2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlaropuyorumnanaktan
denizcim gözün aydın darısı başıma inşallah bende duyarım bebişimin kalp atışını:Saruboceq:
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiylehihoyyyt

hoşbuldum cnm inş. çok güzel paylaşımlar olacaktır ben canı gönülden inanıyorum.Bu site gerçekten bi başka hihoyyythihoyyyt

2011 OCAK ANNELERİNİN LİSTESİ

:nazar:|***KK Nick***|***YAŞ***|***SAT***|***Tahmini D.T.***|***Hamiş kaldığı kilo***|***Cinsiyet***|***Bebişimizin Adı***|

1| Deniz1958|23|1 Nisan|6 Ocak|70 kg|?|….. DENİZ|:emir_bebek:|
2| Belinay_85|24|28 Mart|5 OCAK|65 kg|?|?|:emir_bebek:|
3| GreenPearl|33|28 Mart|2 OCAK|57 kg|?|?|:emir_bebek:|
4| Guldeseker|25|31 Mart|5 OCAK|67 kg|?|?|:emir_bebek:|
5| B.u.l.u.t|29|6 Nisan|11 OCAK|68 kg|?|?|:emir_bebek:|
6| Streetpit|||4 OCAK||?|?|:emir_bebek:|
7| Erazze |26|01 Nisan|6 OCAK|63 kg|?|?|:emir_bebek:|
8| Oozggee|||11 OCAK||?|?|:emir_bebek:|
9| YusNes|22|5 Nisan|11 OCAK|59 kg|?|?|:emir_bebek:|
10| Has_bahce|28|6 Nisan|11 OCAK|52 kg|?|?|:emir_bebek:|
11| Mystryy|28||9 OCAK|59 kg|?|?|:emir_bebek:|
12| A_L_A|34|28 Mart|2 OCAK|63 kg|?|?|:emir_bebek:|
13| Kaderdincer||28 Mart|10 OCAK||?|?|:emir_bebek:|
14| Betmur|22||1 OCAK|70 kg|?|?|:emir_bebek:|
15| Citos2903|30||7 OCAK|70 kg|?|?|:emir_bebek:|
16| Caldion78|||1 OCAK||?|?|:emir_bebek:|
17| Bekleyis|24||5 OCAK|68 kg|?|?|:emir_bebek:|
18| Tilsim2||1 Nisan|6 OCAK||?|?|:emir_bebek:|
19| Bengusu|33|8 Nisan|13 OCAK|57 kg|?|?|:emir_bebek:|
20|Sibush|26||7 OCAK|59 kg|?|?|:emir_bebek:|
21|Patruska24|26|30 Mart|4 OCAK|50 kg|?|?|:emir_bebek:|
22|Nehir6161|||14 OCAK|73 kg|?|?|:emir_bebek:|
23|Deep|30|1 Nisan|6 OCAK|48 kg|?|?|:emir_bebek:|
24|Vuslatyaren|28|6 Nisan|11 OCAK|61 kg|?|?|:emir_bebek:|
25|Sinannuray|||||
26|Cambazz|26|8 Nisan|13 OCAK|52 kg|?|?|:emir_bebek:|
27|Ayem2007|27|31 Mart|5 OCAK|58 kg|?|?|:emir_bebek:|
28|Hadibakem|28|13 Nisan||56 kg|?|?|:emir_bebek:|
29|_Bulut_|
30|Sirinemm||8 Nisan|13 OCAK|50 kg|?|?|:emir_bebek:|
31|Hogatoe|31|2 Nisan|7 OCAK|78 kg|?|?|:emir_bebek:|
32|Bebiskom||31 Mart|||?|?|:emir_bebek:|
33|Songul84||29 Mart|||?|?|:emir_bebek:|
34|Ecedemir80|28|11 Nisan|16 OCAK|52 kg|?|?|:emir_bebek:|
35|Cennetkokulumm|24|14 Nisan| 19 OCAK|55 kg|?|?|:emir_bebek:|

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Sağol canım benim... benimde sata göre 6+6 ama doktor 4 gün geç döllenme dedi 4 gün geriye aldık

inş benim geç döllenme olmaz adet döngüm 28 di ve ben adetten 2-3 gün öncesinde idrarla öğrenmişti.Kısmet olursa bende haftaya ilk randevuma gideceğim inş. bebişimin kalp atışlarını duyarım bende :Saruboceq::Saruboceq:

kızlar size birşey sormak istiyorum.beslenme konusunda nelere dikkat ediyorsunuz.özellikle ilk aylarda yenilmesi gereken şeyler var mı?

Sağol canım benim... benimde sata göre 6+6 ama doktor 4 gün geç döllenme dedi 4 gün geriye aldık
sağlıklı olsunda canım 4 gün önce 4 gün sonra gelmiş ne farkeder inşallah kucağımıza alcemiz günleride görürüzopuyorumnanaktan
hoşbuldum cnm inş. çok güzel paylaşımlar olacaktır ben canı gönülden inanıyorum.Bu site gerçekten bi başka hihoyyythihoyyyt
evet hepimizde aynı heycan var çok güzel burası:lepi:

kızlar size birşey sormak istiyorum.beslenme konusunda nelere dikkat ediyorsunuz.özellikle ilk aylarda yenilmesi gereken şeyler var mı?

cnm ben hergün 2 tane kayısı, yarım avuç kadar siyah üzüm,gecelri yatmadan 3 adet hurma yiyorum.Sabah ve gece 1 bardak süt birde kahvaltı etmeye başladım yaz olduğu için gün aşırı 1 adet yumurta yiyorum. Azar azar ve sık sık yemk lazımmış öğünlerin arasına yeni öğünler açıp meyve vs. yemek gerekli.Bu arada cevizde çok faydalı imiş özellikle bebeğin beyin gelişimi için hergün en az birtane yenmeli.Ben ayıklayamadığım için henüz ona başlayamadım.

ada çayı ve sinameki çayı sakıncalıymış buna benzer bitki çaylarından uzak durmak lazımmış

haftada 2 defa balık yenmesi gerekli eğer balık yiyemiyorsanız semiz otu soya fasülyesi ve ceviz yenmeli bunlarda da omega varmış ben hergün ceviz yemeğe çalışıyorum bir avuç falan doktorum özellikle söyledi

az pişmiş yumurta ve çiğ etten kesinlikle uzak durmamız lazım bu gebelik kaybına neden olacak besin zehirlenmesine neden oluyormuş

evet cnm çiğ et konusu çok önemli nette okuduğum yazıyo paylaşmak istiyorum sizinle.

Evet hamilelik döneminde çiğ ya da az pişmiş et yemek kesinlikle sakıncalıdır. Bunun en önemli nedeni toksoplazma ve salmonella başta olmak üzere bazı bakteri ve parazitlerin bulaşma olasılığıdır.

Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella enfeksiyonu oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Şiddetli bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş temel belirtileridir. Hamilelerde sıvı kaybı çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği için çoğu zaman hastanede yatırılarak tedavisi gerekir. Bebek üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber sizin genel durumunuzu bozarak bebeğinizi de indirekt olarak etkileyebilir. Salmonella en sık tavuk eti ve yumurtadan bulaşır.

Toksoplazmozis ise kediler tarafından taşınan bir parazittir. Enfekte olan kedinin dışkısı ile de bulaşabilmesine rağmen en sık çiğ et ve iyi yıkanmamış sebzelerden bulaşır. Hamilelikte aktif bir enfeksiyon düşük, erken ya da ölü doğum, veya bebekte anomaliye neden olabilir. Çoğu zaman grip benzeri bir tablo ile atlatılır ve kişi toksoplazma olduğunu fark etmez. Tanı yapılacak olan kan testi ile konur. Enfeksiyon birkez geçirildiğinde bağışıklık kazanılır ve yeniden enfeksiyon olmaz. Bebekte en ciddi hasarı ilk aylarda ortaya çıktığında yaratır. Toksoplazmozis için herhangi bir aşı yoktur.

Nadir görülmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabilen toksoplazma ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için eğer bağışıklığınız yoksa hamileliğiniz sırasında bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

* Hamileliğiniz sırasında çiğ olarak tüketilen salam, sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden uzak dumaya çalışın
* Eti çok iyi pişirin
* Çiğ eti dolapta saklarken suyunun başka maddeler ile temas etmemesine özen gösterin
* Çiğ ete dokunmayın ya da eldiven giyin
* Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın
* Çiğ et kestiğiniz bıçakla başka birşey kesmeyin
* Çiğ et kestiğiniz kesme tahtası vb. materyali çok iyi yıkamadan başka birşey kesmek için kullanmayın

canım doktor bana tuz şeker ve hamurişi hariç diğer besinlerden ölçülü şekilde yemem gerektiğini söyledi özellikle sebze meyva bol tüketmemi söyledi günlük kalsiyum ihtiyacım içinde süt yoğurt peynir ve bol su tüketmemi söyledi kafeinli içecekleri yasakladı kola kahve gibi birde ilk 3 ay muhakkak folikasid kullanıcakmışım bebek gelişimi için bu çok önemli dedia.s

canlarım günaydın dün gece 11 de bebişimizin kalp atımlarını gördük çok farklı bir duyguymuş. şimdi annemi daha bi çok seviyorum.gözlerimde yaşlar belirdi 6 mm lik canımın yarısını görünce... herşey yolunda kilo almamışım çok şükür:) çok az bulantım var.daha 6+3 teyiz ilerde artar mı bilmiyorum. hepimize rabbim bebişlerine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..

canlarım günaydın dün gece 11 de bebişimizin kalp atımlarını gördük çok farklı bir duyguymuş. şimdi annemi daha bi çok seviyorum.gözlerimde yaşlar belirdi 6 mm lik canımın yarısını görünce... herşey yolunda kilo almamışım çok şükür:) çok az bulantım var.daha 6+3 teyiz ilerde artar mı bilmiyorum. hepimize rabbim bebişlerine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..

Canım çok sevindim bizde dün doyduk doktordan çıkarken asansörden inene kadar eşim sımsıkı sarıldı :asigim: çok hoş bir duygu gerçekten herkese nasip olur inşallah :Saruboceq:

seninde gözün aydın kadercim senin adına sevindimolumunekankayizsmile
senin nasıl duydular cnm alttanmı baktı yoksa karından mı duyulduCADIARZU

ayyy ne güzel yaa öyle güzel duygularki bunalr rabbim isteyen herkese yaşatsın ve hiç bozmasın tamamına erdirsinde kuağımıza aşldğımız günleride hep beraber burda paylaşırız gene kaydirigubbakcemile5

kızlar bende size bişey sormak istiyorum.Ben kan testi için hastaneye gittiğimde idrar tahlili sonucunda bende enfeksiyon çıktı.Gebelikten yaklaşık 1 ay önce temizdi.Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu olabiliyormuş.Aile planlaması doktoru ilaç verdi ama ben kullanmadım korkuyorum haftaya bi doktora gideyim ona danışıcam.Böyle bişey yaşayan varsa ne ilaç kullandı öğrenebilirmiyim.

kızlar günaydın, bayramımız kutlu olsun bu arada turkbayragi
güzeller yumurtlama günüme göre hesaplarsak bugün adetim 4 gün falan geçti ve ben test yaptım tekrar ama negatif malesef, sanırım hamile diilim senağlama
adet günüme iki gün kala çok minik 3 lekem olmuştu, bu da çok ümitlendirmiş beni,başka bişeydir diye düşünsem de..
hepinizi öpüyorum kocaman, sağlıklı hamilelikler ve doğumlar ve bebekler diliyorum tekrar, hayırlı evlatlarınız olsun, maşallah hepinize :nazar:
haber vereyim dedim size de

X