15 dk yat sonra kontrol edicem yine açılma yoksa sezaryene alıcam bebeğin tehlikede'dedi
ağlaya ağlaya gittim yatağıma daha yeni uzanmıştım ki hemşire gelip tekrar çatala götürdü beni yine kontrol...açılmak yerine daha da kapanmıştı:53:
hemen sonda takıldı üzerimdeki herşeyi çıkardım ameliyat önlüğümü giydim 'eşim'dedim hemşireye
sağolsun 'tekerlekli sandalye getirene kadar vaktin var kocan kapıda'dedi
sondayla nasıl yürüdüm bilmiyorum eşimin yanına gittim hemen başladık ağlamaya o bana diyo korkma aşkım ben ona diyorum korkma aşkım
ve hemşire geldi vedalşip ayrıkdık
o buzzz gibi ameliyathaneye girdim herkes hazırlık yapıyodu masaya yattım damar yolum açıldı herkes ısrarla bişey yedin mi diyo yok sadece su içtim diyorum emin misin diyolar :37:
doktor geldi işte başlıyoruz dedi o arada hemşirenin biri ne kadar zayıfsııın dedi seiniym öi üzüliyim mi bilmiyorum zaten olup bitenin benle alakası yok gibi bakınıyorum saf saf:53:
ve artık bayılma zamanı baş ucumda yüzünü göremediğim biri'ablacım kokuyu duyuyo musun' dedi'yooo'dedim 'aaa seni bayıltamıycaz galiba 'dedi ve gerisini hatırlamıyorum:90:
kendime geldiğimde ablam ve eşim başımdalar ve bi bebk sesi işte benim miniğimin sesi....
'iyi mi'dedim hemen çok şükür çok çok iyiydi:nazar::nazar::nazar:
eşimin gözlerinde ki o ışığı daha önce hiç görmemiştim
hem kızıma hem kocama aşık olmuştum ben de..........
20.01.2011
42+0
saat 08:50 de doğdu minik kuzum
3200 gr ve 50cm
şimdi beşiğinde mışıl mışıl uyuyo
rabbim bu mükemmel duyguyu herkese tattırsın inşallh
ve hepinize taşekkür edrim dostluğunuz için:71:

Loliscim hem sezeryan hem normal doğum sancısı çekmişsin. Çok şükür sağlıcakla atlattiniz allah yavrundan ayırmasın.
Benimde çatım açılmadı. Doktor günümde alacaktı sezeryana ama ben beklemeyi istedim. 40 +3 e kadar bekledik biz ama doğum öncesi gece bende hafif hafif sancılandim .Gene de açılma olmamıştı. Doktorum şimdiden sonra çatımin açılamayacagini bebek ve benim icin tehlikeli olacağını söyleyince kabul ettik sezeryani.Benim kasılmam bile yoktu çünkü hic. Böylece direk sezeryana girdim.Normal doğum diye tuttursam belki senin gibi zorlanırdım belki bende. Allaha şükür sağlıcakla atlattık ışte.

ben de doğum hikayemizi anlatmak istiyorum.ben ilk hamileliğimde 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim.o yüzden tekrar bir hamilelik yaşamak için yakaşık 6 ay kadar bebek çalışmalarına ara vermiştik.27 martta son kez adet oldum.22 nisan günü arkadaşlarla oturmuş sohbet ederken arkadaşımın 5 yaşındaki kızı dizime yattı ve bana "annecim" dedi.tatlım bana mı dedin deyince evet dedi.içim bir garip oldu.eve geldiğimde kendimi tutamadım ve adet günüme 5 gün olmasına rağmen hemen test yaptım.inanamadım bariz bir şekilde 2. çizgi belirmişti.o anda çığlık atmamak için zor zaptettim kendimi hemen annemi ve eşimi aradım haber verdim.sevinçten uçtuk resmen.ultrasonda görünsün diye 1 hafta 10 gün sonra dr gittim.evet.miniğim ordadydı.hemen gerekli tahliller yapıldı.herşey yolundaydı.8 haftalıkken kalp atışlarını gördük.muhteşemdi.hamileliğim çok rahat ilerliyordu.ancak hastaneyle yaşadığımız bir anlaşmazlık yüzünden 8. haftadan sonra doktorumdan çok memnun olmama rağmen hastaneyi ve doktorumu değiştirmek zorunda kaldım.8. haftadan itibaren balat hastanesinde nevin şençoban'a devam etmeye başladık.günler günleri kovaladı ve 2li testimizi yaptırdık allaha bin şükür herşey yolundaydı.dr cinsiyeti %60 erkek deyince eşim sevinçten delirdi.aslında kız erkek farketmez diyordu ama erkek lafını işitince değişiverdi:P.16. haftada cinsiyeti kesinleşti.kesin erkek.4 haftada bir muayeneye gidiyorduk.bende bulantı kusma yok denecek kadar azdı.herşey gayet güzel ve rahat ilerliyordu.eşim üzerime titriyodu.antalyada tatilimizi yaptık.istanblun sıcaklarıyla boğuştuk.4.-5.-6. aylar çok rahat geçti.sadece bende zaten varolan reflü biraz daha arttı.gaviscon şişesi en yakın dostum oldu.benim bulantılarım 7. aydan sonra çok arttı.gariptir çamaşır suyu kokusunu duyunca bulantım geçiyordu.bu arada alışverişlerimizi tamamladık.eksiklerimizi giderdik ve bebişi beklemeye başladık.doktorumuza normal doğum yapmak istediğimi söyleynce beni destekledi.ve son ana kadar normal doğuma kendimi hazırlamaya çalıştım.38. haftada çatı muayenem yapıldı sorun yoktu.1 ocakta doğum bekliyorduk.29 aralıkta son kontrolüme gittiğimde doktor hanım artık sancın olunca geleceksin dedi.bana normal doğumun evrelerini ve neler yapmam gerektiğini anlattı.hastaneden ayrılırken 1 ocağa kadar sancım gelmezse ne yapayım haftaya yine mi geleyim dedim.3 gün daha bekle sancı olmazsa gelirsin durumu değerlendiririz dedi.31 ocak akşamı geldi geçti sancı yok,1 ocak 2 ocak sancı yok.işin garibi kasıklarıma önceden kramp girerdi onlar da girmez olmuştu.hoplaya zıplaya geziniyordum evde.3 ocak akşamı saat 9da bebeğim kıprdadı aa yine kıpırdadı dedim.hatta çok sert tekmeler atıp canımı da yakmıştı.o akşam annem artık yarın doktora gidelim dedi.peki dedim.saat 11 gibi yattım.gece saat 3te uyandım.gece tekmeleriyle beni uytmayan bebeğim hiç kıpırdamamıştı.saat 3 e kadar deliksiz uyumuştum.kafama takıldı.düşündüm akşam 9dan sonra hiç kıpırdamadı.gerildim biraz.kalktım dolaştım tuvalete gittim.yok bebek kıpırdamıyor.dr yaptığı gibi karnımı salladım biraz yine ses seda yok.neyse dedim yattım.ama uyuyamadım.kalktım pekmez şerbeti içtim çikolata yedim belki kıpırdar diye.yine kıpırdamadı.eşim noldu deyince ona anlattım.elini biraz karnıma koy belki farkı hisseder kıpırdar dedim.öyle yapınca belli belirsiz bir kıpırtı oldu.sabah ilk iş doktora gittik.dr hemen ultrasona aldı.aaa bebeğin suyu kalmamış dedi.ne nasıl demeye kalmadan bir de nst'ye gir.sonucu değerlendirelim ama sakın bişi yeyip içme sezeryan olabilr dedi.ben yine aldırmıyorum normal olur olur diyorum.nst'ye girdik.durum parlak değildi.sıkıntıdaydı bebeğim.dr sonucu gösterince eve gitme hemen yatışın yapılsın 13:30da alıcaz bebeğin suyu kalmamış dedi.ama benden su gelmedi dedim.meğer suyu plesenta emmiş.son hafta bebek yerine plesenta beslenmiş.ben hala normal doğum derdindeyim.suni sancı verseniz normal doğum yapamaz mıyım dedim.suyun yok ne normali deyince durumun vehameti kesinleşti.işlemler yapıldı eşim iş yerinden hastaneye oradan da eşyaları almak için eve koşturdu.bu sırada lavman yapıldı ve sonda takıldı.iğrenç bir duyguydu.saat13:30da ameliyathaneye alındım.bilerek genel anestezi istedim çünkü korkuyordum.4 ocak 2011 saat 14:00de kuzum doğmuş.3400 gr 50cm kapkara yumak gibi saçlı bir oğlum olmuştu.beni saat 15te odama aldılar.sonrası mutluluk.oğlumla tanışmamız...hemşirelerin yardımıyla hemen memeyi kapıp emmeye başladı ve 2 günün sonunda sütü indrmeyi başardı.yalnız benim çok sancım oldu.canım tatlıdır biraz.ayağa zor kalktım.1 hafta kadar zorlandım ama çabuk toparlandım.1 haftadan sonra hiç yatmadım her işimi kendim yaptım.gazıydı uykusuydu beslenmesiydi derken kuzum 3 ayına yaklaştı.rabbim onu bize bağışlasın,hepimzin yavrusunu esirgesin.kusura bakmayın biraz uzun oldu.sabrınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
tüm hikayeleri okudm tek tek öle duygulandım ki ne günlerdi ya sabırla bekliyorduk..şimdi beraber büyütüyoruz..hepimizin melekleri hoşgeldi..

ahh ahh normal doğum...
unutamıyorum yaşadıklarımı...
12 ocakta gündüzden eşim annem ben dışarı çıktık eşim bana doğum hediyesi aldı.
gezdik fotolar çekindikk ohhh
gece 12 gibi karnımdaki sertliğin sancı olduğunun anladım.düzenli giriodu...
doğru hastaneye..ebe baktı 3-4 cm açıklık..
ebeye 4 gün sonra gel dedi dr bana dedim 4 gün müüü bu gece en geç yarın sabah doğurursun dedii
doğumhaneye alındım ve o şifreli kapı kapandı bi daha da ne eşimi ne annemi gördümm..
doktorum o gece nöbetçiydi..ohh ne güzel çok seviodum onu.
sancılar arttı sabah oldu benle gelenleri sabah doğurttular hepp.
sabah nöbet değişti
doktorum korkma sakın dedi kolay doğuracaksın her şey çok iyi..ebeye suyunu açıp doğurtsam mı dedi baktı daha var dediii ve ne yazık kii o da nnöbet değişiminde gitti
en sevmediğim doktor geldi.
kabuslar sonra başladı..
doktor kontrol etmek istiyor sevmiyom ya adamı açabadım bacaklarımı,
aç diyor yok aç diyor yookkkk
ve şekerim düştüüü bende gebelik şekeri var diyorumm
ne olur bi küp şeker...
ağız yolundan bişe veremezlermişş,
dermanım kalmadııı soğuk soğuk terrrr
sonra bi şekerli serum taktılarrrr
allaaaahhh şekerim 300 e fırladııı
koşa koşa girdi 5 kişi içeri neciler bilmiom baş ebe ,anestezici,laboratuvarcısııı...
insülin verdiler düşürdüler şekeriii bağladılar oksijenii nst karnımda sürekli..
hoca hanıımmm beni duyuyormusunnn nerde çalışıosuunnn vs sorular
ebe serum takacak kolunu uzat canım dedii
uzatamam sen alll dedim:)))
hadi doğuma dediii
kalkamammmm sen beni götür dediimm:))
masaya çıktımm
hani ayaklar aşağı sarkar yaaa benimkiler dimdik ok gibi ebenin gözüne gözüne sıkma bırak dediyse de bırakamadım
dr geldi karnımdan bastı soluk almadan hiç durmadan ıkın ıkın ıkın ıkınnnnn
1 dk sonra
epizyotomi yaptı baş çıktıııı
o an acılar dindi gittiii gerisi balık gibi kayıverdii
ebeye dedim kii
vırt diye doğurdum zırt diye çıkardım diyolardı hepsi yalanmışşş
ebe de doğumun kolayı olmaz doğum böyle bişeyy dedi
arkadan çocuk doktoru kaldırdı gösterdi bebeğimii şu güzelliğe bak dedii,o kadar hareketli ki üzerini zor giydirdikk dedii
13 ocak 11.10 da kapkara saçlıı zeynep bebek 3040 gr 49 cm olarak geldi dünyaya..
anasıı perişaannn ..
verdiler kucağımaa
gece 1 de girdiğim doğumhaneden çıktım sabah 11.30 da..
çok şükür sağlıklı allah herkese nasip etsiinn
zor buldum zor doğurdumm
ama allaha binlerce şükür ben de anne oldum..

hiç gezmediğim kadar hamileliğimde gezdim heralde arabayla.doğumuma daha vardı sezeryan olacaktım kendi isteğimle..yine birgün eşimi bekliyorum arabada noterde işi vardı.akşamüzeri saat 16:30 gibi çokta açım en son sabah kahvaltı etmişim.diorum içimden beklerken şu pastaneden bişi mi alsam idareten sonra vazgeçiyorum sabah kayınvalidem gelmiş güzel bi akşam yemeği beklio nede olsa beni diyip vazgeçiyorum.sonrasında doktorumla randevum var eşim bi türlü gelmek bilmiyor hastaneden arıyorlar iptal ediyorum kadın doğum randevumu trafik başladı yetişemem die.sonunda eşim geliyor ve hastaneye doğru yol alıyoruz guatr testi yaptırmak için.trafikten git gidebilirsen veeeee bel ağrısı başlıyor ama ne ağrı azımı açamiyorum sadece bir inleme.başta bişi yok yalancı sancı daha öncede olduya diyorum eşimde rahat bu nedenle geyik yapıyor ''yolda doğuracaksın adını asfalt koyarız''içimden küfrediyorum çünkü hissetmiyorum artık belimi sonradan oda bakıyor cevap yok benden anlıyor ciddiyeti.nese acilden giriş yapıyoruz tekerlekli sandalyeye oturduğumda korkudan olsa gerek ağrım duruyor.nöbetçi kadın doğumcuya götürüyorlar çatala geçiyorum açıklık var nst ye bağlanıyorum sancılar düzenli bikaç saate kadar doğuma alcaz diyorlar akşama kadar bişey yememiş olmam isabet oluyor aksi halde ertesi sabahı beklicektim üstelik hastanede.her zamanda derdimki beni hastaneye bayıltın öyle götürün kendi ayağımla gitmem! büyük konuşmamak gerek bir kez daha bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlıyorum:)

Benim hikayem biraz uzun. çok zorluklardan sonra bebeklerime kavuştum. evlendikten hemen sonra hamile kaldım hamile tansiyonu çıktı. Tuz yemedim. Hergün sağlık ocağında tansiyonumu ölçtürdüm. Tansiyondan hastanade yattım. En son 9 aylıktı karnımda ölmüş.sancım geldi ve normal doğumla doğurdum.kimsem yok gurbetteyim. Annem ancak ertesi günü gelebildi. Doğumdan sonra tansiyon için araştırma yapmaya başladım. Ben uzatmamın sebebi kimse benim gibi yanlışlık yapmasın.bitkisel enginar çayı buldum. Bu arada hamileydim çünkü gine tansiyonum yükselmişti.enginar çayı hamilelere iyidir kanı temizler filan yazıyodu bende aldım tansiyonumu düşürdü ama ilk aylarda zararlıymış ikinci bebeğimde öyle gitti.kürtaj olmadım kendiliğinden düştü zaten. Bu sefer insanlar başladı doktora git parça kalmıştır ur olur falan diye. Doktora gittik. Test yaptı. Kanında katılık var koraspin kullanacaksın doğuma kadar dedi.bizde kullandık. Bu arada hemen hamile kalmak istemiyodum ama hemen kaldım. önce tekti ilk ay. Ikinci ay gitmemizde iki kese vardı. Doktor bile şaşırdı nasıl oldu diye.annemi aradım annem diyo yok kızım olamaz bizim ailede ikiz yok.ama oldu. Rabbim birini aldı iki tane birden verdi.tansiyonum yükselmedi ama hep yattım. 6.aydan sonra hiç kalkmadım.bir ay eşim bana baktı.7. Ayda annem geldibiraz toparlandım.35hafta 3günlükken. Doktor
artık alalım dedi.ciğer gelitiricimizi olduk.35hafta 3günlükken 2480gr 47cm kızım 2390gr 48cm oğlum doğdu.17 ocak 2011.bir ay önce doğdular.sağlıkları iyi çok şükür.rabbim isteyen herkeze versin. Ikiz bebek çok farklı ve çok güzel. Umarım sıkmamışımdır...:66:

40 hafta 15 ocakta doluyodu yani tahmini doğum tarihim 15 ocak
doğuma 3 hafta vardı 28 aralık salı günü doktor kontrolüne gittik 2 cm açılma vardı bugün yada 1 hafta sonra olabilir, hazırlıklı ol, ne olacağı belli olmas dedi :52: o ana kadar hep normal doğum istiyorum demiştim ama iş ciddiye binince biras korktum sanki:26:
ewe geldik, gece tuvalete gittiğimde biiraz kanamam olmuş heralde muayneden kaynaklandı dedim..
günler geçio ama bende tık yok, 1 ocak ctesi günü ağdamı da yaptıdım :12:
neyse 1 haafta sonra 4 ocakta gittik tekrar kontrole ama sancı filan yok, yine muayne ve açıklık aynı 1 haftadır 2 cm le geziyorum... ohh iyi diyorum 1 hafta daha böle gider :46: geriye ewe dönüyoruz..
5 ocak crşba akşamı :46: kayınpederim kaynanamı ve dedemi alıp gezmeye geldiler.. çay filan içtik biraz oturdular gidiyoruz dedi.. eşimde anneme sen gitme kal dedi doktor heran olabilir dedi dedi..
annemde bana soruyo napayım kalayımmı die bende bilemm dedim sen bilirsin dedim.. geçen haftada bekleyin dedi ama olmadı dedim bu haftada bekliyoruz dedim e ben gideyim dedi dışarı çıktı ama babam gitmiş.. :1: eşimde noldu dedi gitcektim deyince ya olursa dedi kal dedi girdi içeri...
perşembe gece 1 de 7-8 dk da 1 sancı gelio baktım bazen 10 dk 1 bazen 7 dk da 1 sancı oluyo hemen doktoru aradım biraz bekle devam ederse gel dedi.. baktım yok zaten uyumuşum..
cuma günü 8 de kahvaltı ettik.. öğlene kadar temizliğimide bitirdik cuma arası kuranımızıda okuduk.. eşim aradı 3 de (doktor doğum olmazsa cuma yada ctesi gel demişti) .. bugün mü gidelim yarınmı dedi bilemm dedim doktoru arayayım müsaitse gideriz dedim..
aradım ctesi doluymuş:1: ameliyatı varmış bugün 6 da gelin dedi
cnm da nasıl kızartma istedi anlatamamm :56: geç yapalım sıcak sıcak yeriz dedik neyse eşim geldi 5 gibi doktora gittik ama nasıl belim ağrıyo sanki karnım çatlıcak gerildi de gerildi..:49:
oturmaya çalışıyorum patlıycak gibiyim kayınvaldemde sürekli düzgün otur karnını ört geri dayan oraya otur buraya otur durmadan söyleniyo :36: ya sabır çekiyorum... eşim noldu dedi ağrım var dedim oda sırtımı destekliyo filan neyse sıra bana geldi girdik içeri bebişimin kalp atışlarına bakıldı normal herşey iyi başka doktor geldi kalp atışlarını oda dinledi herşey iyi gözüküyo dedi sezeryana almaya gerek yok dedi pozisyon iyimiş filan ben tabi seviniyorum :16:
açıklığa bakıldı yine 2 cm saçları çok bu bebeğin dedi :52: eline gelmişş :52: bu gece belki doğurursun dedi inş dedim artık kolarıma almak istiyodumm..ama 1 haftayı da bulabilir dedi..:44:
ultrasonla baktılar kilosunu sordum 2700-2800 civarı dedi.. çaktırmıyorum ama zülüyorum bari 3000 gr olsaydı die :85: son bi ultrason resmi istedim doktorum güldü imkansız dedi çok aşağıda he aşağıdan bakarsan görürsün artık burdan görünmüyo dedi :60:
neyse ewe dönüyoruzz arada ağrı giriyo ama aman diyorum kaç gündür böle bide aşağıdan bakıldı ya ondan dır diyorum kendi kendime.. kimseye bişii demiyorum.. annem aradı doktordan ewe dönüyoruz iyiyim dedim ewe gisince kamerayı açar görüşürüs dedim..yarı yola geldik tam bursanın en yoğun cad delerinden birindeyiz tam trafiğin yoğun olduu saat araba durmazmı yok gitmiyo yol ortasında kaldık.. ben gülüyorum ya doğuma gidiyo olsaydık yolda kalsaydı napardık die... neyse biras çabadan sonra çalıştı ve ewe geldik.. karnım nasıl acıkmıştı anlatamamm.. kayınvaldem hemen çorba yada yumurta yapalım yiyelim dedi yok dedim kızartma yapalım şimdi geç olur filan dio hemen girdim mutfağa yapmaya başladım baktım geldi kızartayım o zaman dedi hemen yaptık bende bi yandan masayı hazırlıorum eşimde bilgisayarı açmaya çalışıyor annemle görüşücem ama yok açılmıyo..
neyse oturduk yemeğe ama benim ağrım var 2 yudum yeedim onlarıda aceleyle yemeğe çalışıyorum kayınvaldemde çok acıkmışıs nasıl hızlı yiyiyosun demezmi önündenmi alcaklar die zaten ağrım var siz yiyin dedim ben yatıcam belim ağrıyo biras geçsin öle yerim dedim..
onlar yedi sofra duruyo baktım saate 5 dk da bir ağrım geliyo eşim geld nasıl geçtimi dedi yok dedim düzenli geliyo doktoru arayalım dedi ben heycanlıyım tabi :52: aman diyorum boşuna gitmeyelim hastaneye, neyse aradık doktorum hastaneye bi git baksınlar dedi ben hala ağrım düzenli ama çok değil diyorum olsun bi gidin dedi... çantaları alalımmı almayalımmı derken aman arabada dursun dedik aldık...
yolda daha da hızlandı ağrım ama dayanılmıcak gibi değil hep geri gelirim ümidiyle gidiyorum.. aradabirden ağrı giriyo eşime yavaşla diyorum geçince de bas gaza aşkım diyorum :52:
neyse en uzun yolda bitti ve hastanedeyiz :61: saat 21:00, ben indim arabadan eşim hemen koluma girdi kayınvaldemle ikisi ben ağrı kesilince hızlı hızlı koşar gibi gidiyorum girince yavaşlıyorum eşim hemen tekerlekli sandalyeye yöneldi istemem dedimm yürücem :52: ama koridor uzun akşam olduğu için acil kapısından girdik belki 200 metre yürüdüm sonra 4. kata doğumhanenin olduğu kata çıktık derken doğumhanedeyimm:52:
hemen beni içeri aldılar eşimle annem dışardakaldı.. açıklığa bakıldı 4 cm olmuşş :26: veee doğum başlamışşş:18:
içerde 2 kişi daha doğumu bekliyodu biri sabah 9 da biride 15:00 da gelmiş ayy biri nasıl bağrıyoo anlatamamm kesin beni öldürün beni kimse yokmuu alın bebeği istemiyorumm Allah ım dedim bende böylemi olucamm:18:
ebelerden biri kağıtları doldurdu imzala dedi imzaladım sonra eşyalarını aldediler
hemen dışarı çıktım ben gülüyorum ağrım arada yokluyo çok fazlada değilanneme eşyaları getirin doğum başlamış dedim saatimi küpemi filan herşeyimi çıkardım verdimm..neyse girdim içeri oturdum eşyalarım geldi değiştirdim üstümü. baktım herkesde serum takılı bana da takın dedim yok senin sancın var dediler bende ağrı kesici değilmi dedim :26: yok suni sancı veriyoruz onunla senin ihtiyacın yokdediler :9: ben ne bileyimm... nst ye bağladılar herşey yolunda dediler arada doğumhaneye alıyolar açıklığa bakıyolar filan 6 cm 7 cm derke ağrılar ice arttı sürekli okuyorum sıkıyorum kendimi gıkımı çıkarmadım..
o çok bağıran kadını doğuma aldılar en sonunda sesi kesildi doğurdu ve ggitti :37:
2 kii kaldık ebeler geliyo arada gülüyolar sizin ağrınız yok galiba sesiniz çıkmıyo die bizde az var diiyoruz ama açılma devam ediyo bi ara ıkınma hissi geldi sanki tuvaletim gelmiş gibi.. ebe yanımdakine bakmaya geldi ıkınma hissin varmı die soruyo ona be yatakta 2 büklüm oldum ağrım girdi bi yandan ıkınıyorum bi yandan karnmı aşağıya ittiriyorrum .. benim ıkınma hissim var dedim hemen döndü bana baktı çabuk doğumhaneye dedi dur ağrım geçsin öle geçeyim diyorum yok dedi yolda doğurursun hemen çatala aldılar beni ebelerin 4 ü de başıma geldi biri alttan bakıyo biri karnımı bastırıyo filan tabi bu arada ben de ıkınıyorum karnımı bastırıyrum ilk defa bağırayım dedim ebe de ağzını kapa dedi kapattım sıktım kendimi bağırasımda geçti :37: :53: :9: 1 ıkınmayla çıkıverdi paşamm :69: hiç bağırmadan doğurdumm saat 00:20 Allah ımmm o ne büyük bi güsellikk simsiyah saçlarıyla oğluşumm :69::69: :64: :62: bi çıktiki ne görelimmm kordon 2 defa dolanmış makara gibi olmuşş :1: bide kördüğümm ama yinede çatır çatır doğurdumm :52: :27: yani tam sezeryanlıkmışımm :27:
kilosunu sordumm 3500 dediler yok canım dedim 3 kilo bile yoktu :27: bidaha bakın ddedim ne fazla ne eksik tam 3500 dediler boyuda tam 50 cm miş :61: Allah ım şükürler olsunnn sağsağlm dourdumm kakasını da hemen yaptı biras ağladı ama hemen sustu etrafa bakmaya başladı maşallah çok uslu dedler :61: sarıp yanıma getirdiler gözgöze geldik Allah ımm hayata yeniden gemiş gibi oldummm anne oldummm :66: çok mutluydum gülüyordum ama gözlerimden yaşlar akıyodu :31:
bana dikiş atılırken diğer arkadaşıda getirdiler 10 dk sonrada o doğurdu bende ona ıkın karnını bastır die komutlar veriyorum yattığım yerden :52:
doğum ve öncesi kolaydı ama o içimi temizlemeleri ve dikişler çok zor geldi.. 3 tane estetik dikiş atılmış.. kayınvaldem saat 00:30 da anemi aramış oğlumuz oldu die annem yok cnmm demiş akşam iyidi die inanmamış :1: oldu hastanedeyiz filan demiş hemen çıkmışlar yola ben doğumhanede 1 sat kadar bekledim bbeğim yanımda ama beni bi titremek aldı ebe geldi bacaklarını toplayabilirsin dedi ama sağ bacağıma kramp girdi kımıldayamıyorumm hepsinden Allah razı olsun hemen masaj yaptı geçti şükür toplandım üstümü örttüler ısındım kendime geldimm odama çıkarken kapı açıldı bebeği eşime verdiler ama tepsi gibi tutuyo bebeği :9: :60: neyse hep beraber yukarı odaya çıktık annemde geldi bebeğide hemen emzirdimm :61:
ayyy biras uzun oldu galiba... benim hikayemde böyledi Allah ımm kimseleri bu yolda uzun bekletmesinn..
burda çok güsel dostuklar kurduk 40 a yakın kardeşm oldu hepinizi çok seviyorumm...:16:
benim dikişlerimde çok acıdı 10 gün popomun üstüne oturamadım bide göğüslerim yara oldu ama yılmadan hep emziedim ağlaya ağlaya emzirdim şükür popomda göğüslerimde geçti..
darısı tüm hamişlerin başına... doğumumm çok kolay oldu Allah ım herkese nasip etsinn...

KIIIZ NE ARA YAZDIN BU KADAR UZUN HİKAYEYİ:1:
ALLAH HER DAİM MUTLU ETSİN CANIMM MAŞALLAH KEREMİMİZE:nazar:

Back
X