Günaydınn Ocak anneleri :)
Ben bu aralar hiç uğrayamadım buralara. Eşim işi dolayısıyla şehir dışında. Ev- İş derken bin parçaya bölündüm resmen.
Offff ben nerden başlasam da ne anlatsam diye düşünüyorum.
Deniz çok huysuz bu aralar, sürekli mızıldama halinde. yeme- uyku problemimiz yok çok şükür ama çok aksi. Sokakta birisi baksın ağlıyor, yanına yaklaşsın kıyamet koparıyor. Kimseye elletmiyor sevdirmiyor kendini. Konu komşu sevelim diye ölüyor oysaki. Eve gelen gideni istemiyor. Ağlıyor ama ne ağlamak ağız bi karış açık, yaşlar sicim gibi akıyor gözünden. Sokağa çıkmak için kapının önünde durup ağlıyor çıkınca elimi tutmak istemiyor, yanına geleni istemiyor of ki ne offf. Herkesten '' ayy çok huysuz bu, aksi bu, Aaaa ne biçim çocuk '' gibi şeyler duymaktan çok sıkıldım artık. Etraftan böyle duydukça kızıma kızıyorum öfkeleniyorum.
Bir şeyi isterken ağlamasından hiç bahsetmiyorum zira güzellikle istediği hiç olmadı hep ağlayarak.
İlgisi çok dağınık hiç bir şeye odaklanmıyor, yeni aldığım oyuncakla bile oynaması en fazla 1 dakika sonra bitti. Ve son zamanlarda yeni bir huy edindi bütün oyuncakları döküp beni oturtuyor ve oynatıyor. Evet ben oynuyorum oyuncaklarıyla kendisi kenardan bana bakıyor. Mutfaktayken yada iş yapıoken bile getirip oyna diye ağlıyor. Onuda oturtuyorum beraber oynayalım diye ama yok yok yok.
Söylediğim herşeyi anlıyor, altını değiştirince bezini gidip çöpe kendi atıyor, çorap getir deyince gidip çekmecesinden alıyor. ne bileyim kedin nasıl yapıo horoz nasıl yapıo deyince onların seslerini taklit ediyor ama 3-4 kelime harici bişey söylemiyor. Baba , mama, attı, meme......
Sürekli konuşuyorum '' gel '' de kızım diorum eliyle yapıyor '' yok dediyorum '' kafasını sallıyor yani hala işaret diliyle anlaşıyoruz :)
Asıll mesele emzikk. Tam bir bağımlı. Öyleki bir emzik ağzında bir emzik elinde geziyor. Birini çıkarıp birini alıyor . Saklıyorum salya sümük ağlıyor gelip ceplerimi arıyor. Meme diye kıvranıyor. Biraz ağlar susar unutur dedim defalarca ama ne mümkün
verene kadar susmuyor. Nasıl bıraktırıcam bilemiyorum.
Hay maşşallah sizee
son ölçümde benim kızım 77-78 cm arası çıkmıştı. Bu konu ayrıca dertli olduğum bişey :)
canım aynı sorun bende de var, ben ingiliz dili ve debiyatı mezunuyum. Ve denizide öğrenmesini istiyorum ama ne zaman başlasam nasıl başlasam diye tereddütteyim. doktorumuz şuan için çok erken olduğunu 3 yaşından sonra daha uygun olacağını söyledi ama bazı yerlerde ne kadar erken olursa o kadar iyi olur diye okuyorum.
Sen başlarken nasıl bir yöntem uygulamayı düşünüyorsun. Ben ara ara ingilizce ninni sölüyorum, oyun oynarken inigilizce şarkı söylüyorum vs. ama çok nadir.