- 22 Kasım 2010
- 173
- 3
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #31.101
selam,
ben balık alabilecdeğimiz bir yerde bulunmadıgım için octamar bir şişe bitirdim ortalama 2-3 ay gitti.her gün vermedim haftada 3 kez verdim.tamamentercih meselesi tabiki...şuan o da bitti başka bi vitaminde kullabmiyoruz zaten1 yaşindan buyana...
bizim oğlanda fena oldu,çok tatli...annaa babaaa diyo..:) ve çok taklitçi müzikçıkınca oynuyor dans edelim dediğimde elimi tutuyor dansediyoruz..:)
merdivenleri parmakliklarindantutarakçıkıyor (tabi ben arkasinda pür dikkat)
döktüm-içtim-attim gibi kelimeleri söyleyebiliyor...süt-elma-şapka-diyor...montunu getirip giy diyor...:) ayakkabıya abbı diyor...
böle işte...
dişler mahvetti ama bizimkini,arkalar çıkıyor yavaş yavaş
arkalar derken hangi dişler canım?
bizimkide sürekli gitti,bitti diyor.babasının ismini,dedesinin ismini söylüyor.
addayı çok diyor.en sevdiği oyunda cee oyunu:)sürekli kaçıyor,üstümüze atlıyor.
Allahım ya:) hayır dediğim zaman nasıl gülüyor,alıp kaçıyor
suçunu da biliyor sıpadış kapıyı açar açmaz,bize el sallıyor:)etrafında dönerek dans ediyor.
çoraplarını çıkarttığımızda halısız yerlere gidip zıplayıp ses çıkartıyor
köpeğini emzirir gibi yaptığımda, köpeği kulaklarından çekiştirip yere atıyor,sonra ıh ıh diye sesler çıkartıp(numaradan ağlar gibi yapıyor)
atlıyor üstüme.
bide paytak paytak konuşmaya başlasınlar daha şeker oalcaklar
Rabbim tüm bebekleri korusun
Amin
merhaba ben 2012 şubat annesiyken son dakka ocak annesi oldum..
siz daha tecrubelisiniz
bi kaç tane sorum var..
rota virüsü aşısı yaptıran varmı memnun kaldınızmı bi problem oldumu?benn iki doz yaptırdım.rotarix di saniyorum ismi...bence yaptir bu virüs bagirsak sistemini alt üst edenbişiçünkü...
süt sagıp buzluga atanlar ne kadar sonra kullandınız nasıl degerlendirdiniz sütleri.öle bol sütüm olmadıki hiç artanı sagip dolaba koyacak kadar..:)ben mama sandalyesi ve salıncak almayı düşünüyorum ne önerirsiniz...mama sandalyesi kesinlikle tavsiye ederim,oturmaya başladiginda hemenalın benceve masada birlikte yemeyealışsın..
oyun halısı kullandınizmi kullandıysanız ne öneriyorsunuz.. oyuncaklara hiç ilgisi olmuyo,heleki oyun halısı felan,2-3 dk.sonra başkaşeylerle ilgileniyor
ben bebek bezi prima kullanıyorum huggies kullanan varmı memnunmusunuz.. primamavi ambalajlılardan şaşmam...huggies alerji yaptir hatta primanınbeyaz amb.olanlari bile alerji yapti...
kusura bakmayın biraz çok soru sordum ama siz daha tecrubelisiniz.
konu bebekler olunca insan daha araştırmacı oluyo
hayırlısı ile büyütmekinasip etsin rabbim...sevgiler..:)
amin canım rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın yavrularımızı bize bagışlasın...
teşekkürler canım bilgiler için..mama sandalyesi ne marka kullanıyorsun..
bizim oglanın da popişi çok hassas en iyisi hiç degiştirmeyim..
merhaba ben 2012 şubat annesiyken son dakka ocak annesi oldum..
siz daha tecrubelisiniz
bi kaç tane sorum var..
rota virüsü aşısı yaptıran varmı memnun kaldınızmı bi problem oldumu?
süt sagıp buzluga atanlar ne kadar sonra kullandınız nasıl degerlendirdiniz sütleri.
ben mama sandalyesi ve salıncak almayı düşünüyorum ne önerirsiniz...
oyun halısı kullandınizmi kullandıysanız ne öneriyorsunuz..
ben bebek bezi prima kullanıyorum huggies kullanan varmı memnunmusunuz..
kusura bakmayın biraz çok soru sordum ama siz daha tecrubelisiniz.
konu bebekler olunca insan daha araştırmacı oluyo
canım rota virüsü aşısı yaptırmadım ben. yaptırmadığım için de pişman değilim. kız kardeşim yaptırmıştı, sanırım ondan sonra bebek hastalanmış ve zor atlatmıştı, pişman olmuşlardı.
mama sandalyesi için kesinlikle chıcco poly magıc tavsiye ederim biz bir yıldır kullanıyoruz. diğer marka birkaç sandalyeyi lokantalarda kullanıp gördüm , gördüğüm kadarıyla onların öçn tablası olmadan kullanamıyorsun, çocuk da sıkılıyor tabii. bizimkinde önüne kendi yiyeceği şeyler koyduğum zaman oyalansın diye tablasını takıyorum, ben kendim yedirdiğimde takmıyorum. ayrıca çocuk büyüdükçe uyum sağlıyor. ilk önce birinci minderini en son da ikinci minderini çıkardım çocuk büyüdükçe. ben memnunum. tabii masaya da yaklaştırabiliyorsun , kendi yemek masamızı, masa olarak kullanıyor bebek de, tablasını takmadığımız zaman.
evet süt de sağmıştık ilk süt olduğu için dolaba atmıştık. eğer steril malzemeler kullanmışsan atabiliyorsun. yoksa atmıyorsun. altı ay kalabiliyor diye hatırlıyorum.
biraz daha yazacağım canım mama sandalyesi için. ayrıca iki tablası var üst üste geçen. üstteki tabla kirlendiği zaman çıkarıp yıkayabiliyorun, kirli olduğu zaman da alttakini kullanabiliyorun.
ayrıca çocuk henüz oturmuyo iken de kullanılıyor.
Çocuklarımızın bayramı kutlu olsun :))
herkes gibi biz de diş çıkarmayla uğraşıyoruz.en son, uykusuz 3 geceden sonra köpek dişlerimizi çıkardık.ama hala tüm parmaklarıyla birlikte elimiz ağzımızda.köpek dişleri çıkarken ateş de yaptı.gece ateş düşürücü vermek zorunda kaldım.ama iştahta bir sorun yaratmadı çok şükür.şimdi son 4 azımız kaldı çıkmayan.inşallah yaza kadar bu diş olayından hayırlısıyla kurtuluruz da kızlar,yazın güzel tatiller yaparız :)
kartanem,
mama sandalyesi için benim kriterlerim şunlardı;
arkası ayarlanabilir olsun,yani dik durumdan hafif yatar konuma geçebilsin ki oturarak yemeye alıştırmak kolay olsun(bu özelliğini kullanamadık yatmadı sıpam çünkü:)
asansörlü,yani boyu yükseltilip alçaltılabilsin.sizin bulunduğunuz masaya ya da senin oturduğun yerin boyuna göre bebeğini de ayarlama şansın olur.
ön tablası tamamen çıkabilsin,böylece yemek haricinde sizinle birlikte masada daha rahat oturur.
2 tepsi olayı da güzel,hem yıkamak kolay oluyor,hem de o an biri çok kirlenirse üsttekini çıkarıp alttaki kısımla devam edebilirsin.
benim çok gezme şansm olmadı ama Allahtan bakabildiğim tek mağazada bu özellikleri taşıyan bir sandalye vardı,oldukça da memnu num.sunny baby markası.
bire portatif mama sandalyemiz var,kızım sadece mama sandalyesinde yemek yediğinden zorunlu oldu bunu almak da.ondan da çok mmnunum,pikniğe giderken bile yanımızda:))
güneş gözlüğü ben de alacğım zilli kızıma.benimkini takıp ayyy ayyy diye dolaşıyor zaten,kendine alırsam onu da takar diye düşünüyorum.yalnız henüz araştırmadım.
kızı olan annelere bir sorum olacak.benimki pek bir haspa oldu artık.ayna karşısında ruj,kalem vs sürmeye çalışıyor.şapka,çanta,terlik,gözlük...bunların hepsini birlştirip evde şıkır şıkır dolaşıyorfarklı bir toka falan taktıysam aynada kendine bakıp ayyyyyy diye seviniyor benimki süslü mü olacak yoksa bu tip davranışlar genetik mi,bütün kızlar yapıyor mu
oh oh maşallah,dişler tamamlanmış.ne kadar çabuk çıkarmış,ya da biz çok yavaş çıkarıyoruz.8 tane dişi var.daha ilk azıyı çıkartamadı bile kızım,günlerdir huysuzluk,uykusuzluk ama diş yok
ne güzel,inşallah yaza raht edersiniz,darısı bze...bu gidişle seneye yaza bile diş sıkıntımız olacak:26:
okuduğum kadarıyla bizim ocak kızları pek süslü maşallah :))) bizim oğlan da araba meraklısı.hın hııın diye sesler çıkararak araba sürüyor :)))