2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Anneler nerelerdesinizz yahuuuu ??????? topik iyice sessizleştii.

Bir sorum olacak, denizin oyuncaklara karşı pek ilgisi yok,. Alındığı zaman 10-15 dk. zevkle oynuyor daha sonra getirip bana oynatıyor. Yada kendi eline alsa 2 dk. sonra sıkılıyor. Bu sebeple onun ilgisini çekebilecek eğitici oyuncaklar almak istiyorum. Geçen gün piyano gibi bişi aldım sesli ışıklı falan, daha sonra aynalı bir oyuncak aldım üzerinde harfler rakamlar var, hem türkçe hem ing. şarkı sölüor, hayvan sesleri çıkarıyor ama yine olmadı bi kenara attık duruyor.

Şimdide şu aktivite masalarından alsammı diyorum. Fisher price'dan bi tane beğendim ama fiyatıda oldukça tuzlu . Hoş babası hemen alma taraftarı ama ben Alıp kenara atılsın istemiyorum. Siz böle bir ürün kullandınız mı ? Memnunmusunuz ?
canım misafirlikte oynamıştı bizimki çok hoşuna gitti.
ama eminim alsam oynamayacak.başkasının oyuncakları çok hoşuna gidiyor.
mesela oğluma kova,tırmık,kürek felan aldık,parkta oynasın diye.ama ne zaman parka gitse kendi kovası dururken başkasının
kovasına,küreğine saldırıyor.kısacası eğer alırsan, bir kenara atabilirsin.
en fazla 1 hafta boyunca ilgisini çeker sonra sıkılır.bizim en fazla ilgimizi çeken oyuncağımız
chicco eğitici ayıcık oldu.şimdi yüzüne bakmıyor.tencere tavayla oynuyor.
bilemiyorum aldın mı ama o fiyatlara dışarda sürmeye bisiklet alabilirsin.arkada itmek için sapı var uzun.
şimdi dışarda başkasında görünce saldırıyoruz.alsam okadar ilgilenir sürermiyiz sıkılmadan bilemiyorum.

Son düzenleme:
canım misafirlikte oynamıştı bizimki çok hoşuna gitti.
ama eminim alsam oynamayacak.başkasının oyuncakları çok hoşuna gidiyor.
mesela oğluma kova,tırmık,kürek felan aldık,parkta oynasın diye.ama ne zaman parka gitse kendi kovası dururken başkasının
kovasına,küreğine saldırıyor.kısacası eğer alırsan, bir kenara atabilirsin.
en fazla 1 hafta boyunca ilgisini çeker sonra sıkılır.bizim en fazla ilgimizi çeken oyuncağımız
chicco eğitici ayıcık oldu.şimdi yüzüne bakmıyor.tencere tavayla oynuyor.
bilemiyorum aldın mı ama o fiyatlara dışarda sürmeye bisiklet alabilirsin.arkada itmek için sapı var uzun.
şimdi dışarda başkasında görünce saldırıyoruz.alsam okadar ilgilenir sürermiyiz sıkılmadan bilemiyorum.

dirim'cim mrb canımm :KK3:
bahsettiğim aktivite masasını henüz almadım, çok kararsızım eğer alınıp bi kenara atılırsa üzülürüm. Çünkü 159 lira falan fiyatı. Öyle 30-40 lira bişi olasa amenna.
bizimkide başkasında görünce ilgisini çekiyor bizde sevinerek gidip alıyoruz ama sonuç hüsran. Mesela fisher price'ın eğitici kitabından aldım, ben alıyorum elime oynayalım die istemiyor mızıklıyor.
Geçen kuzenime gittik sallanan fil vardı, gelene kadar üstünden inmedi. Çıkar çıkmaz gidip aldım bide kocaman bişi 6 kat tek başıma çıkardım onu, 1 saat binseyddi bari içim yanmazdı. Şuan evde ayak altında kalabalık. her odaya taşıyor ama binmiyor yer işgal etsin die :KK16: binsede 30 saniye sonra iniyor. Yani kısacası inip binerek oyun oynadığını sanıyor. Annem bu yüzden oyuncak konusunda çok kızıyor almaa oynamıyor diye. Bende ısrarla onun hoşuna gidecek bişiler bulma çabasındayım.

Senin dediğin bisikleti biliyorum burda bi çok çocukta görüyorum ama bana pek kullanışlı gelmiyor açıkcası, hem denizi mümkün değil uzun süre oturtamazsın onun üstünde :KK52:

dirim'cim mrb canımm :KK3:
bahsettiğim aktivite masasını henüz almadım, çok kararsızım eğer alınıp bi kenara atılırsa üzülürüm. Çünkü 159 lira falan fiyatı. Öyle 30-40 lira bişi olasa amenna.
bizimkide başkasında görünce ilgisini çekiyor bizde sevinerek gidip alıyoruz ama sonuç hüsran. Mesela fisher price'ın eğitici kitabından aldım, ben alıyorum elime oynayalım die istemiyor mızıklıyor.
Geçen kuzenime gittik sallanan fil vardı, gelene kadar üstünden inmedi. Çıkar çıkmaz gidip aldım bide kocaman bişi 6 kat tek başıma çıkardım onu, 1 saat binseyddi bari içim yanmazdı. Şuan evde ayak altında kalabalık. her odaya taşıyor ama binmiyor yer işgal etsin die :KK16: binsede 30 saniye sonra iniyor. Yani kısacası inip binerek oyun oynadığını sanıyor. Annem bu yüzden oyuncak konusunda çok kızıyor almaa oynamıyor diye. Bende ısrarla onun hoşuna gidecek bişiler bulma çabasındayım.

Senin dediğin bisikleti biliyorum burda bi çok çocukta görüyorum ama bana pek kullanışlı gelmiyor açıkcası, hem denizi mümkün değil uzun süre oturtamazsın onun üstünde :KK52:
:KK16:
o bisikletten burdada çok var.neden kullanışlı gelmiyor peki?
bizimkide arabasında gitmiyor.10-15 dakika sonra kemerli bile olsa kalkıyor.kucak istiyor
bende acaba bisiklette durur mu diye düşünüyorum.karar veremedim.
canım sen ne alırsan al bu yaşta çocuklar çabuk sıkılıyor.
dediğim gibi mutfaktaki bütün çekmeceleri döküyor.
en sevdiği oyun.bulaşık makinasının içine giriyor.çok fazla oyuncaklarıyla oynadığını görmedim

ben de oyuncak konusuna ara verdim. altı aylık falandı pc nin başına oturup biryığın oyuncak sipariş ettmiştim:))
oturup dakıkalarca oyuncak oynamasını beklemiyorum ben.
ama küçük bir el kıtabı var, onu kendi alır eline başlar evirmeye çevirmeye.
o bisikletlerden ben de almak istiyorum benim de hoşuma gitti. bakan alan var mı? hangisini alsak acaba??

oyuncaklardan bahsedilmiş:) evde adım atacak yer kalmadı hanımfendinin eşyalarından. çoğunu bi kere kullanıp kaldırmışızdır. bu ara almıyoruz yeni bişey. ama bende o bisikletlere merak sarmıştım. parkta çocuklarda görüp istiyo diye geçen akşam almaya çıktık. babymax ve jenny gibi markalı olanlar var 130-150 civarı. bana pahalı geldi. başka bi yerde markasız ama en az bunlar kadar güzelini 55e bulduk. bi deneyelim otururmu içine dedik. yok zorla oturttuk sıkıldı ağladı. sonrada kalktı ayağa bizim tuttuğumuz yerinden tutup sürmeye çalıştı. bu işte benim kızımın oyuncak anlayışı:) bende almadım paramda cebimde kaldı :) bu ara en favori oyuncağımız kova ve küreğimiz parkta güzel oynuyor onlarla iyiki almışım dediğim nadir şeylerden:)

ozaman iyiki bende almamışım.bende oturacağını hiç sanmıyorum.
zira şimdiye kadar ne anakucağında, ne oto koltuğunda, ne mama sandalyesinde,
ne kucağımda,ne arabasında oturdu bizimkide tırmanıyor,yada sürmeye çalışıyor.
kendi küreğimizle parkta oynamıyoruz.başkalarının küreklerine saldırıyoruz
el tutmuyoruz ve hala gideceğimiz yönün aksi yönüne gidiyoruz.düzelemedik bir türlü :KK47:

Son düzenleme:
oyuncakla bizim de pek aramız yok.
bahsi geçen bisikletten geçen hafta aldık.ben çok heveslendim,dediğiniz gibi parkta falan bütün çocuklarınkine gidiyordu.
çok aradık ama iyi bir marka bulamadık biz.şu herkeste olan pandalı bisikletten aldık 55 liraya.iyi ki almışız kızım baya sevd.dışarda 2-3 kere bindi sadece ama benim beklentim fazla değil zaten.bir de iyi ki ucuz olandan almışız dedim sonradan,çünkü benim iri kıyım kızım biraz zor sığdı içine maşallah:KK52:yani bizim için ömrü oldukça kısa zaten,bu yaz oyalanırsa biraz yeter.bir de araba falan sevmiyor kızım da.belki markete falan giderken oturur,henüz denemedim.şu an annemlerdeyim,evleri müstakil.bahçede oynuyor biraz onunla.

o pandalı modeller burda 75 tl canım.pandasız olanlardan istiyoruz bizde. normal 3 tekerlekli bisiklet gibi,daha geniş.korumalı ve arkadaki ittirilen
şey bundada çıkıyor.korumasıda öyle.en azından seneye de sürer dedik.
evet pandalılar dar,benim oğlum bile çok kilolu olmamasına rağmen otururken biraz zor oluyor senin
kızını düşünemiyorum artık :KK1: Nazar oyüzden de büyük alalım diyoruz
kızlar hepimiz farklı şehirlerde olmamıza rağmen aynı bisikletten bahsediyoruz. :KK1:
burdada bayağı bir yaygın,neredeyse her çocukta var.

Son düzenleme:
kızlar size bir sorum olacaktı.Diş bakımını nasıl yapıyorsunuz?
doktor 1 yaşından önce anne sütü aldığı için gerek yok,dişini anne sütü temizler demişti.
ıssırarakda yemediği için aklıma hiç gelmedi diş fırçalamak.
2 gündür :KK5: diş fırçasını suyla ıslatıp fırçalıyorum.bu yeterli mi?
inşallah dişi çürümemiştir kızlar ya
18 aylık bir bebek annesi "dişlerini fırçalamamıza izin vermediği için dişleri çürümeye başladı, her gün florür veriyoruz, başka ne yapabiliriz?"
demiş.biz florüede kullanıyoruz.bilgisi olan varsa arkadaşlar :44:

kızlar size bir sorum olacaktı.Diş bakımını nasıl yapıyorsunuz?
doktor 1 yaşından önce anne sütü aldığı için gerek yok,dişini anne sütü temizler demişti.
ıssırarakda yemediği için aklıma hiç gelmedi diş fırçalamak.
2 gündür :KK5: diş fırçasını suyla ıslatıp fırçalıyorum.bu yeterli mi?
inşallah dişi çürümemiştir kızlar ya
18 aylık bir bebek annesi "dişlerini fırçalamamıza izin vermediği için dişleri çürümeye başladı, her gün florür veriyoruz, başka ne yapabiliriz?"
demiş.biz florüede kullanıyoruz.bilgisi olan varsa arkadaşlar :44:

dirim'icm geçenlerde benimdee aklıma takılmıştı bu mesele. Hatta kızım beni diş fırçalarken görünce oda parmağını ağzına sokup taklit ediyor :KK16: Bende ona 0-3 yaş fırçalarından almayı düşündüm ama araştırdığım kadarıyla 2,5 yaşından itibaren diş fırçalama eğitimi verilmesi gerekiyormuş. Tereddütte kaldım. umarım konuda bilgisi olan anneler fikirlerini paylaşır bizler için.

canım milupanın sitesinde 18 aylık bebğin dişi çürümüş.oğlum baktırmıyor dişlerine ama sanki bi siyahlık görür gibi oldum.
yani bişekilde temizlenmesi gerekiyor sanırım.mesela ben akşam meyve verip yatırıyorum.meyve şekerli dişlerinde kalıyor.
tülbentle yada diş fırçasıyla,evet bilen arkadaşlar varsa ve yazarsa seviniriz :KK31:

pandalı bisiklet tüm Türkiyede tutulmuş anlaşılan Dirim:))daha kaliteli bir şey bulabilsek düşünürdük ama Ankarada Ulusta bütün bisikletçileri gezdik,hep aynı model vardı.seneye kendi sürebileceği bir şeyler alırız inşallah:)
diş konusunu ben de çok sıkıntı yapıyorum.fırça aldım,kendi oynuyor arada izin verirse ben de fırçalamaya çalışıyorum.inşallah bir şey olmaz.dün kuzenimin 2 yaşındaki kızını gördüm,nerdeyse bütün dişleri simsiyah.demir ilacından sandım ama çürükmüş meğer,hiç demir ilacı vermedim dedi çünkü.Allah korusun inşallah öyle bir şey yaşamayız.ben florür mfalan bilmiyorum ayrıca.nasıl,neden kullanıyorsunuz??

oğlum en çok top ve oyuncak arabaları seviyor.dışarıda gördüğü bisikletlere bizim ki de saldırıyordu,biz de arkasından itilen 3 tekerlekli bisikletlerden aldık,severek biniyor.jok... mağazasından sma... tri... diye bir marka.

diş fırçalamayla ilgili olarak 18 aylıktan itibaren macunsuz,3 yaştan itibaren de çocuk macunuyla fırçalama alışkanlığının verilmesi gerektiğini okumuştum.ben de 0-3 yaş diş fırçası aldım.sadece suyla ıslatarak bir sabah,bir de akşam fırçalatmayı düşünüyorum.ama bizim gece beslenmelerimiz devam ediyor,bu dişler için hiç iyi değil.

pandalı bisiklet tüm Türkiyede tutulmuş anlaşılan Dirim:))daha kaliteli bir şey bulabilsek düşünürdük ama Ankarada Ulusta bütün bisikletçileri gezdik,hep aynı model vardı.seneye kendi sürebileceği bir şeyler alırız inşallah:)
diş konusunu ben de çok sıkıntı yapıyorum.fırça aldım,kendi oynuyor arada izin verirse ben de fırçalamaya çalışıyorum.inşallah bir şey olmaz.dün kuzenimin 2 yaşındaki kızını gördüm,nerdeyse bütün dişleri simsiyah.demir ilacından sandım ama çürükmüş meğer,hiç demir ilacı vermedim dedi çünkü.Allah korusun inşallah öyle bir şey yaşamayız.ben florür mfalan bilmiyorum ayrıca.nasıl,neden kullanıyorsunuz??
canım yiba çarşısında varmış,farklı modeller,
Peki kızın biniyormu?sevdi mi?
diş konusuna gelirsekte 18 aylık bir çocuğun nasıl dişleri çürümüş okuyunca bende hayret ettim.
bende fırçayı suyla ıslatıp fırçalamaya başladım.florürü doktor vermedi bize.gerçi kaç aydır doktorada gitmiyoruz.
gidip sormak lazım aslında.
oğlum en çok top ve oyuncak arabaları seviyor.dışarıda gördüğü bisikletlere bizim ki de saldırıyordu,biz de arkasından itilen 3 tekerlekli bisikletlerden aldık,severek biniyor.jok... mağazasından sma... tri... diye bir marka.
canım o mağazaya gittik.Bu özellik bütün bisikletlerde var mı bilemiyorum ama arkadaki sopasından sağa sola dönderebiliyorsun.Çok hoşumuza gitti. Ama biraz pahalı geldi bize :KK1: 150-160 arası bişeydi.yine aynı mağazada 70-80 küsüre bir tane gördük ama sağa sola döndürülemiyor.sürmesi biraz zor.

diş fırçalamayla ilgili olarak 18 aylıktan itibaren macunsuz,3 yaştan itibaren de çocuk macunuyla fırçalama alışkanlığının verilmesi gerektiğini okumuştum.ben de 0-3 yaş diş fırçası aldım.sadece suyla ıslatarak bir sabah,bir de akşam fırçalatmayı düşünüyorum.ama bizim gece beslenmelerimiz devam ediyor,bu dişler için hiç iyi değil.
canım gece beslenmesi derken?yatmadan öncekileri mi diyorsun?yoksa gece uyku aralarındaki mama yada anne sütünü mü?
kızlar bişey sorucam size,
yavrularınızın bacak biçimi düzeldi mi?o bacak deniyormuş sanırım yada futbolcu bacağı.
aşağıya http://www.gazizorer.com/default.asp?gazizorer=bf8&pg=%C7ocuklarda-%DD%E7e-Basma-Problemleri sitesinden bir resim ekledim.sizinkiler bu şekilde mi yoksa bacakları dümdüz mü?
$o bacak.jpg

Son düzenleme:
MERHABALAR,15 aylık kızımın henüz bıngıldağı tamamen kapanmadı.Sizin bebişler ne durumda.Bu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim.

merhaba arkadaşlar

kızım 16 aylık kendiliğinden emmeyi bıraktı. memeye çok düşkün bir çocuk olmasına rağmen. Diş çıkarıyor bu aralar ondan olabilir mi bir de tekrar döner mi acaba emmeye. kendimi çok kötü hissediyorum yardım lütfenn

merhaba arkadaşlar

kızım 16 aylık kendiliğinden emmeyi bıraktı. memeye çok düşkün bir çocuk olmasına rağmen. Diş çıkarıyor bu aralar ondan olabilir mi bir de tekrar döner mi acaba emmeye. kendimi çok kötü hissediyorum yardım lütfenn

Keşke benim kızımda kendiliğinden bıraksa.Ben nasıl bıraktıracam diye düşünüyorum.Belki bırakırsa uykusu ve iştahı yerine gelir benimkisinin :KK31:

merhaba arkadaşlar

ne güzel işte ben nasıl bıraktıracağım diye düşünüyorum kara kara. seninki kendiliğinden bırakmış. benimki de kendiliğinden bıraksa keşke:KK43: ama benimki memede uyuyo o yüzden çok sıkıntılıyım:KK43:

X