- 11 Ağustos 2008
- 12.040
- 1.187
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #31.121
maşallah kızlarınıza:)
kızlar bizimki istediği bir şeyi vermeyince nasıl ağlıyor,kendini atıyor,yada istediği şeyin dışında başka
birşey verirsek eline onu fırlatıyor.hayır diyorum ya gülüyor yada ağlıyor.
yaşına göre normal mi dicem ama?ilk defa haftasonu ağlattım vermedim.ama dayanılacak gibi değil.
nasıl gözünden yaş geliyor.unutmuyorda aradan kaç saat geçerse geçsin yine istediği ama benim vermediğim şeyi istiyor.
kızlar bide ayak numaranız kaç oldu?
ayak numarası 6 ayda bir mi büyüyor?
maşallah kızlarınıza:)
kızlar bizimki istediği bir şeyi vermeyince nasıl ağlıyor,kendini atıyor,yada istediği şeyin dışında başka
birşey verirsek eline onu fırlatıyor.hayır diyorum ya gülüyor yada ağlıyor.
yaşına göre normal mi dicem ama?ilk defa haftasonu ağlattım vermedim.ama dayanılacak gibi değil.
nasıl gözünden yaş geliyor.unutmuyorda aradan kaç saat geçerse geçsin yine istediği ama benim vermediğim şeyi istiyor.
kızlar bide ayak numaranız kaç oldu?
ayak numarası 6 ayda bir mi büyüyor?
kızımda da var malesef o.kendini yere atıyor,kafasını vuruyor.hatta tokatlıyordu bir ara kendini neyse ki unuttu.bizimki genelde istediğini vermemekten değil dışarı çıkartmamaktan kaynaklanıyor.babası işe giderken arkasından ağlıyor.sonra da yerlere atıyor kendini işte...
benim kızın ayakları biraz büyük,boyuyla orantılı tabi.anasına çekmiş,ben de hep koca ayak oldum:))
boyu en son 87 cm ölçüldü,ayakları da modele göre değişmekle birlikte 22-23 numara
canım bizimkinin birde dışarı çıkarken el tutmama olayı var.ittiriyor.mümkün değil tutamıyoruz.bizim gittiğimiz aksi yöne gidiyor.kızımda da var malesef o.kendini yere atıyor,kafasını vuruyor.hatta tokatlıyordu bir ara kendini neyse ki unuttu.bizimki genelde istediğini vermemekten değil dışarı çıkartmamaktan kaynaklanıyor.babası işe giderken arkasından ağlıyor.sonra da yerlere atıyor kendini işte...
benim kızın ayakları biraz büyük,boyuyla orantılı tabi.anasına çekmiş,ben de hep koca ayak oldum:))
boyu en son 87 cm ölçüldü,ayakları da modele göre değişmekle birlikte 22-23 numara
yağmur aynı bizimki,bizimkide bir ara 9 aylık gibi zorla veriyordum memeyi,ağlıyordum hattakızlar son zamanlarad çok dertliyim emzirme konusunda. ek gıdaya geçişte bi ara emmeyi reddetmeye başlamıştı çok üzülmüştüm o dönem bırakacak diye hatta burda da yazmıştım. şimdi ise durum tam tersi. tam bir emme bağımlısı oldu. ne var bunda diyebilirsiniz iki göğsümde de açık yara şeklinde 1 aydır geçmeyen(kızım geçmesine fırsat vermiyor) yara var. emzirmek tam bir işkenceye dönüştü. diş konusunda geriden geliyoruz çok. henüz 6 dişi var ve bu günlerde yine geliyor. geç kaldığı için hepsi ardarda çıkmaya başladı. sanırım bu rahatsızlık veriyor. her seferinde ısırıyor. gece her kalktığında emmek istiyor. çok sık uyanıyor. gündüz azaltmaya çalışıyorum emzirme sıklığını. ama özellikle en büyük sorunum uykuya geçişte mutlaka meme istiyor. önecedn emzik emerdi. yaşına girerken kendi kendine emziği bıraktı. şimdi ben emzik oldum. o dönem kucağımda nini söyler uyuturdum emziğini emer uyurdu. şimdi her uykuya geçiş memede başka türlü uyuyamıyor. uykuya geçiş bazen 1 saate yaklaşıyor. kızım bak uyuyamıyosun bırak gel oynayalım diyorum hayır diye kafa salııyo çekiştire çekiştire emmeye devam. geçen gün abartısız 40 dk göğsümde durdu. bıraktırmak istediğimde çok ağladı ısırdı. bu durumdan fenalık geldi artık. sinirlerim yıpranmaya başladı. şu dş çıkarma dönemi de bitsin sanırım ayırcam artık. nasıl olacak onu da bilmiyorum. emzirmeyi bırakınca uyuyamayacağını düşünüyorum .önceden gece her kalktığında emzrmezdim aç değilse emziğini verir pışpışlar uyutırdum. şimdi gece beşiğinde dikilip anne meme diyo. su vermeye çalışıyorum ağlıyo biberonu itiyo. emziği zaten artık almıyo. sonra sinirlenp kendini ordan oraya atmaya ağlamaya başlıyo yarı uyur vaziyette. ne yapacağımı bilemez haldeyim(
kızlar bu arada 2.dil için girişimde bulunan var mi?
eşim de ben de iyi derecede ingilizce biliyoruz ve ayşe'nin de ögrenmesi gerektigi taraftarıyız
gün içinde bazen ingilizce konusuyorum
fakat erken mi değil mi bi fikrim yok
canım bizimkinin birde dışarı çıkarken el tutmama olayı var.ittiriyor.mümkün değil tutamıyoruz.bizim gittiğimiz aksi yöne gidiyor.
hiç arkasından geliyormuyuz umrunda değil çocuğun.okadar başına buyruk ki.
arabada yolculuk mümkün değil zaten,oto koltuğuna oturmadığı gibi kucağımdada durmuyor.tepeme tırmanıcak izin versem.
hiç durmuyor yerinde.birde yazdığım gibi örneğin cam bardağı istiyor.hayır diyorum,tehlileki,kırılır bir yerine gelir anneciğim,cıs diyorum
sıkıysa verme,kendini atıyor.ki bu davranışının neden kaynaklandığını da biliyorum sanki kızlar.
oğlum çok zor yemek yiyor.yemek yesin diye eline vermediğimiz şey yok nerdeyse,robotu açıyorum bi taraftan,içine su koyuyorum,dönerken ağzına bi kaşık
bi kaşık öyle öyle yediriyorum.haliylede bi kere eline verince hep istiyor.yemek yemesi için de ilgisini çeken şeyler vermem gerekiyor.haliyle çocuğun kafası
karışıyor.bazen hayır bazen evet oluyor verilen şey.bunun dışında mutfakta bütün çekmeceleri döker.oyuncaklarıyla genelde oynamıyor,tencere,tava,kaşık,süzgeç bunlar ilgisini çekiyor.
anladım canım bizimkide 21 numara giyiyor.2 yaş için 24 numara ayakkabı almıştım.ortalama kaç numara giyer onun için sordum.
sanırım senin kızın 2 yaş civarı 25 giyer.benimkide 23-24 giyecek ama yinede küçük gelir diye 25 aldım.genelde 2 yaş civarı 24-25 arası giyiyormuş çünkü
yağmur aynı bizimki,bizimkide bir ara 9 aylık gibi zorla veriyordum memeyi,ağlıyordum hatta
memeyi bırakacak diye.gece de almıcam diye nasıl ağlıyordu.yaklaşık 1 yaşından beride üstümü zorla açıp sürekli emmeye çalışıyor.
emzik gibi kullanıyor.sütte azaldı yinede yapışıyor sanırım dişleri kaşınıyor.bu aralarda (3-4 gündür) gece memeyi almıyor.bugün 10-20 kez kalktı ve sabah saat beşe kadar almadı memeyi.valla bende anlamıyorum neden kimi zaman yapışıyor kimi zaman almak istemiyor.bi anlasam.alsa bi dert almasa bir dert
bende şimdi niye emmek istemiyor onu düşünüyorum.
canım hiç araştırmadım açıkçası.bizimki geç konuşacak biraz.söylediği belli başlı şeyler var.
o yüzden hiç araştırma gereği duymadım.ama senin için nette şunu buldum.okursan...
"Uzmanlar “çocuklara yabancı dil eğitimi kaç yaşında verilmeli” sorusuna, “üç yaşından önce” yanıtını veriyor. Çocuğun yaşı ne kadar küçük olursa, onun yabancı lisan öğrenmesi de o kadar kolay olur. Uzmanlara göre çocuklar ilk 3 yaşta 5 dil birden öğrenebilme kapasitesine sahipler. Sonrasında giderek yabancı dil öğrenmesi zorlaşır. Ana dilde 1.5 yaş civarında çocuk artık cümleleri oluşturabiliyor. Yabancı dil için de benzer bir süreç geçerli. Örneğin çocuğun yaşadığı evde birden fazla dil konuşuluyorsa yine çocuk her iki dili dinliyor ve 1.,5 yaştan sonra öncelikle her iki dili de kendi ihtiyaçlarını dile getirmek için kullanmaya başlıyor. Ama dili çok iyi konuşmak sonradan gelişen bir olay. Çocuk dili, 4 yaş ile birlikte daha düzgün cümleler, daha uzun paragraflar halinde kullanabiliyor. Her ne kadar lisan konusunda ilk 3 yaş çok önemliyse de yabancı dille tanışmak konusunda 7 yaştan önce nöronlar buna uygun şekilde beyinde yapılanıyor ve çocuklar avantajlı hale geliyor. Farklı insanlarla, kültürlerle, o dillerle tanışmak iyi bir şey. Bunu doğru bir şekilde çocuğun hayatına katabilirseniz çocuk zarar değil yarar görür. Ancak çocuk gerek anadil ve gerekse yabancı dil konusunda çevresinde bulunan insanların yapacağı hataları hemen kapar. Çocuğa bakan kişinin düzgün bir dil, düzgün bir gramer kullanımı içinde olmaması çocuğu olumsuz etkiler. Sadece yabancı dil değil, ana dil konusunda da olumsuz etkiler. Bu nedenle anne ve babaların özellikle bakıcı seçiminde çok dikkat etmesi gerekir."
kızımda da var malesef o.kendini yere atıyor,kafasını vuruyor.hatta tokatlıyordu bir ara kendini neyse ki unuttu.bizimki genelde istediğini vermemekten değil dışarı çıkartmamaktan kaynaklanıyor.babası işe giderken arkasından ağlıyor.sonra da yerlere atıyor kendini işte...
kızlar bu arada 2.dil için girişimde bulunan var mi?
eşim de ben de iyi derecede ingilizce biliyoruz ve ayşe'nin de ögrenmesi gerektigi taraftarıyız
gün içinde bazen ingilizce konusuyorum
fakat erken mi değil mi bi fikrim yok
canım bizimkininde çenesi durmuyor ama fark olarak dedikleri anlaşılmıyordirim sağolasın bebenkim, ben böyle devam ediyim inşallah ters tepmez
benim kız yürüme konusunda eşşek çıktı, 15 aylığız yeni başladı yürümeye
ama konusma konusunda çok becerikli, maşallah hiç durmuyo çenesi:26:
anası da öyle pek konusan bi tip değildir bilmem ki kime çekti şirfinti
canım maşallah ilk defa 23.5 duyuyorum bu aylarda.sanırım boyuyla alakalı.boyu bir hayli uzun olmalı.oğlumun ayakları da 23 civarında olmalı. en son aldığımız ayakabısı 23.5 numara ama önde hafif bir boşluk var.
Günaydınn Ocak anneleri :)
Ben bu aralar hiç uğrayamadım buralara. Eşim işi dolayısıyla şehir dışında. Ev- İş derken bin parçaya bölündüm resmen.
Offff ben nerden başlasam da ne anlatsam diye düşünüyorum.
Deniz çok huysuz bu aralar, sürekli mızıldama halinde. yeme- uyku problemimiz yok çok şükür ama çok aksi. Sokakta birisi baksın ağlıyor, yanına yaklaşsın kıyamet koparıyor. Kimseye elletmiyor sevdirmiyor kendini. Konu komşu sevelim diye ölüyor oysaki. Eve gelen gideni istemiyor. Ağlıyor ama ne ağlamak ağız bi karış açık, yaşlar sicim gibi akıyor gözünden. Sokağa çıkmak için kapının önünde durup ağlıyor çıkınca elimi tutmak istemiyor, yanına geleni istemiyor of ki ne offf. Herkesten '' ayy çok huysuz bu, aksi bu, Aaaa ne biçim çocuk '' gibi şeyler duymaktan çok sıkıldım artık. Etraftan böyle duydukça kızıma kızıyorum öfkeleniyorum.
Bir şeyi isterken ağlamasından hiç bahsetmiyorum zira güzellikle istediği hiç olmadı hep ağlayarak.
İlgisi çok dağınık hiç bir şeye odaklanmıyor, yeni aldığım oyuncakla bile oynaması en fazla 1 dakika sonra bitti. Ve son zamanlarda yeni bir huy edindi bütün oyuncakları döküp beni oturtuyor ve oynatıyor. Evet ben oynuyorum oyuncaklarıyla kendisi kenardan bana bakıyor. Mutfaktayken yada iş yapıoken bile getirip oyna diye ağlıyor. Onuda oturtuyorum beraber oynayalım diye ama yok yok yok.
Söylediğim herşeyi anlıyor, altını değiştirince bezini gidip çöpe kendi atıyor, çorap getir deyince gidip çekmecesinden alıyor. ne bileyim kedin nasıl yapıo horoz nasıl yapıo deyince onların seslerini taklit ediyor ama 3-4 kelime harici bişey söylemiyor. Baba , mama, attı, meme......
Sürekli konuşuyorum '' gel '' de kızım diorum eliyle yapıyor '' yok dediyorum '' kafasını sallıyor yani hala işaret diliyle anlaşıyoruz :)
Asıll mesele emzikk. Tam bir bağımlı. Öyleki bir emzik ağzında bir emzik elinde geziyor. Birini çıkarıp birini alıyor . Saklıyorum salya sümük ağlıyor gelip ceplerimi arıyor. Meme diye kıvranıyor. Biraz ağlar susar unutur dedim defalarca ama ne mümkünverene kadar susmuyor. Nasıl bıraktırıcam bilemiyorum.
Hay maşşallah sizeeson ölçümde benim kızım 77-78 cm arası çıkmıştı. Bu konu ayrıca dertli olduğum bişey :)
canım aynı sorun bende de var, ben ingiliz dili ve debiyatı mezunuyum. Ve denizide öğrenmesini istiyorum ama ne zaman başlasam nasıl başlasam diye tereddütteyim. doktorumuz şuan için çok erken olduğunu 3 yaşından sonra daha uygun olacağını söyledi ama bazı yerlerde ne kadar erken olursa o kadar iyi olur diye okuyorum.
Sen başlarken nasıl bir yöntem uygulamayı düşünüyorsun. Ben ara ara ingilizce ninni sölüyorum, oyun oynarken inigilizce şarkı söylüyorum vs. ama çok nadir.
esra maşallah boyu çok iyiymiş. ne yediriyosun, genetikmi yoksa?
Günaydınn Ocak anneleri :)
Ben bu aralar hiç uğrayamadım buralara. Eşim işi dolayısıyla şehir dışında. Ev- İş derken bin parçaya bölündüm resmen.
Offff ben nerden başlasam da ne anlatsam diye düşünüyorum.
Deniz çok huysuz bu aralar, sürekli mızıldama halinde. yeme- uyku problemimiz yok çok şükür ama çok aksi. Sokakta birisi baksın ağlıyor, yanına yaklaşsın kıyamet koparıyor. Kimseye elletmiyor sevdirmiyor kendini. Konu komşu sevelim diye ölüyor oysaki. Eve gelen gideni istemiyor. Ağlıyor ama ne ağlamak ağız bi karış açık, yaşlar sicim gibi akıyor gözünden. Sokağa çıkmak için kapının önünde durup ağlıyor çıkınca elimi tutmak istemiyor, yanına geleni istemiyor of ki ne offf. Herkesten '' ayy çok huysuz bu, aksi bu, Aaaa ne biçim çocuk '' gibi şeyler duymaktan çok sıkıldım artık. Etraftan böyle duydukça kızıma kızıyorum öfkeleniyorum.
Bir şeyi isterken ağlamasından hiç bahsetmiyorum zira güzellikle istediği hiç olmadı hep ağlayarak.
İlgisi çok dağınık hiç bir şeye odaklanmıyor, yeni aldığım oyuncakla bile oynaması en fazla 1 dakika sonra bitti. Ve son zamanlarda yeni bir huy edindi bütün oyuncakları döküp beni oturtuyor ve oynatıyor. Evet ben oynuyorum oyuncaklarıyla kendisi kenardan bana bakıyor. Mutfaktayken yada iş yapıoken bile getirip oyna diye ağlıyor. Onuda oturtuyorum beraber oynayalım diye ama yok yok yok.
Söylediğim herşeyi anlıyor, altını değiştirince bezini gidip çöpe kendi atıyor, çorap getir deyince gidip çekmecesinden alıyor. ne bileyim kedin nasıl yapıo horoz nasıl yapıo deyince onların seslerini taklit ediyor ama 3-4 kelime harici bişey söylemiyor. Baba , mama, attı, meme......
Sürekli konuşuyorum '' gel '' de kızım diorum eliyle yapıyor '' yok dediyorum '' kafasını sallıyor yani hala işaret diliyle anlaşıyoruz :)
Asıll mesele emzikk. Tam bir bağımlı. Öyleki bir emzik ağzında bir emzik elinde geziyor. Birini çıkarıp birini alıyor . Saklıyorum salya sümük ağlıyor gelip ceplerimi arıyor. Meme diye kıvranıyor. Biraz ağlar susar unutur dedim defalarca ama ne mümkünverene kadar susmuyor. Nasıl bıraktırıcam bilemiyorum.
Hay maşşallah sizeeson ölçümde benim kızım 77-78 cm arası çıkmıştı. Bu konu ayrıca dertli olduğum bişey :)
canım aynı sorun bende de var, ben ingiliz dili ve debiyatı mezunuyum. Ve denizide öğrenmesini istiyorum ama ne zaman başlasam nasıl başlasam diye tereddütteyim. doktorumuz şuan için çok erken olduğunu 3 yaşından sonra daha uygun olacağını söyledi ama bazı yerlerde ne kadar erken olursa o kadar iyi olur diye okuyorum.
Sen başlarken nasıl bir yöntem uygulamayı düşünüyorsun. Ben ara ara ingilizce ninni sölüyorum, oyun oynarken inigilizce şarkı söylüyorum vs. ama çok nadir.
canım bizimkininde çenesi durmuyor ama fark olarak dedikleri anlaşılmıyor
zorda kalmadığı müddetçe yada çok istemediği müddetçe anne,meme demiyor.bazen tekrar eder,bazen etmez
ta 2 hafta önce birden lambayı gösterip mamba dedi.birgün boyunca söyledi.bir daha dedirtemedim
sadece bakıp gülüyor
canım maşallah ilk defa 23.5 duyuyorum bu aylarda.sanırım boyuyla alakalı.boyu bir hayli uzun olmalı.
genetik sanırım.maşallah.
kızlar birde 6 ayda bir yarım santim uzar diye birşey duydum doğru mu?
bal yazdıklarını okuduğumda çok güldüm.sanki benim oğlanı anlatıyorsun.
hele oyun olayı,seni oynatıp izlemesi felan çok güldüm.
bizimkide okadar başına buyruk ki,hiç umrunda değiliz
aynı şekilde parka götürüyoruz,kendi kovası küreği var,başka çocukların kovasına saldırıyor.zor alıyoruz elinden.
ağlamalar,kendini arkaya atmalar.
ayrıca bizim uykumuz hala çok çok kötü.gece bazen ağlamasını susturamıyorum.yatırıyorum kalkıyor,sabaha kadar böyleyiz.
ve en daraldığım konulardan biride başkasının evine gittiğimizde,dolapları açması,sağa sola dokunup almaya çalışması
rahat durmaması,dışarda bize yemek yedirmemesi,dışarı gezmeye gittiğimizde kendi arabasında gitmemesi(15-20 dakika sonra kucak istiyor).
yürüttüğümüzde ki mümkün değil.farklı yöne gidiyor,elinden tutup götürmeye çalışıyoruz oda mümkün değil.
hep şeye benzetiyorum.kediye tasma takıpta gezdirmeye çalıştığında aksi yöne gider.sonra diyorum aman tek hasta olmasında aksi olsun napalım.
ama inşallah huy edinmez çünkü bizle çok inatlaşıyor.
bizimkide canım doğduğundan beri durmuyor.Ne anakucağında oturdu nede yeni doğduğunda battaniyenin üzerinde durduyağmurcum genetik yüksek ihtimalle,ailemiz genel olarak oldukça uzun.ydirdiğim farklı hiçbir şey yok.1 yaşından sonra daha düzenli beslenmeye başladı yoksa çoğu zaman tek tipti yedikleri.
dirim,anladığım kadarıyla oğlun asabi bir bebek.kızım da çok fena.ben bunu hep şu zprla yedirme meselesine bağlıyorum.o istemiyor ben ısrar ediyorum.çocuk sinirleniyor,sonrada genel davranışlarna yansıyor.
maşallah canım sizin ayaklarda iyiymiş.ben iyiki değiştirmişim ozaman.gerçi bizimki bu kadar değil 21 numarada.tahmini 2 yaşında, 23-24 olacak.kalın çorap giydirsem yada yaza doğru giydirsem anca olur.spor ayakkabı çünkü.benim oğlum da 22-22,5 numara ayakkabı giyiyor.ben internette bulduğum ayak büyümesiyle ilgili bir uzmanın yazdığı bölümü buraya aktarıyorum.
Çoğu bebek ayağı (16 aydan küçük) her iki ayda bir yarım numaradan fazla büyür. 16-24 ay arası bebeklerin ayağı ortalama 3 ayda bir yarım numara büyüyecektir. 24-36 ay arası çocukların ayağı her dört ayda bir yarım numara büyürken 3 yaşından büyük çocuklarda büyüme her altı ayda yarım numara olur. (prof.dr.kemal aktuğlu)