2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba yasmin,
pek aktif değil bu aralar bursı malesef.bahar geldi,kuzuların yayları gevşedi.kızım yataktan kalktığı anda pencereden dışarıyı gösteriyor.sonrası kavga kıyamet,tut tutabilirsen evde.istediği zamn çıkarmıyorum diye mi bilmem,çok da asabi bir bebek oldu çıktı.

benim oğlum da öyle. ama her fırsatta kendimizi parka atıyoruz. gerçi bahar geldiğinden beri üç kez götürebildik. ama çok eğlenceli oluyor. ben park park diye tutturdukça artık eşim sen çocukmusun ne parkı böyle bir parktır çıktır falan diyor artık:))) ama ne yapayım oğlumun dışarıya yeniden yani kıştan sonra çıkmasını öyle çok bekledim ki. oğlum asla asabi olmadı, çok sakin, etrafa gülücükler yağdıyor ve ner de çocuk bebek görse seviyor. ama en çok karşılaştığı kimselere laf atıp da cevapsız kalması sıkıyor beni , çünkü pek çok kimse oğlumun aslında onlara söylediğini anlamıyor:KK43: bebeğim öyle yanıt bekliyor ama yok<:KK43:

kızlar konu açtım beslenme bölümüne balık yağıyla ilgili.
sizede sorayım.balık yağı yazın kullanılır mı?

selam anneler,

oğlumda yıkarken 2 haftaönce şunufarkettim...göğsünün üst kısmında,omuz hizasinda diyeyim hani insan yayıncabi süre sonra su toplar ya,öle bi görüntüvar...çok küçük bi alanda kabarcik şeklinde ve sarımsı..sizce nedir varmi bilgisi olan...içim sıkıldı,bulunduugm yerde cilt doktoruda yok ya..:KK43:

uzun bir aradan sonra merhaba hanımlar.
geçmişe bakmadım,umarım hepiniz iyisinizdir tabi küçük afacanlar da...
Arda çok hareketli kızlar:nazar: çok yoruyor beni:KK37:Allah'tan havaar ısındı arada dışarı çıkıp geziyoruz falan iyi oluyor.bu arada hala 6 dişimiz var sanırım dişsiz kalacak benim oğlum :KK1:yemek konusu bizde de sıkıntılı hiçbirşeyi doyumluk yemiyor sadece tadımlık bikaç lokma hepsi bu.bebe bisküvisi ve süte aynen devam :KK31:

aşkbocuuu selam bebişim :21:
benden de anne olduysa kimlerden ne olmaz ki demi :KK14:

kızlar bu arada hurmalı sütü tavsiye ederim
inanılmaz faydalı
milkshake makinasıyla yapiyorum ben, kızım çok seviyor
hem de besleyici
deneyin
kızıma hiç bir ilaç vermedigimden yedirdigim şeylerin besin değerine dikkat etmek durumundayim
o nedenle miktardan cok kalori ve besleyiciliği onemli benim için
çok yemesi değil yediği besinin değerine önem verin bence:21:

kızlar konu açtım beslenme bölümüne balık yağıyla ilgili.
sizede sorayım.balık yağı yazın kullanılır mı?

dirimcim, bazı balık yağlarının içinde A,E,D gibi bir çok vitamin var, Bildiğim kadarıyla bunları içerenleri yazın kullanmak sakıncalı. Mesela zaten yazın gerekli olan D vitaminini güneşten alıcak fazlası zarar. Ben denize carlson kullandım 3 ay tamamen balık yağı hiçbi ekstra vitamin yok içinde. 1 aydır ara verdim. önümüzdeki ay tekrar başlamayı düşünüyorum.

yagmur arkadasim ayni anlattiklarinla kendimi görur oldum.benim kizimda 10 veya daha fazla geceleri uyaniyo.uyku sorunu bizdede fena yani ve anne sutu emiyo hicbisey icmiyo memeden ayirmak istiyorum ama nasil olcak azi disleri cikiyo.senin gibi bende depresyona girerim diye korkuyorum evimin isinide zar zor yapiyorum.allah yardimcimiz olsun.

aynen kızlar aynen bende bıktık gece kalkmaktann...bide çewredekilerin artık uyuması lazmmm bu ne böle demeleri beni çıldrtıoo:KK43: sizee ama bir tawsiyem warr güllü yasin den amme yi okuyun bebeği uyuttuktan snra yanında ben 2-3 gündür yapıorum 2 kez kalkıoo :) inş sizede yararr

MERHABA GÜZEL ANNELER.:nazar::nazar:
BİRÇOK ANNEMİZ KULLANDIĞI VE KALİTELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ ÇİN MALI OLMADIĞINI-BPA İÇERMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ BEBEK ÜRÜNLERİNİ SEÇTİ.
SİZ DE GÖRMEK VE ÇEVRENİZDEN KALİTELİ OLDUĞUNU DUYDUĞUNUZ ÜRÜNÜ SEÇİM YAPMAK İÇİN ANKETE OY VERİN.SİZDEN SONRAKİ ANNELERE FİKİR VERMİŞ OLURSUNUZ.BENİM GİBİ İLK BEBEĞİ OLACAK ÖNERİYE İHTİYAÇ DUYAN ÇOK ANNE VAR.FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ KIZLAR ŞİMDİDEN SAĞOLUN.BEBİŞLERİNİZLE MUTLU GÜNLERE
:119: :KK49: :119:

EN KALİTELİ BEBEK DETERJANI
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520429-kaliteli-bebek-deterjani.html

EN KALİTELİ BİBERON
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html

EN KALİTELİ EMZİK
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...niz-almayi-dusunuyorsunuz-2.html#post24118612

doktorumuaz balık yağını ya da herhandi bir vitamini önermedi.
kendisi çocuklarına su çiçeği bile yaptırmmaış. ama ben doktorum ve çocuklarım sürekli gözümün önünde size yaptırmayın diyemem diyor.
bu tarz uygulamaları gelişmemiş ülkelere ögzü buluyor. balık yağını ise bir tüketim furyası olarak değerlendiriyor. ben henüz balık yağı vermedim. su çiçeği aşısında kararsızım.
ama balık yağı öneren doktor bile bir kutu bitsin demişti. siz arka arkaya üç kutu carlson verdiniz ve yine başlayacaksınız demek okudum ama kimdi unuttum yukarıda. bilemiyorum valla.
bu konuda henüz tam araştırmadım.
sizin doktorlarınız balık yağını önderdi mi acaba anneler?

selam anneler...

ya nedir bu dişlerden çektigimiz,bizim uzuzn zamandir 8 dişimizvar.azilar aylardir çıkmadı bitürlü...oğlum pek bakmama izin vermiyor ama alt azılar ve üztler bembeyaz olmuş saniyorum dişler yüzeye iyice yaklaşti..ama oğlumuda benide perişan etti...her sabah khvaltimizbağiriş çıgiriş...hiç bişeyyemek istemiyor..oyemeyince bende yiyemiyorum:KK43: hem üzülüyorumhemde moralim bozuluyor...

diğer öğünler peksıkıntıymiyor ama kahvaltifeci...genel olarak tüm ocak anneleri dişlerden muzdarip gibi...cocuk resmen huy değiştirdi,un ufak bişeyde hemenağliyor çığlık atiyor..istediği olmasın yineaynı...hiç bölebi cocukdeğildi 1-2 ay öncesine kadar...

ben hala hergünçorba veriyorum,akşamlarida bizim yemeklerden yiyor yogurther gün veriyorum..ortlama24 saatta yarım lt.süt içiyor...bazen köfte yapiyorum..tavuketi konusunda hç iyi haberler duymuyorum bu aralar...sadeceet olsunkemikleri ince olsun diye,antibiotik le 45 günde kesilir halegeliyormuş tavuklar..ayrıca yemleride gdo su bozuk ürünlerden oluşuyorumuş..napcam bilmiyorum...az az yediriyodumonuda kesicembu gidişle..balık tüketemedigimiziçin 3aydır octamar kullaniyorum,faydasi oluyodur umarim...

sizler yeni neler katabildiniz günlük menülerinize?

ateşimizhep 37.2 ile 37,5 arasıkulaktan,birazsıcak geliyor başı hep bana umarim oda diştendir...

en sonboy 81 kg 11.5 du...amazor kilo aliyor,zatenzayif bir görünümü var

ceviz,badem falanverebiliyormusunuz?

bizde son durum böyle
görüşmek dileiyle

canım bizim boyumuz 85 cm olmasına rağmen hala 11 kıloyuz. ve ocaktaki ölçümden beri sadece 200 mg almışız:KK43:

dirimcim, bazı balık yağlarının içinde A,E,D gibi bir çok vitamin var, Bildiğim kadarıyla bunları içerenleri yazın kullanmak sakıncalı. Mesela zaten yazın gerekli olan D vitaminini güneşten alıcak fazlası zarar. Ben denize carlson kullandım 3 ay tamamen balık yağı hiçbi ekstra vitamin yok içinde. 1 aydır ara verdim. önümüzdeki ay tekrar başlamayı düşünüyorum.
canım bende carlson aldım.araştırmalarıma göre en iyi balık yağlarından biriymiş.
prospektüste yazıyor zaten a ve d vitamini yok yazın kullanılabilir diye.
bir kutu 2 gidiyormuş.2 ay vereyim diyorum.tadıda güzel.

kendisi çocuklarına su çiçeği bile yaptırmmaış. ama ben doktorum ve çocuklarım sürekli gözümün önünde size yaptırmayın diyemem diyor.
bu tarz uygulamaları gelişmemiş ülkelere ögzü buluyor. balık yağını ise bir tüketim furyası olarak değerlendiriyor. ben henüz balık yağı vermedim. su çiçeği aşısında kararsızım.
ama balık yağı öneren doktor bile bir kutu bitsin demişti. siz arka arkaya üç kutu carlson verdiniz ve yine başlayacaksınız demek okudum ama kimdi unuttum yukarıda. bilemiyorum valla.
canım bizim doktorda verin demedi.biz sorduk farketmez verebilirsiniz dedi.
balık çok veremediğimiz için balık yağı veriyorum.birde balık yağında civa gibi maddeler yok ancak yedirdiğimiz balıklarda malum..
o yüzden şimdilik içime siniyor.
su çiçeği vurdurduk biz.
doktorumuz rota virüsüne gerek yok demişti ama çok pişman oldum.
su çiçeği içinde gerekli demişti.gerek yok deseydi yine vurdururdum.
aynı işyerinde çalıştığım bayanın 2 kızıda su çiçeği oldu daha yeni.
o yüzden sanırım biz gelişmemiş ülke oluyoruz çünkü hala yaygın.

anneler biz ocaktaki ölçümle dünkü ölçüm arasında sadece 200 mg almışız. siz de de bu kadar yavaş mı?

merhabalar herkese,
birkaç ay öncesinde kızım gün boyunca tarhana çorbasından başka bir şey yemediği için bir tane vitamin ve çinko takviyesine başladık.bitene kadar kullandık,bu süre sonunda çok şükür başka gıdalardan da tüketmeye başlayınca vitaminleri bıraktık.fazlasıyla mecbur kalmadıkça da vermeyi düşünmüyorum.balık yağı vermiyorum.yaklaşık 1 ay öncesine kdar da haftada 1-2 az da olsa balık yiyordu.şu an yemiyor ama yine de vermeyi düşünmüyorum.neden bilmem,içime sinmiyor:KK24:
1 yaş ölçümünden sonra 2 ay içinde kızım 1300 gr almış:KK52:şok oldum beslenme uzmanına bile götürdüm çok almamış mı bir yerde hata mı yapıyorum diye.çok şükür herhangi bir sıkıntısı yokmuş.kızım daha öncesinde hep tek tip beslendi,şu son 1-2 ay içinde besin yelpazemiz genişledi.hala her şeyi püre olarak yese de sebze falan yedirebiliyorum azar azar,kahvaltı da yapıyor çok şükür.yine oldukça uzun bi süre meyve ve yoğurt yememişt.bu sürede onu da yemeye başladı.yalnız ikisini de tek başına yemiyor.içlerine 1-2 kaşık kaşık maması katıyorum.bir de çinko takviyesi aynı döneme denk gelince (kilo aldırıyormuş çinko) benim kızın göbüşü büyüyüverdi.:KK53:

2 gündür biraz tatsızız,ben griptim benden de kızıma bulaştı malesef.şu an burun akıntısı ve mızmızlık olarak geçiriyor,ilk defa bir hastalığında doktora götürmedim umarım pişman olmam.ateşi falan çıkmadığından abartmak istemedim.
bir de bugün burda hava yaz günü gibi.günlerdir buz gibi havada sıkıntıdan evde patlayan talihsiz kuzum şu güzel havayı hasta olarak evde geçiriyor malesef.inşallah böyle devam eder bundan sonra da evde birbirimizi yemeyi bırakırız:18:

hala 8 dişimiz var,bir tane azı hayli kabarık.bu azlar beni çok korkutuyor çıksınlar da kurtulaım:18:

esra geçmiş olsun canım
bizde ne olduğunu anlayamadan 3 azı çıkardık bir ayda.şimdi 4.azı geliyor.
ama işin komik tarafı alt yan kesici dişimiz çıkmadı daha.bende oyüzden endişeleniyorum.
canım demekki canım kızın normal yese çok güzel kilo alıcak maşallah diyelim hemen.biz ne çok yiyoruz ne az yiyoruz ama okadar kilo alamıyoruz :KK37:
ama ben yinede kaşık mamalarının yada devam sütlerinin bu konuda artısı olduğunu düşünüyorum
belki hiç vermediğim için öyle düşünüyorum
bizimki çok hareketli ama bütün çocuklar o yaşlarda zaten hiç yerinde durmaz.hareketten de değil bence.

Son düzenleme:
yok dirimcim hareketle ilgisi bence de .kızım ilk adımlarını attığında daha 10 aylık değildi.10,5 aylıkken koşar adım yürüyordu.yürüyen çocuğu tutmak mümkün mü,bıraksam uçacak nerdeyse:))kaşık mamaları kilo aldırıyor evet,ben her gün veriyorum.onun da etkisi büyük.
size de geçmiş olsun,ne güzel çıkrmışsınız azıları,diğerlri de kolayca çıkar inşallah.darısı bize

inşallah canım.ilk azı çıkarken çok zorlandık.
2.yi anlamadık.şimdi 3.çıkıyor.dün akşam sık uyandı biraz.toplamda da 10 dişimiz var.
bizimkide çok hareketli.yürümeye başlayınca çok etkilendik:)
ama dediğim gibi her çocuk hareketli zaten.onunki yada şununki daha çok yakıyor diye bişey olmaz sanırım.

hayır canım arka arkaya 3 kutu carlson vermedim, zaten 1 tanesi 2 ay gidiyor, 2. şişeyi bitirmedik. Bize doktorumuz önerdi balık yağını marka tercihini bize bıraktı sadece. Balık ve ceviz yemediği için omega-3 ihtiyacını bi şekilde karşılaması gerekli ki takdir edersiniz fiziksel ve zihinsel gelişim açısından önemli .Ben o yüzden kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Ama neticede kişisel tercih, içiniz rahat etmicekse vermemeniz en doğrusu.

esra geçmiş olsun canım
bizde ne olduğunu anlayamadan 3 azı çıkardık bir ayda.şimdi 4.azı geliyor.
ama işin komik tarafı alt yan kesici dişimiz çıkmadı daha.bende oyüzden endişeleniyorum.
canım demekki canım kızın normal yese çok güzel kilo alıcak maşallah diyelim hemen.biz ne çok yiyoruz ne az yiyoruz ama okadar kilo alamıyoruz :KK37:
ama ben yinede kaşık mamalarının yada devam sütlerinin bu konuda artısı olduğunu düşünüyorum
belki hiç vermediğim için öyle düşünüyorum
bizimki çok hareketli ama bütün çocuklar o yaşlarda zaten hiç yerinde durmaz.hareketten de değil bence.

dirimm, bizim çıkan ilk azının ardından kalan 3 ü daha patladııı ve yan kesicilerimizzz halaa yokkk. Sen endişeleniyorum dedin benide tedirgin ettinn yahhu :44::44:

burda bakıyorumda miniklerin boyu 80-85 olan var hay maşallah onlara :nazar::nazar: bizimki en son ölçtüğümde 78 di . o zamandan bu zamana uzadığınıda sanmıyorum :KK50:

hayır canım arka arkaya 3 kutu carlson vermedim, zaten 1 tanesi 2 ay gidiyor, 2. şişeyi bitirmedik. Bize doktorumuz önerdi balık yağını marka tercihini bize bıraktı sadece. Balık ve ceviz yemediği için omega-3 ihtiyacını bi şekilde karşılaması gerekli ki takdir edersiniz fiziksel ve zihinsel gelişim açısından önemli .Ben o yüzden kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Ama neticede kişisel tercih, içiniz rahat etmicekse vermemeniz en doğrusu.

dirimm, bizim çıkan ilk azının ardından kalan 3 ü daha patladııı ve yan kesicilerimizzz halaa yokkk. Sen endişeleniyorum dedin benide tedirgin ettinn yahhu :44::44:

burda bakıyorumda miniklerin boyu 80-85 olan var hay maşallah onlara :nazar::nazar: bizimki en son ölçtüğümde 78 di . o zamandan bu zamana uzadığınıda sanmıyorum :KK50:
bizide hemşirenin biri 70 ölçtü.(ki bu ölçümden önceki ay 74 çıkmıştı.giderek kısalıyor sanıırm)
ikisi 78.5,biride 80 ölçtü.hele baş çevresi daha komik.önce 48 gibi bişey ölçüldü.bir hafta sonra 46 ölçüldü.
karman çorman işte.
valla canım bizim 3 azı çıktı bi tane kaldı.10 diş var.ama yan kesici 15 ay oldu hala yok.
sırası değişebiliyormuş.onu biliyorum.ama kabarma gibi bir durumda yok.yani uzunca bir süre çıkmayacak gibi.belki köpek dişlerini bekliyordur çıkmak için.
kızlar felaket tatlı oldular ya.bayılıyorum hareketlerine.evde bulduğu bütün fişleri(göğüs pompasının,süpürgenin,şarj aletinin) prizi gösterip taktırmaya çalışıyor.tak çıkar tak çıkar.iyiki boyu yeten yerleri kapatmışız.
ama hiç sevdirmiyor kendini sıpa.iki dakka kucağımda durmuyor.ittiriyor.anca uykusu gelince yada uyurken sevebiliyorum,öpüp kokluyorum.
sonra her istediğini yaptırmaya çalışıyor,ağlıyor ağlıyor.
hayırdan anlamıyor.hayır deyince gülüyor.nolcak bilmiyorum.

Son düzenleme:

merhabalar bizim doktorumuz bir yaşından sonra vitamin alımını durdurdu. artık herşeyi yiyebilir vitamini kesin dedi. inek sütü bile verebilirsiniz dedi. ancak ben hala kararsızım devam sütü mü yoksa günlük inek sütü mü vermeli??*:44:

X